A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
:-)
Köszi megnyugtattál! Én is így gondoltam..
Bár az avivás hölgy nem a mechanikai behatásra :-) gondolt, hanem inkább arra, hogy állítólag a spermában is van olyan anyag, amit méhösszehúzódásokat okoz, + az orgazmus..
Az én párom nehezen viselte, hogy kevés volt a szex a terhesség alatt... Az elején még volt, aztán jött a hányingeres időszak mikor aztán egész nap meg éjszaka undorom volt szinte mindentől, aztán később féltettem a babát.
Végül a nőgyógyász világosított fel, milyen erős a méhszáj, acél eszközzel nyúlnak hozzá, ha van valami... így mondta.
Aztán az ötödik hónapban azt hittem kidugja a lábát, olyan erővel rugdosta és zárt maradt, a végéig szinte.
Szia!
Tudod, a ciklus hosszától is függ. Én mensis napokkal együtt már 4 hetes voltam mikor mutatta. Mondjuk az 25-ös volt.
Szerintem nagy hülyeség. Ha ott van és egészséges, nyugodtan lehet szexelni, úgy meg van tapadva, hogy semmi nem szakítja le az anyujától, ne aggódj!
Ez olyan, mintha a reggeli hányástól, amikor ezerrel liftezik a belsőd, elmehetne a babó...
Tegnap olvastam valahol, csak sajnos nem emlékszem hol, hogy koraterhességnél felpuhul a méhnyak.. már tegnap is vizsgálgattam, és nem vagyok benne profi, párszor néztem csak eddig magamnak, de most mintha más állaga lenne.. olyan puhább.. úgyhogy kicsit elkezdtem reménykedni.
És ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem, hogy én hülye, azt is olvastam az aviva módszer kitalálója írta asszem, hogy ha valaki akkor szexel amikor meg kellene jönnie, akkor meg is jön, ha van baba, ha nem..
Valamelyikőtök ajánlott valakinek babás hőgörbéket, én azokat megnéztem, és el is csodálkoztam rajta, hogy a legtöbbnél pé után már nem volt szex.. viszont már legalább egy hete voltunk együtt és a párom már hiányolja..de a napokban aktuális a mensi..
Most mit csináljak? Tényleg így van, hogy akkor nem marad meg???
Eddig én nem gondoltam így, de most elbizonytalanodtam.
Neki nem akarom mondani, mert már így is tele van a töke a babafigyeléssel, és hiába "kínozni"sem szeretném, ha nincs baba.. szóval nem tudom mennyira számít ez.
Szia!
A másik topikban találtam meg végül mi a helyzet, nem hittem volna hogy megjön!
Ezért lehetünk rejtélyesek, mi nők... pff. Rejtély a teherbeesés...
Ha meg reménykedünk, csúszik a menzesz, kiszúr velünk a testünk.
Ma azt álmodtam, hogy nagyon erős pozitívat teszteltem... olyan fura érzés volt, de jó.
Aztán mikor elmondtuk volna másoknak is, elbizonytalanodtam, hogy ez tuti azt jelenti? És ez biztos? És akartam csinálni mégegyet, hogy azóta nem változott-e a helyzet, de nem találtam olyan helyet, ahol kapni lehet..
Méghogy nem izgat a tesztelés. :-)))
Ezzel hátha jobban boldogulsz:
"A másik, ami nem hagyott nyugodni, az a progeszteronszint. Megpróbáltam utánajárni, hogy mennyinek is kellene lennie ahhoz, hogy egyáltalán létrejöhessen terhesség.
Esetemben nézték egyszer 2008. áprilisában, ciklus 3. napján (aminek sok értelme nem volt, de mindegy). Ez egy 23 napos ciklus volt, és 0.8 nmol/L (referenciaérték a follikuláris szakaszban: 0.3 - 2.5 nmol/L)
Aztán nézték 2009. januárjában, a ciklus 21. napján, ekkor 10.86 nmol/l volt (referenciaérték a luteális szakaszban: 5 - 90 nmol/l)
Ez utóbbira az orvosom azt mondta, hogy teljesen rendben van, és volt ovulációm. Azt én is látom, hogy referenciaértéken belül van, és hogy van különbség a 3. napi és a 21. napi értékem között, de mégsem hagyott nyugodni a dolog. Szokás szerint elkezdtem bújni a neten a szakértői oldalakat, és olyanokat találtam, hogy a 21. napi progeszteronszint legyen min. 20, de inkább 30 a teherbeeséshez. Csak épp azt nem találtam meg eddig egyértelműen, hogy 20 meg 30 micsoda legyen?? Merthogy szokták nézni nmol/l-ben meg ng/ml-ben is, és nagyon nem mindegy. Ha az én kis 10.86-os nmol/l értékemet még átszámolom ng/ml-be, akkor aztán tényleg elenyészően kevés ez a szint.
Progeszteron (P4): A ciklus 2. felében a progeszteron-vizsgálat az ovuláció meglétét bizonyítja. Amikor a tüszôbôl kiszabadul a petesejt, sárgatestté alakul, és progeszteront kezd termelni. Félidôben az ösztrogénnel együtt létrehozzák a méhnyálkahártya változását, amely megfoganó terhesség esetén a beágyazódáshoz szükséges. 5 fölötti érték már jelez valamilyen ovulációt, de a legtöbb orvos 10 fölöttit vár el természetes ciklusban és 15 fölöttit stimuláltban. Egyesek szerint a tesztet érdemes reggel, éhgyomorra végezni.
Normálértékek:
a ciklus elsô felében < 1.5 ng/ml / 0.5-4.5 nmol/l / 0.16-1.4 ug/l
a ciklus második felében >15 ng/ml / 6-60 nmol/l / 1.9-18.8 ug/l
menopauzában 0.5-4.5 nmol/l / 0.16-1.4 mg/l
terhesség esetén az elso harmadban 35-180 nmol/l / 10.8-55.8 ng/l
Tehát a ciklus második felében ng/ml-ben a 15 fölötti érték a jó, VAGY nmol/l-ben a 6-60 közötti... Azért ez meglehetősen széles skála. Ha valaki érti, szóljon!
Aztán - ismét a már fent említett szuperjó oldalon végre normális hormonértéktáblázatokat és magyarázatot találtam. A mértékegységátváltás úgy van, hogy nmol/l x 0.288 = ng/ml
Így tehát ng/ml-ben van egy kedves kis 3.127-es progeszteronszintem a ciklus 21. napján.
Igenám, de meggyőződésem, hogy nálam nem a 21. napon kellett volna levenni a vért. Általánosságban mindenhol az van, hogy a normál 28 napos ciklus esetén a 21. napon - vagy ovuláció után 7 nappal.
Most, hogy a 16. napon volt csak ovulációm, először azt gondoltam, majd a 23. napon kell elmennem vérvételre. Aztán utánanéztem a progeszteronszint változásának a cikluson belül, és megvilágosodott minden - az ovuláció utáni 7 napot azért mondják, mert feltételezik a standard 14 nap hosszúságú luteális fázist!! Ugyanis a luteális fázis közepétől kezd csökkenni a progeszteronszint, amennyiben nem jött létre terhesség. Az én esetemben, 10 napos luteális fázissal ez az ovuláció utáni 5. nap! A múltkori, 10.86-os 21. napi eredményem is 24 napos ciklusban lett mérve... Tehát az érték nem mérvadó.
Ezúttal tehát az ovuláció utáni 5. napon kértem a vérvételt: az eredmény 22 nmol/l lett. Mint látható a hőgörbémen, most 11 napos luteális fázisom volt. Az ovuláció utáni 9. napon is vettek vért, ennek eredményét még nem kérdeztem meg."
Bár ezt lehet h eddig tudtad
Kicsit lassan érem csak utol magam az olvasásban, de most látom csak, hogy több menyasszony is van köztetek!!!!:) Ez szuper!
Nekem is májusi esküvőm volt, nagyon szép szerintem tavasszal:)
Idén már egy éve lesz:)
Én is abban bízom, hogy "csak" ez a hőingadozás csinált Nekem is 36 napos ciklust, és nem más rendellenesség!
Az biztos, hogy abnormális dolog, hogy pl tegnap is még szakadt a hó, ma meg akár napozni is kifeküdhettünk volna:)
Sziasztok!
Élek még:), nem tűntem el, csak kicsit el voltam havazva!
vasárnap óta rendesen megkínlódok ezzel a menzesszel, és most volt egy olyanom, amit egyszer valaki már kérdezett itt, hogy két nap nagyon erős vérzés után a követkető olyan volt, mintha vége lenne..csak egy kis barnázás és ma du ismét kicsit bővebben rákezdett..lehet tényleg megbolondult teljesen!:(
Azt sem tudom, hogy most ebben a hónapban kb mikorra kalkulálhatok peteéréssel, ovulációval?!
Még most is szúrkál itt-ott a hasam de már nem is akarok tudomást venni róla!
Nekem a legtutibb jel az volt, hogy a melleim 2x akkorák lettek, mint előtte.
:)
Meg nem tudom megmagyarázni hogyan, de én már tudtam a pozi teszt előtt is, hogy nem vagyok egyedül.
Meg lehet érezni.
:)
Tudom, az esetek többségében szerintem nincs, csak egyszer azt olvastam, hogy az a legtutibb jel.. mindegy, így legalább nem reménykedek feleslegesen.
Viszont hogy mikre vagyok képes pszichoszomatikusan.. itt írta valaki,hogy neki a jelek között volt, hogy kiszáradt a lábszára.. na most nekem már tegnap is viszketett, de ma majdnem szétkapartam már a lábszáramat, megnéztem mitől és tiszta fehérre ki van száradva. :-O
Azért ezt nem gondoltam magamról, hogy ilyen szinten tudok tudatalatt tüneteket produkálni. :-D
Baba szerintem nincs, mert semmi jel nem utal rá és ma már elég rendesen érzem a mensis előgörcsöket. :-((
Nekem nem volt beágyazódáskor semmilyen pecsételő vérzés, viszont barátnőmnek igen.
Szóval ha nincs, akkor sem kell elkeseredni, lehet attól még babó!
Hát elméletileg lehet ugye jóstesztnek is használni, de sokaknak ez nem jött be.. tehát nem tudom. Majd hátha valaki okosabb lesz..
Hanyadik napon vagy most?
na igen...a barnázás nekem is stimmel mindig...csak sajna nem múlik el, és mensibe megy át :( :)
azért drukkolok, flower!
na igen :)
még egy kérdés: szerintetek az ovu teszt mutathat atom erős pozit NEM peteérés, hanem más ok miatt? (és ha igen, akkor mitől?)
Én azért ezt így nem jelenteném ki.. főleg, hogy nem tudom, hogy ha valakinek később van peteérése, mint neked is, akkor látszódnának-e a 9. napon..
Mennyivel egyszerűbb egy nőgyógyász feleségének lenni.. :-S De legalább lehetne a családban, vagy a haverok között..
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Nálad mik voltak a terhesség első jelei?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Ha ez terhesség, akkor mikor volt a fogantatás?