A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Pár hete. De a másik cica is kölyökként került hozzánk, és azonnal dörgölőzött mindenhez.
Mióta van nálatok?Kölyök cica?Lehet még nem szokta meg az új helyet.
Ha megszokja a környezetét és titeket akkor biztos fog dörgölőzni.egy kis idő kell neki.
Lehet, hogy nem bűzmirigy a neve, de van az arcánál is kétoldalt olyan mirigy, amivel jelöli a területét, a számára fontos dolgokat, embereket. Ha egyáltalán nem ér semmihez sem, akkor viszont valamilyen baja lehet, kérdezd meg az állatorvosát.
nem sztem ez most összekeveredett itt rendesen. de a "ducizás", ahogy a pofiját odadörgöli vkihez/vmihez, az is jelzés, megjelölés.
ritkán jön rájuk a dili, de akkor nagyon. a hétből max. három vesz részt az ilyen bulikban egyszerre, üldözik egymást, fújnak, morognak. én meg kiabálok, jobb híján. tiszta diliház. aztán ahogy jött, elmúlik. nem tudom, mi hozza ki belőlük--sztem simán az "ötperc". néha még a birka-szelídségű Szüri cicámból (aki háromlábú) is kibújik a vadállat, és olyan prosztó módon viselkedik, h legszivesebben felpofoznám. de tényleg ritkán fordul ez elő, szerencsére. lehet, h a frontok okozzák...vagy vmi ősi ösztön, ami hirtelen működésbe lép.
Most nézem, hogy mi is ez a bűzmirigy. Ennek mi köze van ahhoz, hogy az arcát nekidörgöli-e valaminek?
Igen új. Én még nem kaptam rajta, hogy dörgölőzne, se tárgyakhoz, se emberhet.
Tényleg, már akartam kérdezni, hogy van úgy, hogy háborúznak? Össze szoktak kapni valamin, és mennyire komolyan?
de jó nekem, macskák küzdenek a kegyeimért :D
ilyenkor, amikor ideülök a géphez, többen is az ölembe akarnak ülni, és aki nyer, olyan diadalmas képpel bámul és hangosan dorombol. a többiek persze szomorúak...:( néha cserélgetem őket.:))
Nem létezik. KELL, hogy az un. bűzmirigyeit tisztítsa. Ha nem csinálná, begyulladna, mert nem tudna ürülni. Lehet, hogy a mosakodással tisztítja, de biztos, hogy csinálja.
nem hiszem,hogy van ilyen..tárgyakhoz biztos fog
új cica?
Létezik olyan, hogy egy cica egyáltalán nem dörgizik? Lehet, hogy úgy gondolja, hogy a másik cica tulajdona minden, beleértve a gazdit is?
a dörgölőzés, ha jól emlékszem, vmi olyasmit jelent, h megjelölik szagmintával az adott tárgyat v embert. ha nem dörgölőzik, akkor nincs kedve:) (nem tudom)
Hello!
Mit jelent a cicák dörgölőzése, és mit annak a hiánya?
Most hogy rossz idő van szinte alig akar kimenni most is épp a radiátoron heverészik..:)Mindig jön utánam mint egy kiskutya.:D
Hú az durva.PAtkány?Azt még sosem láttam szerencsére.
Nem. A macskám elég finnyás nem eszik meg akármit.
Igen bent van.
:( Nagyon szeretik "mamit", azért kapsz ennyi ajándékot. :D
többektől hallottam, h egér-patkány-invázió van a jó idő miatt. észre is veszem sajnos.
Reggel megint egy óriás egér....nagyon nagyra nőttek most,biztos azért mert sokáig tart a jó idő.
az enyémek, amig kijárhattak, szintén nem ették meg az egeret, viszont a madarat mindig. pedig ha belegondolok, mennyi parazita lehet egy ilyen madárban, hát, nem túl szívvidító. de a macskáknak semmi bajuk nem lett.
mostanában a kutyáimtól kapok szép patkányokat, teljesen egészben. invázió van...
te egy angyal vagy! láttam az előzetest, és nagyon szerettem volna megnézni, de elaludtam...de így most bepótolhatom. imádom Csányit! köszi.
Tudom, hogy ez egy cicás fórum, de sokunkna vannak kutyái is, így gondoltam talán valakit érdekel a téma, vagy esetleg kedvet kap a kutyákhoz is.;)
Friderikusz műsorába Csányi Vilmos etológus beszél a kutyákról. Én nagyon sok könyvet olvatsam tőle, hihetetlen dolgokat bízonyítottak be már kutatásokkal, tehát nem csak mi hisszük ,kutyások ,amit látunk.:P :) Itt menézhetitek a műsort.
[link] -2013-11-07
Szegény madárka ,de most az jutott eszembe...
Ti nem kapahattok el a cicától betegséget, mert ezek a vadon élő állatok sokszor fertőzöttek agyhártyagyulladás vírusával. Ami lehet, hogy cucinak meg se kottyan, viszont nektek?
Ő lakásban is van ,ugye?
Azt hiszem én is síkítottam volna. :D :P
Az enyém madarat is szokott fogni a múltkor egy galamb szárnya volt a kertben...
Tavaly nyáron sorozatban fogta meg az egereket csak játszott velük nem ette meg őket.
jaj már harmadik napja kapok reggelente egeret.....a tegnapi olyan nagy volt ilyet még nem is láttam....lehet terhes volt...nem tanulmányoztam hanem sikkantottam a család férfi tagjainak,hogy hulla van a teraszon és tüntessék el....első nap csak egy fej volt véresen....jó cica nem mondom tudja a dolgát....
További ajánlott fórumok: