40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk. (beszélgetés)
Szia Mindenkinek!
Boldog, békés Adventi hétvégét kívánok Mindannyiótoknak!
Betegeknek jobbulást, unokázóknak kellemes időtöltést:)
Minden betegünknek jobbulást és nem betegeskedni, hisz 13 nap és itt a karácsony és a nagyik ilyenkor nem lehetnek betegek.
Jó éjszakát pihentető szép álmokat mindenkinek.
Miután csak szép almokat köszönteni értem ide, így minden Nagyinak és Papinak nyugodalmas jó éjszakát kívánok,
A betegeknek mielőbbi javulást kívánok, egyben halkan -súgva megjegyzem, hogy a C vitamint nem csak mostantól kell ám szedni, hanem egész évben egyfolytában. Viszont még nem késő a jó meleg gyógytea és hozzá a vitaminok és az ágyikó. Holnapra könnyebb lesz a közérzet.
Jó éjt
Minden haldoklónak, kipúrcanónak, megpusztulónak jobbulást kívánok! Szedjetek nagy adagban C-vitamint!
Reggelre meggyógyultok! Üde, fitt, fiatal lesz mindegyitek! (persze velem együtt) Puszi:Cilus
Én meg haldoklom... szinte egész nap feküdtem, de most is fáj mindenem. Lehet, hogy ez már influenza? Lázam szerencsére nincs.
Jó éjszakát, kellemes pihenést, és jobbulást kívánok a betegeknek.
Bocsi, de ma képtelen vagyok képeket küldeni.
Szia!
Sikerült megint megnevettetned!!! Előttem van , ahogy mondta, és mi akkor is mennyit nevettünk!
Szép estét nagyon kellemes hétvégét mindenkinek.A szüli és névnaposoknak jó egészséget és minden jót kívánok.
A betegeknek mielőbbi jobbulást.
Csak beköszönök mert nemsokára jön a "kicsi"(190 cm) fiam, ilyenkor már fáradt, egy kicsit még gépezik aztán megy aludni.
Vigyázzatok magatokra, a párotokra, és az unokáitokra.
Sziasztok!
Minden szüli-és névnaposnak jó egészséget, sok boldogságot kívánok !
Köszönöm a képeket!
Sziasztok!
Nálunk most kezdett el esni valami havaseső féle, ronda egy idő van. Remélem, karácsonyra már hó lesz.
Jó étvágyat mindenkinek az ebédhez, és kellemes délutánt kívánok.
Betegeknek jobbulást! Azt hiszem én lefekszem, mert nem érzem magam túl jól, fáj mindenem.
Papi Nektek nagy a lakás, bőven elfér a gyönyörű nagy fa, irigyellek is érte.Imádnám körbe járni.
Szaloncukrot én is már régóta a fa alá üvegtálba teszem. A fán csak díszek vannak.
Sziasztok, szép napot mindannyiótoknak.
Tyka, Margó köszönöm szépen a képeket.
Amint elnézem nagyon készülünk a gyönyörű ünnepre.
Nekem is már meg van minden ajándék, csak csomagolni kell majd a fa alá.
Én imádom a nagy fát, gyermekkoromtól fogva nagyon sokáíg az volt. Amióta azonban a lányaim kirepültek,unokák, vők jönnek, nagy lett a család, nem férünk el a nagy fától. Igy most már legalább 19 éve kisebb fát diszítünk, ami az egyik nagy virágom helyén áll a sarokban. Addíg a virág átmegy egy másik szobába.
Ti hogy vagytok ezzel? Persze a lakás méretektől sok függ.
Bizony mondom Néktek, közeleg a Karácsony, mi sem bizonyítja ezt jobban nálunk, hogy egy 2 kg-os "potyka"= ponty, várta a "végét" a szatyorban -a nővérem vette, kértem, hogy ne élve hozza el,de nem jól vetettek véget a potyka életének, és még szegény mocorgott-. Most meg rám vár a feladat, hogy feldolgozzam, mert azt mondják, hal nélkül nincs karácsony. Aztán még mindig van hova futkosni, szóval unalomról most szó sincs. A sütés meg még sorban áll a feladatok között.
Kívánok mindenkinek nagyon szép napot!
Köszönöm a gyönyörű képeslapokat Barátnőim !
Az ebéddel legalább nem kell sokat foglalatoskodni, mert: "ne öntsd ki a krumplilevet"-leves lesz, krumplipüré rántott karfiollal, majonézzel, és alma.
Mindenkinek kellemes ünnepi készülődést, elmaradt teendők elvégzését, és jó egészséget kívánok!
Szép jó reggelt mindenkinek!
Dórának, MárTykának, Margónak köszönöm a csodás képeket!
Már kisűlt egy tepsi almáspite! Nyissatok ablakot, küldök Nektek!
Várom a szakembereket, mára igérték, üvegcsere lesz az ablakokban.(felét már nyáron kicserélték!)
Újabb karácsonyi menü,
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
40 dkg pulykamellfilé
1 kis fej vöröshagyma
1 dl olaj
só
törött fekete bors
egy kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél
1 liter csontlé (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes zöldség
1 cikk zeller
10 dkg gomba
6 dkg liszt
2 dl tejszín
1 ek tárkonyecet
néhány csepp citromlé
Elkészítés:
A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük.
Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk.
Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük.
A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, ha kell, utánaízesítjük. A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, jó forrón tálaljuk.
Karácsonyi rakott pulykaérmék
Hozzávalók:
kb. 60 dkg pulykaérem (pulykamedalion néven kapható) só őrölt fekete bors 20-20 dkg pulykamáj és csiperke 1 csokor petrezselyem 1 közepes vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 tojás 3 evőkanál zsemlemorzsa fél kiskanál morzsolt kakukkfű 15 dkg pulykasonka 2 dl tejföl 15 dkg reszelt sajt a tepsi kikenéséhez: 2 evőkanál olaj
A húsérméket kiverjük, esetleges inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy akkora kiolajozott, tűzálló tálba fektetjük, amekkorába pontosan belefér. A pulykamájat a tisztított gombával, petrezselyemmel, hagymával, fokhagymával ledaráljuk. Egy tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük. A masszát a húsra halmozzuk, a sonkaszeletekkel befedjük. A tejfölt a sajt kétharmadával és egy tojással összekeverjük, a rakottasra kenjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ekkor a többi sajtot rászórjuk, és még 10 percig sütjük. Pirított burgonyával adjuk asztalra.
Hókifli
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
1 ek cukor
2 dkg élesztõ
pici só
kevés tej
ízlés szerint baracklekvár, darált dió vagy mák a töltelékhez
kb. 10 dkg vaníliás porcukor
Elkészítés:
Az élesztõt a cukros tejben megfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztõt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.
Hagyjuk egy órát pihenni.
3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Megtöltjük a lekvárral, dióval, mákkal és kifliket formálunk belõle.
200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük, és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukorban.
Jó étvágyat :)))
Nyugodalmas jó éjszakát Nagyik és Papik
Ma látom, elég mozgalmas napotok volt. Pihenjetek jól és legyen nyugodt és békés holnapi napotok.
További ajánlott fórumok:
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010. január 1-től fogyózók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- Angliában élő diétázók, fogyni akarók gyertek, beszélgessünk :)