A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Pont ezt szerettem volna kérdezni:D
Kormika néha odajön kunyizni,hiába eszi a finom szárazat-mivel ő nem gyomorérzékeny,gondoltam adok neki husikát:DD
Általánosan elmondható, hogy ha egy nőstény állat vemhes vagy bármilyen szervi elváltozás van, akkor feltétlenül a méhét is ki kell venni. A nőstény állatokat elkötni nem szabad. Egyrészt továbbra is tüzelni fognak, fel is párzanak, egyes esetekben ritkán akár utódot is ellenek. Másrészt az elkötés daganatok forrása, nagy eséllyel alakul ki ilyen elváltozás. Harmadrészt felléphet emlődaganat, gennyes méhgyulladás, ezeket a helyes ivartalanítás megelőzi (első tüzelés előtti ivartalanítás, fél százalékra minimalizálja).
A nőstény macskáknál a legtöbb állatorvos csak a petefészkeket veszi ki amennyiben nem vemhes és nincs elváltozás. Az az indok nem mérvadó, amit legtöbben mondanak, hogy praxisuk során nem adódott ebből probléma. Ellenben az elfogadható, hogy a macskáknál csak a petefészek termel hormont, így a gennyes méhgyulladás előfordulása minimalizált. A petefészkeket 1-2 centiméteres vágással el lehet távolítani, gyorsan gyógyuló kis műtét. Azonban, ha egy egész kis darab is bennmarad, a macska továbbra is tüzelhet. Néhány állatorvos kiveszi a méhet is, tulajdonképpen ez tekinthető a totális megelőzésnek. Gyakorlott állatorvos 4-6 centiméteres vágással műti.
Ezek szerint nem veszik ki,mert mi is felhívtunk egy állatorvost,aki vonakodott a műtéttől,mert Bella terhes volt már,és olyasmit mondott a telefonba,hogy az már komplikáltabb,mert a méhét is ki kell venni,stb. Magam is abban a hitben voltam,hogy úgy ivartalanítják a nőstény cicákat,hogy teljesen kipakolják.Akkor rosszul tudtam:o
A kutyámnak sajnos volt gennyes méhgyulladása,de szerencsére sikerült megmenteni.
Normális orvosok kipakolják teljesen a macskát. Méhet, petefészket. Nálunk legalábbis így volt.
Van olyan doki, aki a méhet bent hagyja, de szerintem akkor sem lesz semmi gond a cicánál.
Inkontinencia nekem még egy macskámnál sem volt.
De, kiveszik. Legalábbis ki kellene. Igazán értelme úgy van.
Igaz, Ribi csak bő 2 éves, de nem tapasztaltam nála inkontinenciazavart.
Kérdésem lenne az ivartalanítással kapcsolatban, bár még odébb van, de már tájékozódok.
Mikor legutóbb a dokinál rákérdeztem, akkor mintha azt mondta volna, hogy elkötik a petevezetéket.
A cicáknál nem veszik ki a méhet? Náluk nem lehet gennyes méhgyulladás, mint a kutyáknál?
És ha ivartalanítva vannak, akkor inkontinencia nem lesz a lány cicáknál?
Mert a lány kutyáknál úgy tudom, a hormon hiány következtében előfordul.
gondolom, ők jóízűen megették.
én azt szoktam csinálni, amikor nem esznek meg vmit a macskáim, hogy egy darabig otthagyom a tálcájukon. akkor egy kicsit mindig csipegetnek belőle. aztán megy minden a kutyáknak, akik örömmel felzabálnak mindent. viszont ahhoz ragaszkodom, h a macskák nem kapnak másfajta kaját a helyett, amit nem ettek meg. elmagyarázom nekik, hogy gazdi se kaviáron él:)
persze ha nagyon drága volt a táp, gondolom, mennyire frusztráló, h nem eszik meg...
Etetek kóbor cicákat, és hát... nekik adtam...
A k*rva drága tápot :(((
Igen tudom, hogy van, de van olyan, amit lehet allergiásoknak adni, mert némelyikben egyáltalán nincs.
Nem ették meg? :O Még ilyet! :D És végül mit csináltál vele?
Acanából és Orijenből is létezik csirkés.
Én vettem az enyémeknek, mivel gabonamentes, de nem ették meg. Fene a belüket :(
Nincs minden tápban.
Az acana és az orijen az egyetlen táp amiben úgy vannak összeállítva az összetevők, ami között nem szerepel csirke.
Még csirke származék pl. zsír sem.
Azt hiszem a cicáknak az Acanából kettő és az Orijenből is kettő áll rendelkezésre ilyen kritériumoknak megfelelően.
De .... nem olcsó-sajnos. Én a kutyámnál imádtam, de két éve fel emelték az árát és ilyen mennyiségben már nem tudom megvenni. :(
Neki havi 18-20 kg. kellene.:/
Itt tudsz róla olvasni és megnézni összetevők alapján.
Szia christine!
Köszi az ötletet, a lányok biztos hasznát veszik.
De tudod nálunk más a helyzet, Málna egyáltalán nem vakarózik, neki nem viszket semmi, csak dagad :(((
Hát ja...
És akkor mit adjak neki enni????
Emberi kaja, nyers hús kizárva!
Csak a macskatápot eszi meg, semmi mást.
még a legdrágább szuper bozita is tartalmaz csirkét
gyakorlatilag az összes tápban van