A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
Szia!
Szerintem ha már két hete volt, akkor ki kell, hogy mutassa a teszt.. ha nem sajnálod rá a pénzt vegyél clearblue digitálisat, az tutira megmondja, nincs halvány csík, meg ilyenek.. tehát ő eldönti, hogy + vagy -.
2190 ft-ért vettem én a patikában, igaz nálunk csak egy helyen lehetett kapni, szóval nem minden patikában tartják készleten, de szerintem ha már az inszemnél tartotok, megér ennyi pénzt..
Remélem, úgy legyen!
Ma voltak nálam a munkahelyemről, azt mondta a kolléga még maradnom kéne (azaz szüljek még) mert iszonyatos állapotok vannak... és ezt egy "régi motoros" mondta.
Pff...
No megcsináltam a tesztet, már szép erős, és hamar kijött az eredmény, nézem, ahogy felszívja a nedvességet, aztán kijött a mínusz és pár másodpercre rá már egyértelmű volt a plusz is.
De csak igazam volt, hogy nem fogok látni két csíkot.. :-)) Mondtam anyunak, hogy egy legolcsóbb tesztet vegyen, nem kell semmi flanc a leggagyibbat, mert most itt úgysem az a lényeg, hogy biztosat mutasson.. pont a DM-ben volt mikor beszéltünk.. erre megvette a legbiztosabbat, a clearblue kazettás tesztjét.. szóval végülis ott van a két csík, csak egymás tetején, egy + jelben. :-)))
Egyszer eljön a mi időnk is hidd el!
Molly nagyon nagyon gratulálok és drukkolok hogy minden rendben legyen!:-)
Sziasztok!
Nem jártam még ezen a fórumon, de most szükségem lenne a segítségetekre. Holnap lesz két hete hogy inszeminációt hajtott végre rajtam a dokim. Majd szétvet az izgalom, hogy vajon sikerült-e? Egész múlt héten élesen figyeltem minden tünetemet, de nem történt semmi. Tegnap viszont estére iszonyúan megfájdult a derekam, és ez még mindig tart. Szokatlan, mert a hátam ugyan gyakran fáj, de a derekammal eddig nem adódott probléma. Ráadásul görcsölget ma már a hasam is, fél óránként rohangálok a vécére, hogy biztosan megjött. Volt valakinek hasonló tünete?
Ja, és az inszemet nem a 14. napon csináltuk, mert a Clostylbegit hatására sokkal korábban megért a tüszőm, hanem a 10. napon. Így mosst nem tudom, hogy ahhoz képest 14 napja kellene-e illetve nem kellene megjönnie a mensimnek, vagy attól még a 28. napon fog, ha nem sikerült?
:) pont erre gondoltam én is, hogy ennyi előnyöm van az egészből, hogy pár nap alatt sokat okosodtam a témában! Igazándiból a fő mozgatórugóm az volt, hogy régebben volt egy elég komoly gyulladásom, és azóta inkább irány a doki, ha valami nincs rendben!!
Amúgy meg igen, tényleg látszott a dokin, hogy na még egy idióta... De hát basszus, ez a munkája :D És meg is fizettem eléggé, ha másért nem, hát hogy válaszoljon a kérdéseimre... :D
És most már tudom, hogy ha úgy alakul babaügyben nem kell elsietni a dolgokat, de nekem tényleg ez volt az első alakalom, hogy többesélyes a dolog.
Mondjuk magán rendelésen lehetett volna kedvesebb, főleg, hogy ha nála maradsz szülni akkor azért az neki elég jó bevétel lenne, ha már másért nem türelmes..
De ha nem tudta eldönteni, akkor tényleg nem mondjon hülyeségeket.. az sem jobb, ha azt mondja nincs baba és mégis van, és az sem, ha azt mondja van baba és mégsincs..
Nehéz ez azért a másik oldalról is.. nem védeni akarom, csak van a környezetemben pár orvos és látom a másik oldalról is a dolgokat.. szörnyű emberek vannak, és csipcsup dolgokért feljelentik az orvosokat :-S
Én sem vártam még babát eddig, csak volt idő utánaolvasgatni. :-) Egy előnye van, ha nem elsőre jön össze.. :-))
Igen, egyébként majd hüvelyit kell csinálni.. szerintem az orvosod azért volt ilyen, mert egyszerűen bocsi a kifejezésért, de "hülyének nézett".. és ezt most ne értsd félre, csak annyi bugyuta ember megy hozzájuk, hogy egy idő után szerintem tele van a hócipőjük és már flegmák mindenkivel, aki úgymond csipcsup ügyekkel megy oda..
Az internet is nekik áldás is és átok is, egyik részről sokan mindenféle oldalakon kiokosodnak persze hülyeségeket és odaállítanak a dokihoz, hogy de ezt és ezt olvastam és akkor úgy van és stb, viszont azért ők is "elvárnak" már úgy érzem egy alapot, hogy igenis az emberek legyenek tisztában minimum a működésükkel stb.
Persze gondolom ezt orvosa válogatja, hogy ki hogy tolerálja.
Az biztos, hogy alap, hogy legalább legyen az ember kezében egy pozitív teszt, de minimum késsen egy hetet a mensije, mielőtt zargatni meri a dokit (és azért ez valahol érthető is, mert mi lenne, ha mindenki a dokitól várná, hogy megmondja terhes-e)
Ráadásul még a hüvelyivel is később lehet kimutatni a babát, mint hogy a tesztek kimutatnák.. kivéve pár kirívó esetet, mikor nem mutatta a teszt, de azért nem ez az általános, és akkor is már 5-6 hetes a kismama, mikor elege lesz, hogy nem jön meg még mindig és elmegy dokihoz.
Az igen!!! Én "csak" 7000 Ft-ot fizettem!:)
Nőgyógyásznak kellett volna mennünk!!! :) :) :)
Az a fő hogy egészséges vagy, kis időn belül pedig kiderül hogy lesz e baba! Vegyél te is egy tesztet!-ha már ez volt a "doktori" vélemény is! :)
halljátok egyik másik tényleg olyan nevetséges, én már kínomban csak nevetni tudok!!!:) :) :)
Fatka!!! 10e-t fizettem ezért a hozzáértő véleményért!!! Azért nem semmi!!! Bár igyekszem úgy nézni, hogy ennyi pénzért megtudtam, hogy minden rendben van odabent :)))
Szerintem hétvégén csinálok új tesztet, vagy felhajtok egy új dokit... Barátnőm holnapra van kiírva, ő kiröhögött, neki nem is volt poz. tesztje, ő mondta h inkább dokihoz menjek!
Bocsi, nem tőlem kérdezted :-), de: Igen, szerintem még egy kicsit korai volt.. elvileg 5-6 hetesen látszódik csak a magzat.
Tesztet csináltál?
A görcsölés meg sajnos tényleg sok mindentől lehet.. én is amióta letettem a fogigátlót, összevissza görcsölgetek mindenféle időpontban.. hogy mitől? már örök rejtély marad.. de egészséges vagyok, se ciszta se semmi..
Persze, boldog vagyok így is, csak jó lett volna....
A korom miatt 37 éves leszek, már túl sok időm nincs, :(, lehet hogy már ez az időpont is késő van. :) Csinálok majd még egyet, szerintetek a Gabriel az jó?
Szerintem tesztelj nyugodtan.. én mindig úgy voltam vele, hogy nagyon rossz nem lehet.. ha negatív akkor nem változik semmi az életemben, ha meg pozitív örülünk. :-)
Meg kell próbálni valahogy nem tragikusan felfogni a negatív tesztet sem. Végülis most is boldog vagy nem? Akkor legfeljebb marad minden így, és majd később jön..
Eszem rendesen, és nem is vagyok igazán vékony. Ma reggel mérlegeltem, 76,5 kiló voltam 178 centihez.. szóval még van is rajtam 6 kiló plusz minimum.. fedezhetné ebből az energiáit, ha akarja. :-))
Ma pl. ettem reggelit rendesen, sajtot, tojást, felvágottat, kenyeret stb.. utána ettem 3 szelet puffasztottrizst, aztán jött a nőnapi köszöntés, menyomtam két nem túl nagy szelet tortát, és ezután jött az ebéd, ami leves és husi rizzsel volt.. bőven elégnek kellene lennie, vagy még soknak is. :-)
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Nálad mik voltak a terhesség első jelei?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Ha ez terhesség, akkor mikor volt a fogantatás?