A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
drukk! volt már nálunk is ilyen, sztem nem lesz baj.
közben nézem, mit művel egy macska éjjel, elég ijesztő:
na volt az orvos, azt mondta bélgyulladás, de ez akár ételtől is lehet vagy bármitől.
kapott antibiotikum injekciót és valami multivitaminosat, ami segíti a gyomor és a bélrendszer gyors helyreállását... remélem jobban lesz a kicsim :)
meg kamillateát javasolt itatni vele.
szinte teljesen nyálkát fosik a drága, de inkább csak kényszeríti nem nagyon van már minek ürülnie.
már felhívtam az itteni dokit... azt mondta kijön és ad neki injekciót.
gondolom a nyálka gyulladást jelez, vagyis embernél így van... :/
Jaj szegényke, nagyon drukkolunk!
A tünetek alapján sajnos elég sanszos a parvo :((
Minél hamarabb lássa doki, mert a cica, ha időben kezelve van, teljesen meggyógyul.
Kinti cica... így könnyen összeszedhet bármit...bár a szomszéd cicái oltott macsekok.
sajnos apukám nem engedi, hogy bent legyen, pedig szívem szerint bent tartanám.
Ha nagynénémék mennem be autóval a "városba" akkor oda viszem, ha nem, akkor kihívom az ittenit. Végülis tüneti kezelést tud csinálni, meg antibiotikumot adni is. Mást a városi doki se nagyon tud csinálni szerintem.
Nagyon szorítunk!!
Volt udvaron v. találkozott más cicával?
A falusi dokihoz viszed v.máshoz?
Sziasztok,
Nagyon beteg az én kis Culim, ma viszem ahhoz az orvoshoz, akinél Linám meghalt... szorítsatok, hogy meggyógyuljon... :(
egyébként megy a hasa, fehér habosat hányt és levert (gondolom lázas). Tegnap még csak vagy 4szer ment a hasikája, de olyan játékos volt...most bágyadtabb, kedvtelen.
félek, hogy parvo vírus, mert az oltásai még mindig nem jöttek meg (az itteni falusi orvosnál, kicsit nehezebben megy! :( )
Jaj, szorítsatok!!!
Hallottatok már az ELEVED porról ?
semsey richard
köszi a válaszokat, már eszik rendesen :)
reggel kapott csirkemellet, de azóta már rendes cicakaját is evett!
Én úgy tudom, hogy olyan 5 hónapos korukban kezdődik a fogváltás, és 6 hónapos korukra teljesen lecserélődnek a fogacskák.
Szerintem a te cicusodnál még nem kezdődött meg.
A nyers csirkemellet nagyon szeretik a cicák :)
soha se vettem észre a fogváltást, egy macskámnál se...mivel sok kismacskát neveltem, gondolom, normális esetben nem egy traumatikus élmény.
naplóba tegyetek is képet:)
Úgy szeretem nézegetni azt a cicás naplót :) sok boldog cicus. :)
Apropó, nem tudjátok mikor zajlik a fogváltás cicusoknál? A cicám 19-én volt 3 hós és most annyira nem eszik, de olyan bolond, mint még soha. Kis ugri-bugri, huncut és vidám. A fogváltásra gondolok, vagy lehet elkapattam, mert adtam neki nyers csirkemellet vagy kétszer és most lehet megint arra vár... :/
biztos hogy nem lesz baja ha néha nem minőségi kaját kap sem...a royal nagyon jó tele vitaminnal stb csak adjál neki royal alutasakosat is
a trainer tápokról is csupa jót hallok
Akkor sem kell bunkózni velem. Ok?!
Azért kap amúgy Royalt a macska, mert csak attól az egytől nincs hasmenése. A régebbi macskáimat mással etettem és nem volt bajuk. Én nem eszek húst, így a macskának nem tudok adni a saját kajámból. Tejet se kap, mert nem is jó neki, meg egy kevéstől is hasmenése lenne.
Valamelyik nap láttam esővizet inni. Úgy látom, az ízlik neki.
Elfogyott a tápja hétvégén, vettem alutasakosat,hogy bírja ki, míg nem megyek a kereskedésbe, de ottfelejtettem húgomnál a kaját. Este vehettem az éjjelnappaliban konzervet. Remélem, nem lesz baja... :S
ez jó
az én Néróm a pasim hátára ült