Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 5 évet vártunk a gyerekvállalással, hogy érzelmi és anyagi... fórum

5 évet vártunk a gyerekvállalással, hogy érzelmi és anyagi... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
84. tumbo2 (válaszként erre: 80. - PöttyösPanka)
febr. 16. 10:53
tökéletesen igazad van.a lányomat segítséggel fel tudtam nevelni,de mivel nincs száz százalék biztonság,a másodikat hova vállaltam volna.a munkanélküliségre,a semmire?
83. Pumpkin. (válaszként erre: 67. - Komor)
febr. 16. 10:04
Nincs ezzel egyedül.
febr. 16. 09:47

A lakást még csak ki sem ejtettem a számon.

Valaki hozta az albérletet, írtam, hogy nem számít, az is jó, ha marad minden hónapban a leendő gyerekre valamennyi keret.

febr. 16. 09:46
Nem bezzeg, hanem ez egy tény. Nem volt ott a bezzeg, azt pár ember odaképzelte saját személyisége szerint.
80. PöttyösPanka (válaszként erre: 77. - Tumbo2)
febr. 16. 07:09
Ilyenkor bezzeg nagy gyerekbarátok. Amikor meg mégis kibújik, és "az élet Isten ajándéka" után jön a gonosz valóság, hogy azt az ajándékot valamiből el is kell tartani, akkor meg következik, hogy "nem mi szültük, nem mi hagytuk ott". Akkor már nem lett volna mégiscsak jobb rábízni az édesanyjára a döntést, hogy fel tudja-e nevelni vagy sem?
79. tumbo2 (válaszként erre: 77. - Tumbo2)
febr. 14. 11:03
szerintem is,de szerintem ott nőgyűlölő volt mindenki.
78. Érdekes73 (válaszként erre: 77. - Tumbo2)
febr. 14. 10:38
Pedig inkább támogatás kellene ebben a helyzetben mindenkinek.
77. tumbo2 (válaszként erre: 76. - Fincsi5)
febr. 14. 09:39
borzasztó volt,mint egy kihallgatás,milyen szobában lakunk,gúnyosan szólt az egyetlen nő,akkor az egy istálló.ha tudtam volna,előre lemérem,hogy mekkora.a nők megalázásán kívül sok értelme nem volt,mert megadták az engedélyt szerintem mindenkinek.tán 33 éves fejjel el tudom dönteni,hogy el tudok tartani 2 gyereket,vagy nem.
76. fincsi5 (válaszként erre: 66. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 18:05

Mikor abortuszra megy egy nő, legalábbis régen így volt, kérdezik az anyagi helyzetéről, párkapcsolatáról, de bezzeg mikor terhes lesz, a kutya sem törődik ezekkel.

Én egyetértek veled.:)))

75. tumbo2 (válaszként erre: 74. - Tumbo2)
febr. 13. 17:27
bocsi eltévesztettem.mizantróp.
74. tumbo2 (válaszként erre: 53. - PöttyösPanka)
febr. 13. 17:24
én egyedül vállaltam.igaz az apja is,meg a szüleim is sokat segítettek.két és fél éves volt,mikor visszamentem dolgozni,felvették az óvodába.aztán vettem egy házat,rendbe jöttünk.filantróp,talán olyan,aki egedül akar élni,mint én.
73. tumbo2 (válaszként erre: 2. - Semleges)
febr. 13. 17:15
a lányom akart de nem fiatalon., olyat nem talált akinek szült volna.most 46 éves,a vejem 50,nyáron jön a baba.még szerencse,mert az első vőlegényét körözte az interpol is. fogta a gyereket,és elvitte,tán Thaiföldre.szerencsétlen nő sosem láthatja a gyerekét,lehet már 20 éves.
febr. 13. 16:00

Elolvastam az egész fórumot. Szerintem többen állnának melletted, ha nem hangsúlyoztad volna ki ennyire, hogy "bezzeg" ti öt évet vártatok, és aki nem így tesz, az felelőtlen.

A mi első gyermekünk albérletbe született, és két és fél éves koráig ott is éltünk. Ezek szerint én már a "semmire szülő" fiatal, meggondolatlan anya kategóriába tartozom, pedig dolgoztunk, 'úgymond csak nem saját lakással indultunk.Nem volt háttér segítség sem.

Magyarországon kevesen tudnak fiatalon, hitel nélkül lakást venni. Az átlagfizetésből nem nagyon lehet készpénzre ingatlant félretenni. A hitel pedig önmagában is kockázat, bármilyen gondosan tervez valaki. Egy betegség, egy haláleset, egy válás, és a biztosnak hitt alapok is kártyavárként dőlnek össze.

A felelősségteljes döntés fontos, ebben egyetértek. De az, hogy ki mikor és milyen körülmények között vállal gyermeket, nem mérhető pusztán ingatlan,vagy berendezési listával.

Ugyanakkor abban igazad van, hogy amennyiben valaki tartósan nélkülöz, és ennek ellenére felelőtlenül vállalja a harmadik–negyedik, esetleg többedik gyermeket is minden alap nélkül, az már más kérdés. A felelőtlenség nem a lakás meglétén múlik, hanem azon, hogy látjuk-e reálisan a saját lehetőségeinket.

A valódi biztonság sokszor nem a tulajdoni lapon, bankbetéten kezdődik. Az élet nagy rendező.

71. csemár (válaszként erre: 70. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 14:24

Ne szomorkodj, felesleges!

Az asszertív kommunikációt nem könnyű elsajátítani. Ezúttal nem volt szerencsés a részedről a stílus, majd máskor jobban sikerül.

Vigasztaljon, hogy szép számmal akadtak a hozzászólások között olyanok, amelyek a te véleményedet támogatták.

70. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 67. - Komor)
febr. 13. 13:15
Na most sírok, tessék.
febr. 13. 13:14
Csak példák voltak.
febr. 13. 10:19
Egyetértek abban, hogy egy gyereket felnevelni komoly költség. Viszont azért az nem annyire kőbevésett, hogy mi is az ALAPVETŐ felszerelés egy újszülött fogadásához. És most olyan szülőkről beszélek, akik tudatosan készülnek a gyermek érkezésére. Például sok előnye van az együtt alvásnak, tehát kiságy max azért kell, hogy a védőnő is elégedett legyen. Aztán ott van az EC. Ez nem jön be mindenkinek, de rengeteg pelust meg lehet vele spórolni. Ha meg nem, akkor a mosipelus is olcsóbban jön ki árban, mint az eldobható. Egy korábbi hsz-ben szerepelt a pelenkázó. Egyéni vélemény, de egy pelenkázó alátét elegendő, ami nem költség. A babakocsi sem feltétlenül létszükséglet. Sokan inkább a hordozókendőre esküsznek. Tudom, hogy ezek ilyen gáz ősanya dolgok, de aki tényleg tudatosan készül a gyermekáldásra, az nyilván már utána olvasott ezek előnyeinek. Tényleg csak azért írom, hogy egy hsz erejééig meg legyen említve, hogy több út is létezik gyereknevelés terén, így az alapvető feltételek is eltérhetnek.
67. komor (válaszként erre: 64. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 09:53
Egyre ellenszenvesebbé írod magad...! :(
66. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 58. - K-né Zsóka)
febr. 13. 09:52

Félreértik vagy félremagyarázzák direkt.

Nem hiszem, hogy sokan úgy gondolják, hogy úgy helyes gyereket vállalni, hogy nem tudja megteremteni még az érkezésére sem az ALAPVETŐ dolgokat neki, úgy mint ágy, hordozó, babakocsi, ruha, pelenka, pedig ezekre van 9 hónap. Nem luxusból, hanem akár használt tárgyakból használt ruhákból, de nem tudja, hanem arra alapoz, hogy más emberek majd kisegítik mindig. Én ezt elítélem, mert felelőtlenség a gyerekkel szemben.

Ez az én véleményem.

65. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 60. - Komor)
febr. 13. 09:48
Fordítva ülsz a lovon.
64. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 59. - Komor)
febr. 13. 09:48

Ez az, hogy

- nincs semmijük és szülnek gyereket

- kérnek és kapnak segítséget, mert gyerekekről van szó, az emberek segítenek, pl egy ingyen babakocsit

- nem becsülik meg a segítséget, elherdálják, tönkreteszik

- de már jön az új gyerek, a babakocsi már szét van törve, el van koszolva, pedig nem telt el 2 év

- innen lépj az első pontra, mert ismétlődik

febr. 13. 09:45
Szerintem mindenki ismer bezzeg nőket akik baromi nagyot estek mert mégse úgy alakult az élet.
62. semleges (válaszként erre: 58. - K-né Zsóka)
febr. 13. 09:27
Segélykérők, éhezők, romházak mindig voltak, vannak és lesznek. Még a nálunk gazdagabb, fejlettebb országokban is.
61. PöttyösPanka (válaszként erre: 58. - K-né Zsóka)
febr. 13. 09:14
Szerintem itt alapvetően nem a véleménnyel volt a gond, hanem annak kifejezésmódjával, ami eleve felütött egy hangnemet, ami átragadt a válaszolókra.
60. komor (válaszként erre: 58. - K-né Zsóka)
febr. 13. 08:59

A 36-ban írja az Fi, hogy a törekvő, dolgos emberekről írja a keresetlen szavait.

A megélhetési gyerekszűlőkről, lumpenekről nem vitatkozunk...

59. komor (válaszként erre: 56. - K-né Zsóka)
febr. 13. 08:56

És ez micsoda? :

" elsőre összekoldulnak ezt-azt, de már jön a következő gyerek. De annyira sem vigyáznak azokra a dolgokra, amiket adományba kaptak, hogy az első gyerek babakocsiját már nem tudják a másodiknál használni, mert szét van törve, mocskos, kitisztíthatatlan állapotú. A ruhákkal ugyanígy, nem becsülik meg, amit kapnak. Nem hogy saját erőből nem tudnak gyereket eltartani, de a segítséget is elherdálják."

febr. 13. 08:54
Hű de elment a fórum :D Mi a fene van az emberekkel? Nem lehet valakinek véleménye, mert néhányan menten megakarják lincselni? Ha azt nézzük, hogy mi megy manapság, igaza van fi.-nak, munka nélkül, lakhatás nélkül nem kell beleugrani a gyerekvállalásba. Kell egy bizonyos stabilitás. Mint írta, nem luxusra gondolt, nem pompára, csak arra, hogy annak a kicsinek tudják biztosítani a szükséges dolgokat. És amíg elárasztják a netet a segélykérések, a fotók éhező kisgyerekekről, romhalmaz házakról, addig igaza van. Mint ahogy az is igaz, hogy ezen esetek többségében jó adag munkakerülési tehetség is szorul a szülőkbe. Persze tisztelet a kivételnek.
57. komor (válaszként erre: 44. - Smaragdzöld 🐉)
febr. 13. 08:52

Hiába támadsz mindenkit, egyszerű szövegértelmezési problémáid vannak.

Higgadj le és olvasd újra. Ha tanácsot adhatok...

56. K-né Zsóka (válaszként erre: 37. - Komor)
febr. 13. 08:46
Ez már nettó kötekedés, csak neked legyen igazad :D
55. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 53. - PöttyösPanka)
febr. 13. 08:43

Szerintem te pontosan tudod, hogy nem az általad felvázolt "betegségekre" gondoltam.

Szűk réteg...aha!

Szeretek vitázni. De van az a pont, amikor feladom. Nem érvek híján, hanem elértem arra a pontra, amikor már nem látom értelmét.

Az ironizálásod (45. hsz-ed) is bőven közrejátszik ebben.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook