Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2017 szeptember Kistesó projekt indul fórum

2017 szeptember Kistesó projekt indul (beszélgetős fórum)


2017. szept. 14. 08:32
Sziasztok! Furcsa helyzet állt elő. Emlékeztek mikor elsején írtam, hogy görcsölnek és barnát rám két napig? Tegnap kellett volna megjönnie, először gondoltam a gyógyszer után bármi lehet, és beteg is lettem...aztán tegnap este alig bírtam elaludni, mert belémötlött, hogy lehet az volt a "mensi" szeptember elején :o
2017. szept. 10. 12:05

Az étkezésre odafigyelek, csak minőséget veszek, halfilére többet költők, mint vitaminokra.

Nem eszünk felvágottakat csak Pick téliszalámit, gyulai kolbaszt, fekete erdei sonkát. A reggelihez facsarom a gyümölcslevet. Igyekszem sok gyümölcsöt zöldséget enni és etetni a családdal. Edzőterembe járok heti 1*, a férjemmel pluszban Squassolni járunk, a kisfiúnkal biciklizni úszni.

Emellett imádom az édességeket tegnap tiramisu volt a desszert, ma nutellas muffin simán megfér szerintem egy kis élvezet is mértékkel persze.

44. SAABina (válaszként erre: 43. - Zozi10)
2017. szept. 10. 11:57

Én a vigantolból kétnaponta egy cseppet, Cetebe 5oo mg.

Centrum multivitamint, vagy a biotech női vitaminját, de csak kúraszerűen egy évben 2*

43. Zozi10
2017. szept. 10. 10:34
Had kérdezzem meg,hogy aki szedi a femibiont, szed mellette más egyeb vitamint is (C,D bármi), vagy csak azt? Köszi a válaszokat!
42. Zozi10 (válaszként erre: 41. - SAABina)
2017. szept. 9. 21:39

Szia, 8 és 10 évesek :-)

Levetettem aug.17-en a spirált, ra két napra megjött, azóta tesón vagyunk. Lassan letelik egy hónap.

41. SAABina (válaszként erre: 38. - Zozi10)
2017. szept. 9. 18:11

Szia Zozi! Örülünk Neked!

Mekkorák a gyerekek? Ha jól értem spirál után vártál egy mensit és azóta próbálkoztok?


Lányok nekem is lenne egy kérdésem hozzátok, ti nem féltek, hogy milyen lesz az élet, ha újra bővül a család?

Én újra dolgozom egy éve már, mellette ovis a kisfiam, az itthoni dolgok is mind rám hárulnak minden nap hulla vagyok, néha megkérdezem magamtól, hogy fogom bírni amikor már kétfelé szakadok. Maximalista is vagyok és ez sajnos megnehezíti a dolgokat minden téren :)

40. SAABina (válaszként erre: 37. - Kismis)
2017. szept. 9. 18:03
Én úgy érzem, h tudom mikor van. A nyák ragadós, egész nap fantáziálok a szexről és kijön fix helyen egy kis pattanás :)
39. Zozi10
2017. szept. 9. 15:44
Az első terhessegnél sose figyeltem mikor van ovu, a másodiknál nem volt idő,mert nincs két év a két gyerkőc között. Most,h ők már nagyok, tudtam,h mikor van ovu,mert volt időm utana nézni,milyen jelekre figyeljek ;-)
38. Zozi10
2017. szept. 9. 15:41

Sziasztok,

3 év spirál után megébredtem,hogy szeretnék még egy bébit a két tesó mellé.

Furi volt 3 év menszis élet nélkül újra átélni piroskát, de túl vagyok rajta. Azóta eltelt pár hét, remélem nem fog újra megjönni.

37. Kismis
2017. szept. 9. 14:11

Lányok amúgy ti szoktátok érzékelni az ovulációt? Én már el is felejtettem milyen az.. mert az utobbi evekben vegig terhes voltam vagy ha nem akkor tabit szedtem. De ugy remlik szokott fajni is 16. Napon a hasam ami stimmel is mert regen egeszen kamaszkorom ota 32 naposak a ciklusaim.

Itt filozok par napja hogy most mi van, mert ugye szept. 1-jen jott meg es ma 9. van tehat 9. Ciklusnapon vagyok. 2 napja megtapogattam a mehszajamat es full puha es nyitott volt.. folyasom az nagyon minimalis volt es inkabb csuszos allagu.. viszont pé. fajdalmat meg nem ereztem.. hogy most akkor volt ovu vagy nem. Gondolom nem volt amugy mert logikusan 16. Nap korul lenne, persze elvileg mert az is lehet h a tabletta miatt kicsit csuszni fog a dolog.. lehet inkabb veszek ovu tesztet.

Ti hasznaltok? Ovulaciot mi alapjan lovitek be?

36. SAABina (válaszként erre: 35. - Kismis)
2017. szept. 8. 19:10

Nekem a Jánosba ment át a doki, akinél végül a kisfiam született a Péterfybe. Ott is van Pic ezért nyugodt vagyok, már ami ezen részét illeti. Pont ma jutott eszembe, hogy el ne felejtsem, h jövőheten megjön. Elkényelmesedtem a gyógyszer szedése alatt, tudtam mikor szünetet tartok 3 nap múlva megjön. Most már jegyzem a dátumot :)

Én is most kezdtem a femibion babatervezést.

35. Kismis
2017. szept. 6. 22:08
Ja még így visszaolvastam és a koraszülöttosztályok kapcsán annyit mondanék, hogy vannak különbségek.. Az én lányom a Pesten a Bókay utcai klinikán volt ahhol 1000%-ban profik voltak, minden lélegzetvételét figyelték, nehogy gond legyen, az első nyikkanásra odajöttek mindig..ez volt 3 hétig.. Már vittünk koraszülött napon ajándékkosarat és idén is fogunk. Aztán mi is a Péterfybe kerültünk 5 hétre. Az jó hely de ott is már lazábbak voltak. Szóval biztos vannak rosszabb helyek is meg jobbak is. Most egyébként a Péterfy-be járok nőgyógyászhoz meg terhesgondozásra is oda fogok mivel oda tartozom, na meg ugye ha ne adj Isten koraszülnék újra (de remélem ha meg is történik csak ilyen 35-36 hétre szülök amivel nincs olyan nagy baj) van koraszülött osztály.
34. Kismis (válaszként erre: 33. - SAABina)
2017. szept. 6. 22:00

Szia! Na végre válaszolok. Minden dokinál elmondtam,hogy kora lett az első babám, és fogadott dokim is volt de mégsem figyelt rám annyira, hát meg is lett a baj. Na de ki tudja már miért lett ennyire kora a lányom. Remélem most majd minden jól alakul.

Ez a várni vagy nem várni tabletta után dolog olyan, hogy minden doki mást mond. Pár napja pont olvastam egy olyat, hogy azért terjedt el ez a nézet, mert régen nem ha egyből tabletta után teherbe esett valaki, nem tudták azokkal a készülékekkel pontosan megállapítani a terhességet. Így mi nem várunk, de nem is bizos hogy elsőre összejön, viszont vitamint azt elkezdtem szedni. Kinéztem a reklámból ezt a femibion babaváró tablettát :D, de most válogattam át a gyógyszereket, vitaminokat és találtam C-vitamint, folsavat, béres-cseppet, D-vitamint.. úgyhogy most odakészítettem őket a mikróra és inkább próbálom először ezeket elfogyasztani.

Igen én is ezen filóztam pont, hogy megvan a nagyobb meg a kisebb korkülönbségnek is a maga szépsége ill. nehézsége. Ha több egy kicsit a korkül. akkor legalább több figyelmet kap minden gyerek. Tény, hogy mióta megszületett a kicsi, a fiamra átlagban kevesebb idő jut. bár most már kezd könnyebb lenni, meg már együtt tudunk játszani játékokat most hogy nagyobb egy kicsit a lányom és nem csak feküdni tud :D

33. SAABina (válaszként erre: 32. - Kismis)
2017. szept. 1. 12:18

Szia Kismis :) Az én kisfiam is 35. héten született. Izgulok, hogy másodjára mi lesz. Neked a második terhességednél ezt figyelembe vették?

