A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
Na. Nekem volt a terhesség elején olyan hasmenésem, hogy azt hittem kif...m a berendezésem és nem ment el.
Az 5.-6. hónap között halálra rémített akaratán kívül a párom, sikoltoztam hála az égnek baba meg semm moccant, nem lett nyugtalan.
3 hónapos terhesen úgy éreztem, a busz rezonálása kirázza a gyereket, szinte éreztem szegényt de nincs baja...
Szerintem ez a baba nélküli mensit írja, vagy hogyan fogalmazzak...
:O
De hát nem látnak bele a saját hasukba... hogy most baba van vagy nincs.
Ha meg vannak jelek, veszélyes is lehet.
Ne félj. Nem törvényszerű, hogy most is úgy lesz!
Próbáld magad elfoglalni, ha nem tudod, simogasd meg a hasad és gondolj arra, hogy most valami jó fog következni... bízz benne.
Én is próbálom tartani magam, mikor érzem hogy jön a következő gyulladás és magamban dumálok a petefészkeimnek hogy nem lesz baj... Legutóbb sikerült is elkerülni a fájdalmakat és elmúlt. Persze nem úgy hogy pik-pak volt nincs.
Na igen.. ennyit arról, hogy ebben a hónapban nem fogok foglalkozni vele és tornázom ugyanúgy stb... csak múlt hónapban ilyenkor már második napja barnáztam (bár inkább az volt kóros a 23. naptól), és most semmi, meg ugye láttak tüszőt is és most van bennem egy pici remény, hogy hátha.. és megint jött a hülyeség, hogy nem akarom eltolni..
De az is igaz, hogy ha akar, marad.. csak ez az Avivás leírás tökre megzavart, mert ezt direkt arra írták, hogy mitől "mehet el" a "baba".
Érdekes.
Bár itt valahol a hoxán a lányok a méhszájukat lesegették és nem tudtak belőle kihozni semmit. Volt akinek fel volt húzódva, keménynek érezte és megjött neki.
Igen, sokan nem is tudnak róla hogy baba volt, mert nem indulhattak be a hormonok, nem tudott valamiért megtapadni(gyulladás, stressz, jó ég tudja vagy beteg volt a "baba").
Én is találtam már pici szürke valamit, lehet hogy az volt, ki tudja...
Nehéz, nekünk, nőknek.
Valaki a neten azt írta, ha jól meg van tapadva a bébi, leküldhetnek akár a bányába is dolgozni, ott marad.
Két hetes terhes lehettem, amikor csúnyán megemeltem magam, ülni alig tudtam és szerencsére itt a kiscsaj :)
:DDD
Jól bele lehet ebbe keveredni :)
Na, ha amúgy is mensi lenne, meghozhatja bármi, ha baba van, nem lesz mensi... vagy kevéske.
Hát ez érdekes.. nem lehet, hogy inkább sérült a méhszája valamitől? Ha nem tudott róla akkor az azt jelenti, hogy megjött neki mindig normálisan.. tehát nem ágyazódott be rendesen egy kb. 2 mm-es valami.. annak a távozása nem hiszem, hogy maradandó deformitást okozott volna a méhszájában..
Egy nagy négertől hamarabb el tudom képzelni. :-)))
De persze nem értek hozzá..
Neeem!! Nagyon belekavarodtál!
A terhességet az elmaradt mensi első napjától számolják!
Ha most vagy a 23. napodon, akkor még csak 3 hetes és 2 napos terhes vagy, ha vagy.
Tök mindegy, hogy mikor fogant, pont ezért számolják az utolsó mensi első napjától, mert az tuti.. Ha 4 hetes 4 napos lennél, az azt jelentené, hogy már 4 napot késett a mensid egy szabályos 28 napos ciklus esetén.
Te még a mensi közelében sem vagy, nemhogy 4 napot késett volna. :-)) Szóval nyugi, tereld el valamivel a figyelmedet! :-)))
Na véééégre megtaláltam.. igaz nem az eredeti oldalon, de sikerült.. ezért kérdeztem:
Az avivás hölgy írta ezt valahol.
Néhány tényező, ami menstruációt eredményezett:
1. Valamiféle izgalom, öröm, ez lehet szexuális is, egy kellemes meglepetés, pl. férj, barát váratlanul hazajött az utazásból
2. Gyakori nemi kapcsolat, naponta egyszer vagy többször
3. Nemi érintkezés két nappal a menstruáció várható időpontja előtt, vagy a ciklus utolsó napján. Azt lehet gondolni, hogy a gyakoribb nemi érintkezés esetén több az esély a fogamzásra, ez azonban tévedés. A folyamatos ingerlés majdnem mindig menstruációt hoz
4. Egy rázós járműben egy göröngyös úton utazni, pl. egy motorkerékpár hátsó ülésén.
5. Hosszan tartó lovaglás
6. Székrekedés
7. Hasmenés
8. Nehéz és sok kimosott ruha teregetése egy magasabb zsinórra
9. Egyszerre nagy mennyiségű alkoholos ital elfogyasztása. Az alkohol tágítja a véredényeket
10. Melegfront, néhány napos hirtelen szélsőségű hőmérséklet emelkedés
11. Hegymászás egy forró nyári napon, amikor a hőmérséklet a 35 °C-ot meghaladja
12. Serkentő gyógyszerek szedése (Amphetaminok)
13. Böjt, ez lehet csak néhány napos is
14. Hosszan tartó kerékpározás
15. Hirtelen és egyszeri sokkoló hatású félelem
16. Bizonyos növényekből készült italkoncentrátumok. Az ilyen fajta italok hasmenést is okoznak
Vannak olyan okok, és helyzetek, amelyek a menstruáció elnyomását, hosszantartó elmaradását eredményezik
1. Lakáscsere, ország vagy világrész között
2. Szélsőséges változás az életmódban, mint szakmacsere, válás, megözvegyülés
3. Szélsőséges változás az étkezési szokásokban
4. Hosszan tartó rettegés és félelmi helyzetek
5. Túlerőltetés, pl. vizsgák vagy sportesemények előtt
6. Hosszan tartó testi lelki túlerőltetés
7. Alultápláltság
Az avivás leírásban konkrétan arra a napra írták, mikor meg kell jönnie, hogy általában a mensi napják végzett szexelés legtöbb esetben meghozza a mensit..
Mondjuk ezt már tapasztaltam egyébként régebben, hogy ha késett pár napot, tuti, hogy szex közben jött meg..
nagyon korán teszteltél.
Ovuláció után 12 nap a 10-es érzékenységű
ovuláció után 13-14 nap a 25-ös érzékenységű teszt, ami általában kimutatja a terhességet.
Ok, de ilyenkor még meg sincs elvileg rendesen tapadva a baba, ilyekor még, ha simán csak megjön, nem vetélésről van szó nem?
Állítólag egy csomó nő terhes úgy, hogy nem is tud róla és simán csak megjön a mensije, amivel elmegy a babakezdemény is és kész..
Na mindegy, majd lesz valahogy.. úgyis érzek már második napja mensis előjeleket, úgyhogy valószínű nem a szex lesz a ludas, ha megjön. :-))
Na belezavarodtam... Majd belenézek a papírokba...
Lehet hogy rosszul mondtam eddig...
Na ha jól számolom, 28 napos terhes lehettem amikor halványabb de jól látható csíkom lett.
A spermában progeszteron van azt hiszem, akkor kell vigyázni ha nyitva a méhszáj, meg akkor ha fájdalmat okoz a dolog. Ha baj van, az nagy fájdalommal jár, azonnal kórház.
Én busszal jártam annakidején és volt pár olyan busz aminek a kerekénél nem volt megoldva a nem jut eszembe lengéscsillapító? és iszonyat nagyokat zuhantunk mint a vidámparkban, azt hittem kiesik a gyerek, felhívtam az ismerősöm, picit fájt is a hasam és azt mondta, feküdjek, ha nagyon fáj akkor van baj.
Szerintem úgy értette..
Szerintem még nagyon korán teszteltél a 23. napon! Hiába fogant meg hamarabb, én nem hallottam olyat, hogy ennyire hamar kimutatta volna..
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Nálad mik voltak a terhesség első jelei?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Ha ez terhesség, akkor mikor volt a fogantatás?