A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Az utazást ő sem, de vettünk az állatorvostól nyugibogyót, amitől sokkal jobban bírja az utat. Így is max 1,5 órát bír nyugiban, de csak ha hallja hogy beszélgetünk a kocsiban, ha elhallgatunk, akkor sír. Az út további részében kiengedtem a hordozó táskából és úgy elvolt, hogy járkálhat kicsit a hátsó ülésen.
Tegnap este párom haverja írt egy sms-t, hogy Lali cicája kiesett az ablakon, és az állatorvosnál meghalt. Lalit csak párszor láttam, de még így is megsirattam szegényként. A 4.-en laktak, együtt feküdtek, együtt keltek, 4 éve éltek együtt. Tegnap Szabolcs lakótársa nyitva felejtette az ablakot, Lali meg kiesett, eltörtek a hátsó lábai, de a nagyobb baj az volt, hogy a tüdeje megsérült és nem kapott levegőt. Szabolcs a cicát halála után is ott ölelgette az orvosnál. Teljesen összeomlott szegény. Nagyon sajnálom. :(
Akkor nagyon szerencsés vagy vele.
Általában a cicák nem szeretik az új helyeket.
Az utazást meg főleg nem.
Nehogy azt hidd!
Ezeknek a kis bársonytappancsúaknak semmi félelemérzetük nincsen :(
Az enyémek ugyanúgy kergetnek mindent, ami repül :(
Rám meg a frászt hozzák, nem győzöm hessegetni előlük a bogarakat :)
Örülök, hogy minden rendben van a cicáddal.
Már hála az égnek jól van, aludt egy nagyot, evett és játszik. A lába csak épphogy dagadt egy picit. Azért megijedt ő is, és mi is ... :(
Remélem most már fél a repülő rovaroktól és nem kezdi piszkálni őket! :)
Sziasztok!
Elvittük magunkkal a cicus a hétvégén. Elég jól tűrte az utat és az ottlétet. :)
Igen, Mignonomat csípte már meg. Az állán pont a szája alatt. Még ő is kölyök volt, 2-3 hónapos lehetett. Én a parázáson kívül nem csináltam vele semmit, csak figyeltem, nehogy nagyon bedagadjon a csípés helye, vagy fulladozzon a cica, mert akkor irány egyből az orvos.
Szerencsére semmi baj nem történt, azon kívül, hogy azóta ott hiányos a szőre :)
A Te cicád ha allergiás lenne a darázscsípésre, akkor ennyi idő alatt már rég kiderült volna. Ne izgulj, nem lesz semmi baj.
Sziasztok,
Csípte már meg méh a cicátokat? Az én kis lurkómat megcsípte egy kb. egy háromnegyed órája. A fullánkot nem látom és nem is nagyon engedné kiszedni. Egy kis szódabikarbónás vízzel leöblítettem, mert azt olvastam az kell rá.
Tudtok még valami tippet rá? Kicsit bedagadt a mancsa, de annyira nem vészes.
És ugye, ha allergiás lett volna rá, az már ennyi idő után kiderült volna??
Jaj,úgy megijedtem!!!!
köszi aranyos vagy
nem ártana jópár kilótol megszabadulni,de a mozgáskorlátozottságom miatt nem megy
Pedig látszik, hogy nagyon szép Omi a képeken.
És igenis te is csini vagy :)
sikerült ladygaga köszi neked és a like-t is
4 cicám a 11-ből
idézet.
"2007. október 8, hétfő, 23:57
Kénytelen vagyok felülvizsgálni azon elhamarkodott nyilatkozatomat, miszerint a két macskakölyök optimális és kultúrált szobatárs lenne, akik abszolút tiszteletben tartják az életritmusomat (az összes ütemhibájával együtt.) Azt már megszoktam, hogy ahogy lekapcsolom a lámpát, a két fenevad önfeledt játékba kezd, megtanultam úgy felfogni a dolgot, hogy a csattanások, zörgések, potyogó tárgyak kellemes háttérzajt szolgáltatnak az elalváshoz, és igenis jólesik, hogy időnként valaki rámesik a legváratlanabb irányból. Megszoktam, hogy amikor már édesdeden csicsikálok, egy szőrös kis pofa odaadó dorombolással fejest ugrik az arcomba, aztán a mancsával szépen félrerángatja a takarót, mert dehogy is fog ő kívül aludni, vagy ha mégis, csakis a nyakamon vagy a fejemen, esetleg a párnán. Node az ébresztőszolgálat... Tegnap reggel arra ébredtem (tegyük hozzá, tőlem szokatlan sebességgel), hogy valaki jó étvággyal, ráadásul hegyes macskafogakkal csócsálja a lábujjamat. Az illetőt figyelemreméltó ívben lerúgtam az ágyról, sajnos ez számára jó játéknak bizonyult, mert szélsebesen kiprovokálta a következő menetet, én meg inkább felkeltem. Ma reggel a lábujjevés elmaradt, viszont félálomban éreztem, hogy figyelnek. Nagy nehezen résnyire nyitom a szememet, és homályosan látom, hogy a cirmos kandúrka ott ül az arcomtól 5 centire, feszülten, félrebillentett fejjel bámul a képembe, toporog, felkészül... Majd támad, és a mancsával belecsap hunyorgó szemembe. Ááááá, de jó játék, hogy ez eddig nem jutott eszedbe... Ezt is eljátszottuk még egyszer, utána már inkább nem néztem ki a fejemből potyára, ekkor a kölyök tapintatosan megpiszkálta a szemhéjamat, hogy útban van, ne rontsa már el ezt a remek mókát. Szóbanforgó macskaúrfi számára egyébként végre megtaláltam az optimális nevet: Babzsák. Ez egyrészt utal az izomtónus intenzitására, amit kézbevéve tanúsít (szinte kifolyik a kezemből, olyan vak bizalommal nyeklik hátra, ha nem támasztom meg), illetve hogyismondjam, a kénes kipárolgásaira... Hívhatnám akár Pukkandúrnak is, még szerencse, hogy van itthon füstölő."
Pamikának a hasán keletkezett egy seb (fogalmam nincs mitől), amit állandóan nyalogatott, meg vakargatott, ezáltal nem gyógyult be. A doki ajánlotta a kék lukácsot, amivel több hétig kentük minden nap. Sajna semmi eredménnyel.
Végül a betadine segített.
Szia Mogyi!
Mi is utazunk utaztunk cicával.Külföldre is vittük magunkkal síelni.Az úton nem nagyon fog inni de ha ideges lihegni fog nem is kicsit.Tarts elől egy kis vizet amivel megnedvesíted az inyét útközben.Nálunk Frica tiszta stressz Oszinak meg sem kottyan eszik iszik pisil a kocsiban.Persze az alom a hátsó ülés mögött.A hordozóban nagyon rosszul viselte az utat,az ölünkben jobban volt,főleg ha kilátott és tudott nézelődni.Sajnos ez nem veszélytelen,így vinni de annyira rosszul volt bezárva,hogy nem bírtuk nézni.Az idegen hely:először bevonult egy sarokba ,majd egy fiókba bebújt és órákig ott volt.Utána előmerészkedett,lenyugodott,vittük a játékait,a kaparófáját,jutalomfalatokat.Másnapra már nem volt vele probléma.
Szia, Budapestiek vagyunk, köszi a tippeket. Valószinűleg magunkkal visszük, csak azért sajnálom szegényt, mert messzire megyünk kocsival, abban meg sajna nincs klíma sem, bár pénteken elég korán indulunk, de vasárnap később jövünk vissza. Ráadásul elég sokat kell majd mászkálnunk a hétvégén, ahova nem tudjuk magunkkal vinni, csak a lakásban hagyni. Ráadásul ott kutya is van, akit ki lehet mondjuk zárni az udvarra. Szóval nem tudom mi lenne a cicusnak jobb.
Idegen helyre sem adom szívesen ....
Ő szója allergiás, ha jól tudom.
Nem lehet, hogy valami olyat evett, és azért sebesedik ki a bőre?
A nyálmirigy gyulladásról sajnos nem tudok semmit.
A kék lukács nálunk sajna semmit nem használt :(
De valóban igazad van, hogy először a probléma okát kell kideríteni, és csak utána kezelni a cicát bármivel is.