Nekem annyit mondott a dokim, hogy mindig tartsam be amit kér. Kezdésnek azt, hogy gyógyszer után 2 hónap szigorúan off ami a próbálkozást illeti. És femibiont szedjek.

Az elsőnél megvolt a szünet, hiszen fél év után jött, a femibiont meg akkor hagytam abba, mert mondom magamnak már fél éve szedem ki tudja mikor jön össze csak nem szedhem "örökké" szóval amikor pozitívat teszteltem akkor kezdtem újra.

Én még ezt a korkülönbséget is kicsinek érzem (5-6 év lenne) :) én nem vagyok ilyen bátor, és őszintén szólva jó volt meszakítani a hosszú otthon létet, a terhesség 7. Hetétől 3 éves koráig otthon voltam. Jó volt kiélvezni a kisfiammal mindent, hogy csak ő van nekem. Most lett középsős el sem hiszem, nagyon gyorsan megy az idő.

Sok sikert neked is a 3. Babához! :)

32. Kismis
2017. szept. 1. 11:01

Sziasztok! Csatlakozom ide is :) Nálunk két gyerkőc van, 2,5 éves fiú és 1 éves lány. Most szeptemberben kezdjük a babaprojektet. Nekem bejön ez a kis korkülönbséges dolog habár nem mindig egyszerű mert nagyiék vidéken, férjem egész nap dolgozik tehát segítség nulla :D De mire megszületne a kicsi, a legnagyobb már oviba megy tehát kettővel leszek itthon. Nekem ennél a terhességnél nagson kell majd vigyázni, mivel mindket gyerkem koraszülött lett (35 hét és 28) valamint függőleges irányú a császárhegem ami problémásabb így már csak progi császár lehet.

Most hagytam abba a bogyót, megjött és elvileg e hónap közepén lesz ovu de azt mindig meg szoktam érezni amúgy is. Mindenkinek sok sikert!

2017. szept. 1. 10:17

Helló lányok! Ugye augusztus 14- én abbahagytam a gyógyszert utána megjött a megvonások vérzés ahogyan szokott. Utána nem kezdtem meg az új levéllel, és tegnap volt egy kis görcs és picike barnázás. Éreztem, hogy görcsölget, pont fel kellett állnom az irodában ahol dolgozom és éreztem, hogy jön valami, és utána láttam a mosdóban...

Amikor 11 év után abbahagytam a harmonetet nem volt ilyen gondolom nem minden gyógyszer egyforma most mást szedtem 4 évig.

Ennyiben is maradt azóta.

30. minerva84 (válaszként erre: 26. - 5236d12e25)
2017. aug. 29. 14:48
Nem lehet könnyű. Nekem szerencsére van segítségem. Anyukám nagyon közel lakik hozzánk (kb. 5 perc séta) és a férjem is rengeteget segít. Korán reggel megy dolgozni, de délutántól mindig itthon van. Ezért is merném bevállalni kis korkülönbséggel a tesót. 😊 Persze, ha sikerül. Tényleg remélem, hogy nem kell újra éveket várnunk.
29. SAABina (válaszként erre: 28. - Gabriella_127)
2017. aug. 28. 17:34
Nálunk is :)
28. Gabriella_127 (válaszként erre: 18. - SAABina)
2017. aug. 28. 17:32
5 év lenne a korkülönbség, ha mondjuk mostanság összejönne. :)
27. SAABina (válaszként erre: 26. - 5236d12e25)
2017. aug. 28. 16:45
Nem tudsz mit tenni, abból kell főzni ami van ugye. Tudom, hogy nehéz. De túl leszel ezen is, az ember főleg egy anya találékonysága nem ismer határokat. :)
26. 5236d12e25 (válaszként erre: 23. - SAABina)
2017. aug. 28. 13:45
Kislányom születése óta szinte egyedül vagyunk, apa eddig hetelt folyamat hol külföldön hol itthon, hétvégén maszek. Most 3 hete nem maszekol. Ettől függetlenül ugyan úgy vagyunk csak este fél6kor haza ér apa. Segítségem nincs, szüleim hiába laknak relatív közel , a közlekedés pocsék, és hiába nem túl idősek szüleim eléggé betegesek. Nővérem meg.. javarészt külföldön van. Anyósék totálisan kizárva, csak akkor látják Lilit mikor épp anyuméknál vagyunk és elmennek az utcában ( szomszédok) és ennyi. Eddig is pihentem amikor csak tudtam és vissza vettem a lendületből, fogalmam sincs ennél jobban még is hogyan tegyem.
25. SAABina (válaszként erre: 24. - Minerva84)
2017. aug. 28. 13:40
Akkor nem csak én vagyok ilyen rákészülős megnyugodtam :)
24. minerva84 (válaszként erre: 20. - SAABina)
2017. aug. 28. 13:30
Azért december, mert kell egy kis idő még néhány dologra: Nőgyógyásznál rákszűrés, endokrinológushoz is kell mennem (pm alulműködés miatt, hogy a tsh rendben legyen + prolaktin szint ellenőrzés) és nekem is fogorvosnál egy-két látogatás. Hát nem egyszerű 😊 Ja és azokat a vitaminokat, gyógyszereket fogom szedni, amiket az első terhesség előtt. Persze ezeket megbeszélve a nőgyógyásszal, endokrinológussal.
23. SAABina (válaszként erre: 22. - 5236d12e25)
2017. aug. 28. 12:31
Szegénykém, és hogy viseled? Nem egyszerű, kitartás! Van segítséged? Hogy oldód meg a hétköznapokat? Én nem is tudom mit csináltam volna egyedül a férjem korán reggel megy és kora este jön, vagy még tovább is néha+ hétvégére is becsúszik a munka.
2017. aug. 28. 10:20

Tegnap megjártam a dokim, megint elkezdtem vérezni.

Van egy 2cm hematoma. szóval most eléggé szigorúan pihennem kellene, de 2.5 éves mellett elég nehéz.

21. 5236d12e25 (válaszként erre: 19. - Minerva84)
2017. aug. 28. 10:19
Hidd el a 2. sokkal sokkal könnyebben jön össze. Én is azt hittem megint 2 évet kell majd várnunk aztán 10 hónapra rá összejött. :)
20. SAABina (válaszként erre: 19. - Minerva84)
2017. aug. 28. 09:48

Szia! 5 év az emberpróbáló lehetett. A második általában könnyebben jön, a szervezet emlékszik hogyan kell teherbeesni.

Még mi sem próbálkozunk, de már tervezek sok mindent. Nőgyógyásznál voltam, labor, most a fogorvost járom, még van egy tömésem amit ki kell cserélni, letört belőle egy darab. És akkor meg is vagyok, nyugodtan vághatunk bele a lecsóba :)

Te hogy készülsz?

Miért csak decembertől próbálkoztok?

2017. aug. 28. 07:27
Sziasztok! Igaz, hogy mi csak decembertől próbálkozunk majd, de csatlakoznék hozzátok. 😊 Első babám akkor lesz 9 hónapos. Ő nagyon nehezen jött össze (5 év), ezért is próbálkozunk ilyen hamar a tesóval.
18. SAABina (válaszként erre: 17. - Gabriella_127)
2017. aug. 27. 20:36

Nekem júliusi a kisfiam, ha elsőre összejönne akkor lenne a kicsi is az nálunk. Mi még nem próbálkozunk, egy hete hagytam abba a gyógyszert 1 hónapot várunk, femibion babatervezest kezdem el szedni addig.

Nálatok mekkora lesz a korkülönbség?

17. Gabriella_127 (válaszként erre: 16. - SAABina)
2017. aug. 27. 20:27

2. lenne, remélem sikerül most augusztusba, örülnék még egy májusi kis cserebogárnak. :D

Habár már rég megy a próbálkozás, kisebb-nagyobb szünetekkel.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook