Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!! fórum

A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!! (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
802. orsibigyu (válaszként erre: 796. - Wanita77)
2012. aug. 17. 21:55
De meg tudjak vedeni magukat: hallgatnak a szora.
801. orsibigyu (válaszként erre: 794. - Zsanci79)
2012. aug. 17. 21:53

Te ugy kepzeled, hogy arrol szol az eletunk, hogy " en utlek te kekulsz? " . Tevedsz. A kezemet 99,9999% ban jo dolgokra hasznalom, pl. kepeskonyv lapozasra, labdazasra, simogatasra. A szamat is. Nem hiszem hogy kethetente egyszer kikap. De nem az a celom, hogy mossam magam. Annyi lenne a celom, hogy ne fossza meg a tarsadalom azokat akik szeretik a gyermekuket es fegyelmezni csak igy tudjak, ettol a lehetosegtol a sok eloitelet miatt. Mert lehet szeretettel nevelni igy is, ha az ember a gyermek javat keresi mindenben. Mert tanusitom ettol lehet boldog gyermekkora, es lehet szeretet a csaladban. Es ez nem olyan halalos bun mint ahogy itt ezt beallitjak. Ennel nagyobb nevelesi hibak is vannak. Egy duhbol jovo szo sokszor tobbet art. Nem beszelve a kozonyrol.

Nem szandekozom mindig igy nevelni, de ugy erzem most ennek van foganatja. Kesobb jobban megerti a magyarazatokat, a bunteteseket, hogy pl. nem nezhetsz tevet. Ez hatastalan lenne, nem tudna miert nem engedem.

2012. aug. 17. 21:37

Szerintem igenis sok szülő túl lazán-vagy sehogysem neveli gyermekét...!

Én már nem vállalok épp ezért 2-3 évesnél idősebb gyermeket vigyázásként,mert nem tudok azonosulni a sok lazulással...!!

799. orsibigyu (válaszként erre: 795. - Egypt)
2012. aug. 17. 21:30

Teljesen elitelem en is ezt. 1. Mert minden buntetesnel alapszabaly, nem masok elott.

2. Mert agressziv volt az anya, durva , rangatta, utotte ha kell ha nem.

3. Mert csunyanbeszelt a gyermekkel.

Ezek azok a peldak ahol a szeretetrol szo sincs. Ez nem fegyelmezes, hanem terror. Ilyen esetek miatt hiszik azt sokan, hogy aki rateszi a kezet a gyermekre az rogton terrorista.

2012. aug. 17. 20:45

Én azt mondom, hogy ha már ilyen stílusban nevel, akkor jobb, ha nem csak otthon, titokban teszi, legalább látják és esetleg ha valaki úgy érzi kiküldi rájuk a gyámhatóságot.

Mert az ilyen simán megérdemli, hogy elvegyék tőlük a gyereket. Idegbetegek, már elnézést...


Nekem is van egy sztorim: a barátnőm óvónő és volt egy kislány a csoportjában, akit rendszeresen vert az alkoholista anyja, valamint nem látta el rendesen (kevés étel, nem fürdetés, stb.) A barátnőm többször szóvá tette a vezetőnek, hogy mit vett észre, de ő csak annyit mondott, hogy ez van, nem jelentjük. De egyszer beállítottak az oviba a gyámhatóságtól és a barátnőm elmondott mindent.

Kirúgták ezután a barátnőmet.

Ja, ez most a gyámhatóságról jutott eszembe.

797. egypt (válaszként erre: 796. - Wanita77)
2012. aug. 17. 17:58
Az jutott eszembe, hogy ha idegenek előtt ilyen durván bánik a gyerekkel és így beszél vele, mi lehet otthon?
796. wanita77 (válaszként erre: 795. - Egypt)
2012. aug. 17. 16:43

Ez nagyon szomorú eset,láttam már én is ilyet. :( Pedig nagyon fontos lenne, hogy ha már ilyen csúnyán beszél vele és veri (amit ellenzek), legalább ne mások előtt tegye, megalázva ezzel a gyereket. Ilyenkor mindig félre kell hívni, hogy mások ne lássák, ne hallják és maximum büntetésből ültesse a padra egy kicsit, vagy menjenek haza. Miért kell az ilyet másoknak látni, hallani? Olyan, mintha büszke lenne rá, és direkt beszél jó nagy hangon, hogy mindenki hallja, szörnyű. Nálunk is van egy anyuka, ő is szokta meglegyinteni és minden 2. szava az, hogy ha még egyszer ezt csinálod, akkorát kapsz a fejedre, hogy elájulsz, meg ilyenek. Miért kell ilyennel fenyegetni szegény gyereket mások előtt? és ha már ilyeneket mond, biztos kap is rendesen otthon is, szegény. Ezt mindenképp elítélem, nem lehet másképp nevelni, mint veréssel való fenyegetéssel és veréssel? Főleg, 2 percenként?

Az én fiam is mostanában sokat rosszalkodik, 4 éves, de még a fenekére sem kapott soha. Nehéz sokszor kitalálni, mivel hassak rá, de általában sikerül találni olyat, ami használ. Nem megalázót, csak olyat, ami neki fontos, azt esetleg megvonni tőle. Nehéz a gyereknevelés, de verni tényleg nem kéne egy gyereket sem, nem érdemlik meg, szegények tehetetlenek, nem tudják megvédeni magukat!

795. egypt
2012. aug. 17. 15:33

Leírom, mit láttam múltkor a játszótéren, passzol a témához.


Jött egy anyuka két kisfiúval, olyan 4-5 meg 1-másfél év körüliek voltak. A nagyobbik rögtön elkezdett kakaskodni az én fiammal, csak úgy meg is ütötte egy kicsit, szóval rögtön látszott, hogy elég agresszív gyerek. Aztán a homokot szórta a homokozóban. Az anyja rászólt. Mikor megint szórta, az anyja durván kirángatta a homokozóból, persze a gyerek hisztizni kezdett, mire kapott egy nagyot a hátára, aztán leültették egy padra büntibe. Közben az anyja olyanokat mondott neki, hogy "akkora pofont adok mindjárt, hogy hazáig gurul a fejed", meg "ha meg mersz szólalni, itt fogsz megrohadni a padon". A kistesó is odament a padhoz, és valahogy leesett róla, az anyjuk meg rögtön ütötte is a nagyot, bár az kiabált, hogy ő nem csinált semmit, és én is úgy láttam, hogy nem lökte le a kicsit, mindenesetre a nő nem hitt neki, és azt mondta, ne a kicsin töltse ki a haragját (pedig még jó, hogy rajta fogja kitölteni), aztán bocsánatot kellett kérnie a kicsitől úgy, hogy a szemébe nézzen, és meg is kellett ölelnie meg puszilnia. (Így kell megutáltatni a kistesót.) Nekem úgy tűnt, hogy a kicsivel teljesen máshogy bánt, sokkal türelmesebb volt vele, mindig őt védte, vele nem volt durva. A nagyobb fiú aztán ugyanúgy szórta végig a homokot, mint előtte, csinált mindenféle rosszaságot, nem fogadott szót, szóval nagyon sokat használt a büntetés.

Mindig meg tudom mondani, melyik gyerekek azok, akiket rendszeresen büntetnek veréssel (kézre csapás, elfenekelés, mindegy). Az agresszív gyerekek kivétel nélkül ilyenek, én legalábbis kizárólag ilyenekkel találkoztam, ezt tapasztaltam. (A hangsúly a rendszeresen van.) Mivel ezt látja, tapasztalja, és így büntetik, ő is így "büntet" más gyerekeket, így intézi el a konfliktusokat. Semmivel sem lesznek jobbak vagy szófogadóbbak, mint akiket nem ütnek meg, sőt...


Mikor az anyuka a gyereket megütötte és leültette a padra, az összes gyerek szinte lebénult, és dermedten figyelte a jelenetet. Annyira kínos volt, hogy az egyik anyuka próbálta oldani a feszültséget, és nevetgélni kezdett, hogy "úgy csinálnak, mintha ők sosem kapnának, pedig kapnak ám ők is..."

Gondolhatjátok, hogy érezte magát a kisfiú, sütött róla a szégyen és megalázottság, meg is sajnáltam.

Persze itt nem kizárólag fizikai bántalmazásról volt szó, de valahogy összefügg szerintem a kettő.

Abban én nem hiszek, hogy a gyereknek nem az fáj, ha megütik, és nem azért sír. Dehogynem fáj és azért is sír. Aki a verést rendszeresen és tudatosan használja, az nem "csak meglegyinti" jelképesen a gyerekét, hanem akkorát üt, hogy a gyerek azt érezze és fájjon neki és tartson a veréstől, hiszen pont ez a cél. Nyilván nem valami elviselhetetlen nagy fájdalomról van szó, de fáj az testnek, léleknek egyaránt.

794. zsanci79 (válaszként erre: 790. - Orsibigyu)
2012. aug. 17. 14:36

Engem nem fogsz meggyőzni, de nem is ez a lényeg.

Egyébként meg a gyerek "féljen rosszat tenni" de "tölem nem fog".

Hát akkor mitől? A kezedtől, mert üt....attól az még te vagy, hiába is mosod magadról.


Még csak két éves, boldog gyermek, szereti a szüleit, írod. Persze, így is van, de majd később, ha továbbra is CSAK VERÉSSEL tudod a "jóra" nevelni, garantálom hogy nem ezt fogja érezni. A csak verréssel-t azért írtam nagy betűvel, mert Te írtad, hogy te így látod jónak, " neki ilyen jutott"

2012. aug. 17. 12:56
Na mind1! Megint visszavonulok a tematol. Ennel jobb dolgom is van
792. orsibigyu (válaszként erre: 791. - Wanita77)
2012. aug. 17. 12:35
En ertelmesen beszelek vele, csak ugy tudtam hogy egy ideig nem ertik a szemelyes nevmasokat. De ezutan tobbet fogom vhasznalni , csak ugye mikor arrol magyaraz az ember, hogy mennyire veszelyes az, hogy ha nem fogad szot akkor mindent bevet, hogy a gyermek ertse. Ilyen hogy iszi nincs a szotarunkban. Mondtuk, hogy brum brum az autora, de ahogy kimondta, hogy brumbrum vagy vau-vau, mi atvaltottunk kutyara es autora. Neha persze ugy is mondom ni a vau-vau kutya! Pl.
791. wanita77 (válaszként erre: 776. - Orsibigyu)
2012. aug. 17. 12:18
Nem arról volt szó, hogy aki babanyelven beszél a gyerekéhez, az nem fog beszélni időben, hanem hogy sokáig rosszzul fogja használni a szavakat. Sokszor hallok ilyet a játszótéren, 4-5 éves gyerektől így kérdezi a szülő: kérsz iszit? Itt ez a probléma, nem az, hogy 3 évesen még nem beszél.De ha 3 évesen így kezdesz vele beszélni, akkor még 6 évesen is rosszul fogja használni a szavakat.
790. orsibigyu (válaszként erre: 789. - Zsanci79)
2012. aug. 17. 12:15
Bizonyara van, de miert lenne jo. Gondolja na nem baj, holnap nem biciklizunk, de akkor kimegyunk a jatszoterre. Amugy nem bantalmazasrol van szo, csak fenekelesrol. Ahogy itt valaki irta a gyermek nem azert sir, mert hu, de fajt, hanem, mert tudja rossz voltes ez buntetes. Ha olyan dolgokkal buntet az ember ami nem faj sehol sem,akkor mi ertelme? Mint mondtam igyekszem megelozni a rosszalkodast: pozitiv imidzsel, kiegyensulyozott eletvitellel ( voltunk biciklizni es mar alszik is mint a bunda), nem tiltok ertelmetlenul ( sokan csodalkoznak, miert hagyok ra dolgokat, mert jajj piszkos lesz - van mososzer ugyebar, stb.) . Epp ezert nagyon ritkan jutunk oda, hogy engedetlen legyen. Es szerintem nem kezelem le a gyermekemet mint ahogy valaki irta, mert 2 szer szepen erthetoen elmagyarazom miert nem szabad, es ha kikap utana lehet sir kicsit, ujra megolelem es elmondom miert " kellett" kikapjon, es, hogy szeretem, feltem, nem szeretnem ha baja esne. Es lehet a kellett az csak annyi, hogy en igy lattam jonak, de ez van. Neki ilyen jutott. Bar ugy tunik o szereti igy is a szuleit, es boldog gyermek. Nem azt mondom, hogy mindenki igy kellene csinalja, de nem kell elitelni annyira azokat akik igy csinaljak. Vannak tekintelyt parancsolo szemelyisegek es nagyon szigoruan tudnak nezni. En nem vagyok olyan, ezert igy tudom megoldani, hogy megis feljen rosszat tenni. Tolem nem fog, mert nem olyan a kisugarzasom.
789. zsanci79 (válaszként erre: 784. - Orsibigyu)
2012. aug. 17. 10:58

Szerinted a bicajozáson kívül nincs más ami lefárasztaná?

Visszatérve a hsz-edre, ha elfelejtette volna, hogy miért kapta a büntetést, gyanítom legközelebb sem várt volna meg.

Ezért nem kell megverni!

Amúgy meg inkább nekem fájjon, mint szegény gyereknek!

788. debju (válaszként erre: 786. - Egypt)
2012. aug. 17. 10:55

:-)

tényleg egy rugóra járt az agyunk

787. egypt (válaszként erre: 785. - Debju)
2012. aug. 17. 10:53
Pont ezt írtam én is, csak te gyorsabb voltál.:)
786. egypt (válaszként erre: 781. - Orsibigyu)
2012. aug. 17. 10:53

Ez szerintem is nagyon fontos. Nem minősítjük a gyereket, csak a cselekedetet. Én sem mondom soha, hogy rossz voltál, hanem pl. "most rosszalkodtál" vagy "most buta dolgot csináltál". Mindig próbálom hangsúlyozni, hogy ő jó gyerek. Ha este ez szóba kerül, mindig elmondom, hogy ugyan szokott néha rosszalkodni, de attól ő még egy nagyon aranyos, jó kisfiú.

Ha a gyereknek sokáig mondogatják, hogy rossz, akkor az is lesz.

785. debju (válaszként erre: 781. - Orsibigyu)
2012. aug. 17. 10:51

vannak dolgok amikor komolyan beszélgetünk, ezekre az alkalmakra nagyon el kell csípnem a pillanatot. Ekkor szoktam velük olyaat megbeszélni (mert ilyenkor tuti figyelnek), hogy ők nem rosszak csak olykor rosszaságot csinálnak. És erre én azért haragszom mert nagyon okos gyerekek és tudom, hogy többre képesek.


A jó szülő-rossz szülő újabb kényes kérdés, nem mennék bele

784. orsibigyu (válaszként erre: 780. - Zsanci79)
2012. aug. 17. 10:51
Hat fajhat is. Az en fiam azert kiegyensulyozott mert nap mint nap kimegyunk, agyonfarasztom jatszoteren es setalassal biziklizessel utana mindig alszik delutan 2 orat este pedig 9tol reggel 8ig. Ez a legfontosabb, mozgas, pihenes. Leptunk biciklizni!
783. orsibigyu (válaszként erre: 779. - Egypt)
2012. aug. 17. 10:48
Igy van nem tudtam felmerni. De ezutan hasznalom a sz nevmasokat.
782. debju (válaszként erre: 775. - Honeywald)
2012. aug. 17. 10:47
de ugyebár a gyerek nem hülye és meg fogja tanulni, ha máskor nem majd akkor amikor a kicsinyítő képző kerül sorra a tananyagban.
781. orsibigyu (válaszként erre: 773. - Debju)
2012. aug. 17. 10:43
Az nem baj, ha elmondod milyen rosszat tett, csak ne titulald rossznak. Sokszor dicserek meg gyerekeket, hogy milyen szep es erre a legmegvetendobb valasz: de ha tudnad milyen rossz. Rossz gyerek nincs csak rossz szulo.
780. zsanci79 (válaszként erre: 778. - Orsibigyu)
2012. aug. 17. 10:42
Jaaajj neeeeee.......ez már fáj.......
779. egypt (válaszként erre: 776. - Orsibigyu)
2012. aug. 17. 10:41

Orsi, írt itt ilyet valaki, hogy kevesebb lenne?

Amennyire tudom, nagyon okos, értelmes kisfiú, semmit nem jelent, hogy még nem beszél. Az én fiam 2,5 évesen kezdett szavakat mondani, most meg idegenek elcsodálkoznak, milyen választékos szókincse van.

Azt hiszem, hasonlóan vagy Ferikével, mint én voltam vele. Mivel nem beszélt, nem tudtam felmérni, pontosan mennyit tud és mi lehet a fejében, és kicsit alábecsültem. A lányomnál már tudatosan úgy beszéltem hozzá olyan 1 éves korától, mint a nagyobbikhoz, mert tudtam, hogy úgyis megérti, és próbálok minél választékosabban, minél többféle kifejezést használva szólni hozzá.

778. orsibigyu (válaszként erre: 770. - Zsanci79)
2012. aug. 17. 10:40
Inkabb megfosztod a mozgas orometol egy olyan dologert amit mar elfelejtett, hogy elkovetett. Es tele van energiaval es csodalkozol utana, hogy rosszalkodik es nem tudja mit kezdjen folos energiaival.
777. zsanci79 (válaszként erre: 774. - Egypt)
2012. aug. 17. 10:38

Nem azt mondom, hogy gügyögtünk egész nap, hanem volt pár szó, amit így használtunk.

Nem maradt le semmiről, hogy nem két évesen beszélt, hanem 2,5 évesen. 3 évesen meg már rendesen. :)

2012. aug. 17. 10:37
Es nem tartom kevesebbre a fiamat amiert nem beszel, sogorom 3 evesen 1 szot sem szolt meg, ma pedig 4 gyermek apja, lelkipasztor sok konyv iroja, ujsagiro, es egy 500 oldalas konyvet 1 ora alatt kiolvas,( nem tudom biztosan csak annyi biztos, hogy hihetetlenul gyorsan) Es erre tobben kepesek a csaladbol. Pl a kamasz lanya a twilightot mind4 kotetet 2 ejszaka alatt kivegezte 13 evesen!!!!!
775. honeywald (válaszként erre: 774. - Egypt)
2012. aug. 17. 10:36
az én kedvencem hogy aszülök azt hiszik a gyerek hülye. és mikor tanitom őket suliban akkor hallom a kiscica, kutyuska, paci, lovacska, süni, őzike stb szavakat....néha az az érzésem támad, hogy az életbe meg nem tudom nekik tanitani a szavak helyes használatát, a hivatalos kifejezést, mert a szülök tovább rombolják idiótaságokkal a gyerek agyát.
774. egypt (válaszként erre: 762. - Zsanci79)
2012. aug. 17. 10:34
A dajkanyelvnek nagyon fontos szerepe van és szükséges is, de másfél éves korban már nem. Ilyenkor teljesen fölösleges. Baja nyilván nem lesz tőle, de hamarabb megtanul beszélni, ha rendesen beszélnek hozzá.
773. debju (válaszként erre: 769. - Orsibigyu)
2012. aug. 17. 10:33
Valamilyen formáját én is alkalmazom, pl nagyon megdícsérem őket ha tényleg ügyesek. De ha nem akkor negatív vélemányemet sem rejtem véka alá. A nagynak nagyon nagy az önbizala, ezért kell kapjon hideget-meleget különben elszalad vele a ló.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook