Céklasaláta tartósítása (beszélgetés)
Írni akartam korábban, de úgy éreztem, nem való ide, de most mégis: befőző automata.
Csak azért, mert ugyanezen elv alapján működik, amit leírtál.
Fazékban is kivitelezhető.
Ja, én csak úgy tartósítok, hogy forralom 15-20 percig az üveges befőttet (gyöngyözzön!), majd kiveszem a dunsztból, meghúzom a fedőt, fejével lefele lehűtöm és eltehetem, nem romlik meg.
Ha finom, bontás után hamar elfogy, nem kell sokáig a hűtőben tárolni.
Tartósítószert nem teszek bele.
Valamikor készítettem egy fűszeres ízesítésű üveges céklát, ami nagyon finom volt. A receptje azóta sem került elő a legnagyobb sajnálatomra. Volt benne ánizs mag, de lehet, hogy csillagánizs, talán édeskömény, nem tudom, hogy még mi.
Eleinte nagyon intenzív volt az íze, viszont nagyon hamar megszoktam és utána már nem ízlett igazán a hagyományos cékla. Nézegetem az interneten a cékla recepteket, de nem találok hasonló receptet.
Esetleg készített valaki hasonlót?
Ha van lehetőséged dobozban rakd ki teraszra, erkélyre.
De hűtőve sem tart örökké. Nálunk tegnap "robbant" fel a 10 napja eldobozolt férjem kezében. Nagyon röhögtem. 😂
Levesnek csináld meg.
Egyébként lehet tartósítani natriumbenzonáttal.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Hallottátok, hogy már a saláta is hízlal?
- Téli salátareceptek, tippek
- Melyik a kedvenc salátád?
- Finom zöldségételek, azoknak akik nem kifejezetten salátakedvelők
- Hol, milyen néven és mennyiért lehet venni nem salátára, hanem sütés/főzésre való olívaolajat?