A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Sziasztok!
Elutazunk a hétvégére, és nem tudom mi legyen a cicával. Tudtok valami helyet, ahova be lehet adni pár napra és vigyáznak rá és törődnek vele? Az is lehet elvisszük magunkkal, csak nem tudom mennyire bírja majd az új helyet és az utat. Bár oda is csak akkor tudjuk vinni, ha a család kutyusát kizárják az udvarra.
Újra varas Szofi álla alatt a bőr és vakarja...
Szerintetek mi lehet az oka? Hallottatok a nyálmirigy gyúlladásról? Annak ilyenek a tünetei? Tudom, majd a doki megnézi, de várom a fizetésem, és egyébként is Szofi utál odamenni. Csak a fiam segítségével tudom a szállítójába tenni, mert harcol, és mire odaérünk a dokihoz (nincs 10 perc kocsival) mindig bekakil, még akkor is, ha előtte volt az alomba kaki:-)
A doki mindig mondja is, hogy ez a "jutalma":-))
Tehát szeretném ezt megúszni, bízom benne, hogy csak a melegtől vakarja ki az álla alatt.
:D
Hú akkor, ha legközelebb esik, megszedem neki valami tiszta edénybe :D
Jah, tettem még képet Culiról a cicás naplóba, hogy lássátok már milyen "nagy" cicus :)
Már tombol köztünk a szerelem :)
Sziasztok,
Milyen anyagú edényben kell adni vizet a cicáknak. Én üvegtálkába adom, de szívesebben iszik bármi másból, amit ő talál az udvarunkon. Van egy fémfedő lefordítva, amiben ha megáll az esővíz kifejezetten szereti. Az előző állatkáim is odajártak.
Ezekszerint fémben kell?
Nem veszem észre,hogy többet vakarózna,egyébbként is keveset szokott.
Azért a csirkemell felvágott nem ugyanaz mint az igazi csirkehusi.Abban van egy csomó adalék,só ízfokozó.Bármelyikre érzékeny lehet.
Mi amikor veszünk egy felvágottat leteszteljük a macsekokon.Nekünk nagyon ízlik extra párizsi stb,de ők megszagolják és elhúzzák a fejüket.Az embert ízlelőbimbőját könnyú becsapni,de a macsekok megérzik rajta a ...nem tudom mit és nem kell nekik.Nagyon kevés felvágott amit megesznek.
1-2 hete is megijedtem, mert az álla alatt két nagy varr lett. Már lepotyogott és nincs seb, gondolom a melegtől kivakarta...
Ti cicátzok is többet vakarózik ebben a melegben?
Hát igen, én lennék a legboldogabb, ha mindent ehetne Szofim.
Tavaly nyáron úgy gondoltam, hogy kinőte az allergiát és annyira nézte a csirkemell felvágottat, ahogy eszem. Adtam 2 szeletet és pár nap múlva füle mellett már meg is jelent a sebesedés, szőrhúllás. Most már inkább nem kisérletezek, megszoktam, hogy nem vagyunk közös kaján a kis drágámmal.
Azóta nem ismételte meg szerencsére.
Vettem nekik egy önitatót amiben állandóan folyik a viz.Imádták ittak belőle,de Oszi rájött,hogy szét lehet szedni,és minden alkalommal meg is teszi,3 darabból áll.Úgyhogy a hiper szuper önitató most egy csúnya műanyag aljból áll mert ahogy összeszerelem Oszikám szétkapja,mert kideríti,honnan is jön a víz.
A kajáról:a nagyim cicája csak házikoszton él 16 éves semmi baja nem volt még a harci sérüléseken kívül.Tejet is kap minden nap.Nem hiszem,hogy az olcsó kajától nem lehetnek egészségesek a cicák.Valószínüleg a reklámok áldozatai vagyunk ,és olcsó kosztal ugyanolyan szép és fényes lenne a bundájuk,mint most.Gaga cicák kifejezetten szépek és egészségesek.Persze más,hogyha egészségügyi okokból csak egy táp a megfelelő,de akinél nincs gond annál semmilyen koszttal nem lenne szerintem.
hú bakker, átveszik a világuralmat!:)
nálam a tévét többször bekapcsolták már.
remélem, Oszit sikerül elbizonytalanítani...:)
érthető ez, nem is ezért hoztam fel a témát (de ezt tudod)
a fórumokat olvasva merült fel bennem, hogy esetleg ártok a macskáimnak, bár szépek és egészségesek, de olcsó kaját esznek, mert arra telik. ugyanez a kutyákkal.
mindenből a legjobbat adom nekik a képességeim szerint. néha az a legjobb, hogy egyáltalán kapnak enni, és ez lehet, h kevés. viszont itt a malamut, aki 12 éves, ő a legidősebb állatom, komolyabb baja nem volt... a legidősebb macskáim 8 évesek. (akkortól lakom kertes házban és lehetnek saját állataim)
választásom nem nagyon van, vagy olcsó kaja, vagy semmi. igyekszem megbékélni ezzel, és hál' istennek nincs gond, a kisebbeket leszámítva...ez egy kis önvigasztalás is volt, nézd el nekem:)
Sziasztok!
Én is csak száraz Roxalt adok Szofimnak. Biztos, van, aki emlékszik rám, bár régen ítam, de olvsani szoktalak benneeket.
Szofim allergiás, ő nem is ehet mást csak Royalt. Szója allergiája van és mióta ezt eszei, nem jött elő a gennyes szőrhullása...
Viszont Szofi iszik sokat!
A sterilizált cicáknak valót, Fit-et és az érzékeny gyomrú cicáknak valót szoktam cserélgetni.
szokásos beszélgetés a legrosszabb macskámmal (ajtón keresztül)
Macska: Nyaúúúú-máááóóó
én: Csönd már, Vuki!
Macska: Meoúúúaaa!
én: Hagyjál már!...Na jó, gyere be.
Mindig győz.:)
szerintem gyere.
nem kell mindenkinek válaszolni.
sokkal többen olvasnak itt, mint amennyien írnak, sztem fontosak az ilyen fórumok.
Örülök, hogy nálad is bevált :)
Nagy vihar volt nálunk is éjjel, dörgött, villámlott, szakadt az eső. Sokszor felkeltem, hogy hol a macsek, még nem volt ilyenben része, de egy idő után az ablakpárkányon aludt szép nyugodtan. :)
Sajnálom, hogy nem értitek meg, hogy ez a nő egész napra egyedül hagyja a cicáját, kizárólag szárazad dob elé, ráadásul napokig még a vizét sem cseréli ki...
Mégis engem csesztek le?
Akkor inkább nem is jövök közétek többet, ha nem értitek a problémámat ezzel a nővel kapcsolatban!
remélem, nem megy el ez a fórum abba az irányba, hogy ki milyen "minőségi táppal" eteti a macskáját.
sokaknál a "konzerves sz@r" az egyetlen, amit kapnak, mégis egészségesek és szépek.
eszem ágában se lett volna beszólni eddig, de ez most durva volt. igaz, Daniela kirohanását se értettem.
csak azt kérném, hogy ne legyen már itt márkaháború...mindeki úgy eteti a macskáját legjobb szándéka szerint, ahogy tudja. ebből induljunk ki, OK???
Én is próbáltam bevizezni őket, nem voltak túl lelkesek.
:P
Szerintem ez sem vészes, de azt javaslom vegyél neki vesekímélő gyógytápot. Nehogy aztán romlásnak induljon.
Omika amúgy mennyi idős?