A három hónapot betöltött baba ehet már gyümölcspépet? (tudásbázis)
Akkor ezek szerint mindig mindennek olvassunk utána????És el is megy az egész napom.
Azért szerintem ennyire se kell bele folyni,hogy nitrit,nitrát stb....Akkor ennyi erővel semmit nem lehetne adni,ha csak a könyvek szerint nevelnénk.
Én egézségügyit végeztem,és gyermekosztályon dolgoztam,és ott is kaptak a babák hozzátápit.
erről vitatkozhatnánk....
egyébként ilyen dolog a szoptatás is, bizony az se olyan egyszerű, van akinek nem árt egy kis segítség az elején, és nem árt utánaolvasni a dolgoknak.
Alapvető hibák miatt sokan tápszereznek, ilyen az ún. "szopi-bumm" mikor azt hiszik kevés a tejük, vagy rosszul teszik mellre a babát, vagy azt gondolják az ő tejük nem elég tápláló... Mondanom sem kell, hogy a tápszerezés újabb problémát szülhet (székrekedés)
És most nem rád céloztam, (de tényleg!!!) csak gondoltam megvilágítom, hogy miért is mondom mindig, hogy jó utánaolvasni a dolgoknak.
A hozzátáplálásnál is érdemes utánaolvasni, például itt van a sárgarépa amiből csak bio-t lehet adni, mert magas lehet benne a nitrit és nitrát, ami életveszélyes egy csecsemő számára.
stb.
Miért szerinted egy ember úgy születik, hogy érett az emésztőrendszere, akárcsak egy felnőttnek? Nem kell a WHO szerint élned - ők biztos csak rosszat akarnak, ugye?
Azért nem ártana átgondolni, hogy miért nem javasolják a korai hozzátáplálást...
Akkor most WHO szerint éljünk???Who szerint csináljunk mindent??Nagy baromság.
Kisfiam 4 hónapos múlt és már kap gyümölcsöt is meg főzeléket is.
Persze, mert vannak nálunk okosabbak, akik jobban értenek ehhez.
Ha az autóm elromlik, nem én fogok nekiállni javítani, mert nem értek hozzá, inkább elviszem a szerelőhöz.
Csak elegem van hogy a WHO így a WHO úgy....
Magatoktól nem csináltok semmit,ami a ti elhatározásotok
Szia!
Minél újabb szakkönyv kell, de még inkább az ajánlások (WHO) megnézése.
Szia!
Semmi alapod nincs erre (legfeljebb "a barátnőm gyerekének sem lett semmi baja" típusú, ami szakmailag értelemszerűen értékelhetetlen), de természetesen a te döntésed.
Én is csak figyelmeztetni tudlak.
További ajánlott fórumok:
- Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját?
- 6 évet betöltött gyereknek már kell jegyet venni a tömegközlekedésben?
- Előrehozott öregségi nyugdíj 59 évét betöltött nő részére?
- 8 hónapot betöltött babának lehet baja egy kicsi tejföltől?
- Elméletileg betöltött 7. hét után még nem látnak szívhangot és 10-12 mm helyett csak 4-5 mm. Másnál is volt ilyen? Mit jelent?
- A 12 hetes klinikai ultrahangra akkor kell menni, ha már betöltöttem a 12. hetet?