6 hónapos terhesen elhagyott a barátom a legjobb barátnőmért (beszélgetés)
Folytatva a gondolatot: nem maga a tett nem normális, hanem az a baj, hogy megbontja a világ kialakulása óta fennálló rendjét, és beláthatatlan következményekkel jár.. És ez még az "én megtehetem" gondolatkörön is túlmutat.
Persze nyilván ez egyéni szinten nehezen érzékelhető, de kb. olyan dolog, hogy kiviszem-e a szelektív szemetet a tárolóba, vagy nem...hisz az az egy palack mit számít...
Szerintem ez egy tévút. Kb. azért, mert nem teljesíti a világ rendjébe foglalt kötelességét.
Persze kivételek mindig lehetnek, és nyilván vannak is, de közel sem annyian, amennyien ma azt magukról gondolják, és még egymást is hülyítik.
Szóval kérdésedre a válaszom: kb. 30:1-e arányban normális, de a mai 3:1 nem.
Off!
A kérdés csupán annyi, hogy az, aki nem "félrenevelt és Istent nem ismerő lélek", DE nem akar gyereket, az már nem is normális???
Ugyanis vannak akik már azon az állapoton is túljutottak, hogy a gyerek "kell, mert úgy van rendjén".
Akkor leírom érthetően.
Ma a legtöbb ember önző egoista, férrenevelt lelket és Istent nem ismerő sejthalmaz. Csak keresik a "boldogságot" a pénz, a magamszeretete hajszolásában, és nem jönnek rá, hogy az önmagunkról való lemondásban találnánk meg azt. Persze nem valami állati aszkézisre gondolok, csak a normális "egymásért" kapcsolatokra. Aki meg kicsit is ilyen, azt meg lehülyézik, és még jobban lehetetlenné teszik, mert anyagi fölényük erre lehetőséget ad. De legjobban nem is azt utálják, aki a szarba van, hanem azt, hogy vannak olyanok, akik spórolással, tanulással, emberfeletti teljesítménnyel még talpon tudnak maradni, és még szaporodnak is, "káros", (azaz nem anyagias) lelkületüket terjesztve.
Persze, tényleg létezik felelőtlenség, tanulatlanság, hülyeség. Csak a legtöbb esetben nem ott, ahova azt kiáltják...
Ahol meg tényleg az van, ott meg nem tesznek semmit, mert marha nagy a liberalizmus.
Ebből meg az lesz, hogy eltűnik kis népünk a föld színéről, és még sóval is beszántják földjét.. És meg is érdemeljük. Ennyi. Hogy ez miért érdekeljen bárkit, amíg a Mazda mellett jól elfér egy Merci is a garázsban? Ezt hiába magyaráznám a fenti halmazoknak, teljesen felesleges lenne...
Csak ott lesz ebben a bökkenő, hogy egy idő után a maradék halmazok kíméletlenül egymásnak fognak esni, mert egymást meg méginkább nem fogják kímélni... Egészségükre...
Ők meg azért vállalnak gyereket, mert már túljutottak ezen az állati állapoton, és kicsit többre vágynak, mint a puszta anyagi lét, és mivel erős, egészséges emberek, ezért józanul úgy vélik, fel is tudják nevelni. Mint ahogy az a világtörténelemben mindig is volt egy férfi és nő kapcsoatában... Az általad feltett kérdést kb. 100.000 évig senki nem tette volna föl...
Miért gondoljuk magunkat ma annyira okosnak? Nem vesszük észre, hogy kapcsolataink, férjeink, gyerkeink mennyire szenvednek ettől a marha modern mindentszabad sz.tól, amiben vagyunk?
Sziasztok!
Szép kis háborús övezet lett ebből a topikból. Sok tanulság levonható belőle.
A legfontosabb, hogy mindenkinek meg kellene tanulnia elfogadnia mások véleményét.
Amíg senki nem akarja rám erőltetni, hogy az egész egy kamu sztori és withlove jól szórakozik rajtunk, addig engem egyáltalán nem zavarnak a kétkedők megnyílvánulásai. Nekik is legalább annyi joguk van egy fórumon elmondani a véleményüket, mint bárki másnak. Az már más kérdés, hogy ezzel mit kezd a fórum indítója, de szerintem sem vet rá túlzottan jó fényt a reagálásának módja. Lehetne máshogyan is, de ez csak az én véleményem...
Bennem is vannak kételyek, miért ne lehetnének? Ez nem feltétlen rosszindulatból, vagy irígységből fakad, szimplán a vakfoltjaimból. Nem tudok mindent helyre tenni pár soros beszámolók alapján, de ez sem a fórumindító, sem az én hibám. Ez az írásbeli kommunikáció hátránya/velejárója.
Összességében azt tudom mondani, hogy engem nem nagyon foglalkoztat, hogy mi az igazság, elolvasom a hozzászólásokat és elteszem magamban a sztorit valahova. Amíg senkinek nem származik tényleges "kára" Withlove ESETLEGES fantáziálgatásából, addig miért ne tehetné, ha szórakoztatja? Aki meg vevő a sztorira, olvassa és nyugodtan merjen akár ilyen, akár olyan véleményt nyílvánítani anélkül, hogy bárki a torkának ugrana. Ezt a fórum indítójának is el kellene tudnia fogadni, ha már "közszemlére" teszi élete egy periódusát.
Továbbra is olvaslak Withlove és sok sikert kívánok a létező, vagy nem létező kalandjaidhoz, feladataidhoz és kihívásokhoz!
Nah, most azért az, hogy ki mennyi gyermeket vállal, az azt hiszem magánügy!!! Nekem is volt olyan ismerős, barát házaspár, ahol 5 gyerek volt, előző házasságból már volt a csajnak 3. Azok felnőtt, nagy gyerekek. Tehát 8(!) gyerek. Az 5 kisebb közül 3- nak különféle betegségei voltak, cukorbetegség, szívbetegség, lisztérzékenység stb. Nem éltek jól, sőt! Aztán az Édesapánál (aki a Férjem egyik jó barátja) megállapították, hogy rákos. 2 évig ment a hercehurca. :-( Mi, amiben tudtunk, segítettünk nekik, akár anyagilag, akár lelkiekben, akár a gyerekekre kellett vigyázni. Az Édesapa tavaly meghalt 40 évesen és itthagyott 5 gyereket. :-(
Szerintetek Ők tudták előre, hogy ez lesz a vége? Nem!
Sosem fordult mega fejünkben hibáztatni Őket azért, mert van 5 gyerekük. Kiszámíthatatlan az élet.
Szerintem itt a kételkedőt közül senki nem állította azt, hogy a mese vége happy end lesz. Nem is ez volt a lényege, hogy hogyan végződik majd. Hanem - még egyszer leírom - az a fura, hogy ennyi fura dolog történik Vele borzasztó rövid idő alatt.
Illetve ezeknek a dolgoknak a legtöbbje "picit" furcsa. Eszembe jutott egy példa, amit írt Withlove pár hete.
Ha jól emlékszem így történt:
Apukája felhívta Őt telefonon, hogy gyorsan menjen Skype- ra, sűrgős. A Skype előtt pedig a Savanyú anyja állt egy csokor virággal és meg akarta kérni a Withlove kezét a fiának. :-))) Érdekes, hogy mindaddig nem engedték be a lakásba, házba az Apukájáék az "anyóst" és most igen. Illetve nem is ez a fura a dologban, hogy beengedték, hanem az egész sztori, hogy az " anyós" ennyire hüle lenne. Szóval, ezek a dolgok azok, amik szerintem a fantázia szüleményei...
Hagy válaszoljak helyette:
Mert ez az élet rendje. Ők abból nyerik az energiájukat, hogy eleget tesznek ennek a "rendnek." Más meg abból nyeri, hogy mindent próbál előre bebiztosítani.
Az előbbiben az a kockázat, ha valami mégse úgy sül el, és netán jön egy betegség, vagy valami. A másodikban meg az, hogy valami nem úgy alakul, mint a "TERV"-ben, és ennek általában az ilyen tipusú emberekre nagyon gáz hatással, van, és összedönti a várát. Ez se kisebb kockázat, mint az első, csak elsőre látszik felelősebb magatartásnak... Valójában jó kifogás a dolgok biztosabb, könyebb végének megfogására...
Az élet már csak ilyen kockázatos játék, ez van vele ugyebár...
Lásd Withlove esetét...
Ne értsd félre, de akkor minek vállaltatok harmadik gyereket? vagy akár a másodikat is, ha ilyen nehezen megy anyagilag?
Van itt a fórumon egy lány, aki nagyon büdzse szempontjából látja a világot, hát bizonyos esetekben igaza van.
Withlove ezt ne nagyon olvasd!! (Persze úgy is el fogod)
Nem kritika, ne félj, csak egy kis paráztatás, és Pen-nek írom...
Lehet, hogy bekébzelt vagyok, de úgy gondolom, hogy pont azért mert nagyon igazak ezek a dolgok, és ezt a szíve mélyén ő is tudja.. Ilyenkor meg az ember nagyon hevesen tud reagálni, ezzel én is így szoktam lenni...
Igen, igaz, most ezekről a dolgokról nem adott az idő beszélni, de azért léteznek. Ilyen az, hogy azért annak a gyereknek akkor is a Pista az apja, ha ennek így utólag nagyon nem örülünk, meg ilyenek. Akinek van nagyobb gyereke, az tudja, hogy ezeket a régi dolgokat ők előássák, és nehéz megszabadulni ezektől a dolgoktól, talán nem is lehet soha... Mi lesz adott esetben, ha majd meg akarja keresni az apját, hogy fog erre esetleg Withlove akkori párja/férje reagálni... stb.. Szóval sajnos ezek a dolgok mindig is képesek fertőzni, és nagyon sok munka ezeket feldolgozni... Szóval nem olyan egyszerű ez, hogy egy jogi aktussal kizárom, aztán olyan, mintha nem is lett volna...
De a jelenlegi helyzetében én se tudnék mást tenni vele, az is igaz...
No megyek, mert szétfő a krumplim a nagy bölcsességektől...
Figyu!!
Ha én ide leírnám az élettörténetemet, nekem se hinnék el...
Én tökre elhiszem ezeket, mert képes vagyok olyan "pasiforgási együtthatóval" dolgozni, mint Te..
És nem vagyok se k., csak úgy jöttek össze egy időben a dolgok.
Múltkor egy pszichológusnál el kellett meséljem a dolgokat. Nem mondta, hogy nem hiszi, de nagyokat nézett..
Szerintem azért ne vedd a szívedre a dologkat, mert ha rossz, ha jó indulatú, a legtöbb hsz. tartalmaz igazságot.
Amikor a két babám mellett az egyetemet csináltam, akkor én is voltam ám minden, karrierista, önző, szolgalelkű, gonosz, meg amit akarsz... Persze akkor úgy gondoltam, hogy kizárólag azért írják ezeket, mert irigyek rám, az erőmre, az eszemre, a kitartásomra. Ez valószínűleg így is volt, viszont amit mondtak, azért sok részben vagy beigazolódott, vagy azért később eszembe jutott valamilyen formában.
Ez persze nem azt jelenti, hogy úgy gondolom, hogy rosszul tettem, amit tettem, hiszen a válság, a még nagyobb munkanélküliség engem igazolt, de az ember azáltal válik bölcsebbé, hogy megtanulja meghallgatni, és aztán meg le is sz.ni mások véleményét. És ha már muszáj viszontválaszolni, azt azért néha csomagolni kell... Egyszerűen azért, mert ahogy Neked rosszul esnek dolgok, úgy másnak is..
Teljesen igazad van.
Pont azért izgat ez a topic néhány embert, mert ő viszont néha kicsit egyszerűbben bróbálta beállítani a dolgokat, és kicsit talán úgy csinált, mintha minden rendben lenne..
Mielőtt nekemesnétek: ez alapvetően ekkora bajban tök természetes reakció, nyilván sokkal jobb, mintha lefeküdt volna meghalni, és ilyenkor nyilván az ember kisebbíteni akarja a saját baját, hogy el tudja viselni.. Nincs is itt semmi gond..
Viszont más emberek, akik már átmentek hasonlón, vagy csak érdekli őket a dolog, látnak olyan dolgokat is, amit ő a sok gondjától pont nem lát, és lehet benne némi igazuk. Persze nem biztos, hogy tényleg igazuk lesz, csak sanszos lehet. Ezzel sincs baj. Ami kicsit zavaró talán az, hogyha egy vélemény csak a legkisebb mértékben nem találkozik a fórumindító véleményével, akkor nem azt írja, hogy "figyu, most én ezt nagyon nem így látom, nem így érzem, de akár az is lehet, hogy egyszer majd visszaemlékezem a véleményedre", hanem azonnal elkezd támadni, olyan stílusban, mintha Savanyú Pistával beszélne, igazában érdemi válasz nélkül...
Szerintem egy világot látott, magát valamire tartó, egyébként inteligens emberhez - amilyen remélhetőleg ő - talán inkább az első válasz illene...
Meg azt is tudomásul kell venni, hogy néha az emberek azért kérdeznek dolgokat, mert nem tudják. Mert nem ismerjük igazán az életét. És ami neki evidens, az másnak meg nem az az ő múltjából...
Koszonom..Ne irj angolul nem ertik:-))
Mennem kell..Felebredt Angyalkam..Majd jovok koszi szepen NAGYON TISZTAN LATOD AZ ELETEMET....
Az anyam az nekem ANYUKAM..ez egy..ketto ha hiszed ha nem aznap este mikor megszultem megkertem hogy a facebookra es ide is tegye fol megszuletett Emma..Ebben EN nem talalok semmi rendkivulit..Jelszo sem kellett mert az en gepemet hasznalta..
A masik hogy ha vetted volna a faradtsagot es visszaolvasol szules utan kb 5 percet voltam itt,csak megirtam hogy jol vagyok stb..Ugyanezt megtettem a facebookon is..Ha nagyon tudni szeretned azert,mert az erzest hogy ANYA lettem es van valaki mellettem akit imadok es atrepulta az oceant miattunk meglepetesszeruen megszerettem volna osztani...Masnak ott van erre a ferje baratja stb nekem a facabookos haverjaim meg itt 1-2 ember volt..
Happy?????
azt sem ertem, hogy miert gondolja mindenki azt, hogy akkor most ez egy happy end-es mese. de tenyleg, miert??? vege van a mesenek??? Ki mondta hogy withlove-nak olyan krva jo? tenyleg krva jo neki? anyagilag nincs gondja, okes. a szulei messze tole, most van ideiglenesen otthonrol segitseg de nem lesz ez sem mindig igy. munkaja van, ez is tok jo. van egy egeszseges lanya, ez a legeslegjobb. de egyenlore NINCS AKIVEL A NEVELES OROMET MEGOSZTANA! NINCS TARSA AZ ELETRE! csak a legfontosabbak hianyoznak. emberek, ti nem szoktatok gondolkodni? persze ezzel nem azt akarom mondani hogy milyen krvasz@r neki, mert nem az. voltak rossz dolgok az eleteben, sz@r helyzetek amiket nagyon ugyesen megoldott, nagy kakik de hat kinek nem ilyen az elete? egyebkentmeg nem is erdemes egymas nyomorat osszehasonlitani, hisz mindenkinek a sajatja a legfajobb. csak azt latom hogy birka mod megy mindenki es azt mondja hogy milyenkrva rozsaszinu happy end-es mese ez (es ezert tutira fake), oszt ha eloveszitek az eszeteket csak rajottok hogy 1. meg nincs vege, 2. nem olyan rozsaszin az.
de van egy rossz hirem a karogoknak, ugyis megoldodik majd minden es helyere kerulnek a dolgok. legyen az fake vagy real. get a life.
Húú,én mára végeztem,sztem 3 napja olvasom a sztorikat.Az elején is azt azt gondoltam,h megemelem a kalapom,nem volt könny végigcsinálni.Aztán tényleg minden szépre fordult.Nem vétózom meg a hitelességét,de az igaz h sose tudjuk mi mi az igazság.Tény,hogy mesebeli,de én is királylánynak érzem magam:)Igazából az a fura,h a rossz után,minden tökjóra fordult,ami jó,de h mindig újabb tökjódolog történjen.Ő legalább nem unatkozik.
Nekem az volt csak kétes a dologba,h a legtöbb frissen szült nő,nem a sz.géphez rohan h leírjon mindent,hanem babázik,vagy 1 hétig,Eleve gyenge,meg kell erősödnie,gyönyörködik a babába,teszi a dolgát.Én is netfüggő vagyok,de nem hiszem h lesz erőm szülés után pár napra ideülni.Nem csak fizikailag,lelkileg.Tuti pár napig csak leszek,fekszek,gyönyörködöm a babába.De lehet csak én gondolom így.Plussz azt sem tudom elképzelni h mondjam anyának ha hazaér tőlem a kórházból gyorsan írjon a hoxára a nevembe,itt a jelszó meg minden,h jól vagyunk,megszültünk,hisz itt mindenki vadidegen,majd ha visszajöttem elmesélem én.De ezzel is egyedül lehetek.
A dokik meg eléggé óvatosak ezzel a randi dologgal,mert pácienssel nem lehet kapcsolata.Mondjuk azt nem tudom h kinek az orvosa,és milyen,nem emlékszem h nála szült e,vagy ki volt ő.De kívánok minden jót neki és Emmának.Olvasás közben én is Emmára szavaztam,de az Emmína is tetszett,írta valaki:)
Tényleg nem írtad,miért erre esett a választás.
Nem, nem vilagos!
Ott ki tudod szurni valamennyire az olvasoidat.
Egyszeruen szamodra teljesen unalmas lenne egy titkos naploba irni a meset, mert nem lenne olyan izgalmas dolog. Igy olvas Teged mindenki es esetleg vannak negativ velemenyek, amiktol nem uncsi az irogatas... Koszonom az Okos jelzot, igazan Kedves vagy! :-)
További ajánlott fórumok:
- Nem értem miért, a babával a pocakomban elhagyott!
- Hová vigyem a barátnőmet fillérekből, avagy a nőknek semmi sem jó?
- Megcsalt, én is hibáztam, elhagyott, meg akarok halni. Tud valaki segíteni?
- Elhagyott 16 hetes terhesen
- Párom elhagyott 37 hetes terhesen.Mindezt egy messenger...
- Miért zavarja a barátnőmet, hogy az exem a barátom? Neki is lehetnek barátai.