Rizs köret vagy bulgur (beszélgetés)
Nem kell kevergetni. Másfélszeres mennyiségű vízben felteszed főni, felforralod majd leveszed takaréklángra. 18 perc után lezárod és még hagyod pár percet s készen van.
Egyébként a rizst is így készítik az országhatárokon kívül, annyi a különbség, hogy azt mindig lobogva forró vízbe teszik, másfélszeres mennyiségbe. Bele a rizs, újra felforr és takarékláng 18 percig, majd elzárni.
És készen is lesz, hozzá sem kell nyúlni.
Jázmin vagy basmati rizsnél az arány 1:1,2 az idő pedig 11 perc. Ennyi a különbség.
Van elektromos főzőm beépített programokkal, köztük rizsfőzés is. Éppen azért nem használom, mert a kevés zsiradékon átfuttatott változatot szokták meg a fiúk. De kipróbáltam, nekem ízlett, olajat meg utólag is lehet cseppenteni.
Igazából folyamat kulcsa a vízmennyiség. Ha az rossz, semmilyen módszer nem korrigálja.
Azért nem ég le, mert párol.
Nem pirítom elő a rízs vagy bulgurt. Beleteszem a kívánt mennyiséget, felöntöm vízzel, kis só, némi zöldség (ki hogy szereti) és bekapcsolom.
Nincs idő beállítás. Felfőzi, majd puhul a saját gőzében.
Nekem ilyen van: [link]
Rizsfőző?
Nem ismerem, de bulgurt nem keveset főzök, utálok ott állni és kevergetni le ne égjen
Rizsfőzőn lehet időt állítani, miért nem ég le a bulgur abban?
Ez nem egy nagy ördöngősség. Beleteszem a főzőbe és cca. 20 perc múlva kész. Lekapcsol és melegentart.
Szeretek főzni, de hétköznapokon, munka mellett nagy segítség.
Amelyik jobban ízlik. 10 Kcal elhanyagolható. Az elfogyasztott mennyiség a lényeg.
Mindkettőt készítem (rízsfőzőben) 1-2 marék fagyasztott kis zöldség kockákkal (saját termés).
Bulgur rostban gazdag és talán lassabb felszívódású, mint a fehér rizs.
Én bulgur-párti vagyok, mert ízletesebb.
A legfinomabb a piláf, abban van még vöröslencse.
Kalória passz🫣
További ajánlott fórumok:
- Ti a chilisbab mellé milyen köretet szoktatok készíteni?
- Virslit, ha nem mustárral, akkor milyen körettel eszitek?
- Hallott már valaki a bulgur diétáról?
- A főtt bulgurt rántott szelettel nem tudom megenni....
- Köles, gersli, bulgur, kuszkusz. Szénhidrát vagy keményítőnapon lehet enni?
- Az Update módszer szerint a bulgur hányas kódú?