A macskatartás titkai (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Sziasztok!
Nagy gondom van cicóval :(.
Egyszer belepisilt anyuék ágyába (fiú macskáról van szó) persze akkor bosszúból. Ott van a szaga és azóta ha csak teheti odajár pisilni. Kész téboly, kiszedni nem lehet a matracból sehogy, vagy igazán ezért is írok, hogy mi a lótúrót lehet a matraccal csinálni? Hogyan szedem ki belőle a szagot, hogy ne menjen oda többet?
Köszi előre is a válaszokat.
Sziasztok!:)
Van 2 új,tündéri cicóm,képeket tettem fel róluk az adatlapomra és a képeslapjaim közé.Ha van kedvetek,nézzétek meg:)))
Van egy kedves ismerosom itt, es az o cicaja 22 eves elmult. Meg mindeg jo eroben van, jo az etvagya is, es neha meg a "lanyok" utan is futkos.Igaz, talan mar nem is emlekszik ra, hogy miert?..)))
Szoval ne aggodj, sok cica eleri a 20 eves kort, vagy tobbet is!
Ha jo az etvagya, akkor meg semmi baj!
Megértem az aggodalmadat. Bár az én cicáim 5 és 6 évesek, néha eszembe jut, hogy meddig lehetnek még velem? Nehéz lesz elviselni, ha már nem lesz veled, de gondolj arra, hogy szép élete volt. Mindent megadtál neki, szeretgetted, kényeztetted.
Kívánom, hogy még sokáig legyen veled. Gondolj arra, hogy vannak száz éven felüli emberek is.
van ket macskam az eggyik a Bety most augusztusban
toltotte a 17 evet, fel perzsa ivartalanitott,nagyon felek ,hogy tortenni fog
vele valami bar egeszsegesnek latszik,nagyon szep a bundaja es jo husban van,jo az etvagya is.
vajon meddig fog elni,olyan mintha a gyerekem lenne.
Létezik az, hogy búskomor (depressziós) a macskám?
Néha csak fekszik az ágyon, magába van roskadva, csak néz szomorúan. Pár nap múlva elmúlik. De ez többször előjött már nála.
Jaaaj, szerintem, ha már eteti, akkor vigye fel a lakásba és tartsa ott. Vagy ne etesse...
Ha meg piszkít mindenhova, akkor talán kutya kötelessége lenne eltakarítani! Vagy én vagyok rosszul összerakva? Vagy nem gondolom jól?
Az állatbarát nem attól állatbarát, hogy etet egy-két állatot. Az édeskevés az állatbarátsághoz. Gondozni is kell őket...
Biztos szólnék a "gazdinak" ez ügyben.
Itt nálunk is van egy igen kellemetlen eset. Reggelente az újságos srác eteti a kocsim mellett a macskákat, ez ok is, de hol várják a piszkok? Természetesen a kocsimon ücsörögve, heverkélve.
Illetve persze a kutyám megveszik a szaguktól. Az rendben van, hogy a mi macskánkkal jóvan van (legtöbbször), de idegen macskákat ki nem állhatja.
Már szóltam a srácnak, hogy vagy vigye őket haza (van vagy 6-7 nagy macska), vagy etesse máshol őket, mert fizetheti a fényezését a kocsinak. Nos a helyzet változatlan... :(((((.
Sziasztok!
Pár hónapja "valahogy" betévedt a zárt udvarunkba egy hatalmas macska. Az egyik lakó ugymond örökbe is fogadta, és rendszeresen eteti. Csak van egy kis próbléma. Mivel ez egy zárt udvar, kevés növényel, és ezáltal "illemhellyel, elfogyott a macska wc-je. Akkorákat rak az udvarra mint egy kutya. Igaz, most is a növények alá, de rettenetes szaga van, sőt rendszeresen megjelöli a kocsikat, kukát. A "gazda" nyitva hagyja a feljárót, hogy a macska időnként felmehessen a lakásába. Most szerencsétlent a napokban valami megtámadta, mert kitévedt az utcára, és korházban van. De lehet, hogy ma vagy holnap hazahozzák, és kezdődik minden újra. Egész kicsi és közepes gyerekeket nem lehet leengedni, mert finoman szólva ebbe a melegbe párolog a bűz.
Szerintetek ez normális? Én úgy gondolom, ha valaki állatot tart köteles utána összetakarítani. Szüleim is nagy állattartók, de még ilyet nem tapasztaltam.
Orulok, hogy jol van a cicod!
Annak a szemetnek, meg nem artana egy kis lovoldozes a fejebe...mar ugy ertem, geppuskaval!
Hogy rohadjon meg!
Allatira be tudnak porgetni az ilyen dolgok!
Milyen ember az, aki egy vedtelen allatot bant, barmilyen modon?
Na, be is bejezem, mert felment a vernyomasom.
Szerencses volt a cicusod, elsulhetett volna rosszabbul is, sajnos!
Jobban belegondolva,ha én is így járnék,akkor a lehető legrosszabbat kívánnám az illetőnek,
biztos utóléri a jókívánságod.
Az ilyeneket már nem is tudom minek lehetne nevezni.
Remélem,hamar rendbe jön a cicód,jobbulást neki.
Micsoda szemet emberek vannak!
Remelem nem lesz komolyabb baja a cicodnak!
Drukkolok erte..))))
Szia
Lehet,hogy tényleg ez lesz a megoldás!Tudod mi panelházba lakunk és ráadásul a tizediken amivel nem is lenne gond ha a Domi nem lenne annyira játékos!Imádja a legyeket kergetni és akkor sem vesz vissza a lendületböl amikor a légy az erkély felé veszi az irányt!Most az egész erkélyt behálozuk mert a végén még kizuhan!Még belegondolni is rosssz
Pepi cica 1999 marcius elsejen szuletett.
Pupi cica meg 2000 augusztus 15-en..)))
Szióka!
Nagyon örülök,hogy Pepi jobban van.
Nem értem miért "szórakoznak" egyesek a fagyállóval,miért kell védtelen állatokat bántani?
Azt szokták mondani,nem ver Isten bottal,mindenki előbb vagy utóbb vissza kap minden rosszat mit valaha is elkövetett.
Nem kívánok senkinek semmi rosszat,de visszakapják,ebben biztos vagyok.
További gyors gyógyulást Pepinek.
Minden cicógazdinak kellemes 7végét!:)
örülök, hogy Pepi jól van!
reméljük a veséje is regenerálódik hamar!!! (tényleg, Pepi hány éves?)
Igen,mar itthon van, de sajnos a veseit elegge legyengitette a mereg,(a doki szerint meg igy is elelhet jo par evet), es mindennap kell orvossagot szednie ezert, es a kajaval vigyazni kell, kevesebb proteint szabad ennie, mert a veseje nem tudja rendesen kivalasztani.
Amugy jol van, koszonom a kerdesed, nem latszik rajta, hogy beteg volt.
Tudod, abbol gondoltam, hogy valaki direkt megmergezte,mert ki az Uristen tolti meg a radiatort a kocsijaban,ebben a rohadt melegben??
Telen talan ertheto lenne, hogy nehany csepp a foldon marad, elfelejtik feltorolni, es a cicak megtalaljak, mert nagyon szeretik az izet.(sajnos)
Amikor telen en toltom meg fagyalloval a kocsimat, annyira vigyazok,felpucolok, hogy mar tulzasba is viszem..))))
Es nem veletlen, hogy az utobbi ket honapban Pepi cica volt a negyedik, akit ezzel a modszerrel mergeztek meg. Egyedul Pepi elte tul. A masik harom elpusztult...(((((
hazaért már azóta Pepi?
ugye már nem is emlékeztek erre a szerencsétlen balesetre?
:))
További ajánlott fórumok:
- A nőtlen férfiak titkai...
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Éden titkai
- A termékenység titkai
- "Titkok" - Írd le a legféltettebb titkaid vagy kérdésed!
- Mint tudjuk a terhesség alatti macskatartás káros lehet a magzat számára. Mit tudtok erről a témáról?