A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Örülök, hogy sikerült olyan ennivalót venni, amit nem hány ki a cica!
Az a cica, aki gyorsan eszik, az is csuklik, és az is, amelyik leukózisos. Ez az egyik tünete.
Ha csak száraztápot kap, akkor még inkább innia kéne.
Állott vizet ne hagyd előtte napokig, azt tuti nem fogja meginni. Minden nap (főleg ilyen melegben) legalább háromszor adjál neki friss vizet.
A csapos megoldást én is tudom javasolni, nálunk Zserbó csak így hajlandó inni :)
Majd írd le, melyik értékre vagy kíváncsi. Gondolom a karbamid és kreatinin értékekre? Vagy másra is?
A szívbetegségről sajnos nem tudtunk :( Jól titkolta :( Csak akkor vettük észre, amikor már késő volt :(
pisilni szokott?
mert ha igen, akkor vhol iszik...enyémek se isznak, viszont ők nem zárazon élnek, és a dobozos macskakajának nagy a víztartalma.
ami nálunk folyadékból rögtön elfogy, az a tej. ritkán kapnak, de akkor van ám tülekedés...
jobb a tasakos kaja,a száraz sok betegséghez vezethet mint pl.vizeletkiváltó rendszer
ezekről most sokat olvasok
Sziasztok! Itt is megkérdezem, meg a másik macskás fórumon is:
Hogy bírja a macskám, hogy nem iszik folyadékot? Csak száraz tápot kap, ritkán adok neki tasakosat. Most is dög meleg van és a táljában mindig ugyanannyi a víz, semennyi nem fogy.
Volt, hogy direkt nem cseréltem ki és napokig vártam vele, hogy fogyjon valamennyi a vízből, de semmi. Ki szoktam engedni az udvarra, de csak akkor ha embermentes a környék (hajnalban meg este).
Nem, nem a vesebetegség miatt. A szíve miatt :(
Megvan a legfrisebb leletem, ha gondolod, előkerítem, és megírom az értékeket. 16 éves korára tekintettel egész jók voltak a máj-és veseparaméterei.
Pamika nem pisilt olyan sokat, a súlyosan vesebeteg cicák rengeteget isznak, és naponta többször járnak pisilni.
azért kérdem mert Omcsi egyszer ment eddig toalettre most meg háromszor is naponta félek hogy romlik a veséje
ma is viszem orvoshoz szteroidokat kap mert állandóan folyik az orra
macsek drága...pamika a vesebetegség miatt ment el?-
az hogy sokszor mennek pisili kb.hány alkalmat jelent naponta?
Szió :)
Ha lesz elem akkor lesz fotó is :D
szia Csigusz!
üdv megint, már hiányoztál...új macskafotókat a naplóba, MOST!!!:D
Sziasztok!
Ennek örülök,mindig örülök ha valaki cicája gyógyulóban van :)
Én is szoktam rájuk vizes törölközőt csavarni. Az egyik még csakcsak elviseli, de a másik nem.
Mindig lecibálja magáról.
Most be van kapcsolva a klíma, úgyhogy annyira nincs melegük :)
Szia Csigusz, ezer éve nem jártál erre. :(
Hidd el, képes lennél kimondani a végső döntést. Nem a te érdekedben, hanem a cicád érdekében.
Nekem 2 hónapja kellett kimondanom, nagyon nehéz volt (életem egyik legnehezebb döntése), de ha nem teszem meg, a cicám reggelre kínok között megfulladt volna.
Még mindig nagyon fáj, de ő legalább nem szenvedett. :(
Hazaértem, cicus jól van, evett, ivott, nem hányt, gazdi boldog. :)
Nem hallottam még cicát csuklani :)
Elég meleg van nálunk is, a macseknak bevizesítettem egy törölközőt félig, félbehajtottam és letettem neki a földre. Úgy látom jól esik neki a hideg fekhely :)
Ez tényleg jó hír! :) Reméljük így marad. :)
Az én kiscicám csuklik étkezések után, de néha olyan nagyot, hogy már azt hiszem kihányja... :( ez általában akkor fordul elő, ha sokat eszik és gyorsan. Ilyenkor csuklik hármat és elmúlik :)
Sziasztok!
Tegnap hazamentem, a cica továbbra is jókedvű volt, csak nagyon éhes. Megbeszéltük párommal, hogy elmegyünk a Fr... boltba és veszünk neki valami új kaját és ha így is hányni fog, akkor visszük a dokihoz. Vettünk neki pástétomot light -ot, mert olvastuk, hogy ilyenkor olyan kell, meg vettünk neki 3 féle száraz kaját, érzékeny gyomorra, ivartalanított cicának valót és olyat is amiben fű van, mert macskafüvet nem tudtunk neki venni, nem volt.
Hazamentünk, adtam neki a pástétomból, nagyon ízlett neki, aztán 1 óra múlva megint kicsit és nem hányta ki. Reggel megint adtam neki belőle és utána kapott száraz tápot az érzékeny cicáknak valóból. Megette azt is és nem volt hányás. Remélem ez így is marad :)