7 hónapos babám éjjel 3 óránként enni kér. Ez normális? Hogyan tudom leszoktatni róla? Egyáltalán le kell? (beszélgetés)
Ha igényli etesd, majd átalussza, ha már nem lesz éhes. Nyugodtan kakilhat hajnalban, ha neki úgy jó. A babák okosak, tudják mi kell a kis szervezetüknek.
Viszont: a lányom 4 hós, a kisfiam 2 hós korától átaludta az éjszakát, este 9-től reggel 6-ig és mindkettő kizárólag szopizott. Szerintem ez alkati kérdés, a kisfiam a mai napig imád aludni. 2 és fél éves és délután simán alszik 3-3és fél órát.
Nekem 8 hónapos a kisfiam, s több, mint 9 kg. Van, hogy átalussza az éjszakát, van, hogy 2-3-szor is megébre, s szopizik. Én úgy csinálom, ahogy neki jó :))))
Nekem is voltak, akik mondták, hogy ne szoptassam annyit, mert nem tud a gyomra pihenni (azt hozzá kell tennem, hogy az egyik rokon nő, aki ezt mondta, 1 hónapja csokit hozott a gyereknek, hogy azt már eheti..:S)...Na, persze, okoskodni tudnak az emberek, meg beleszólni dolgokba ... Én tudom, mi jó a gyerekemnek. A kisfiam így szeretné, neki így jó, amúgy pedig kiegyensúlyozott, egészségesen fejlődő baba, a gyerekorvos, meg a védőnő is ezt mondja...
Szóval én csak azt tanácsolom, etesd éjjel is, ha kér...Akár többször is!
Szia!
Az enyém is 7 hónapos és még csak 5800gr,mert kis súllyal született.Általában 2x eszik éjjel,szerintem ebben a korban ez normális,főleg ha a súlya se túl nagy!
Kedvesek vagytok, köszönöm a biztatást! :)
Valójában én is inkább az etetés mellett állok, csak az épelméjű ismerősöm mondogatja hogy ez így nem ok. Az ő babája már 5! hónapos korától nem kap éjjel enni, és van hogy átalussza az éjszakát, de van úgy is, hogy 2 óránként felsír. Mondjuk elég jól táplált baba, 10 kiló. :)
Teljesen normális. Ha nem nyöszörög éjszaka, akkor ne aggódj a pocija miatt. A pelus pedig ráér a hajnali kakiig...
A 7 hónapos még nagyon kicsi. Ki az az épelméjű ismerősöd, aki elvárná, hogy 10-12 órán át ne egyen, ha éhes???
Ritka az a baba, aki 1 éves kora előtt tényleg átalussza az éjszakát (és az is többnyire nem anyatejes).
Úgyhogy csak nyugi, jól csinálod! :)
Nem, üvegből etetem anyatejjel, úgy hogy ki sem veszem a kiságyából.
Igazából az egész 5 perc, még azt sem mondhatnám hogy nagy mennyiségeket eszik ilyenkor. kb 60 ml-t.
Szia!
Szopizik éjjel?
Sziasztok,
Valójában ez az éjszakai 3 óránkénti kelés nekem nem túl megerőltető, inkább a kislányom miatt kérdezem ezt, mert reggelre teljesen telepisilt pelusa van, sokszor hajnalban kakil, nem tudom hogy így nem tud-e esetleg pihenni a kis gyomra. Hozzáteszem egy nagyon kis vékony babáról van sző, még csak mostanra lépte át a 6 kilót, úgyhogy ez is kérdés, hogy ha éjjel nem eszik, (és nappal sem zabál), nem fog-e esetleg lassabb ütemben hízni.
Van aki azt mondja, hogy nyugodtan adjak neki, van aki azt mondja hogy ennyi idősen már ne egyen éjjel. Ha a leszoktatásról beszélünk, akkor ti hogyan csinálnátok?
Köszi
Rita
További ajánlott fórumok:
- Éjjel a csukott hálószobaajtó előtt nyávog a macska. Hogy kell leszoktatni róla?
- Érdemes leszoktatni 5 hónapos babámat az éjszakai cicizésről?
- Hogy lehetne leszoktatni egy hároméves gyereket az éjjeli pelenkáról?
- 15 hós kisfiam köztünk alszik, éjjel sokat szopizik.Hogy lehetne kíméletesen az ágyból ki, a szopiról leszoktatni?
- 5 hónapos babám folyamatosan harap szopi közben, hogy lehet leszoktatni? Van valakinek tapasztalata?
- Hogyan lehet leszoktatni egy gyereket, hogy éjjel ne csikorgassa a fogait álmában?