Állásinterjú (beszélgetés)
Szerintem se, de én pl. 1 év német nyelvtanulás után közép fokon levizsgáztam a Rigó utcában. De! heti 15 órám volt tanárral és több órát töltöttem otthon tanulással.
Teljesen nulláról kezdtem.
És sok csoport társam, akiknek már tanultak németül, nem sikerült a vizsga.
Utána angolt tanultam. legalább 3 évig jártam angol órára, mire bevállaltam a nyelvvizsgát, pedig fél év után, már elég sokat tudtam, de nem éreztem úgy, hogy menne. És angolt heti 4 órában tanultam csak. De könnyebb volt, mint a német.
Én se hiszem, hogy fél éves tanulás után bevállalható egy idegen nyelvű interjú.
Fel eves tanulas munka mellett kb. nulla. Az eladoi szintre jo nemetul egy cipoboltban, ha a fontos szavakat tudja M.o.-on.
De nulla interju tapasztalattal eleve azt se tudja mit makogjon magyarul sem.
En neha elcsodalkoztom a call centereseken, akik nem beszelni angolt egy erthetetlen kiejtessel. Es nem en voltam a hulye, mert egyetemi angolt szakon vegzett, vagy angolt anyanyelvu segitett, de egy būdõs szot nem ertettunk abbol, ami a felolvasott szoveg volt.
43 éves vagy Juli?
Milyen állásinterjúkon voltál eddig, hogy nem futottál bele ilyen kérdésekbe?
Fél éves német tanulással bevállaltál egy német nyelvű interjút?
Hát le a kalappal én nyelvvizsgával sem biztos, hogy vállalnám, pedig nekem elég nagy mellényem van;)
Esetleg ha pontosítanál, hogy milyen szféra, milyen munkakör, akkor tudnánk segíteni, de így, valóban csak ezek a kérdések jutnak eszünkbe.
Tőlem egy állami cég kérdezte meg, hogy milyen állat szerepét töltöm be a kollégáim között.
Mondtam, hogy farkas vagyok és én vagyok a falkavezér.
Nem vettek fel;) A nőn egyértelműen látszott, hogy egy nyuszi, így biztos, hogy "tartott" tőlem;)
Egy másik alkalommal s kérdeztek hasonlót, akkor ezt válaszoltam: ha valóban ilyen interjút szerveztek, akkor mást kell keresniük, mert ilyet nem játszok. És otthagytam őket.
És angol nyelvű telefonos interjún azt kérdezték tőlem, hogy mi a hobbim. Én az olvasást mondtam, így megkérdezték, hogy milyen könyveket olvasok szívesen. A személyes interjúból nem kértem, mert kiderült, hogy műszakozni kellene.
Egy kicsi szakmai kérdés sem hangzott el, pedig tudtam volna beszélni a fatal error-ról és társairól.
Tehát, nagyon változó, hogy mit kérdezhetnek.
Lehet, hogy csak teljesen általános téma lesz, hogy csekkolják, mennyire vagy otthon a nyelvtudásban.
De az is lehet, hogy teljesen szakmai kérdéseket tesznek fel.
Fél éves tanulás után, nem hiszem, hogy bármelyikben is jó lehetsz, hacsak nem volt már előtte egy stabil tudásod vagy nincs szuper nyelvérzéked.
Pszichológiai teszteknél is kérdeznek ilyeneket. Pl. ha gyümölcs/zöldség lennél mi lennél és miért?
És akkor ott elmondod, hogy pl. paradicsom és kifejted, hogy miért.
Egyébként a humor nem akadály egy állásinterjún sem. Én legalábbis értékelem. Szoktam mosolyogni.
Azt kérdezte, hogy "lennél". Nem azt mondta, hogy az vagy.
Az értő olvasás előny minden állásinterjún.
További ajánlott fórumok:
- Veled milyen fura vagy durva dolgok történtek állásinterjún?
- Sok fiatal jön hozzánk állásinterjúra, kérdezik, van-e home...
- Érdemes-e elmennem erre az állásinterjúra?
- Voltatok már olyan állásinterjún, ahol IQ tesztet is kellett kitölteni?
- Diszkrimináció állásinterjún
- Telefonon ismeretlen állásinterjúra hívtak. Átverés lehet?