Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Céklasaláta tartósítása fórum

Céklasaláta tartósítása (beszélgetés)

8. globus (válaszként erre: 7. - Komor)
tegnapelőtt 17:47

Írni akartam korábban, de úgy éreztem, nem való ide, de most mégis: befőző automata.

Csak azért, mert ugyanezen elv alapján működik, amit leírtál.

Fazékban is kivitelezhető.

tegnapelőtt 17:42

Ja, én csak úgy tartósítok, hogy forralom 15-20 percig az üveges befőttet (gyöngyözzön!), majd kiveszem a dunsztból, meghúzom a fedőt, fejével lefele lehűtöm és eltehetem, nem romlik meg.

Ha finom, bontás után hamar elfogy, nem kell sokáig a hűtőben tárolni.

Tartósítószert nem teszek bele.

tegnapelőtt 17:36

Valamikor készítettem egy fűszeres ízesítésű üveges céklát, ami nagyon finom volt. A receptje azóta sem került elő a legnagyobb sajnálatomra. Volt benne ánizs mag, de lehet, hogy csillagánizs, talán édeskömény, nem tudom, hogy még mi.

Eleinte nagyon intenzív volt az íze, viszont nagyon hamar megszoktam és utána már nem ízlett igazán a hagyományos cékla. Nézegetem az interneten a cékla recepteket, de nem találok hasonló receptet.

Esetleg készített valaki hasonlót?

tegnapelőtt 16:03
Üvegekbe van már töltve....
4. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Dioevi)
tegnapelőtt 14:47
Forralod 20 percig, sterilizalt üvegbe teszed fejel lefele. Elaligy Az idők végezetéig.
3. timycat (válaszként erre: 1. - Dioevi)
tegnapelőtt 12:57

Ha van lehetőséged dobozban rakd ki teraszra, erkélyre.

De hűtőve sem tart örökké. Nálunk tegnap "robbant" fel a 10 napja eldobozolt férjem kezében. Nagyon röhögtem. 😂

2. Babi11 (válaszként erre: 1. - Dioevi)
tegnapelőtt 12:56

Levesnek csináld meg.

Egyébként lehet tartósítani natriumbenzonáttal.

tegnapelőtt 11:37
Csináltam céklasalátát ahogy otthon láttam,reszelve a főtt céklát,köménnyel és reszelt tormával rajta ecetes cukros lével - de rajtam maradt,mert egyik gyerekem sem vitt....Tudom tartósítani,mert a hűtőmben nem fér.....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook