40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk. (beszélgetés)
Szia / Sziasztok!
Sajnos én sem tudok rájönni, hogy mitől nem jönnek be az utóbbi időben ezek a képek.
Kérlek benneteket, hogy töröljétek, ha ilyen képet kaptok tőlem. Elnézést, de nem az én hibám.
A kínai sóról még én sem hallottam. De majd figyelek!!!
Kívánok mindenkinek kellemes elfoglaltságot a jó meleg lakásban, mert odakint nagyon hideg van. Nálunk még esik is ráadásul.
Lányok! ...van amikor a küldött kép helyett egy kis téglalap jelenik meg, benne, - többek között- a "photobucket" felírat és egy piros végű óramutatóhoz hasonló valami!
Mit jelent ez? mert ha rákakkintok, akkor sem jelenik meg kép! Tud valaki segíteni?
Szép jó reggelt kívánok mindenkinek!
Margó, Tyka, Dóra köszönöm a gyönyörű képeket!
Ma ifyekszem a dolgomat hamar elvégezni, mert délben masszázsra megyek! Még 3 hátra van, karácsonyra befejezem!
Jó egészséget kívánok mindnyájatoknak!Cilus
Sziasztok!
Minden új és régi Nagyikát és Papit szeretettel köszöntök és kívánok nagyon szép napot!
Jó reggelt és nagyon szép napot kivánok Mindenkinek!!!
Rozika és Zsuzsika köszönöm szépen a képeket!
Kire gondolsz? Én pl. együtt szoktam üdvözölni az újakat - na meg a régieket!
Most megismétlem: minden kedves új betérőt szeretettel üdvözlök!
Elnézést kérem azoktól, akiknél nem jön be az általam küldött kép.
Ezúton kívánok mindenkinek jó éjszakát, nyugodt, békés álmot, valamint kellemes ébredést.
Egy javaslat az ünnepek egyik napjára:
-Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Hozzávalók (6 személyre)
8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 25 dkg édes gesztenye- massza 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl rum 10 dkg mazsola
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával (legjobb, ha egy napig előtte érlelődik) megszórva, juharsziruppal vagy karamellal "pettyegtetve", melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.
-Illatos-omlós pulykaszelet
Hozzávalók 4 személyre:
1 csokor petrezselyem
2 citrom
3 tojás
4 vékony szelet pulykamell
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg margarin
5 evőkanál tyúkhús-alaplé
só, feketebors
Elkészítés:
Egy kis edénykébe facsarjuk ki az egyik citrom levét, a másikat pedig szeleteljük vékonyra, amit majd a díszítéshez használunk fel. 2-3 szál petrezselymet tegyünk félre ugyancsak a díszítéshez, a többit vágjuk apróra.
A pulykamelleket kíméletesen verjük vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki, tegyük félre.
Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a maradék margarint és a petrezselymet. Alacsony hőfokon a hússzeleteket a pecsenyelével együtt a serpenyőben még egyszer felforrósítjuk. Fűszerezzük, ízlés szerint még egy kis citromlevet adhatunk hozzá. Vegyük ki a hússzeleteket, tegyük tányérra, öntsük le a pecsenyelével, díszítsük citromszeletekkel. Vegyes zöldsalátával kiváló ebéd vagy vacsora az egész családnak.
-Pozsonyi diós patkó
50 dkg lisztbôl, 25 dkg vajból, 5 dkg porcukorból, 2 egész tojásból és 3 sárgájából, 3 dkg kevés hideg tejjel elkevert élesztôbôl és egy csipet sóból nem nagyon kemény, de nem is lágy tésztát gyúrunk, és jó erôsen kidolgozzuk. Annyi részre osztjuk, ahány rudat vagy patkót csinálunk, és kis cipóformákat alakítunk belôlük. Ezeket néhány perc múlva vékonyra kinyújtjuk és megtöltjük a következô töltelékkel: 1/4 kg cukorból és 3-4 dl vízbôl szirupot fôzünk, majd amikor kihűlt, belekeverünk 30 dkg ôrölt diót, 20 dkg finom morzsát, 1/2 citrom reszelt héját, 8 dkg mazsolát és egy kevés törött fahéjat. A megtöltött és összecsavart tésztákat patkó alakúra formáljuk, kizsírozott tepsibe rakjuk és tojással megkenjük. Hűvös helyre tesszük és fél-egy óra múlva újra megkenjük. Ezután ismét pihentetjük fél órát. Kis lángon, lassan sütjük.
Rettenetesen sajnálom, de az állandó "egészségügyi intézmények látogatása miatt
csak sovány disznó vágtába tudtam a forumot megnézni, és úgy tünik,kimaradtam dolgokból, ezért:
-köszöntöm a vadonás új tagjainkat, érezzétek magatokat jól közöttünk,
-köszöntöm az újra visszatért Katánkat -Kata5o-t,
-Rózsika, olvastam, hogy leállítottad a "kínai só"
keresését, de a kiváncsiságtól majd meg halok, hogy mi a fene ez, légyszí áruld el,mert mivel én az ÁzsiaCenternél lakom, lehet hogy onnan meg lehet szerezni, és van még egy bolt Bp.-en a Rákóczi téri csarnok mellett egy kimondottan kínai fúszereket, étel-nyersanyagokat, edényeket stb. árúsító bolt, és az 1. sz Vásárcsarnok alagsorában is van egy ilyen bolt, lehet hogy innen meg lehet szerezni.
Kívánok kellemes pihenést, és nagyon jó éjszakát a nyugovóra térőknek!
További ajánlott fórumok:
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010. január 1-től fogyózók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- Angliában élő diétázók, fogyni akarók gyertek, beszélgessünk :)