A macskatartás titkai (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Sziasztok :)
Az én cicám elég hisztis tud lenni, ha nem azt kapja amit Ő szeretne. Persze, ez elég ritkán van.
A legaranyosabb, hogy még mindig szopik, pedig már egy éves lassan. Nem lett sem hamar elválasztva a mamijától, és cicizett is rendesen. De mikor hozzám került azt vettem észre, hogy alvás előtt mindig jött volna cumizni. Az elején nem hagytam, hogy hátha leszokik erről, de mivel csak nem akart, mindig jött és hisztizett. A fülcimpám a kedvence, de az ujjammal is megelégszik :)
Az előző cicám, aki sajnos már meghalt :( ő sosem csinált ilyet. Ő csak vadészott folyton, legfőképp az ember lábára... =)
Lehet,hogy ehes a szeretetre.
Sokan azok vagyunk, de az allatok mindeg hamarabb megkapjak ezt a szeretetet, mint az ember..:))
Akkor nem is az én macskám... ugyanis én hagymát hagymával, a fokhagyma is kedvenc... :-O
Nálunk olyan kedvencek vannak, mint pl az olivabogyó, tiszta dorombolásba, hízelkedésbe kezd az üvegnek folyton, ha nem figyelek még horgász is magának belőle egy-egy szemet :-O.
De mondjuk imádja a pulykamellből készült nagyon világos színű felvágottat, a füsölt sajtkrémet és a rozmaring bokortól is folyton el kell hajtani (nem hiszem, hogy jót tesz neki, de mindig megtépi)
nálunk Bombi nagy ínyenc, mindent megkóstol. szereti a csokit, chipszet (paprikásat is), de a zöldségeket (paprika, uborka, paradicsom, gomba) is.
tegnap este pl az aszaltszilvát szedte ki a kezemből. nagyon bejött neki:)))
Frici viszont csak a húst, macskakaját, esetleg tojást eszik. mást meg sem kóstol.
Dejó, hogy megeszi a macskuszotok a fokhagymát... próbáltam összepépesítettem az egyik kedvenc nedves kajájával a fokhagymát, egy egész napig kerülgette, összeszáradt és nem ette meg, ment inkább a kutya kajájához, aki meg nem kap nedveset, csak szárazat és inkább onnan vadászta ki a legnagyobb falatokat, ami kb akkora, mint a mancsa (egy nagy kandúrról beszélünk, szóval nem kicsi falatok)... szóval azért nem veszett kárba, mert másnap reggel mekapta a kutya a macskakaját (persze egy nyalintással végzett vele fokhagyma ide vagy oda - biztos kolbász szaga volt :-O).
Szóval nincs fokhagymázás a cicónak :(.
Lereszelem es belekeverem a reggelijukbe. Mindeg puha kajat kapnak reggel,azt felfaljak es mennek a dolgukra..:))
Egy heti adagot keszitek el egyszerre, es egy uvegedenybe teszem. A hutoben elall egy hetig,hacsak el nem "lopom" toluk, rakenni a piritosra.:)
Lakásban vannak :-O és tulajdon képpen a kutya kapta a macskát, hogy ne legyen egyedül :), de egyformán szeretjük őket...
Ne láss bele mást, mint ami benne van :), éppen diétáról volt szó, nem gonoszságból nem adtunk neki enni... :-O
Nem másért, mint a kajáért... ha nem adsz neki enni, otthagy. De a kutya belepusztul, ha valami történik veled...
Pontosan tudom, mikor diétáznia kellett a macsnak, akkor a kutya sem kapott mindig kaját, tehát nem mehetett ki és nem várta a kaja ahogy szokta, csak mikor kajaidő volt és pont annyi amit megevett, aztán a többi el lett rakva (mert a macs rájár a kutya kajájára is).
Nos szóval diéta, és akkor nem volt mindig kint kaja, hát szóba sem állt hetekig velünk amiatt a pár nap miatt, csak jött evett és aztán ennyi. Szóval nem engem szeret, hanem a kaját... de általában a macskák. Természetesen az enyim is jön köszönni, mikor hazaérünk stb...
Lakásban? No az már nem! Állatnak kint a helye.
Én régen még el voltam a cicákkal, volt is egy kb 1 hétig...de a sorozatos bosszankodások és a károk miatt mondhatom úgy, hogy nem kedvelem őket. Kutyám az van, csak nem a kertemben. A kutyákat imádom:)
Más ötlet?:)
További ajánlott fórumok:
- A nőtlen férfiak titkai...
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Éden titkai
- A termékenység titkai
- "Titkok" - Írd le a legféltettebb titkaid vagy kérdésed!
- Mint tudjuk a terhesség alatti macskatartás káros lehet a magzat számára. Mit tudtok erről a témáról?