Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 15 hós kisfiam köztünk alszik, éjjel sokat szopizik.Hogy lehetne kíméletesen az ágyból ki, a szopiról leszoktatni? fórum

15 hós kisfiam köztünk alszik, éjjel sokat szopizik.Hogy lehetne kíméletesen az ágyból ki, a szopiról leszoktatni? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. márc. 22. 06:26

Sziasztok!


Az én lányom lassan 1 éves, 6 hós koráig szopizott uh azzal kapcsolatban tapasztalatot nem tudok megosztani, de 8-9 hós korára eljutottunk odáig, hogy óránként felkelt a drága - hozzáteszem mindig is kiságyban aludt a saját szobájában - állítólag ekkor van az ún szeparációs szorongás. Két hét éjjel nappal kóma után döntöttem el a végkimerülés határán, hogy ez így nem mehet tovább. Leszoktunk az ölben elalvásról. Este fürcsi, evés és anya szépen leteszi a kiságyba és alszik 7-től 5ig akkor evés éa utána 9 körül kel. Eleinte ott ültem az ágya mellett simogattam a buksiátmíg el nem aludt, de ma már elég ha leteszem és alszik is. Kb 1 hét volt de már az első éjszaka csak 2x volt fenn. Ha felkel mert jön a foga, beteg nem hagyom sírni mert tudom, hogy oka van az ébredésnek megyek át rögtön. Neki is jó, nekünk is jó kell ennél több? :)

2011. márc. 21. 23:57
Szia!Először is gratulálok a sikerhez:)Jó érzés amikor a saját erődből és kitartásodból érsz el valamit.Nálunk a szopizásról, 11 hónaposan magától mondott le, sajnos történtek családi problémák és attól függetlenül, hogy volt/és még mái napig is van tejem egyszerűen már nem fogadta el.Az együtt alvás szerintem sem jó sem a babának, sem a szülőknek,mi is külön aludtunk Apával 8 hónapig és nekünk egyáltalán nem tett jót.Sőt senki sem volt rendesen kipihenve.Ezután megcsináltuk a szobáját és amikor elaludt a nagyágyon utána átvittük, de még így is felébredt többször éjszaka, ez így ment 1 éves koráig, amikor már mind a ketten azt mondtuk, hogy ez így nem mehet tovább. Akkor jött az ötlet, hogy mi lenne ha mesét olvasnánk neki próba szerencse, az első 1 hét elég nehéz volt, úgy olvasni, hogy közben nyűgösködik, de aztán szépen elaludt az olvasásra.Most 15 hónapos, hozza a párnáját és mivel még nem beszél mutatja a mesekönyvet és igényli(annyira édes), hogy olvassunk.Ja és nem utolsó sorban nem tudom, hogy ennek köszönhető-e de sokkal nyugodtabb, végig alussza az éjszakát és még napközben is alszik 3-3 és fél órát.Meg a kapcsolatunknak is jót tett Apával:)végre megint horkol mellettem:)
41. nagynecsilla79 (válaszként erre: 40. - Anyamacika)
2011. márc. 21. 22:29
Szia.Örülök a sikereteknek.Nagyon ügyesek vagytok!!!!Csak így tovább!
2011. márc. 21. 13:21

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat és bíztatást!:)))

Kitartással és teljes esti rutin váltással sikerült!

Saját szobájában és saját ágyában alszik- sokkal jobban a kisfiam.

Szerintem a hangsúly a teljes esti program átalakításában volt és apuka éjszakai szerepvállalásán. Az esti szopit a második körben hagytuk el szintén kisebb esti módosításokkal.

Szerencsére nem sírt órák hozszat, apuka is meg tudta nyugtatni pár perc után és vele is elaludt.

MÉg egyszer mindenkinek köszönöm a hozzászólást!!

39. anyamacika (válaszként erre: 37. - Nagynecsilla79)
2011. febr. 25. 06:37

De aranyos a kisfiad, hogy így szeretgeti a cicit :)))

Nálunk a Zalán nagyon jó evő, barátok akiknél már van gyerek azt mondják, hogy örüljünk hogy ennyit eszik.Mindent eszik pörköltet nokedlival :)

Akkor gyakorlatilag tejcin "élt"?

A gyerekorvos nem tanácsolt semmit?

2011. febr. 24. 16:16
mi ezért találtuk ki azt, hogy elalszik köztünk és utána áttettük az ágyába, egyébként nálunk is sírás volt ha a saját helyén akartuk altatni. néha felébredt éjszaka és visszajött aztán fokozatosan megszokta a helyét
37. nagynecsilla79 (válaszként erre: 36. - Anyamacika)
2011. febr. 24. 16:01
Igen,tényleg nagyon nehéz,de muszáj sajnos.Nekünk legalábbis az volt,mert veszélyben volt a kistesó.Csak az a baj,hogy a kicsikédnek is már sok esze van,és rájött,hogy sok sírásra ugyan,de mégis megkapja.Tudom,hogy nem hiszti,hanem kétségbeesett könyörgés és az ember szíve szakad meg.(Szerencsére a cicihez való ragaszkodása megmaradt,nem okozott neki lelki törést.)Nekem sem segített a férjem,el se fogadta a kicsi.A Te babád eszik amúgy normál ételeket rendesen?mindent?Gabika sajnos alig evett s ivott,ezért is kellett nekünk cselekednünk.
2011. febr. 24. 06:57

Itt tartunk most: rosszabb mint volt.

A hétvégét kevés ébredéssel és rövid altatásokkal megúsztuk. Az elmúlt három éjszaka viszont nem tudta vissza altatni a férjem, mert szerintünk rájött hogy Én is ott lapulok a sötétben. Egy órát bírta, aztán átvettem én, na ez egyenes út volt az ágyhoz és a szopihoz.

Kitartás kell az biztos,de nem hibáztatom a férjem,a munkában is helyt kell állnia és most már igencsak kialvatlan.

Nem adjuk fel, este a kiságyába kezd.Az igazi erőpróba szerintem hétvégén lesz.

De Hogy lehet kibírni ha órák hosszat sír!!!???:(

Ökölbe szorítja kis ökleit és ordibál. Még úgy sem lehet megnyugtatni , ha felvesszük.

35. anyamacika (válaszként erre: 34. - Nagynecsilla79)
2011. febr. 24. 06:42

Szia!

Hú!Ez drasztikusnak hangzik.

Ha terhes vagy nem lett rosszízű a tejci?Mert, azt mondják így magától is abbahagyja.

Ügyesek voltatok, hogy kibírtátok nem lehetett könnyű.

2011. febr. 22. 23:45

Sziasztok!Ismerős a szitu,csak az én fiam 20 hós.Megértem Anyamacika helyzetét,nekünk is k

istesó érkezik,abba kellett hagynunk a szopizást+az együttalvást.A dokim javaslatára bekentem sóval a mellemet,és elmagyaráztam a kicsinek,hogy nézd Anya cicije nem jó,már nem finom,kóstold csak meg.Meg is nyalta kicsit,Angyalkám.Aznap éjjel semmit nem aludtunk,annyira sírt érte,és még másnap is.Még 2szer megmutattam neki sósan,és megértette.Miközben én meg majd széttdurrantam a sok tejtől.Azóta is imádja,sokszor megpuszilja,napközben is csomószor benyúl a ruhám alá egy kis simire.Már elkezdtük a másik szobában alvást,úgyhoyg fél éjjelt mellette töltöm,cicire hajtott fejjel akarna lenni...Tényleg kitartás kell és határozottság!!!Ezt kivánom Nektek is sok szeretettel!!

Várom a fejleményeket!

Bocs ha hosszú voltam!

33. jozsi.38 (válaszként erre: 32. - Anyamacika)
2011. febr. 21. 16:19
az apjáról könnyebben válik le, ez nem baj :)egyébként nálunk is az volt a vízválasztó hogy körbe forgott mint a ringlispíl, hol engem hol az apját rugdosta felváltva
2011. febr. 21. 16:07

Sziasztok!

Köszönöm a sok hozzászólást és tanácsot!!

Hogy kerek legyen a történet: a kisfiam lombikkal született és most a tesó projekt miatt újra hormonokat fogok kapni nem tudok szoptatni.Amíg pedig a miágyunk az Ő ágy a szopizásnak nem lesz vége ez biztos.

A másik ok pedig az, hogy szerintem elérkezett az a határ, amíg ez mindenkinek jó.

Eleinte úgy hittem, hogy igen annó a barlangban sem volt külön szoba, meg jött a kardfogú tigris ezért ez genetikailag kódolt, a gyereknek ott jó mellettem.

De hát mellettem sem aludt jól.

Leginkább azért, szeretném, hogy a saját ágyában aludjon, mert szerintem Neki is ez a jó.


Most ott tartunk, hogy apuka altatja vissza tegnap 2-5 perc alatt aludt vissza és háromszor ébredt :)

Ez jó.

Éjjel már nincs cicizés, az esti az más azt lassan hozzá alkalmazkodva hagyjuk el.

Ami nem jó, hogy apuka ölében aludt utána rakta be a kiságyba így lehet hogy kicsit csöbörből vödörbe estünk. De már jobban alszik.

Lépésekben próbálunk meg haladni egyszerre csak egy dolgot "elvéve" tőle

2011. febr. 20. 11:02
Nekem a gyerek lassan 3 éves lesz,és most mondhatom hogy már tud aludni rendesen.Amíg nem tudott mindig felkeltett éjszakánként 3x4x,de ha nem aludtam volna vele és volt hogy nem aludtamakkor szaladgáltam át kómásan a szobájába.Hát az de jó volt,így csak odafordultam hozzá és aludt tovább,de kinek mi a jó..
2011. febr. 20. 09:09

Attól hogy minden éjjel átjön a gyerek ő még kiegyensúlyozott és boldog.

Ő nem éhes csak hyperaktív a lelkem úgyhogy az alvás baromira nem megy neki. Átvinni nem lehet ha beállít, addig szépen alszik az ágyában. Onnan viszont nagyon felületesen alszik úgyhogy esélytelen hogy visszamenjünk. Ez van. A párom is ilyen volt 3 éves korában mintha elvágták volna a dolgot. Azóta is imád aludni. Remélem a kicsikémmel is így lesz.

29. Naneee
2011. febr. 20. 08:18

Sziasztok!


Az én lányom 3 éves és szinte soha nem aludt a nagy ágyban. Kicsiként mellettünk volt a kiságya, utána a saját szobájában. Pár hónapos korától átalussza az éjszakát. Kiegyensúlyozott és boldog, ha baja volt, akkor mindig mentünk hozzá.

1 éves kor felett abszurd, ha azt hiszed éhes és azért eszik éjszaka... ne ámítsd magad. 6 hónaposan ált. ha felkelnek újra felkelnek éjszakánként akkor már a foguk fáj, vagy más bajuk van, ha ilyenkor újra megszoptatod éjszaka őket akkor szokást alakítasz ki: megébredtem éjszaka = cicizek!

Akinek apát kitúrta az ágyból a gyerek, attól kérdezem, hogy szerinte ez apának is jó??? És ez így természetes??? Beteg gyerek mellé átmegy anya, ha jön a foga fél éjszakát ott tölti, ez természetes, de hónapokig ill. évekig külön alszik egy pár? Ez szerintem semmi jóra nem vezet.

A módszert jooeva írta le helyesen, ehhez kitartás és türelem kell, de 15 hónapi alakítottad ki ezt a helyzetet, 1-2 hét nem is sok az átszokásra, igaz?? Az éjszaka átvisszük a kiságyába megoldás nem működik, a gyereknek azt kell megtanulnia, hogy a saját helyén alszk el, sőőőt hogy ezt egyedül teszi. Ennek egyszerű oka van, éjszakánkét többször kerülünk (mi felnőttek is) félálomba, ilyenkor az elalváskor észlelt körülményeket keressük, ha anya is ehhez tartozik, akkor anyát is!!! Ezért sírt fel a babád amikor más helyen ébredt fel. Ez lehet, hogy csak lépésenként megy, de legyélkitartó. JA és a cicit egyszerűen ne add neki. Pár nap alatt megszokja. Most lehet jönni azzal, hogy vaskalapos vagyok, és nem szeretem a lányom (elégé), mindkettő marhaság. Szeretem a lányom és nem hiszem, hogy ne lennék elég rugalmas, de a felnőttek nevelik a gyerekeket és ők alakítják ki a kereteket. Ezek között a keretek között érzik magukat biztonságban a gyerekek és ők is igénylik rendszert és a határokat. Ezt a dackorszaknál majd mindeki észre fogja venni...

28. jooeva (válaszként erre: 26. - Banita32)
2011. febr. 20. 07:46

Vissza kell kísérgetni, 1 idő után rájön, hogy hiába megy át....Ehhez is kitartás kell!

Lánykám is vándormadár lett, mikor lekerült a rács...átjött, mondtam neki, hogy kicsit összebújunk, aztán irány vissza! 1-2 hét alatt megszokta ezt is, azóta szépen végigalussza az éjjelt és csak reggel jön át összebújni.

27. bettike2007 (válaszként erre: 23. - Mkjudit)
2011. febr. 20. 07:34
pont ez az gyorsan felnőnek és csak azt veszed észre,hozzá szoktál vele alszol,semmi más nem volt lényeg és ha elmegy,felnő nem lesz melletted senki,nagyon sok pár így hidegül el évek alatt egymástól,tapasztalat,anyuval aludtam 7évig,se ők nem voltak együtt és nekem is írtó nehéz volt külön szobába szoknom 7évesen,ezt nem akartam,külön alszik sőt már a saját szobájában a lányom,nappal velem együtt vagyunk,szerintem nekem ez a természetes
26. banita32 (válaszként erre: 23. - Mkjudit)
2011. febr. 20. 07:34
Nem akarom én kitúrni mert ő az életem értelme, csak jó lenne egyszer aludni is. Persze olyan gyereknél más a helyzet aki nyugodtan alszik. De az én fiam pl. rengeteget forgolódik, beszél stb. álmában. Baromira nem aludtam már 2,5 éve. Mondjuk úgyse tudok ellene tenni hogy átjöjjön mivel kiságyban alszik ki tud jönni.
25. jooeva (válaszként erre: 23. - Mkjudit)
2011. febr. 20. 07:30

Tiszteletben kell tartani mások igényeit, Te élvezed, hogy Veled alszik a babád, másoknak ez nem pihentető. Ennyi.


A kérdezőt valószínűleg már zavarja a sok éjszakai ébredés, ezért kér tanácsokat.


Az első hónapokban nekem is természetes volt, hogy ott volt folyamatosan mellettem, velem, szopott, amikor csak akart. De mikor már óránként ébredt, fenn maradt 2-3 órára, az már nem volt kellemes. 16 hónapig ez ment, addig vártam és az ő igényeit vettem figyelembe.

De akkorra már nagyon kivoltam fizikailag és lelkileg is és rányomta ez a bélyegét a nappalokra.

Ezért döntöttem a különalvás mellett.

Nem hagytam órákig sírni, sőt szinte sírás nélkül átszokott, mert folyamatosan ott voltam vele.

Most 3 éves, abszolút kiegyensúlyozott, boldog és nagyon bújós kislány továbbra is.

Alszik este 9-től reggel 6-fél 7-ig, olyankor átjön és összebújunk.

24. jooeva (válaszként erre: 22. - Javorne0727)
2011. febr. 20. 07:24
Köszi!
2011. febr. 20. 06:36
Én nem tudtam soha megérteni az ilyen törekvéseket,hogy a gyereket "túrjuk" ki magunk mellől.Őt án akartam,bennem fejlődött 9 hónapig,még szép,hogy mellettünk akar lenni.Olyan rövd az az idő míg mellettünk lehetnek,hamar felnőnek,aztán csak leshetünk,hogy már ki is szálltak a családi fészekből. Addig jó míg mellettünk vannak.Szerintem. Nem tudom ez miért terhes egyeseknek..
22. javorne0727 (válaszként erre: 13. - Jooeva)
2011. febr. 19. 23:09
Gratulálok.Nagyon ügyi vagy és kitartó!
21. horvathrekusi (válaszként erre: 18. - Mkjudit)
2011. febr. 19. 20:55
Evvel én is így vagyok :)
2011. febr. 19. 20:35
Az én kisfiam 21hónapos és velem alszik és még szopizik is,Apát kitúrta, ő már a másik szobában alszik.
2011. febr. 19. 19:56
Hát ebben én sem tudok tanácsot adni,kevés ideig szopizott és nem altattam magunk közt,mai napig sem,el kell kezdeni és próbálkozni,még nagyon nem szokik hozzátok,ha zavar persze.
2011. febr. 19. 16:24
Ne tedd ki az ágyból,olyan édesek,szeretnivalók.Én velük jobban alszom mint nélkülük...
17. jooeva (válaszként erre: 16. - Anyamacika)
2011. febr. 19. 14:20

Tudom, hogy nehéz és sajnálod, de gondolj arra, hogy a nyugis éjszakák nyugis nappalokat hoznak, Neked és a gyerekednek is jobb lesz a kedve!

Hidd el, hogy csak az első pár nap a nehéz, amíg nem fogadja el az új szitációt.

Ha érzi, hogy kezded feladni és kezdessz ideges lenni, akkor ő is az lesz.....

Esetleg próbálja meg apuka ezt az átszoktatási módot.

Nem mondom, hogy minden gyereknél beválik, de egy próbát megér.

16. anyamacika (válaszként erre: 13. - Jooeva)
2011. febr. 19. 14:15

Irigyellek, hogy ilyen erős voltál.

Tudom, hogy nem szabad elgyengülni, de amikor már látom rajta hogy milyen feszült kezd lenni, aztán pár perc múlva sírás- nem tudom tétlenül nézni.

15. jooeva (válaszként erre: 14. - Anyamacika)
2011. febr. 19. 14:10

Igen, a közelség azért jó lesz, nálunk is úgy volt, a mi ágyunk mellett volt a kiságya.

Mikor már 2-3 hónapon át nyugisak voltak az éjszakák, aztán került át a tesója szobájába.

14. anyamacika (válaszként erre: 12. - Jozsi.38)
2011. febr. 19. 14:07

Átlagosnak mondható a 3-4, ez föllött már nem tudom számolni, elég kimerítő.

Az éhséget gondoltam először Én is, de jó evő és szerintem eleget eszik.A vizet ellökte mindegy hogy csőrös pohárban, vagy cumisüvegben volt.

Régebben még átraktuk a kiságyába ha elaludt, de mivel egy órán belül felsírt ezt abbahagytuk.

De valahol el kell kezdeni.De lehet inkább áthozzuk a kiságyát a szobánkba, így talán nem érzi magát száműzöttnek.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook