A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Hogy megértsétek a sok kérdésem miért van, leírom a történetem.
Soha nem volt macskám.Én nem szeretem az állatokat.Aranyosak,kedvesek,de csak akkor,ha nem nekem kell róluk gondoskodni,és nem nálam laknak.Van egy teknősöm,se nem szőrös,hangot sem ad ki,őt teljesen el bírom viselni.De egyszer bedobtak hozzánk egy cicát.Beteg volt,ronda,és rém sovány.Nem akart továbbállni,hiába mondtam neki,hogy nem akarhat engem gazdinak,mert én sem akarom őt.De jött a hideg,megsajnáltam,elkezdtem etetni.Ez addig fajult,hogy kis idő elteltével már együtt aludtunk,ettünk,játszottunk,nagyon jó barátom lett.Imádtam.Múlt hónapban elkezdte nem jól érezni magát.Az orvos szájrákot diagnosztizált nála.Meghalt.Iszonyúan hiányzik,elvesztettem a legjobb barátom.A férjem látta mennyit sírdogálok a kiscicám után(3 éves volt)hozott nekem 2 még kisebb cicát,de ezek olyan minik,hogy nem is tudom mit kell velük csinálni.Először mérges voltam,de végül is aranyosak.Próbálok megadni mindent a fiúknak,csak nem értek hozzájuk.De a szívemhez vezető utat már tapossák:)
Köszönöm a tanácsokat.Mivel kettőt is kaptam,ezért nem tudtam eldönteni most mit tegyek,így arra az elhatározásra jutottam,mindkét tanácsot megfogadom.Várok,rendesen etetem őket,és ha még mindig büdik,akkor fürdés.Már beszereztem minden cuccot a locsizáshoz.
Most lehet,hogy hülyének néztek,de muszáj megkérdeznem.Az egyik cicusnak van egy érdekes tulajdonsága.Fergeteges hangerővel dorombol,és ha szólok hozzá,visszanyávog.Ha megint szólok hozzá,a cérnavékony hangján megint visszanyávog.Olyan mintha beszélgetnénk.(csak nem értjük egymást)
Ezt miért csinálja? Ez normális dolog?
Danielával most nem értek egyet.
Amikor mi befogadtuk Mázlikát és Maffit (mindkettőt menhelyről) az első dolgunk a fürdetés volt.
Ők is büdik és koszosak voltak.
Én megfürdetném őket a helyedben, arra viszont vigyázz, hogy utána ne maradjanak vizesek, nehogy megfázzanak.
Jah, és lehet kapni macskasampont, azzal fürdesd meg őket.
De jó neked, hogy vannak kiscicáid! :)
Nem kell őket fürdetni, ha kapnak rendesen enni, akkor néhány nap alatt helyrejön a "szaguk". Bár az állatoknak is van egyéni illatuk.
A Junior száraz tápot is szerezd be nekik, és mindig legyen egy kis tálkában, hogyha éhesek, ki tudják magukat szolgálni (gondolom nappal dolgoztok, így nem tudtok adni nekik enni). Mivel még kiscicák, ezért egy nap legalább 4-szer kellene enniük, mivel ezt nem biztos, hogy meg tudjátok oldani, ezért kell a száraz Junior.
Víz viszont lehet kitéve több edénykébe is, nehogy fellökjék, mikor hancúroznak és szomjan maradjanak.
Junior tápot már simán adhatsz nekik.
Tehéntejet semmiképpen sem, mert menni fog a pocijuk.
Macskatejet vehetsz, de nem kell minden nap adni nekik (szóval ne azzal oltsák a szomjukat).
Az egyszerű sima csapvíz a legjobb. Mindig legyen előttük friss víz.
Köszi.Azt hiszem kérdésem az lesz bőven:)
Első kérdésem:
a fiuk kb.3 hónaposak.Adhatok nekik junior tápot?El bírják ropogtatni?
Második:
Azt olvastam nem jó nekik a tehéntej.Ezek után nem mertem kipróbálni.Vegyek nekik macska tejet?
Szia!
Üdv. nálunk!
Kérdezz csak nyugodtan, ha tudunk segítünk.
Sziasztok! Csatlakozhatok hozzátok?
Tegnap este óta kiscica tulajdonos lettem,de sajna nagyon kezdő vagyok ebben a témában,el kéne a segítség,pár tanács...
Semmit nem tudok a kismacskákról.
Mi nagycsalád vagyunk, de cicára még szerencsére nem ragasztottunk semmilyen betegséget, ezért nem tudtam, hogy ilyen van.
Viszont családunkban van egy macskaszőr-allergiás. :(, bár Ő is macska imádó
szegény cica, gyógyulást kívánok neki
lehet tudni, hogy mitől kapott tüdőgyulladást?
nem is gondoltam volna, hogy a cicáknak is lehet ilyen baja
Lehet a cicák részére is kapni Béres cseppet. Az biztos, hogy az nagyon jó!
Hogy megeszi-e az ennivalót, ha rá van cseppentve? Na itt jön a gazdi leleményessége! :)
Érdekes dolog ez meglátja megtetszik neki és úgy gondolja el is viheti :(
Remélem több cicád nem visznek el.
köszönöm,
remélem kevés ilyen "ember" van
miért köhög a cicád?
Na ez z basszus ne az én cicám keljen neki annyi van a menhelyen, hogy utána vágják sajnos:(
Látták, hogy jól van tartva szép a házunk előtt volt csak nem gondolják, hogy kobor:((
Igen bíznak az emberekben azt hiszik mindenki szereti őket.
Nálunk kettő 1 éves tűnt el, reménykedem, hogy megtetszettek valakinek és jó helyre kerültek.
De nem így kellene kisállatra szert tenni.
A menhelyen sokan várnak gazdira.
Nekünk már volt vagy 30 cicánk de mind eltünt az évek alatt:(((((((
Most van 5 cica ebből 3 szelid a többi vad:)Volt 2 imádott cicám de3 heet mindketten 3 nap különbséggel eltüntek pedig mindig itt voltak fél évesek voltak.(Már bedobtam minden szomszédnak plakátot róluk legalább 50 db.ot csináltam de senki nem hivott mindig sétálok az utcákba hátha látom de nem:((((((
Állítólag az egyik szomszéd szerint amikor Manó eltünt akkor aznap délután egy srác simogatta.az az igazság mivel barátságosak igy az utcán mindenkihez oda rohantak.
Vagy ellopták vagy kutya fujtotta meg nem tudom:(
Most van 2 cicám néha jön még egy is de csak kajálnak azt ennyi mennek tovább
Gondolom, hogy sajnáltátok, nagyon meg lehet szeretni őket.
Most van cicád?
Nekünk van még egy 5 éves szép fekete kandúrunk, most ő is tiszta depi. Nem akar kimozdulni a házból. Pedig szeret kint lenni.