A macskatartás titkai (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Szia Kedveske!
A nőstény macska általában 7-12 hónapos kora között lesz ivarérett. Az első ivarzás időpontja függ a fajtától, évszaktól és attól is, hogy több cicát tartasz-e együtt vagy csak egyet. A kandúr macska általában 8-10-12 hónapos korában lesz ivarérett. Gyakorlatban észre fogod venni ennek jeleit, nőstény cicus fennhangon keservesen nyávog, kúszik-mászik, bújik. Fiú cica vizeletének szaga megváltozik és jelölni kezdi (vizeletével spricceli) a környezetében lévő tárgyakat, növényeket.
Javaslom vidd el hamarosan egy állatorvoshoz, hogy az alapvető oltásait megkapja (különösen, ha kinti cicáról van szó!)és féregtelenítve legyen. Ez ugyan párezer forintba kerül, de MEGÉRI:), és sok bajtól, szomorúságtól kíméled meg magatokat és a cicát is!
Szasztok Macskabarátok!
Lett egy cicánk. Kidobták az árokba és nekem nem volt szívem magára hagyni. Most nálunk lakik. Soha nem volt macsekunk. A kérdésem mikortól lehet ivartalanítani a cicát és hogy megy ez a gyakorlatban? Még iszonyat pici, elfér a tenyeremben és azt sem tudom, hogy fiú vagy lány.
Válaszototkat köszönöm.
Sziasztok:))
Végre lett egy cicám:))Panka a szürke perzsalány személyében.
Mocskos kis ribi (a szó imádni való értelmében)
Minden nap okoz valami meglepit a kis drága.
Ma már megígértem neki,hogy széttépem:)))
Marhára megilyedt mondhatom. Olyan cefett rumlit tud csinálni,hogy azt szavakba foglalni sem lehet.
Amikor felkapom és megfenyegetem ,hogy megnyúzom ,nos olyankor pont úgy néz mint a Shrecben a macska.Én az hittem,hogy az a tekintet csak mese de neeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, Panka azt igaziból tudja produkálni.Amúgy én imádom,hogy ilyen elvetemült:)))
Akkor nekünk egész rendes cicánk van,mert mikor elkezdi a garnitúra-karmolászást,rászólunk és szót-fogad...azonnal viszahúzza a karmocskáit és békén hagyja a bútorokat!
Persze,ő ritkán van benn,mert kertes-házban lakunk és mehet "világba" és ott kinn karmolgathatja a fákat és meg is teszi,így benn nincs akkora igénye erre a cselekedetre!
szia Nancsi!
vegyetek cicaágyat (kosár + párna) a cicóknak az előszobába és tegyétek védett, nem huzatos helyre! ha ott is kényelmes helyet találnak, valószínűleg nem fognak bemenni a kanapéra. használhattok még macskamenta spray-t is kb 1500-2000 Ft egy flakon, de elég hatásos, a fekhelyre fújva segítheti a helyhez szoktatást.
"A keresett oldal nem található"
Pedig megnéztem volna, na mindegy.
Másfél éves volt a Marci, mikor kiheréltettük. Az összes fiú macskánk eltűnt 2 éves kora körül. Aztán azt mondtam, hogy több macska nem kell, ez maradjon meg. Nem is kóborol el. Különben meg tényleg olyan aranyosak együtt. Most 3 évesek.
Igazad lehet, köszi.
Rég jártál erre, de talán még nem késő!
A tanácsom: az alomtálcát klóros fertőtlenítővel tisztítsd, a lakás többi részén viszont még véletlenül se használj ilyet, a macska ugyanis a legtisztább területre szeret járni. A klórszag nekik egyenlő a tisztasággal!
Edri! Nem írtad, mekkorák, és mikor történt a herélés.
Az ok az lehet, hogy a herélt cica a területvédés szempontjából mindig kandúrként viselkedik. Ez a tulajdonsága később se fog elmúlni!
Az is lehetséges, hogy ha már felnőttek, a nőstény tüzelése ingerli a fiút. Ilyenkor megváltozik a szaga, de ő nem tudja a helyén kezelni az információt, ezért idegennek véli, és rátámad. A lány meg persze hogy védekezik:-))
Rutinos Macskatartók! Tanácsot kérnék. Kaptunk 2 (lány, fiú) cicót). Kinti macskának szeretnénk őket tartani. Nagy kert van, de még csak 7 hetesek. Így bentre kaptak almot. Az előtérben, mely egyben az étkezőnk is szeretnénk tartani őket. Beljebb nem akarjuk engedni őket. Mindig mondjuk, hogy "nem szabad" és kitesszük. Napközben még nagyjából tartják is, de este ha lefekszünk visszasompolyognak és a kanapén alszanak el. A páromnak ez feltétel volt, hogy nem jöhetnek be. Próbáltam már a sprayt a kanapéra, de nem vált be. Ja, ajtó nincs a helyiségen. Paravánon átugranak (mindenen).
Mit tudok még tenni?
Van egy fiú és egy lány macskánk, testvérek. Kertes házban lakunk. A fiút ivartalaníttattuk.
A probléma az, hogy a fiú néha, minden ok nélkül kezdi el kergetni a kislányt és marakodnak, ha utoléri. Egyébként meg egymás mellett alszanak éjjel-nappal, egymást átkarolva (olyan édik!), ezért nem értem a fiú kirohanásait.
Van valami ötletetek, hogy miért lehet?
Ééééééééén is!!!!!!!!!!!:)
Csak a kutyáim nem akarnak!:(
Sziasztok!
Valaki írja meg légyszi, hogy a nőstény macska mennyi idős korától lesz ivarérett?
macskája válogatja! olvastam a natgeo-n, hogy volt macska amely majdnem megdöglött, mert nem volt hajlandó mást enni.
a mi macskánk is ilyen volt olyan látványosan fordult el a nem whiskastól, hogy öröm volt nézni. egyszer kipróbáltuk, hogy addig nem kap mást amig nem eszi meg a tányérján lévő kaját. ... 2 napig birtuk :) mármint mi! lehetetlen volt elviselni azt a fancsali képet ahogy ott ült a tányérja felett és felváltva nézett minket meg a tányért.
ha nyugodtak akartok lenni adjatok neki száraz kaját is, erre szerintem a dobálós módszerrel rá lehet szoktatni.
sZIA !
próbáljátok meg úgy rászokatni hogy össze keveritek a whiskast azzal ami adni akartok neki!De ne a whiskasból legyen több!Ha így sem megy akkor van egy drasztikusabb de hatásos!Tegyétek a táljába azt mit adni akartok neki!Ha nem eszi vesgétk el jaha kér te4gyétek elé ezt addig lehet játszani amíg rá nem szokik más kajára is!Előbb utóbb kénytelen lesz enni ha nem akar éhen halni:)
További ajánlott fórumok:
- A nőtlen férfiak titkai...
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Éden titkai
- A termékenység titkai
- "Titkok" - Írd le a legféltettebb titkaid vagy kérdésed!
- Mint tudjuk a terhesség alatti macskatartás káros lehet a magzat számára. Mit tudtok erről a témáról?