Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk. fórum

40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk. (beszélgetés)


13196. kobzos katalin (válaszként erre: 13195. - Rozália)
2008. dec. 11. 11:45
Rózsika, hülye vagyok, igazad van, én kavartam el a "Porokat, na látod, ezért nem lettem vegyész! Intézem, puszi. -ha lesz eredeti csomagolásban küldöm, biztos, ami biztos. /A hülyeségem fájna, biztos orditanék, szerencse, hogy az nem fáj/, Puszi.
13195. Rozália (válaszként erre: 13194. - Kobzos katalin)
2008. dec. 11. 11:29
Akkor én vagyok lemaradva az információkkal... Én csak Na-benzoátot ismerek, mint tartósító, de semmi nincs kizárva. Ez a Na-glutamát, amiről szó van, az valami rizskivonat.
13194. kobzos katalin (válaszként erre: 13192. - Rozália)
2008. dec. 11. 10:37
A guta megüt ezzel a géppel, másodszor dob ki, szóval, Rózsikám, azt akarom kinyögni, hogy a Na-glutamát-ot, amit befőzéskor pl. én tartósitáshoz is használok, azt lehet élelmiszerboltban, patikában kapni, az élelmiszerboltban olyan csomagolásban van, mint a Szódabikarbóna, egyéb fűszerek, a patikában pedig kimérve adják, ugyanúgy, mint a cukorbetegeknek a szorbit édesítőszert. De ha ez most még mindig nem az, jelezz vissza, engem nem tartaszfel semmiben, időm, mint a tenger, éls nagyon szívesen megnézem, még NE FÚJD LE A "SÓ"-t. Puszi, Kati
13193. bnedora (válaszként erre: 13190. - Akác56)
2008. dec. 11. 10:34

Szia / Sziasztok!


Sajnos én sem tudok rájönni, hogy mitől nem jönnek be az utóbbi időben ezek a képek.


Kérlek benneteket, hogy töröljétek, ha ilyen képet kaptok tőlem. Elnézést, de nem az én hibám.


A kínai sóról még én sem hallottam. De majd figyelek!!!


Kívánok mindenkinek kellemes elfoglaltságot a jó meleg lakásban, mert odakint nagyon hideg van. Nálunk még esik is ráadásul.

13192. Rozália (válaszként erre: 13179. - Kobzos katalin)
2008. dec. 11. 08:46
A kínai só a mi sónkkal (na-clorid) ellentétben na-glutamát. Más ízt ad az ételnek. Ízfokozó, meg mittudoménmégmi. Mivel én szoktam csinálni kínait, szerettem volna megismerkedni ezzel a sóval, de Istenbizony nem gondoltam, hogy ilyen terhet akasztok itt jószándékú emberek nyakába...
13191. Milédy
2008. dec. 11. 08:16
Jo reggelt kedves mindenki! jól aludtatok? én remekül,talán a héten előszőr,teszek fel én is fini recepteket jo? de most először menjünk kávézni,jöttök? egészségünkre!
13190. akác56
2008. dec. 11. 07:56

Lányok! ...van amikor a küldött kép helyett egy kis téglalap jelenik meg, benne, - többek között- a "photobucket" felírat és egy piros végű óramutatóhoz hasonló valami!

Mit jelent ez? mert ha rákakkintok, akkor sem jelenik meg kép! Tud valaki segíteni?

13189. akác56
2008. dec. 11. 07:25

Szép jó reggelt kívánok mindenkinek!

Margó, Tyka, Dóra köszönöm a gyönyörű képeket!

Ma ifyekszem a dolgomat hamar elvégezni, mert délben masszázsra megyek! Még 3 hátra van, karácsonyra befejezem!

Jó egészséget kívánok mindnyájatoknak!Cilus

13188. Rozália
2008. dec. 11. 07:04

Sziasztok!

Minden új és régi Nagyikát és Papit szeretettel köszöntök és kívánok nagyon szép napot!

13187. ági3
2008. dec. 11. 05:39

Jó reggelt és nagyon szép napot kivánok Mindenkinek!!!

Rozika és Zsuzsika köszönöm szépen a képeket!

13186. alfoldi13
2008. dec. 11. 05:27
jó reggelt meleg kávéval kezdjünk hozzá a napnak
13185. 3016cdaf47 (válaszként erre: 13176. - Kata50)
2008. dec. 11. 05:08

Kire gondolsz? Én pl. együtt szoktam üdvözölni az újakat - na meg a régieket!

Most megismétlem: minden kedves új betérőt szeretettel üdvözlök!

13184. bnedora
2008. dec. 10. 22:51

Elnézést kérem azoktól, akiknél nem jön be az általam küldött kép.


Ezúton kívánok mindenkinek jó éjszakát, nyugodt, békés álmot, valamint kellemes ébredést.

13183. inci47
2008. dec. 10. 22:39
Jó éjszakát kívánok mindenkinek!
13182. nitán
2008. dec. 10. 22:14
Nyugodalmas jó éjszakát szép álmokat mindenkinek
13181. Polli
2008. dec. 10. 21:10

Egy javaslat az ünnepek egyik napjára:


-Gesztenyekrémleves rumos mazsolával


Hozzávalók (6 személyre)


8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 25 dkg édes gesztenye- massza 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl rum 10 dkg mazsola

A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával (legjobb, ha egy napig előtte érlelődik) megszórva, juharsziruppal vagy karamellal "pettyegtetve", melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.


-Illatos-omlós pulykaszelet


Hozzávalók 4 személyre:

1 csokor petrezselyem

2 citrom

3 tojás

4 vékony szelet pulykamell

2 evőkanál olívaolaj

5 dkg margarin

5 evőkanál tyúkhús-alaplé

só, feketebors

Elkészítés:

Egy kis edénykébe facsarjuk ki az egyik citrom levét, a másikat pedig szeleteljük vékonyra, amit majd a díszítéshez használunk fel. 2-3 szál petrezselymet tegyünk félre ugyancsak a díszítéshez, a többit vágjuk apróra.

A pulykamelleket kíméletesen verjük vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki, tegyük félre.

Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a maradék margarint és a petrezselymet. Alacsony hőfokon a hússzeleteket a pecsenyelével együtt a serpenyőben még egyszer felforrósítjuk. Fűszerezzük, ízlés szerint még egy kis citromlevet adhatunk hozzá. Vegyük ki a hússzeleteket, tegyük tányérra, öntsük le a pecsenyelével, díszítsük citromszeletekkel. Vegyes zöldsalátával kiváló ebéd vagy vacsora az egész családnak.


-Pozsonyi diós patkó


50 dkg lisztbôl, 25 dkg vajból, 5 dkg porcukorból, 2 egész tojásból és 3 sárgájából, 3 dkg kevés hideg tejjel elkevert élesztôbôl és egy csipet sóból nem nagyon kemény, de nem is lágy tésztát gyúrunk, és jó erôsen kidolgozzuk. Annyi részre osztjuk, ahány rudat vagy patkót csinálunk, és kis cipóformákat alakítunk belôlük. Ezeket néhány perc múlva vékonyra kinyújtjuk és megtöltjük a következô töltelékkel: 1/4 kg cukorból és 3-4 dl vízbôl szirupot fôzünk, majd amikor kihűlt, belekeverünk 30 dkg ôrölt diót, 20 dkg finom morzsát, 1/2 citrom reszelt héját, 8 dkg mazsolát és egy kevés törött fahéjat. A megtöltött és összecsavart tésztákat patkó alakúra formáljuk, kizsírozott tepsibe rakjuk és tojással megkenjük. Hűvös helyre tesszük és fél-egy óra múlva újra megkenjük. Ezután ismét pihentetjük fél órát. Kis lángon, lassan sütjük.

13180. Polli (válaszként erre: 13174. - Jjhmarta)
2008. dec. 10. 21:02
én sok finomságra tettem szert már ott, és még a család is értékelte, ami nagy szó. Ugyanis csak azt értékelik, amiket eddig ettek a családban és ízlett is nekik. Ezzel azt hiszem nincsenek egyedül.
2008. dec. 10. 20:33

Rettenetesen sajnálom, de az állandó "egészségügyi intézmények látogatása miatt

csak sovány disznó vágtába tudtam a forumot megnézni, és úgy tünik,kimaradtam dolgokból, ezért:

-köszöntöm a vadonás új tagjainkat, érezzétek magatokat jól közöttünk,

-köszöntöm az újra visszatért Katánkat -Kata5o-t,

-Rózsika, olvastam, hogy leállítottad a "kínai só"

keresését, de a kiváncsiságtól majd meg halok, hogy mi a fene ez, légyszí áruld el,mert mivel én az ÁzsiaCenternél lakom, lehet hogy onnan meg lehet szerezni, és van még egy bolt Bp.-en a Rákóczi téri csarnok mellett egy kimondottan kínai fúszereket, étel-nyersanyagokat, edényeket stb. árúsító bolt, és az 1. sz Vásárcsarnok alagsorában is van egy ilyen bolt, lehet hogy innen meg lehet szerezni.


Kívánok kellemes pihenést, és nagyon jó éjszakát a nyugovóra térőknek!

13178. kata50
2008. dec. 10. 19:42
meséljetek mit fogtok sütni fözni az ünnepekre hátha érdekel valami
13177. kata50
2008. dec. 10. 19:37
Minden kedves Jutkákat Juditokat szeretettel üdvözlök kivánok nekik minden jot
13176. kata50
2008. dec. 10. 19:31
Szerbusztok lányok hát ejnye nem üdvözlitek az ujj tagot?
13175. kata50
2008. dec. 10. 19:29
Szerbusz anyaera érezd magad jol nálunk szeretettel fogadunk üdv kata
13174. jjhmarta (válaszként erre: 13171. - Polli)
2008. dec. 10. 19:02
Ott szoktam nézelődni és már van amit ki is probáltam.
13173. jjhmarta (válaszként erre: 13167. - Nitán)
2008. dec. 10. 18:59
Köszi a tanácsot én eddig nem is hallottam a lefagyasztásról.
13172. jjhmarta (válaszként erre: 13166. - Ditka4)
2008. dec. 10. 18:58
Köszönöm és várom a receptet.
13171. Polli (válaszként erre: 13160. - Anyaera)
2008. dec. 10. 18:52
nézz be a receptek közé, nagyon sok érdekes és finom sütik és ételek vannak ott
13170. Polli (válaszként erre: 13145. - Anyaera)
2008. dec. 10. 18:50
szia és érezd magad jól közöttünk
13169. nitán
2008. dec. 10. 18:46
Bocs most fedeztem fel, hogy új is van közöttünk, sok szeretettel üdvözöllek/úgy látszik hiába szedem a Nootropil-t, nem sok haszna van/♂☺
13168. nitán (válaszként erre: 13167. - Nitán)
2008. dec. 10. 18:44
Még a beiglit is lefyaszthatod így
13167. nitán (válaszként erre: 13165. - Jjhmarta)
2008. dec. 10. 18:42
A nem sokáig elálló süteményeket minden további nélkül lefagyaszthatod. Egy tepsi sütményt 4 felé vágsz, minden db-ot folpackba csomagolsz és beteszed a fagyasztóba.Fogyasztás előtt kb 2 órával kiveszed és olyan mintha most sütötted volna.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook