Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A vallásotok mennyire befolyásolja a mindennapi életeteket? fórum

A vallásotok mennyire befolyásolja a mindennapi életeteket? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
318. ina87
2016. márc. 11. 20:19
isten tisztelö vagyok egyenlöre mindenapi vallàsrol van szo,kèsöbiekben hogy alakul majd elvàlik talàn a mindennapi tevèkenysèg majd el marad persze a jövöt nem tudjuk elöre egy biztos a valàsom nem fog vàltozni...
2016. márc. 11. 19:54

Ahogy átgondoltam a topic cimét, teljesen ledöbbentem, mert bár nem v gyunk vallásosak, de fiam is, én is úgy viselkedünk, mint egy jó protestáns. Természetesden ez nem ellenkezik a józan ész szabályaival, bár mindketten konfirmáltunk, de lehet hogy a szüleimtől kapott neveltetésből is adódik.


Nem lennék képes úgy viselkedni a hétköznapokban sem, mint egy izraelita vagy egy katolikus, és érdekes módon a protestánsok gondolkodása áll hozzám legközelebb, ez néhány gesztusból, beszélgetésből rövis időn belüól kiderül, mert alapból nem érdekel és nem tisztem megtudni, hogy ki milyen vallásu vagy éppen ateista..

2016. márc. 11. 16:26
Könnyebbé teszi.
2015. dec. 20. 10:25
Még így ünnepkor sem. A Karácsony nekem nem attól szép, hogy ez a dátum van kinevezve Krisztus születésének. Vannak akik szerint nem is lehetett tél, mert a Biblia szövegkörnyezete is másra utal.
314. sajtostallér (válaszként erre: 313. - 2bed2dfa3a)
2015. szept. 20. 12:51

Igazad van.

Attól, hogy a rend őreinek vinnének teát, szendvicset, vagy a messziről jött embereknek takarót, élelmet, bármit,--no abból nem sok haszon lenne számukra.

Attól még egy embert sem tudnának begyűjteni a szektába,akik tejelnének nekik. De olyan emberszeretők azért...és olyan becsületesek, és olyan segítőkészek....ugyeee?

Hazug egy társulat, mondhat nekem bárki bármit, még egy olyen álszent társaságot ritkán látni.

Sőt, nem látni!

313. 2bed2dfa3a (válaszként erre: 312. - Sajtostallér)
2015. szept. 20. 09:13
Részt szoktak venni ilyesmiben, de nem ez a jellemző. Leginkább olyan helyen segítenek, ahol saját hittársaik vannak bajban. A magyarázatuk erre az, hogy az embereknek elsősorban szellemi segítségre van szükségük, hogy ne pusztuljanak el a közelgő isteni ítéletben. Tehát fontosabb az időt a tanításaik hirdetésére fordítani, mint a fizikai segítségre. Szerintem egyértelmű, hogy mi van emögött. A szekta vezéreinek nyilván nem érdeke, hogy a hívők az idejüket emberbaráti segítséggel töltsék el, hiszen abból nekik nem sok előnyük származik. Inkább olyan helyen vetik be a fizikai segítséget, ahol remélhető, hogy annak hatására néhányan talán belépnek majd a szektába.
2015. szept. 19. 20:57

Most, hogy ilyen nagy bajban vagyunk, ennek kapcsán jutott eszembe, hogy a jehovákról semmit nem hallok, hogy önkéntesként részt vennének az étel-, ital,- ruha osztásban. Merthogy olyan segítőkésznek, emberberátnak mondják magukat.

Vagy nem is szoktak részt venni ilyesmiben??????

311. sajtostallér (válaszként erre: 310. - 2bed2dfa3a)
2015. júl. 27. 20:41

Igen, olvastam róla, hogy a felébredő Jt-között nagy a veszélye az öngyilkosságnak, mert felégetett hidakat talál maga mögött mindenütt, ha otthagyja a szervezetet.

1. Mivel hitehagyott, a régi, barátnak hitt emberek nem is köszönhetnek neki, nemhogy szóba álljanak vele.

2. A jehovák előtti, normális életéből sem marad már senki az évek során, hisz mindenkitől elzárkózott.


Kijön a szektából, és nem találja a helyét,mert amiben eddig hitt, azt hamisnak látja, akikben régen hitt (barátok, haverok), azok már neki nem hisznek....és itt következik a nagy nihil a lelkében.


Szóval, nagyon észen kell lenni.

310. 2bed2dfa3a (válaszként erre: 309. - Sajtostallér)
2015. júl. 27. 19:21

Sajnos egyet kell értenem a hölggyel, csak annyit tennék hozzá, hogy ez nem JT egyedi módszere. Ahogy írtad, ez egy pszichológiai módszer, minden szekta ezt használja fel. Érdemes megnézni a szcientológiáról a filmet, amit belinkeltem lejjebb. Ugyanezt a módszert használják ők is. Az elszeparálás minden szektában alapvető eljárás.


Anyukám is azt tette, amit neked javasolt a hölgy. Húsz évig imádkozott, és bízott benne, hogy lesz eredménye. Végül is lett. :)

Én viszont javaslom a kapcsolatfelvételt, ahogy írtam privátban is. Viszont nem most, mivel azt írtad, eléggé elmérgesedett köztetek a helyzet. Akkor érdemes megpróbálni a kapcsolat újbóli kialakítását, ha ti is megnyugodtatok, és képesek vagytok elfogadni a lányotokat így, a döntésével együtt. A szerető, elfogadó család tudata mindenképpen fontos lenne a lányodnak is. De ez csak akkor megvalósítható, ha képes vagy úgy kapcsolatot ápolni vele, hogy egyetlen bántó szót sem mondasz a hitéről. Remélem, ezt egy idő után meg tudjátok valósítani. Így ha valamikor ráébred, hogy félrevezették, tudni fogja, hogy van hová fordulnia, van kire támaszkodni.

309. sajtostallér (válaszként erre: 306. - 2bed2dfa3a)
2015. júl. 27. 18:23

Nyaralásunk alkalmával összeismerkedtem egy szlovák hölggyel, aki egy katolikus iskola alpítója, és direktora.

Elmeséltem neki a családunk tragédiáját, hogy mi történt az én drága szerettemmel, behálózták a jehovák.

A fejét a két kezébe fogta, és azt mondta, hogy a legrosszab történhetett velünk, amit csak el tudok képzelni.

Kértem, adjon tanácsot, hogy mi a helyes viselkedés részemről, hisz bíztam benne, hogy egy vallási iskola igazgatója biztosan tájékozott ezekben a dolgokban.


Türelemre intett.

Elmondta, hogy most én tehetetlen vagyok, és ne is próbáljak kapcsolatot teremteni, mert annál rosszab lesz!

Legyek türelmes!

Mert a jehovák becserkészési, behálózási pszichológiája olyan, de olyan finom, hogy ez a kívülállóak számára szinte ismeretlen.

Még maga az érintett személy sem veszi észre, hogy megváltoztatják a gondolkodását.

Elmondása szerint,- a jehovák vágzik a világon a legalattomosabb, legaljasabb munkát,--egyszerűen elszeparálják a kívülállóktól a tagjaikat.

De ezt maga a becserkészett nem így fogja fel, hanem Jehova akaratának.

Elmagyarázta, hogy általában azért minden Tanú fel szokott ébredni ebből a kábulatból.

Bízzak benne, hogy egyszer, majd egyszer be fog csengetni a szerettem hozzám!

Fel fog ÉBREDNI!

Addig nincs más dolgom, minthogy fohászkodjak Istenhez!!!

Ez a legtöbb, amit megtehetek a jelenlegi helyzetben.


A hölgy neve, akivel beszélgettem: Teodóra. Jelentése: Isten ajándéka.


Hiszem, hogy találkozásunkat az Isten rendelte, és ajándékként küldte nekem.

Minden szavát elhiszem, és bízom az igazában!

Ámen!

308. sajtostallér (válaszként erre: 305. - 2bed2dfa3a)
2015. júl. 27. 18:01

Tudom, nagyon szép az imádati helyük, egyszer voltam ott én is. Igen, ezt a híveik építették, a saját pénzükből.

Ez elszomorító!

Mert hiába hirdetik a JT-k, hogy náluk nincs kalapolás, mint mondjuk a katolikusnál....és még csak az államtól sem kapnak semmit.

De a szép imádati helyük mégis csak az Ő pénzükből épül!

És azt azért tudjuk, hogy manapság egy ház felépítése nem kevés millióba kerül.

Rengeteg,- el se tudjuk képzelni, hogy milyen sok pénzt bezsebelhetnek tőlük!

2015. júl. 27. 17:46

Aki beleszületik mondjuk egy történelmi-világvallásba, annak sokminden termeszetes, fôleg akkor, ha felnôttként tudatosan elfogadja.

És az mindegy, hogy a pénteki böjtrôl, vagy a sertéshús nemevésérôl van szó.

2015. júl. 27. 17:11

Nem mindenki fogékony a szektás tanításokra, mégis hasznos mindenkinek, ha elég tájékozott a témában. Lehet egy barátunk vagy hozzátartozónk, aki egy ilyen csoporthoz csapódik, és ha nem ismerjük a szektás tanítás erejét, csak idő kérdése, és azt vesszük észre, hogy elveszítettük szerettünket. Egy idő után egyszerűen lepereg róla minden logikus érv, amivel próbáljuk meggyőzni arról, hogy rossz irányba tart. Egy cikket szeretnék megosztani, ami tanácsot ad azzal kapcsolatban, mit tehetünk, ha segíteni szeretnénk egy olyan személynek, aki kapcsolatba került egy ilyen csoporttal.

[link]


Tanúsíthatom, hogy a módszer működőképes.

305. 2bed2dfa3a (válaszként erre: 303. - Sajtostallér)
2015. júl. 27. 16:57
Minden szektát két cél hajt. Az egyik a hatalom, a másik a pénz. Attól függetlenül, hogy kapnak-e állami támogatást, a hívek pénzét is elszedik valamilyen módon, valamint a munkaerejüket, a tudásukat és bármi mást, amit hasznosítani tudnak. JT és a SzE ugyanazt teszi. A hívekkel szinte ingyen munkaerővel felépíttetnek ingatlanokat a hívők adományaiból. Az elkészült ingatlan aztán az egyház tulajdona. JT szervezetének is nagy ingatlanvagyona van már világszerte.
304. Mutáns Jane (válaszként erre: 303. - Sajtostallér)
2015. júl. 23. 13:43
Az USA-ban ugyanis egyik egyház sem kap egy centet sem az államtól. Mind önfenntartó, akár tetszik nekik, akár nem. Így aztán a hívek pénzére vannak utalva.
303. sajtostallér (válaszként erre: 302. - 2bed2dfa3a)
2015. júl. 22. 20:40
De ez a szekta is, mont a jehovák, a pénzre alapszanak, nem? Gondolom ezek se kapnak az államtól semmit, és épp ezért a híveknek kell tejelni erősen, hogy fentartsák magukat, úgy, mint a jehováknál?
302. 2bed2dfa3a (válaszként erre: 301. - 0c7adf8ee7)
2015. júl. 22. 19:50

Nem csak az vallás, ami a Bibliára alapozza (vagy legalábbis ezt állítja) a tanait. Keleten is léteznek szentnek tartott iratok, amiken vallások alapulnak.

Egyébként van egyfajta istenhitük, csak nem a keresztény fogalmak szerint.

[link]

301. 0c7adf8ee7 (válaszként erre: 300. - 2bed2dfa3a)
2015. júl. 22. 19:35

Az Istenhez sincs köze, a tanításainak a Bibliához sem, még csak nem is válogat benne.

Mert ugye a szektáns válogat az egyes mondanivalók között.

300. 2bed2dfa3a (válaszként erre: 299. - 0c7adf8ee7)
2015. júl. 22. 18:04
Részben igazad van, de valójában ma már a működését tekintve tökéletesen megfelel egy szektás vallásnak. A tagok úgy hisznek a tanításaiban, mint pl. egy keresztény hívő a saját vallásának a tanításaiban. És rendkívül veszélyes, romboló hatású mind az egyének, mind a családok számára, és emiatt igazából a társadalom számára is.
299. 0c7adf8ee7 (válaszként erre: 297. - 2bed2dfa3a)
2015. júl. 21. 21:18
A sc. nem egyház, nem vallás, csak a fedôneve az, mert így könyebben jut támogatáshoz.
298. pomponlány (válaszként erre: 295. - 2bed2dfa3a)
2015. júl. 21. 20:50
...A vallás elvakít...
2015. júl. 21. 17:49

A szekták módszerei a tagok szerzésére gyakran burkoltak. Egy példa, ami épp most történt velem. Az email fiókomban a következő levelet találtam.

Feladó: Tesztkozpont.net

Cím: Feszült, stresszes?

A szövege: "Ha érezte már úgy, hogy valami visszatartja Önt az életben, meghiúsítja a terveit és meggátolja abban, hogy az legyen aki lenni akar, akkor nem tévedett.


Az az igazság, hogy minden problémájának, feszültségének, boldogtalanságának egyetlen

forrása van: a reaktív elme.

Ez az elméjének az a rejtett része, amely elraktározza az összes fájdalmas tapasztalatát, majd Ön ellen használja fel azokat. A Dianetika eltörli a reaktív elmét - ez az egyetlen dolog, ami képes erre.


Jöjjön el a Hubbard Dianetika Szemináriumra..."


Időpontot és helyszínt is megadtak. Aki esetleg nem tudná, ez nem más, mint a Szcientológia Egyház. De még a nevüket sem írják ki, így akinek felkelti az érdeklődését a téma, ami ugye igen sok embert érdekelhet, az tudtán kívül az egyik legveszélyesebb szektával fog kapcsolatba kerülni, ha elmegy a szemináriumra. Aki szeretne többet megtudni arról, hogy mi az a dianetika, és mit takar a szcientológia, annak ajánlom ezt a filmet:

Clear-ré válni : Szcientológia és a Hit Börtöne

Feliratos film két részben

[link]

[link]

296. tumbo (válaszként erre: 294. - Ancsika688)
2015. júl. 17. 19:33
nem bírtam volna.
2015. júl. 17. 17:48

Miért nem szeretem a vallást?

[link]

294. ancsika688 (válaszként erre: 291. - Tumbo)
2015. júl. 16. 20:21
Én végignéztem.Nem volt ijesztő.
293. Mezei Virág (válaszként erre: 290. - Tumbo)
2015. júl. 16. 19:04

:D

Dettó!

292. sajtostallér (válaszként erre: 291. - Tumbo)
2015. júl. 15. 23:06

Uh, ilyesmit én sem bírnék nézni. Sőt olyan kis gyengelelkű vagyok, hogy még filmet sem nézek olyat, amiben vér folyik, vagy erőszak van benne. Irtózom, és rossz érzést keltenek benem.

Véradáskor elfordítom a fejem, nem az én dolgom nézni azt, és közben meg hősnek gondolom magam.

Merthogy az is vagyok!:)naná!

291. tumbo (válaszként erre: 286. - Sajtostallér)
2015. júl. 15. 16:39
a térdműtétemet is nézhettem volna a monitoron.isten ments.
290. tumbo (válaszként erre: 288. - 2bed2dfa3a)
2015. júl. 15. 16:37
akkor ezért nem nézek köztévét.
2015. júl. 15. 14:31

Néhány megrázó történet olyanoktól, akik kiszabadultak.

[link]

Szekta-szökevények (szinkronizált)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook