A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
:-((( Nem jól indul ez a reggel.. pedig azt hittem majd tényleg jössz babafotóval..
A megvastagodott méhnyálkahártya babánál szokott lenni.. de javítsatok ki, ha tévedek!!
Vagy mensi előtt is???
A doki teljesen kizárta a babát? Mondjuk gondolom igen, ha már műteni küld.. :-((
Sziasztok Lányok!
Sajnos nekem is cisztát talált a doki tegnap. Az egyik oldalt 66,9 mm a másikon 55,4 mm kiterjedésűt. Engem is megműt laporoszkóiásan. 19.-én kell mennem vizsgálatokra meg beszélni az altatóssal. Azt mondta mivel dermoid ciszta nem lehet vele mit kezdeni!!!! Pedig amikor vizsgált mosolygósan mondta hogy tudja mi lehet a gond! Tökre azt éreztem hogy baba!!!! De nem sajnos. Annyit mondott még hogy a méh nyálkahártyája meg van vastagodva. Lányok ez mit jelent? Szóval én is nagyon el vagyok keseredve!!! Elmentem hogy hátha.... és hazajöttem úgy hogy cisztáim vannak. Sejtettem, de mégis úgy örültem volna!!!! A férjemnek szegénynek a cisztákról készült "fotókat" kellett a kezébe nyomnom. Mennyire jó lett volna egy baba fotó... :(:(:(
:( Szegénykém :(
Vigyázz nagyon magadra!
engem dec. végén műtöttek (felvágták a hasam) egy 10*6 centis cisztával (endometriózissal).
óvatosan ugorj bele ilyen műtétekbe. a te cisztád hány cm?
sztem annyi, h nem tudni.
a betegségeset nemtom...
Bal oldalon volt 2 hete 1db 14 és 1db 16 milis tüsző, jobb oldalon egy 330 milis. Ez volt február 20-án. Ma az ultranahgon bal oldalon egy kisebb narancs nagyságú , jobb oldalon meg egy tojás nagyságú cisztám van,lett.
Jelenleg már nem a pcos és az ir a legnagyobb gondom.Jelenleg nőgyógyászati műtétre várok, fel fogják metszeni mind2 petefészkemet.
A nyálkahártyám olyan vékony , hogy a fele annak mint ami mensi után kéne legyen, és nekem tegnap kellett volna megjönnie.Szedem a duphastont már 15 napja, és ezek ellenére ilyen. Most még 10 napig szedem hátha vastagit rajta és utána amint megjön műtét.Meg kell nézzük hova alakul a dolog a mensi alatt és akkor kiderül, hogy elég a drilling vagy kell a felvágás. Ha nemjön meg mert ne lesz vastagabb akkor azonnal megműtenek.
Jelenleg itt állunk.
2 év 2 hónap után ott tartok, hogy először csak nem sikerült de volt ciklusom, utána nem volt már mensim se, clostira nem reagáltam sose, szedtem fogigátlót majd ujra clostit, volt egy cisztám a merionaltól, és most pedig már a petefészkem sem látszik mert majd szétdurra a cisztától. Hát itt tartok.
Már nem érdekel a gyerek téma,meg akarok gyógyulni.
Köszönöm a válaszokat, kissé bizonytalan vagyok ezzel a kérdéssel kapcsolatban, mert hallok ilyet is, olyat is... De akkor ezek szerint elvileg elég, ha csak a beágyazódás ideje körültől vesz vissza az ember (baba még nincs, csak szeretnénk, és pár embertől azt hallottam, nem biztos, hogy túl jó, ha "összerázom" a dolgokat).
A kérdés igazából azért vetődött fel, mert újabban középidő környékén, egy nappal azelőtt, mielőtt érzem a szúrkálást, vérezgetek egy kicsit, és mindig sportolás után fordul elő.
Sziasztok,
én is csak olvasgatok egy ideje, de most csatlakoznék én is :) Szeretném megkérdezni, hogy valaki használta-e az ovus mikroszkópot? Én vettem egyet, de megmondom őszintén túl sokra eddig nem mentem vele, én nem látok benne se ilyet se olyat :)
Egyébként én is rendszeresen sportolok, én azt olvastam, a beágyazodás után kell kímélő mozgást végezni, rázkódó mozgást kerülni az első trimeszterben. Mint pl. lovaglás, futás, hasprések stb.
Sziasztok!
Már egy jó ideje olvasgatlak benneteket, most gondoltam csatlakozok... Molly, szívből gratulálok a babához! :-)
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek a sport (mindennap, legalább egy óra bicikli/futás/"ugrálós" sport) mennyire befolyásolja a fogantatást/beágyazódást? Férjem szerint ezzel rendszerint "kiugrálom" a babát, szerintem viszont ha egészséges, akkor meg kell maradnia (egyébként december óta próbálkozunk). Régebben, három éve peteéréskor olyan szinten begörcsölt az oldalam, hogy szó szerint már csak foltokat láttam a fájdalomtól, akkor azt mondták, az is lehet, hogy a túlzott sport, a szervezetem nem bírja a futást. Egyébként azóta minden hónapban félidőben fáj az oldalam.
A sport szerves része az életemnek, de lehet, hogy kimélőbbre kellene venni?...
Flower!
Ne itasd az egérkéket, hiszen annyi, de annyi időd van! A mai világban már olyan sok megoldás van és olyan sok embernek kitolódik a babavárás, és minden gond nélkül megszületik a baba.
Tudom, h fáj, amikor az a qrva teszt negatív, de mikor ennyire el vagyok keseredve, akkor mindig eszembe jut a férjem szavai. "Az élet nem ennyire bonyolult!" Engem ez megnyugtat, hiszen nem múlik rajta sem az életem, sem a családom élete. Veszteni valóm nincs. Elég ha boldog vagy. Márpedig boldog vagy, igaz?????? Nyugi, hisz még az egész tavasz előttünk van!!!! :XXXX Pusszanat Neked! :)
Sziasztok!
Nekem reggelre leesett a hőm és fáj a hasam meg a derekam olyan jó egészséges mensi szerüen. Megyeka dokihoz ma, hétfőn jelentkeztem be mert akkor még pozi volt a teszt:(
Biztos meg fog jönni, érzem, ugyhogy closti+merional=0
Ma kiderül mikor műt, tud e műteni, eltünt e a ciszta, vagy csak átjárhatósági lesz és mehetek a kaáliba áprilisban.
5. 20ra megyek. Remélem ha megjön akkor addig kihuzza, mert tuti kikészülök, ha megjön és még meg se tud nézni.
Most is csináltam egy tesztet tök negativ, meg tegnap is az volt, előtte meg 4 napig pozi. Tegnapra kicsit esett a hőm de gondoltam majd visszameggy, de ma lement 36. 4re és bizony még a ciklus . hu is a vonal alá teszi meg énis tudom, hogy 36. 7 körül szokott lenni mikor fent van.
De eldöntöttem, hogy nem érdekel az egész. Ma elmegyek megmondja mi lesz és nem érdekel. Tegnap egész nap bőgtem, teljesen kivotlam, mert tudtam hogy vége és nincs remény. Még ugyan nem jött meg de sztem órák kérdése.
Van egy csodás tündérkém, másnak egysincs, ugyhogy ha lesz lesz ha nem nem. Nem fogok ezzel kelni ezzel feküdni mert belebolondulok. Nagyon rossza amikor terhes nőt látok, de csak mikor olyat akinek a 2. van uton. De majd tulélem valahogy.
Na találtam egy ilyet.. tehát ha nincs kiírva a nem, akkor lehet bármilyen, és azt írja, hogy az azon a napon fogant baba..
Tehát pl. a barátnőmnek nem jónás napon fogant a babája, és akkor lehet, hogy rá nem is érvényes, hogy milyen nemű lesz..
A Jónás-naptár értelmezése:
A naptár az általunk beállított nappal kezdődik, és egy évet ölel át
A hónapok fekete függ. vonallal vannak elválasztva
A napok számozása nincs mind kiírva, csak a vasárnapoké
A függ. piros kis vonal mutatja, mely napra esik a J-nap. Az előtte levő 3 napot átfogó vízsz. piros vonal azt jelenti, hogy azon napokon kell együtt lenni, hogy a Jónás-napra a hímivarsejtek odaérjenek a petesejthez.
A sárga és fekete kis pöttyökkel nem kell törődni, ezek azt mutatják, hogy a program szerint mikor van a peteérés illetve menstruáció – de ezt korántsem biztos, hogy helyes.
Amennyiben a Jónás-nap a a menzesz idejére esik, a fogantatás esélye ugyanolyan magas, nyugodtan lehet együtt lenni.
A Jónás-napok fölött látható kis jel azt mutatja, hogy az azon a napon fogant gyerek milyen nemű lesz. Amelyik Jónás-napnál nincs jel, akkor aznap bármilyen nemű gyerek megfoganhat.
A módszer elterjesztője, dr. Jónás Jenő vizsgálatai szerint a Jónás-napokon 85% az esély a fogantatásra, a peteérés környéki napokon pedig 15%.
ezt én is láttam.. olyankor mi van? Nem lehet tudni?? vagy 50-50 az esélye olyankor mindkettőre? érdekes..
Nem tudod, lehet olyan naptár találni ingyenesen, ahol azt is kiírja, hogy mennyi az esély betegségekre stb? Vagy azt csak pénzért adják?
Köszi! :-)
És drukkolok!
Hát ezt kapásból megcáfolom.. :-)
Mi ketten vagyunk lányok, én apukámra hasonlítok, külsőre nagyon, meg apukám apukájára.. az állatszeretetet is a nagypapámtól örököltem.
Viszont a nővérem egy az egyben anyu, meg anyu anyukája.. a nagymamámról van egy fiatalkori kép, amire simán rámondanák, hogy tesóm van rajta, ha nem lenne régi a kép. :-))
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Nálad mik voltak a terhesség első jelei?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Ha ez terhesség, akkor mikor volt a fogantatás?