2023 babát tervezünk 😊 (beszélgetés)
Szia!Én is úgy gondolom,hogy a legjobb amit most tehetsz,ha nem erőlteted rá a dolgot.Okkal érzi úgy,hogy neki most időre van szüksége.Keresztülment pár hormonváltozáson,kicsit regenerálni kell a lelkét.Hamarosan újra erőre kap és Te addigra fel tudsz készülni esetleg,hogy mivel lehet elősegíteni,hogy meg tudjon maradni a baba.Bár ilyen téren való vizsgálódás úgy vélem hasznos lenne.
Addig töltődjetek fel,koncentráljatok kettőtökre.Ha tehetitek utazzatok el 1-2 napra vagy keressetek vlmi közös hobbit ha még nincs.Lelkiekben azt hiszem ez mindkettőtöknek segítene.
Kívánom,hogy mielőbb újúlt lelkesedéssel tudjatok nekivágni a babaprojektnek!😊
Szia! Nagyon sajnálom, ami veletek történt. El tudom képzelni, hogy feleséged most nagyon fél, hogy ne történjen meg újra. Egy következő pozitív tesztnél biztosan arra gondolna, hogy nehogy megint.. A vetélések után amúgy nézték feleségedet ultrahangon, hogy kitisztult-e a méhe? Az fontos.
Nekem egy családtagom is ezen ment keresztül, többször elvetélt, mindig az 5-6. héten, szívhang sosem volt. Sajnos az orvos neki is azt mondta, amit nektek, hogy várjon, mert az orvosi protokoll az, hogy 3 vetélés után kezdenek vizsgálódni. Hát szerintem ez szörnyű hozzáállás. Ilyenkor kell az embernek kezébe venni a dolgokat, maga is tud vizsgálatokat intézni. A leggyakoribb indok, ami miatt ilyen korai szakaszban történik vetélés, az trombofíliai okból vagy immunológiai indokból történik, mert valamilyen vérképzési zavar miatt nem kap megfelelő vérellátást a magzat, ezért hal el már az elején. Ezt nagyon egyszerű megvizsgálni, vérvétellel nézik. Az Istenhegyi Géndiagnosztikai központban (meg más magánhelyeken is) meg lehet nézetni fizetősen, tb alapon úgy lehet, ha a háziorvos ad beutalót immunológushoz és hematológushoz, és majd ezek a szakorvosok tudják kiírni a vérvételeket tb alapon, de ezekhez a szakorvosokhoz általában több hónap bejutni. Ezen kívül amik okozhatnak vetélést: pajzsmirigy probléma és inzulinrezisztencia, ezeket is vérvétellel meg lehet nézni. Aztán ha ezek rendben, akkor szervi okot lehet keresni, mert pl egy méhsövény, polip vagy mióma a méhben okozhat vetélést, ezt méhtükrözéssel nézik meg. Ennek 2 módja van, tb alapon altatással végzik, ha reggel végzik, akkor már aznap délután haza lehet menni. A másik módja fizetős, de ott egyből el lehet menni a beavatkozás után, ennek a neve office méhtükrözés. Tulajdonképpen csak azért altatnak, mert egy elavult vastag eszközzel végzik a tükrözést, ami miatt méhtágítást kell végezniük, és ez fájdalmas, ezért az altatás. A fizetős office tükrözésnél pedig egy nagyon vékony eszközt vezetnek fel. Tehát a tudomány már fel tud kínálni gyors és fájdalommentes vizsgálatot, csak az államnak nincs rá pénze.
Tudom ez jó sok információ, de ezeket érdemes végigjárni. A rokonomnak egyébként az immunológiai vérvételnél derült ki gond, mikor kiderült a gond, vérhigítót kellett adnia a pozitív teszttől, és úgy már meg tudott születni a baba.
Mindig megzavarodok, hogy hol írtam már le a dolgokat. 😄
Nem jött még meg azóta se. A wc papíron 10. dpo-n volt egy minimális barna, azóta nem, amikor a msz-t nézem, akkor az ujjamon barnás nyák van, de inkább világos, szóval tudjafene.
Amúgy még mindig fenn van, még nem is vizesedek (1-2 kggal mindig megugrik ilyenkor a súlyom)
REggel nyomott kicsit a hasam, de azóta az is elmúlt, semmit se érzek. 🥴
Ma van 12. dpo a facelle (10-es) teszt negatív. Ha nem jön meg hétfőn tesztelek újra. Bár jelenleg csak 10-es DAVID meg 25-ös xepil van itthon. (Ugye 16. dpoig megjöhet igazából attól független, hogy nekem 12-13 nap az átlagos luteálisom)
Szia,
Sajnálom, hogy nektek is át kellett ilyeneket élni.
Bár érdemben nem tudok hozzászólni, de mielőbbi helyreállást, és pozitív tesztet kívánok!😊
Nekem 20.héten lett angyalka a babám, szóval tudom mennyire nehéz. Adj neki időt, aztán belevágtok kicsit tudatosabban, biztosan sikerülni fog!😊
Sajnalom, hogy Veletek is megtörtént... hogy elindul egy pici lélek.. aztán megszakad a dolog. Átérzem. Én is ebben a helyzetben vagyok... velem sem egyszer törtent meg 😔
🤣🤣🤣 ez a combkenegetes
Felnevettem! Köszi! 😄😄🤣
Kívanom Nektek, hogy a párod lelkileg rendbejöjjön és újra közösen várjatok a csodát ❤
Haha 🤣🤣 elképzeltem ezt a comb kenegetést titokban éjjel. 🤣🤣
Persze, mindenképp kell hozzá ő is, hogy akarja újra, és lelkileg rendben legyen.😊
Köszi a választ 😊 és sajnálom, hogy jött a nem várt nálatok 😞
A Krio intézetben én már voltam spermaanalízisen, mindent rendben találtak, még 35 év alatt vagyok.
Feleségem most a lelki nehézségek után pár hónap nyugit kért, hogy helyreálljon a szervezete és addig nem nyaggathatom dokival 😕
Gondoltam rá, hogy titokban este lefekvéskor a sötétben azért lehet bekenem a combját a ciklusbarát krémmel miközben simogatom 🤣 De egyrészt ahhoz tudnom kéne a ciklusát hogy mikor csináljam. Másrészt inkább azt szeretném, hogy ő akarja újra.
Szia!
Üdv. itt, ritka, hogy egy férj jelentkezik be ide!😁
Nekem csak egy ment el nagyon korán, azóta teherbeesni sem sikerül.. 😞 úgyhogy ebben sajnos nem tudok segíteni, de ha nálatok már 2x előfordult, akkor érdemes lenne orvoshoz fordulni, mert több dologtól is elmehet. Sok esetben a progeszteron hiány a ludas, de lehet Rh vércsoport összeférhetetlenség is (Rh-negatív anya és Rh-pozitív baba között lehet probléma, a baba ilyen esetben az apától örököl), vagy akár trombofília. Érdemes lenne felkeresni orvost, mi már bejelentkeztünk meddőségibe, 1 évnél járunk.
Sziasztok!
Új vagyok itt, a feleségemmel szeretnénk babát, az elsőt. A segítségeteket kérem, mert van sok kérdésünk és úgy látom itt egy szuper együttérző közösség van.
Már 1 éve próbálkoztunk, amikor decemberben pozitív lett a teszt és nagy volt az öröm. Sajnos 1 hétre rá elment 😢 Januárban ugyanígy jártunk, pozitív terhességi tesztek után ismét elment.
Az esetek előtt mindig 28 napra pontosan megjött neki. Most még csak várjuk hogy helyreálljon a szervezet, újra megismerjük a ciklust. A vérképek jó eredményt mutatnak, a pozitív teszt után a hcg és a progreszteron szint már jó magas volt, növekedett, csak aztán valamiért elkezdett zuhanni 😞 A dokik csak azt mondják várjunk türelemmel.
Nos, én várni tudok, de nem cselekvés nélkül 😁 Valamit tenni akarok a cél érdekében, ami a lelkemet, lelkünket megnyugtatja és talán hasznos is, de nem árt.
A progreszteron krémekkel kapcsolatban sokat olvastam, hogy az segíthet helyreállítani a ciklust és utána az újabb próbálkozásokban is segítség.
Van esetleg köztetek olyan aki szintén átesett hasonló helyzeten és tudna tippet adni mi segíthet? 🙏
A WTN Ciklusbarát krémről van valakinek tapasztalata, véleménye?
Köszönjük előre is és szurkolunk nektek 😊
Nekem is fent van.
Köszi, én is neked!❤️😘
Inkább méhnyak igaz, nem tudom sotanában én személy szerint miért méhszájazom, de az is ott van :D
Nekem is ez a 11/12. dpo. Viszont ami fura kicsit nekem, hogy a méhszájam tök fenn van és pici, vagy hogy mondjam. De ugye ez 2 óra múlva is változhat. :)
Szorítok, hogy beágyazódás legyen, ne mensi. ☺
Hát még semmi, de most egy nagyobb adag stressznek vége, lehet a testem tudta ezt és megvárta :D
Mindenesetre, ha reggelig nem jön meg ellövöm az utolsó facellet. Az már mindenképp tuti lesz. (Vagy mensi miatt vagy az eredmény miatt :) )
Nahj... azert én meg drukkolok hátha... de persze, az embernek nem szabad beleélnie magát ilyenkor.
Meglátjuk, hogy jó időzítés volt a 2 nappal előtte. Olyan hosszú lesz ez a ket hét mpst 😬😬😬