Dulsevia, Yarocen, Rivotril okozhat gyakori vizelési ingert? (tudásbázis)
Teszem hozzá
kis humoron nehogymár megsértődjél!
Ha mégis, visszavonok mindent/de sajnos van tapasztalatom ezekben a gyógyszerekben/
Nem, én tgéged minősitettelkek
Nem azt irtam hogy nem lehet mellékhatás. A címbeli nem lehetett és utólag is feltételezem nem egyszerre adták ezeket a gyógyszereket
Legalább nevess egy jót, ha már nevetséges lettem
Azt is megerősítem hogy a sok szedett gyógyszer közül egynek sem volt mellékhatása nálam, pedig elég hipohonder vagyok.
Szoval ilyen pszicho gyógyszer ügyben ne taníts!
Rivotrilt volt, hogy 2 mg-ot szedtem, ha olyan helyre mentem, ahol extrém esetben rámtört a szorongás, pánik.
Igazából igen, ez kiüt. De rendesen. Olyankor nem "érzek semmit". Utána körülbelül 3 napig vagyok "gatya". De sosem jutott eszembe, pl csak azért tötbbet bevenni, hogy jól érezzem magam, sosem estem ebbe a kísértésbe.
Nem velem gúnyolódsz önmagadat minősíted! Igencsak ostobaság azt állítani, hogy semmi mellékhatás. Kicsit rákerestem, de egyébként is érintett vagyok a témában, tudom mit beszélek.
"4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Yarocen is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Gyakori mellékhatások, melyek 100 betegből 1 - 10 esetben jelentkeznek
- fokozott étvágy és testtömeg-növekedés
- álmosság
- szédülés
- fejfájás
- testszerte megjelenő vagy helyi vizenyő és az ezzel összefüggő testtömeg-növekedés"
És vannak a ritkábban előforduló mellékhatások is.
Máskor tájékozódj mielőtt nevetségessé teszed magad!
Sziasztok ismét.
Igen, ezeket írták fel sajnos.
Probáltam tájékozódni, több helyen a Duloxetin-t írják, hogy ez okozhat ilyesmit. Igen, én is gondolkodtam már orvos váltáson, mert ezek a pirulák eddig mindenre 'is' jók voltak, de arra nem, amire kellene. Egyedül abban segít az éjszakai Yarocen + Rivotril hogy el tudok aludni... Ezen kívül semmi.
K-né dr.Zsóka intelmeit olvashattátok
Yarocen hatóanyaga mint a Mirzatené ugyanaz, semmiféle mellékhatás
Rivotril állitólag kellemesebb mint a Xanax. Egy kedve barátosném nem kevés ideig szedte, nyugodjon békében
Az elsőröl, Dulsevia, fogalmam sincs
Te melyiket szedted tartósan és mi gondod volt vele?
Elmondom, a pszichiáterek hasraüésszerűen adják ezeket a gyógyszereket. Ha beválik jó, ha nem akkor csere valami másra.
Sajna a pszichét nem lehet egzaktul vizsgálni
Feltételezem ezeket e gyógyszereket nem egyszerre adta, irta fel a doktor
Ha igen, akkor megkérdőjelezem laikus létemre az okát
Nem kevés bogyót szedtem már életemben, nem okozott fokozott vizelési ingert
Sziasztok!
Sajnos a szorongásos problémáimra (GAD) az alábbi gyógyszereket kell szednem:
- Dulsevia 60 mg
- Yarocen 15 mg
- Rivotril 0,5 mg
Mivel nem rég voltam laboron, a vizeletem rendben, vesefunkciók rendben, PSA rendben.
A koffeint és a szénsavas italokat kiiktattam az életemből. Mivel mást nem szedek és másra nem tudok gyanakodni, kérdezem én, másnak okoztt-e ilyen panaszokat a 3 gyógyszerből valamelyik? Mert már kikészülök kb. tőle. Hasi ultrahangon voltam legutóbb, ott sem találtak rendelleneset.