Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egyedülálló anyák mindennapjai fórum

Egyedülálló anyák mindennapjai (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
659. ywett81
2018. nov. 3. 08:59
Sziasztok! Én nagyon friss egyedülálló vagyok,kb egy hete költözött el a férjem... Egyszerűen nem ment a dolog. Van egy 9 éves gyönyörű kisfiunk, és még eddig tok barátságos a dolog. Azt hittem, ha elmegy , azonnal felszabadulok, de sajnos a nyomás még mindig rajtam van. Sajnos nem nagyon tudok kikerülni a szorongasbol, pedig én hoztam meg a döntést, és alig vártam, hogy elmenjen. Ő most felszabadultabb, nyugodtabb. Tudom, hogy idő kell mindenhez. Ausztriában élünk, ami nagyon jó, pláne anyagilag, de senki sincs körülöttem... Így aztán egyedül oldom meg a dolgokat.
658. ywett81
2018. nov. 3. 08:51
Én itt vagyok :)
2018. júl. 5. 07:43
Valaki van még?
2017. okt. 11. 18:26
Van meg itt valaki ? Beszélgessünk !
2016. márc. 17. 21:23
Mi egy Vas megyei házaspár vagyunk, és csak petesejt donorral lehetnek gyermekeink. Várjuk olyan önfeláldozó,komoly, 35 év alatti édesanyák jelentkezését, akivel kölcsönösen segíthetünk egymáson!E-mail:babavaras2015@gmail.com
2015. jún. 9. 10:26
azt kihagytam, hogy a probléma abból jött, hogy szóltam, hogy ne minden hétvégéjét a haverjaival töltse, hanem néha legyen velünk. A családjától megpróbáltam segítséget kérni,de falakba ütköztem,hiszen nekik ez így jó..mert a fiuk így haza adja a pénzt, nem pedig nekünk, a családjának.
2015. jún. 9. 09:47
Sziasztok! Mi évekig külföldön éltünk, kislányunk érkezése miatt haza költöztünk, majd születése után 4 hónappal apuka lelépett, azt mondva, hogy rájött, hogy nem akar velem lenni. A legszörnyűbb az egészben, hogy magát áltatva azt hangsúlyozza, hogy nem a gyereket hagyta el, hanem engem. Soha semmit nem beszélt meg....mondván neki mindig minden jó, majd egyszer csak ezt zúdította rám. A családom rengeteget segített nekünk, míg az övé csak elvett, és most az én családom a rossz.Anyukámat is állandóan szidja..m még a gyámügyesnek is mocskolta. A házat amit vettünk, most áruljuk...nekem abba is a szívem szakad bele, hiszen ezért dolgoztam annyit, ezért töltöttem éveket a családom nélkül. A gyereket minden hétvégén oda kell neki adnom, ebbe is beleőrülök, hiszen, míg együtt voltunk, nem is érdekelte szinte, max fél órát töltött velünk. Az anyjához szalad vele.. a gyámügy meg ezt ítélte meg, hogy elviheti a 7 hónapos babát. Most már kezdek rendbe jönni, de mikor eljön a hétvége és rá kell néznem, rosszul vagyok tőle fizikailag és lelkileg egyaránt.
652. luxika (válaszként erre: 647. - Szinescsillag)
2014. dec. 17. 21:39
Mintha a saját sztorimat olvasnám.-))) ... Csak én hülye 4 esélyt adtam neki hogy dobja😂😂😂😂
651. luxika
2014. dec. 17. 21:34

Sziasztok..

Eggyel többen a klubba:-) épphogy költözés után, első karácsony, szilveszter egyedül egy 5 éves kislánnyal - nagyszülők 0,

Valami bíztatót, valaki?.-)))) na jó, Azért túléljük...

650. csikja
2011. nov. 13. 08:42
Sziasztok! én abban szeretném a segitséget kérni,hogy ha valaki tud bármilyen munkát ami nem hajnali,az kérem üzenjen nekem!takaritás vagy akármi!sex nem! egyedül maradtam gyerekkel munka nélül!köszönöm...
649. mumster (válaszként erre: 647. - Szinescsillag)
2011. nov. 2. 13:19

Költségek:


pelus, tápszer vs anyatej, ruha, játék, ezeket te tudod, milyen lehetőégeid vannak beszerezni. Én melegen ajánlom a bababörzéket szuepr dolgokat lehet kifogni nagyon klassz áron, programnak sem utolsó :)


betegségek: hát igen, nekem a kettőre volt olyan őszi-téli hónap, hogy 5 ezer, de olyan is, hogy 32 ezer volt a gyógyszertárban hagyot összeg. Igaz, ezeket már a közösségben szedték össze. Átlag 3 ezer pénzt akkor is otthagyok a vitaminra, orrsprayre betegség nélkül is.


Ovi-böli:

ha gyerekvédelmi támogatást kapsz, akkor ingyenes. Nálunk kb 8500/hó a kaja.

Egyéb költségei változóak, átlagosan havi 2-3 ezer (tisztasági, csoportpénz, sport)


Kaja:

ha nem allergiás, érzékeny semmire és nem is finnyás, akkor jelentősen könnyebb :)

számszerüsíteni megint nehéz, mert ki mit szeret, mennyire kreatív. Ajánlom a hónap végi spórolás témát ezügyben :)


Lakás:

megint attól függ, hogy saját, önkoris, szülőknél, mekkora, mivel lehet fűteni.

Mindenesetre lakhatási támogatást kérjél!


Védőnő, gyámügynél érdeklődj körbe, hogy milyen támogatások vannak.


Ha ügyesen csinálod, akkor a gyerkőc kinőtt, jó állapotú ruháit, játékait el tudod adni, bből kijön a következő adag. Ha valami nagyobb méret van jó áron, jó minőség, akkor azt érdemes előre megvenni. Általában mikor éppen kell valami, akkor az vagy nincs a méretben vagy csak drágábban, mint egy hónappal előtte.


Vállalhatsz be bölis-ovis-sulis gyerkőcöt, hogy hozod-viszed intézménbe, edzésre. A nyitvtartások miatt ez a dolgozó szülőknek sokszor gond. Legalább a sétád is meglenne :)


kapcsolatok-kapcsolatok! ismerkedj, szerezz ismerősöket, nem tudhatod, mikor ki jöhet még jól


szerezz szakmát, másik szakmát, jelentkezz fősulira, bármi! képezd magad! amíg még otthon vagy a deddel. Estin, levelelzőn. Még jól jöhet később. - mondjuk ez nekem a vesszőparipám, otthonlét alatt továbbképződni :)


Később, ha már lesz fizud, illetve adóköteles bevételed és az adókedvezmények után még marad levont adód, akkor érdemes egészségpénztári tagságot kötni. Esetleg ha anyukád-apukádnak van levont adója ő is köthet. Ha érdekel leírom a részleteket.

648. mumster (válaszként erre: 647. - Szinescsillag)
2011. nov. 2. 13:00

Biztosan egy tündér a kisfiad, imádnivalóak, én a lábukért vagyok nagyon oda, ahogy nyújtóznak vele és a lábujjaikat rendezgetik :)


Ne pörkölj oda a pasinak, nem kell háborúzni, szépen meg kell beszélni, de ez nem egyenlő azzal, hogy a vita elkerülése érdeékben minden az ő szája íze szerint legyen.

A jó tárgyalási technika ilynkor, hogy kérj többet, mint amit el akarsz érni. van kérj olyat, ami neki fontos, ezért persze nem kell annyia küzdeni, nem a kicsinálás a cél, hanem a kompromisszum. Így van miből engedned és látja rajtad a kompromisszumkészséget.

win-win, mindenki nyer :)

és nem marad feldolgozhatatlan tüske senkiben


amit még jó tudni, amit a bróság most megítél, az 2 évig nem változtatható (kivéve ülönleges eseteket), tehát a láthatást, gyt-t ilyen szempontból is át kell gondolni.


Tudom, hogy most nehéz neked, anyagilag (hiszen újszülött-kicsi baba mellett szinte nulla az esély melót találni, végezni).

És lelkileg is. Szemét dolog magára hagyni a embert ilyen helyzetben.

Nem az a baj, hogy kiszeret, hogy másba szeret bele, hanem a körítés, ahogyan ezt intézik sokszor.


Lehetőségek:

- gyerekvédelmi támogatás (településenként változó a feltétele)

- ha nincs lakásod, akkor add be az igényt ráJa, és még valami, ne engedd, hogy a gyerek utáni őótszabit ő vegye igénybe (így melóba vissztéréskor te kapod meg a szabi pénzzel együtt).

És, ha kéri. megkapja a gyerekkedvezményt az adójából (ez nettó 10 ezer, ha igénybe tudja venni), akkor azt pluszban kérd el tőle vagy jelentsd be neki, hogy letiltatod tőle. Azt te is kérheted a tgyás, gyedből, de valószínűleg nem tudod teljesen igénbe venni.

Ha normális és igénybe udja venni, akkor igénybeveszi és a gyt-n felül odaaja neked. De erre figyelj!

647. szinescsillag (válaszként erre: 646. - Mumster)
2011. okt. 28. 22:42

Azta! :0 Te aztán fel vagy ilyen téren készülve! Nekem nem jutott volna eszembe hogy ilyen dolgokat közöljek vele! De ezek után biztos lehetsz benne hogy oda pörkölök neki!

Bár remélem nem csak meg vonja a vállát hogy "mondj amit akarsz úgyis azt teszek amit akarok".


Hihetetlen, az a legdurvább hogy nem ilyen embernek ismertem meg! Nem gondoltam volna róla hogy megcsalna és pláne nem amikor a legnagyobb szükségem lenne rá! Azt hittem tanult a szülei válásából, hogy milyen család nélkül de ezek szerint... Neki a hirtelen fellángolás a nagy szerelem fontosabb mint a család, azt hiszi hogy ezzel a lánnyal 7 év múlva is lángolni fog a szerelem...?


De az a borzasztó hogy én mindig is úgy szerettem mint a legelején... ezért olyan nehéz most elmenni!


De van egy másik férfi az életemben aki olyan édesen alszik a kiságyban és akiért már jobban oda vagyok mint az apjáért voltam anno! Imádom a kisfiamat!

646. mumster (válaszként erre: 642. - Szinescsillag)
2011. okt. 26. 11:06

na, írtam egy hosszút és elszállt.

A lényege.


Nem tudom mnnyit keres a párod de a havi 20, főleg a gyógytorna imeretében nagyon karcsú. Próbáljon meg máson és ne a gyerekén spórolni.


Ha közös kasszán vagytok még, igyekezz minél többet félretenni. Írd a kiadásokat és látni fogod ki tudsz-e majd jönni belőle egyedül.


És annak a szövegnek sem kell bedőlni, hogy a havi 20 mellé te is tedd a 20-at, úgy már 40 és elégnek kell lennie.

Ez akkor lenne igaz, ha minden második éjjel apa kelne, minden második alkalommal ő vinné orvoshoz, minden másnap ő vinné oviba, suliba, minden második betegségnél, szünetnél ő menne vele táppénzre, szabira.

Amíg ez nem így van, addig ezt pénzben megváltja, te pedig termézetben ( a fent leírtak) tartod el a közös gyermeketeket.


Gyt: általában a fizu 15-25%-a gyermekenként.


Én ezt tartanám korrektnek (a számok ismerete nélkül):

a fizu 25%-a, de minimum 30-35 ezer/hó és minden később jelentkező-kiderülő egészségügyi probláma esetén a költségek fele. (nyilván nem a d vitaminra kell itt gondolni, de ha fejlesztésre kell hordani pl később, utiktg, fejlesztés díja... ezk 10 ezres nagyságrendekben mérhetők) Természetesen számlával el kell felé számolni, nyilván nem a lehúzás a cél, de ne anyuka éhezzen már, vagy a gyerek ne kapjon meg fejlesztési lehetőséget, mert apuka becsajozott.

Ha meg ragaszkodik a havi 20-hoz, akkor pláne ragaszkodnék a fenti kiegészítésekhez, megfejelve a bölcsi-ovi-iskolakezdés költségeinek felével és a minimum összeg 2 évenkénti inflációkövető emelésével.


20 ezer, és ebből 10 a gyógytorna jelenleg. Hát, nem kicsit durrant el az agyam ettől a nagyvonalú gesztustól. Ha cigizik az van ennyibe neki havonta kb.


Kitartást!

2011. okt. 26. 10:55
-még annyit: a segitséget fogadd el!!! Jó érzés midkét félnek!
644. dorka0218 (válaszként erre: 642. - Szinescsillag)
2011. okt. 26. 10:50
Szia.Hasonló helyzetben voltam 3 évvel ezelött,annyi külömbséggel hogy a mi babánk már megszületett mikor kiderült a páromnak van valakije.Mi még 1 évig együtt éltünk mivel -elmondása szerint -minket választott,de aztán kiderült hogy nem igaz még mindig a hölgyeménnyel van.Nekem csupán a családi potlék és a gyes járt össz:38000 ft + a számlámon lévő kevés megtakaritás.De amikor kiderült a dolog nem gondolkodtam tovább,léptem.Nagyon nehéz volt!!!Ugyan kapta 20000 gyerektartást,de nehezen jöttem ki a pénzből.Segitettek pcit a szüleim de ök se gazdagok.De vitt előre az akarás hogy agyerekemnek mindent!!! + év után ott tartok hogy saját házat vettem,stabil lett az egzisztenciám,sőt boldog vagyok az uj párommal. Erőt a gyermekedből,a gyerekedért merits mindenhonnan.Lánykám jelenleg 4 éves.Ha az segitség és elfogadod,szivesen adok neked ruhákat,cipőt,játékot,sok mindenem megmaradt.Nekem is igy segitettek. Illetve ha megirod mire lenne szükséged szívesen körülnézek ismeröseim körében. Irj ha segithetek.
2011. okt. 26. 10:36

Az biztos,hogy anyagilag nehéz,de szerintem mindig lesz valami megoldás!Nem tudom,de nekem eddig sikerült megoldanom mindent,és én is albérletben élek,sőt nekem gyerektartásom sincs,mert az apuka eddig nem vállalta az apaságot!Bár nekem van segítségem,de nemnagyon szeretnék visszaélni ezzel,ugyhogy nemsok mindenben fogadom el!

Szerintem ne félj:)Egy anya mindere képes,ha a babájáról van szó.

2011. okt. 24. 10:06

Én nem értem senki sem mesél arról hogyan és miből lehet megélni.

Én igazából a hülye anyagiaktól félek a legjobban!


Ami bevételem lesz.

tgyás (max. 45.000) de ezt még nem tudom pontosan.

családi (13.700).

gyerektartás(20.000) ha fizeti, bár azt mondta fizeti de meddig...


78.700.- (a legjobb esetben)


Kiadás:

Nyaki hypotoniája van a fiamnak,

gyógytorna egy hónapra: 10.000.

pelenka.

albérlet.

rezsi.

étel (ezen lehet a legtöbbet spórolni)


Vajon ki lehet hozni mindezt ennyiből, nem beszélve ha gyógyszer kell vagy egyéb váratlan kiadás jön...


Egy 3 hónapos baba mellett még dolgozni sem tudok el menni mert nincs aki vigyázzon rá és bölcsibe sem lehet beadni még őt.


Egyedül vagyok segítség nélkül, így hogyan lehet boldogulni?


Van aki ezt valahogy még is meg tudta oldani és hogyan?

2011. okt. 23. 14:56

Sziasztok!

Én csak annyit tudnék mondani erre,hogy az elejétöl fogva egyedül voltam,mindent egyedül fizettem,és vettem meg,nagyon nehéz volt,és most még nehezebb lesz,de ha ránézek a kislányomra,tudom hogy jól döntöttem!Szerintem egy nő mindenre képes,ha a gyerekéről van szó!A legjobb döntés volt hogy vállaltam,mert látom hogy valakinek szüksége van rám,és nekem meg Ő rá!

Ebben nem lehet tanácsot adni,de azt biztosan állíthatom MEGÉRI!A legszebb dolog ami történhet egy ember életében!:)

2011. okt. 23. 14:25

Sziasztok!

Én is le írom nektek a történetemet! Ami igazából még csak most kezdődött el!

Mi a párommal együtt terveztük a babát. Nem is volt gond a terhesség utolsó két hónapjáig mikor is ki derült van valakije.

Borzasztóan rossz volt a közérzetem és rengeteget sírtam.

Talán ennek is betudható hogy azonnali császárral oxigén hiányos állapotban jött világra a fiam!

Azt mondják nem volt sokáig oxigén nélkül és nem hiszik hogy bármi olyan betegsége lehet ami nem kezelhető de ez csak nagyobb korába fog kiderülni!


Apuka azt mondta ő szeretne foglalkozni a gyerekkel de engem már nem szeret. Mondta hogy maradjunk egy fedél alatt vele mert akkor jobban tud segíteni nekünk de én ebbe nem fogok bele menni! Hogy miért nem?!


Én mossak, főzzek, takarítsak rá. Itthon a család és ahogy ki lép a házból ott a csaja! Azt már nem! És ha egyszer össze akar költözni a lánnyal majd közli velünk hogy csomagoljunk!


Akkor inkább az elejétől fogva külön és meg előzöm a későbbi csalódást!

639. Moncsi87 (válaszként erre: 637. - Csilla1110)
2011. okt. 20. 10:43
Azt se ajánlom hogy írjál listát mert én megtettem a baba megtartása mellet az volt ami jó velem kapcsolatos dolgok a baba elvetetése mellet pedig a rajtam kívülálló dolgok. Pl: megtartás szeretnék babát, erőt adna, lenne kiért élnem; elvetetés labilis a munkahelyem, a páromnak nem kell, van hitelem. Aztán próbáltam reálisan gondolkodni Móni ne legyél hülye a munkádra szükséged van pasizni akarsz élni akarsz még 24 évesen tanulni akarsz és még sok ehez hasonló fordult meg a fejembe aztán este lefeküdtem és bekapcsoltam a tv-t hogy holnap mindent elintézek erre a tv-be a néma sikoly című dokumentum film ment ami az abortuszról szól hogy a baba mindent érez és menekül az elöl hogy megöljék én egész este csak sírtam sírtam és sírtam hogy én nem tehetek ilyet a gyerekemmel ha ezt megtenném egy szörnyű ember lennék. De nem tudom a mai napig hogy így fel lehet e nevelni egy gyereket hogy soha nem volt úgy hogy ne legyen sehogy.A mai napig nem tudom eldönteni és lassan lejár az időm és jó döntést akarok hozni. Félek mind a kettőtől.De a gyermekek megérdemlik az életet evvel tisztába kell lenni.
638. Moncsi87 (válaszként erre: 637. - Csilla1110)
2011. okt. 20. 10:21
Az a probléma Csilla1110 hogy én is a megőrülés szélén tartok reggel úgy kelek fel hogy elvetetem délbe hogy megtartom este pedig már nem tudom. Ha reálisan akarok gondolkodni a munkahelyem nem biztos mert közalkalmazott vagyok és semmi nem garantálja hogy nem rúgnak ki míg a babával itthon vagyok ezért már azon is gondolkodtam hogy el se jövök szabadságra a szülés után háta ezt meg lehet csinálni és akkor biztosabb a munkahelyem. Aztán azon gondolkodtam hogy vagy egy 1.000.000-os hitelem amit a párommal vettem fől az én nevemre de ő most azt mondta hogy nem fizeti. És a legszörnyűbb hogy még egy váltásba is dolgozok a volt párommal. Annyira tanácstalan vagyok pedig a szüleim is azt mondják hogy ne tartsam meg. De viszont nem tudok megölni egy babát ami az enyém és már most kapcsolatban vagyunk és érzem őt. Pedig az egész életemet megváltoztatja és nem tudom hogy jó vagy rossz irányba. Nekem még két hetem van bármit csinálni és ez szörnyű érzés. Hogy megölöm a gyerekem vagy erős leszek és küzdök érte. De mindent egyedül csak érte! Vagy gyáva leszek elvetettem és utána minden nap evvel élek és magamat ismerve soha senkibe nem fogok megbízni
637. Csilla1110 (válaszként erre: 632. - Moncsi87)
2011. okt. 18. 15:59

Szia Moncsi!

Én ugyanilyen helyzetben vagyok.Pár hete tudtam meg,hogy terhes vagyok és azt hittem,hogy ennek örülni fogunk mind a ketten a párommal,de nem igy lett.Neki nem kell a gyerek és már azóta én sem,elhagyott 4 évi kapcsolat után.Nagyon megvagyok lőve,mert 31 éves vagyok és ez az első terhességem és mellesleg egy nővérszállón lakom.Eddig nagyon vágytam egy picire,de nem így.Most már gondolkodom azon,hogy elvetetem,de nem tudom,hogy azzal jól döntenék-e?Ha a további életemet nézem anyagilag vagy magán életileg az lenne a legjobb ha nem tartanám meg.Ha többet nem leszek terhes?Eddig sem védekeztem és nem jött össze soha.Ez túl kockázatos lenne.Mit csináljak?Teljesen tanácstalan vagyok és már lassan kezdek megőrülni.

2011. okt. 18. 08:24

Drága anyukák!Nagyon köszönöm a segítséget és sajnálom, hogy siránkozok. Nem nagyon vannak olyan ismerőseim akik ebbe a helyzetbe lennének mint én.Ezért írok ide.

Kérdeznék valamit ti is akinek az apuka a terhesség első három hónapba ment el annyit gondolkodtatok mint én.? Ettől én rossz ember vagyok? Annyi mindenen gondolkodok és annyi úton közelítettem már meg ezt a dolgot. De még mindig nehéz.

De köszönöm a tanácsokat és a kedvességet.

2011. okt. 17. 15:20

Sziasztok!

Moncsi! Én már több, mint 1 éve egyedül nevelem, és egyáltalán semmi segítségem nincs. Értsd: abszolút semmi. Egyedül vagyok, mint az ujjam. Anyagilag rohadt nehéz (már bocs a panaszkodásért), fizetni albérletet, rezsit, a gyereknek enni adni, és hiába dolgoznék én éjjel-nappal akár, ha az oviban max 9 órát lehet, utána meg ugye kizárásos alapon velem van. És a munkahelyen is totál kiszolgáltatottá tesz, mert a főnök tisztában van vele, hogy ez az egy esélyem van. Ugyan hogyan keresnék új melót? Mit csinálnék, ha próbaidő alatt betegedne le?

ÉS a pozitív oldala: hihetetlen erőt, energiát, elszántságot, ÖRÖMÖT tud adni, képes leszel a lehetetlenre is. :-)

De ezt tényleg csakis neked kell eldönteni.

2011. okt. 15. 22:31

Sziasztok! Én is egyedül nevelem kisfiamat, aki 2,5 éves. Február óta élünk kettecskén. Édesapa bírósági menet után fizeti a tartásdíjat és jött látogatni a gyereket. Egészen 3 hónappal ezelőttig. Azóta nem keresi és közölte, hogy elég kicsi még a gyerek, hogy elfelejtse. Ez csak azért furcsa, mert imádta a gyereket születésétől kezdve. Nagyon, és jól foglalkozott vele, szerette...minden. Jelenleg épp ezt emésztgetjük, hogy hátat fordít ennek a tüneménynek. Az én gyomrom ezt nem veszi be, de a gyereké sem. Mindennap emlegeti, még álmában is beszélt róla....Még a telefont se veszi fel, pedig tudja, hogy a gyerek szeretne vele beszélni.

Egyedüli segítségünk (érdemben) az unokatesóm, aki heti 1szer vigyáz a kicsire, amíg én edzek. Másik napon pedig viszem magammal a kisfiamat edzésre. Ő nagyon ügyesen eljátszik, míg én edzek. Persze ez hosszú folyamat volt :)

Kár, hogy ennyien vagyunk itt, de "jó" olvasgatni, hogy mások miképp küzdenek meg a mindennapokban.

Jut eszembe! Ha valakit érdekelne, okt. 22-én 10 órától lesz egy önvédelmi tréning csak NŐKnek:


"Félsz egyedül este az utcán?

Eleged van a taperolós alakokból?

Ha füttyögnek utánad átmész a túloldalra?

Zaklat a főnököd?


AKKOR ITT A HELYED!


Terminátor ugyan nem lesz belőled, de megtanulhatod, hogy hogyan NE válj ÁLDOZATTÁ és azt is, hogy ha már forró a helyzet, akkor is VAN ESÉLYED.

Elméleti és gyakorlati oktatás oldott, jó hangulatban. :) "

Sorsodat a döntés pillanataiban alakítod. Döntöttem, ott leszek :)

2011. okt. 13. 07:55
Sziasztok! Néha jobb egyedűlálló anyának lenni, mint egy felelőtlen apával felelőtlenűl gyereket nevelni! Ezt gondoljátok végig! Mármint hogy akik mostanában lettek egyedűl, pláne ha picivel! Általában a család is jobban segít ha azt látják hogy TE mindent megteszel hogy talpon maradj a babáddal! még ha eleinte nem is tetszik nekik a helyzet! NEHÉZ De Értük csináljuk!
2011. okt. 12. 17:00
Nagyon köszönöm hogy írtál.Nagyon hálás vagyok. Tudjátok még a volt párom is azt sms-ezi, hogy egyedül nekem kell döntést hoznom de nagyon nehéz ha a babámat elvetetem akkor az életem ugyan olyan marad mint idáig. Ha megtartom lesz kiért élnem de a családomtól ugyan úgy hallgathatom hogy ők tartanak el és akkor már a babát is. És a volt párom pedig a problémái miadt elveszti a gyerekét aki talán a gondjait nem de a lelkét helyrehozná. Attól félek hogy gondolkozom az abortuszon és nem vagyok boldog gondolkozom a megtartáson és nem vagyok boldog ennek egy jó és pozitív döntésnek kell lennie aminek örülök de én most fájdalmat érzek.és megalázottságot és félek mind a két döntéstől. Mert rettenetesen félek hogy rosszul döntök.
631. Vivir
2011. okt. 12. 12:31

Erre nem nagyon lehet mit mondani. A te életed és neked kell ezt a döntést meghoznod... egyedül neked.

Gondold át!

2011. okt. 11. 16:59
Azóta amióta ő nincs itt egyedül érzem magam a szüleimmel lakom akik néha szeretnének unokát néha nem az apum alkoholista az anyum is nem annyira de azok. Én pedig a párom nélkül elveszetnek érzem magam. Világ életembe szerettem volna babát azon is gondolkodtam hogy a páromtól de nem tudtam hogy így fog rá reagálni. én nem tudom azt mondani hogy elvetetem de azt te hogy megtartom félek egyedül vagyok és a legszőrnyűbb még egy munkahelyen és egy váltásba dolgozunk a párommal. mindig látom és azt veszem észre hogy boldog hogy egyedül van és felszabadult nekem pedig egyedül kell döntést hoznom mert ő kiszállt és itt hagyott de én még mindig szeretem és a babát is csak nem tudom hogy ki tudom e annak tenni hogy nincs apukája. És én se vagyok most nagyon erős. Kérnék valami tanácsot.Segítséget. Nagyon köszönöm.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook