Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egyedülálló nőként milyen lehetőségek vannak a gyerekvállalásra? fórum

Egyedülálló nőként milyen lehetőségek vannak a gyerekvállalásra? (beszélgetős fórum)


1 2 3
83. plavalaguna (válaszként erre: 82. - Globus)
febr. 17. 13:39

Ez attól függ kinek mik a kényelmi szempontok. Szerintem pl papírral kényelmesebb. De valószínűleg mások a szempontjaink. ;)


Aki viszont azt hiszi papír kell a szerelemhez vagy az összetartozáshoz az nagyot fog csalódni szerintem.

82. globus (válaszként erre: 79. - Tumbo)
febr. 17. 13:35

Gondolod, hogy ők esküvő nélkül együtt maradtak volna? Nem a papír hoz össze, de szét sem választ.

Papír nélkül viszont jóval kényelmesebb, lehet tagadni, de nem érdemes :)

81. syria (válaszként erre: 80. - Tumbo)
febr. 17. 13:32
A „csonka család” nem bélyeg, hanem egy fogalom. Azt jelenti, hogy a gyerek(ek)nek hiányzik a mindennapi életéből apa vagy anya. Semmi köze ahhoz, hogy mi van papírra írva.
80. tumbo (válaszként erre: 78. - Syria)
febr. 16. 15:06
a csonka család eleve megbélyegző.a lányomnak volt apja,jobb,mint az,mint aki a fizetését a kocsmába viszi.
79. tumbo (válaszként erre: 78. - Syria)
febr. 16. 15:03
nézzél körül,hány nő nő neveli egyedül a gyerekét,a gyerekeit.gondolom ő sem arra vágyott,mikor kimondta a boldogító igent.
78. syria (válaszként erre: 75. - Tumbo)
febr. 16. 14:51
Kivételek mindig, mindenhol voltak, vannak és lesznek is, de szerintem egy egészséges európai társadalomban törekedni kellene a kerek családra (nő, férfi, gyerekek). Aztán vagy sikerül ez a törekvés, vagy nem. Ám ha eleve preferáljuk a csonka családot...
77. PöttyösPanka (válaszként erre: 73. - Tűzmadár81)
febr. 16. 14:36
Most újra lehet külföldről behozni donorspermát. Viszont Szlovákiában nem ültetnek be egyedülállóknak.
76. tumbo (válaszként erre: 75. - Tumbo)
febr. 16. 14:00
azért voltam 25 éves koromra már elvált.a lányom akkor született,mikor 28 voltam.okos,értelmes,hát ebben sem annyira rám hasonlít.
75. tumbo (válaszként erre: 70. - Syria)
febr. 16. 13:56
ne hogy azt hidd.én senkivel sem akartam együtt élni,a volt férjemmel sem.de egy gyerek kellett,de semmiféle pótléknak.és nem volt rosszabb helyzetben,mint egy rossz családban élő.
74. tumbo (válaszként erre: 68. - Channa*)
febr. 16. 13:48
köszönöm,tiszta apja.
febr. 15. 21:23

Nem az okoskodás kedvéért, de mielőtt egy ilyen komoly dologba belekezdesz, azelőtt próbálj meg jóban lenni saját magaddal.

Úgy erzem, hogy kicsit elvonultál az elefántcsont tornyodba, mert azt hiszed, hogy nem vagy megfelelő a társadalmi elvárásoknak. Szánj időt magadra, tanulj meg egyedül lenni.

Egyedül is tökéletes egészként tudsz funkcionálni. És ezt nen csak a keresetedre értem.

Véleményem szerint, aki gyermeket szeretne, az képes felnevelni akár egyedül is. Megtesz mindent azert, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben a kicsi. De nem szabad hiánypótló legyen a baba.

Te nem vagy olyan idős, hogy a korod miatt kellene aggódnod. Semmi pánik! Simán van meg több éved, hogy megtaláld magad, és rád találjon a nagy Ő.


A donor spermás lombikról meg csak annyit, hogy Mo.-on gyakorlatilag nincs hivatalos spermadonor. Szlovákiában van a legközelebbi lehetőség. Amihez nagyon komoly összegre van szükség. Ezt sajnos elsőkézből tudom. :(

72. Liycs (válaszként erre: 1. - Lillu_12)
febr. 11. 17:44

Működő képes tud lenni, az egyedüli gyerekvállalás. De a megfelelő hatékonysághoz mindenképpen érdemes egy biztonsági hátteret kidolgozni hozzá, személyi (nagyszülő, gyereket nevelő testvér), illetve anyagi (gyerek betegsége esetén kimaradt időtől függetlenül is legyen bevétel). Nehéz lesz megtalálni a érzelmi nevelés a folyamatos logisztikai feleadatok közti egyensúlyt, de nem lehetetlen.

Sok sikert!

71. Liycs (válaszként erre: 69. - PöttyösPanka)
febr. 11. 17:31
Amúgy a pozicionálással valahol egyet értek, mert a digitalizáció hatására a valós személyi kapcsolatok háttérbe szorultak. Másik nemet nem ismerve rosszul is kalibráljuk a keresési feltételeinket.
70. syria (válaszként erre: 50. - Lillu_12)
febr. 11. 16:44

A csonka család az esetek többségében szomorú történet; produkál éppen eleget az élet, de direkt ilyet tervezni?

Önmagában dicséretes, hogy egyedül is vállalnál gyereket, viszont úgy érzem, neked ez csak pótlék lenne a hiányzó párkapcsolat helyett; vagy megfelelési kényszer, hogy nő létedre szülnöd kell.

69. PöttyösPanka (válaszként erre: 66. - Liycs)
febr. 11. 16:33
Azt rögtön gondoltam, hogy meg tudják magyarázni, mit rontott el.
68. Channa* (válaszként erre: 67. - Tumbo)
febr. 11. 15:50
Szép a lányod:D
67. tumbo (válaszként erre: 63. - Channa*)
febr. 11. 14:15
hát ez a probléma,a lányomnak,megnézheted a képét vőlegénye is volt,és gazdag.utána pár barátja.mondom én,hogy nincs igazi,akkor már régen férjhez ment volna.de szerelem nélkül éljen?isten ments.
66. Liycs (válaszként erre: 65. - PöttyösPanka)
febr. 11. 13:57

Másik fórumon azt hiszem pont erre a problémára adták meg a választ...: rossz a pozicionálásuk.

Idővel lejjebb adják, de addigra a biológiai óra is ketyeg

65. PöttyösPanka (válaszként erre: 63. - Channa*)
febr. 11. 08:18
Igen, valahogy sok az egyedülálló nő és férfi, de nem találnak egymásra. Mondjuk én feltételezem, hogy a TI az elmúlt éveit intenzív nagy Ő kereséssel töltötte, csak nem járt sikerrel. Ezért van úgy nekikeseredve.
64. PöttyösPanka (válaszként erre: 58. - 366f4505e9)
febr. 11. 08:12

A matematikai törvényszerűségek azt mutatják, hogy minél kevesebb pénze van egy házaspárnak, annál több gyereket vállalnak. Bizonyos szubkultúrák kifejezetten ebben látják a család fő jövedelmi forrását.


Ahol házasságba születik a gyerek, ott gyakran átadja magát az anyaságnak a feleség. Így mikor válásra kerül a sor, nem tudja a nő megteremteni az egzisztenciális alapot a gyermekei számára, mivel túlzottan kiesett a munkából. Nincs más lehetősége, mint minden hónapban úgy várni a gyerektartást, mint a messiást, pedig sokszor annak összege sem valami egetverő. Aki egyedül vállal gyereket, eleve nem jár így, mert végig kell legyen jól fizető állása.

Nem mellesleg sok tanult nő jóval többet keres, mint két minimálbérből elő házaspár.

63. Channa* (válaszként erre: 62. - PöttyösPanka)
febr. 11. 08:12

Igen, teljesen egyetértek!

Én azt gondolom, hogy a helyében várnék még 1-2 évet és arra fókuszálnék, hogy keresem a nagy Ő-t. Olyan társaságba járnék, stb., ahol nagyobb valószínűséggel belefuthatok.


Fiús anya vagyok, a fiam lassan 30 éves lesz, a társaságában lévő fiúk is kb. ennyi idősek, és látom, hogy nekik pont ez a problémájuk, azaz megtalálni azt a lányt, akivel lehet már családot tervezni.


Nem tudom, hogy lehetne összehozni a két "tábort"....:D


Most nem konkrét személyekre gondoltam...

62. PöttyösPanka (válaszként erre: 61. - Channa*)
febr. 11. 08:01
Még nincs lekésve semmiről. Viszont akkor belekezdeni, amikor már le van késve, már tényleg késő. Neked szerencséd volt, de előre nem lehet tudni, hogy kinek kopogtat be holnap a nagy Ő, és kinek nem. Ha most vállal gyereket, és mondjuk 45 évesen találja meg az igazit, akkor a kettő közt eltelt idő sem üresjárat. Más addigra már túl van egy rossz házasságon, és ugyanott tart egy-két gyerekkel meg egy válással. Ha meg mégis megvárja a nagy szerelmet, akkor majd negyven felett jó eséllyel járhat meddőségi kezelésre, mert a korral ugyebár csökken a spontán teherbeesés esélye.
61. Channa* (válaszként erre: 50. - Lillu_12)
febr. 11. 07:29

Ááá, nem vagy semmiről lekésve!


Annak idején, amikor még a legtöbb nő 18-20 évesen szült, én 22 évesen szültem, és igen csak meregettem a szemem, amikor az egyik szomszédomról kiderült, hogy ő is 22 éves, mert már meg volt 3 gyereke...


Én kevés olyan lánnyal találkozok, aki 30 alatt akar szülni.


És még egy történet: Amikor megszületett a bátyám gyereke és megláttam, azt mondtam, hogy nekem is kell egy ilyen 1-2 éven belül. Mindenki csak mosolygott, mert még barátom se volt, de 2 év múlva megszületett a fiam:DDDD

60. Liycs (válaszként erre: 2. - Lillu_12)
febr. 11. 03:53
külsőség és személyes szinkorintás helyett, olyat keres akivel az egyéni terveket összelehet fésülni. után úgy is kialakul. Bár több olyan szitut is láttam, hogy az oroszrulettezés helyett a múltjukban találták meg akiben tudtak bízni
febr. 11. 03:07
Budapesti Kaali biztos vállal egyedülállónak is donoros beavatkozást. Nem olcsó, de van.Még van egy honlap is, azt írd be Google-be, hogy pride angel, akkor kiadja, ott lehet önkéntes segítőket találni. Ez kissé kockázatos, mert ha nem donorbankon keresztül adományoz, jogilag apa, vagyis ha kitalálja, hogy mégis akarja a gyereket, akkor bíróság megítéli neki a láthatást, esetleg felügyeletet.
febr. 10. 22:58
En aztan lekaksi teljes nyugalomban, de ez matematiaki torvenyszeruseg.
57. Bözsi néni (válaszként erre: 55. - 366f4505e9)
febr. 10. 21:45
Néha az a két kereső nem hoz össze annyit, mint egy.
56. plavalaguna (válaszként erre: 55. - 366f4505e9)
febr. 10. 21:41
Nyugi, akik "egyedul" vállalják igazából nincsenek egyedül. Általában nagyon is sok segítségük van. Sokszor több mint házasságban.
55. 366f4505e9 (válaszként erre: 47. - Bözsi néni)
febr. 10. 20:22
Ha nem is ahazassag, de a teny, hogy, egy apa is varja az erkezeset, javitja az eselyeit. Ket kereso, ket szulo az ellatasra. Nagyon nem mindegy.
54. Bözsi néni (válaszként erre: 50. - Lillu_12)
febr. 10. 17:45

Azzal ne törődj, hogy a veled egykorúaknak van. Csak azzal, hogy vágysz-e rá.


Ha igen, akkor nosza rajta! Vagy nincs hozzá partner? Úgy sajnos nehéz. Ha van, beszélni kell vele, hogy itt az ideje.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook