A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
De jó nektek, hogy nálatok szakad az eső.
Itt meg lehet dögleni, olyan meleg van :(
amacska, ide írom az értékeket, hátha másnak is van vesebeteg cicája, és hasznát tudja venni.
Szóval:
karbamid: normális: 5-12 között, Pamié 15,5 volt.
kreatinin: normális: 40-160 között, Pamié 203 volt.
Ezek még nem vészes eltérések, de vesekímélő gyógytáp adása mindenképpen szükséges.
Nálunk a Rotti nagyon keveset eszik tasakos kaját,max Felixet eszi meg a többit meg nagy úriasan bekaparja :) sok száraztápot eszik és iszik hozzá eleget.
A Blacky meg inkább alutasakos,ő azt eszik többet.
Viszont én is azt javaslom hogy ha a cicó megeszi az alutasakos kaját akkor azt is kell neki adni.
Ne viccelj már, ha 1 éve nem inna, már nem élne.
Biztos, hogy iszik, csak nem látod. Főleg, hogy csak száraztápot eszik.
Nálunk is Zserbó semmilyen alutasakos, vagy konzerv kaját nem hajlandó megenni, csak a RC száraztápot.
De őt látom inni, mivel csak a csapból hajlandó.
Mondom, próbáld meg te is ezt a praktikát hátha beválik.
Neked meg minek kell élned?! Ha már ilyen bunkó vagy...
Adok neki rendesen vizet minden nap, de kíváncsiságból nem cseréltem neki, hogy iszik-e.
Nem láttam inni már 1 éve kb., amikor itthon vagyok hiába lesem, nem iszik.
Minek a macskának tej vagy alutasakos, konzerves sz@r, amikor minőségi tápot kap?! Royal Canint kap, nem Kitekatot vagy Tesco-s cuccot és teljesen egészséges, megfázva se volt és nem is f@sik...
Sziasztok, hazaértem melóból, és egy adag hányás várt az ágyunkban :(
Nem a kajával van baj, hanem a kicsikénk mohóságával, mert simán kivehető, hogy szárazkaját evett, amit rágás nélkül, egyben nyelt le. :(
Szia, valóban rég voltál.
Az enyémek nehezen :( Ki vannak nyúlva a "hideg" padlólapon.
Próbálnám őket vizes törölközővel hűteni (sokkal jobb lenne nekik), de nem hagyják magukat :(
Fal nyalásról még én sem hallottam, nekem Cicóka a macskaalmot nyalta az utolsó 1 hétben.
De ő vesebeteg volt.
A cicák keveset isznak, azért cserélgesd neki, ha mégis iszik, neki is friss kell.
Amúgy sziasztok rég jártam erre...kinek hogy bírják a cicái a meleget?
Szerintem ez a nő azért jár ide, hogy felbacca az agyunkat!
Hogy lehet egy állatnak megvonni az ételt, az italt? Ez állatkínzás!
Napokig nem cseréli ki a vizét és nem kap mást, csak száraz tápot?
Szerintem ez a nő nem normális!!!
Nyalja a falat? Meszes festék van rajta, vagy más?
Nem csináltak még ilyent az enyémek, de gondolom valamilyen "hiány"-ra utal.
valóban az a fiv
csak sok olyan dolog van amit a gazdik tapasztalnak leirva sehol nincs pl.fal nyalása
A leukózis meg a FeLV az egy és ugyanaz.
Ha aids-es, akkor azt FIV-nek nevezik.
Nézd meg ezt az oldalt, nagyon sok lényeges dolog van benne aids-es cicákkal kapcsolatban.
Én is ezt tanulmányoztam, amikor utcáról mentettem egy cicát, és kiderült, hogy FIV pozitív.
macsek kicsim igen a karbamid
(bár nekem BUN érték van) és creatinin érték érdekel.sajnos a macskák mesterien eltitkolják a bajaikat Ominak is milyen súlyos tüdőgyulladása volt és nem panaszkodott csak köhögött,még játszott is minden este
Sziasztok! Ciculinak valóban jót tett a kajaváltás. A whiskas juniort lehet kinőtte?! :)
A vizes törölközőn előszeretettel heverészik a kis drága. Meg tudnám zabálni, ha nem harapna rögtön ha felé nyúlok :) Kiskora óta ilyen kis vadóc, de talán kinövi majd. :)