A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Bizony vannak:( Itt a fórumon is találkoztam olyan gazdikkal,akiknek gyomorérzékeny a cicájuk.
Sőt,itt tájékozódtam először,mikor Bellának hullott a szőre,és véresre vakarta a nyakát.
A klinikán mondták,hogy sok ilyen macska van.
Megkérdezem,mi a neve ennek a tápnak-mi az összetétele.
Most találtam!:)
"Egyedül a leginformálatlanabb emberi réteg állíthat olyat döbbenetes valótlanságot, hogy a macska buta. Az ilyen egyének tudása, ismeretanyaga feléjük abszolút nulla, a legalapvetőbb fogalmuk sincs arról, amikről, akikről beszélnek! A macska okos. Nem kicsit, nagyon! Őt sosem kellett az embernek megszelídíteni, mint bármilyen másik állatot. Önként állt az ember mellé! Mert okos! Tudta jól, az ember hű és alázatos szolgálója lesz neki, amíg csak ő él! A kutyák egy molekulányival sem okosabbak a cicáknál! A macska pusztán csak nem szolgalelkű, mint a kutya: tehát nem szigorú hierarchiájú falkában él, amely kötelezné! Nincs rá szüksége... Nem csapattal cserkészi be és ejti el a vadat, magányos és szinte tévedhetetlen vadász. A kutyával ellentétben igazi, vérbeli ragadozó. És öntörvényű. Mint Te, a nagybetűs EMBER. Aki nem szereti a macskát, az önmagát utálja benne. Nem tűr láncot, rabigát, parancsolgatást ő sem. Igazi egyéniség. És mindegyik más és más."
Majd légyszi írd le mi a neve a tápnak. Még ilyen tápról nem is hallottam.:O Vagy ez orvosi diétás táp?
Eszembe nem jutott volna, hogy a macskák is lehetnek gluténra érzékenyek.
Mindentől-semmit nem adhatok neki,még felvágottat sem,mert abban szója van,glutén,stb.
Ez a táp szója,és gluténmentes.A konzervtől is nagyon hullott a szőre-azt mondta az állatorvos,hogy az a lehető legrosszabb neki.
Csak ezt a tápot eheti,élete végéig:oo
Á,nem-csak a teraszra megy ki,és max.a garázstetőre napozni.De most ebben a rossz időben nagyon ritkán kéredzkedik ki-10 perc múlva már jön is vissza:)Kapar az ajtón,hogy engedjem be.
Nem megy át a szomszédba sem,az utcára meg pláne.
Kérdés, hogy milyen táptól volt.
Milyen összetevők voltak benne.
És ez mennyiben más? ha tudod a nevüket össze tuod hasonlítnai a régebbi tápokkal és talán rájössz, hogy miben különböztek.
Olyasmi lehet,mint az embereknél a glutén érzékenység.
Szerintem túl hamar el lett választva az anyától,nem szopott eleget.
Ez egy német márka-nem tudom a nevét,a férjem veszi-holnap megkérdezi,mert megint elfogyott:O
A pontos diagnózist nem tudjuk,laborvizsgálatokat nem végeztek.
Annyi történt,hogy nagyon vakaródzott,majd kihullott a szőre-a nyaka teljesen kopasz lett,kisebesedett,és gyakran járt nagyvécézni.
A doki ételallergiára gyanakodott,és mikor áttértünk erre a speciális tápra,ami gyomor kímélő-azóta szépen kinőtt a szőre,teljesen jól van.
Kijárós,de nagyon keveset van kint.Talán két órát egy nap. A többi időt bent tölti a házban.
Már én is gondoltam,hogy ki kéne próbálni az ivartalanított macskáknak való tápot,de mivel Bellának bélrendszeri panaszai vannak,csak az érzékeny gyomrúaknak valót kaphatja.
Értem-köszi:)Tehát,nem ők gyártják.
Most voltam a barátnőmnél,és ő mondta,hogy az ivartalanított cicák többet esznek.
Ezzel is magyarázható,hogy Bellus olyan sokat kajál:D
Igen,más az adókulcsuk.
A lengyel termékekkel eddig nem volt nagy szerencsém,mert a sampon,mosószer,stb.mind gyengébb minőségű volt.Pl én Nivea sampont használtam-míg a M.o.-on gyártott 8-900 ft,addig a Lengyel o.-ban gyártottat 400-450 ft-os áron vettem,de nagyon viszketett tőle a fejbőröm.:O
Azért szétnézek,megpróbálkozom vele:D
Azt mondják a halasnak nagyon finom illata van, olyan mintha halkonzervet nyitnál ki.
De még nem vettem. Gondoltam egy kis zacskót megpróbálok. Legfeljebb keverem mással.
Acanával vigyázzatok, mert nagyon sok cica nem eszi meg!
Én is megjártam, megvettem horror pénzért, és a kóborkáknak adtam, mert az enyémek bactak megenni :(
Megbizható, de..... Vannak más helyek, amik jobbak. Náluk lényeges árkülönbség van, a hazai webáruházakhoz képest, mert lengyel cég és más az adókulcsuk. Tőlük szoktam rendelni, érdemes megnéznetek nagyon jó áraik vannak és az állati. com hoz képset 8900 Ft. felett ingyenes a szállítás. [link]
Aztán ők is nagyon jók, mert itt 5000Ft. felett ingyenes a szállítás és hihetetlenül gyorsan szállítanak. Itt is van olyan táp, amiket jó szívvel merek ajánlani és nem olyan drága, mint a royal. [link]
Aztán ők is nagyon megbizhatóak és korrektek. Itt 9000Ft. felett ingyenes a házhozszállítás.