Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2017 szeptember Kistesó projekt indul fórum

2017 szeptember Kistesó projekt indul (beszélgetős fórum)


2017. szept. 28. 14:41
Sziasztok! Én is szeretnék csatlakozni. Kriszta vagyok, 33 éves, első kislányunk, Vivien júliusban múlt 2 éves. Az ő tervezésével könnyű dolgunk volt, éreztem a peteéréseimet, könnyű, gyors, fájdalommentes, pontos ciklusaim voltak. Megbeszéltük a férjemmel, hogy vágjunk bele, épp pé-m volt, és láss csodát... első hónapban sikerrel is jártunk. Nem volt időm rágörcsölni a dologra. Szülés óta viszont minden menstruáció a kínok kínja, sokáig tart, nem olyan pontos, fáj a fejem, görcsölök, szenvedek, és nem érzem a peteérést sem, mert szinte folyamatos, napokon át tartó alhasi fájdalmam van pé környékén. Nem vészes, csak folyamatos. Voltam emiatt nőgyógyásznál, azt mondta, a császár miatt lehetnek ott összenövések, az feszülhet. Vivien egyébként sürgősségi császárral született 40+1-re, vizsgálatra mentünk be a kórházba, de nagyon alacsony és gyenge volt a szívhangja, burkot repesztettek, és a magzatvíz tiszta zöld volt, úgyhogy vittek is a műtőbe. Visszatérve a kistesó projectre, ez az első hónapunk, sajnos a férjem külföldön dolgozik, így az együttlétek ideje adott... Hétvégén itthon volt, adtunk az élvezeteknek, számításaim szerint vasárnap pé-m, érzéseim szerint csak hétfőn, és vasárnap voltunk együtt... Nagyon bízom a sikerünkben ismét, bár tudom, hogy óriási szerencse kell ahhoz, hogy ismét első próbálkozásra beteljesüljön egy újabb álom. Szurkolok mindenkinek! 😀
105. Szedrecske (válaszként erre: 104. - Dittti)
2017. szept. 28. 08:05

Sok sikert a terveitek megvalositasahoz 😘

Kb akkor egyidoben hoxaztunk, en is 6 eve utoljara, vagyis akkor aktivan, meg kb ket evig , majd hosszu evekig abszolut semmi, es most a masodik tervezesenel hasonlo okok miatt kezdtem ujra. Mivel a kornyezetemet persze apan kivul nem szeretnek ido elott bevonni, igy megiscsak jo hasonlo sorsuakkal, vagyuakkal beszelgetni.

Remelem , hamar bekoltozik az egeszseges kis embriod 😘

104. Dittti
2017. szept. 28. 05:34

Sziasztok!!

Már többször beleolvastam a fórumba, utoljára akkor "hoxáztam", amikor a fiammal voltam várandós. 7 éve annak :-) ha nem gond, akkor csatlakoznék, olyan jó lenne olyanokkal beszélgetni, akik hasonló cipőben járnak, mint mi. Vagyis tervezik, dolgoznak a második, harmadik, negyedik.....babán :-) nekünk már van egy 6 éves fiunk, aki mellé hosszas tervezés, pontos megtervezés után idén steptembertől kistesót szeretnénk. A megtervezés tényleg elég fontos nálam, mert jelenleg még városban élünk, de vettünk egy házat falun, ahol jövőre kezdi a gyerek az elsőt. Es mire ő elsős lesz, már meg "kell" születnie a tesónak a nyáron. Kardinális kérdés a tesó érkezésének ideje, mert én a dolgok nehezítése gyanánt még egyetemre is járok. Szeptember közepén nekem is kezdődne a tanév újra. ÍGy én a júni, júli, aug hónapokra időzítenék. DE a természet majd tudja, így a júniusról lemaradtunk, mert az első próbálkozós hónap nem hozott babát. Tudom, hogy nem lehet tervezni előre ezt a dolgot......de amennyire ellene voltam a második gyereknek, most annyira rágörcsöltem......gyártom sorra a "mi van, ha.." Kezdetű negatív gondolatokat. A párom full laza, ő kiélvezi a dolgot, amit én hajlamos lennék rutinszerűvé tenni a terveim miatt. Nyugtassatok meg, hogy ez csak a kezdeti lelkesedésem miatt van :-) A fiam nem egy kimondottan tervezett baba volt, ott nem volt időm ráfeszülni semmire. :-)

103. Szedrecske (válaszként erre: 102. - Kismis)
2017. szept. 27. 21:55

Koszonom szepen , ez nagy segitseg!

A nyakot mindenkepp figyelni fogom!

De a mehszajvizsgalatot tapasztalat hijan eleg neheznek tartom.

102. Kismis
2017. szept. 27. 21:24

Ja igy ertem az ovutesztes dolgot :) ha negativ lett az ovuteszt akkor vagy nincs peteeres vagy nem most van. Mert ez ugy van hogy a szarazsag utan nem egybol van a tojasfeherjes hanem fokozatosan a kremes allagbol atmegy egyre csuszosabb olajosabb allaguva es amikr a legjobban olyan az az ovu. Lehet neked az a rsz van hogy kozeledsz az ovu fele de nem biztos h penteken lesz. a mehnyaknyakot minden nap nezd es a mehszajvizsgaltot is ugy tudod ertekelni ha rendszeresen figyeled. Belinkelek valamit ugy erthetobb.


[link]


[link]


Meg ennek a vége felé.

101. Szedrecske (válaszként erre: 99. - Kismis)
2017. szept. 27. 16:26
Igen, most mi is lakasban lakunk, mondjuk ahhoz kepest hogy azt hittem, egy lakasban semmi dolga az embernek, hat nagy csalodas, sosem gondoltam volna hogy pl a negyediken nagyobb a por mint egy kertesben. De nagyon nagyon vagyok vissza kertesbe, nekem ez egy borton. Erosen vizualizalom mar, hogy a baba minden nap kint alszik a kertben egy nagy fa arnyekaban😉
100. Szedrecske (válaszként erre: 98. - Kismis)
2017. szept. 27. 16:23

Köszönöm a bőséges válaszodat 😘

Igen ugy ertettem, hogy meg nem hittem el teljesen , hogy biztosan nem vagyok terhes , igy terhessegi teszt is esedekes volt. De mivel delutan volt ez inkabb az ovitesztnek kedveuett, mivel a nagy varakozas kozben belevsusztam a kovetkezo ciklus ovu elotti termekeny napjaiba 😂

Ezt a tojasfeherjeszeru nyakot mar kezdem kapisgalni, szerintem nekem most masodik napja ez van, ki is hasznaljuk a helyzetet. A rozsaszines viszont nem pehet beagyazodas miatt szerintem legallabbis, mert azelott nem voltunk egyutt csak ket hettel. Viszont olvastam valami attoresi verzesrol. Talan az?

Remelem, hogy mar teljesen behozta a kicsi lanykad is a "lemaradasat " ( sulyban, fejlodesben) a korabbi erkezese miatt 😘 Miert volt koraszules?

Szeretnel meg negyediket is? De jo! En nem vagyok ilyen bator! Latod a masodikra is 6 evet vartam lelkileg. Pedig kezemet a szivemre teve mondom, hogy csodanyugodt es jolnevelt, szofogado funder kiscsavom van.

Most egyebkent ez az ovuteszt is megkavart, ma is negativ lett. Pedig nyák van, meg elvileg penzeken lenne ovulacio.

A mehszajat hogyan lehet ellenorizni?

99. Kismis (válaszként erre: 97. - Szedrecske)
2017. szept. 27. 13:51
Jah ez tökre erthető. Kertes hazban sokkal tobb a munka, hát még ha allatok id vannak. Mi lakasban elunk de sokszor alig van idom mindenre, a hazimunka elveszi az idom nagyreszet.
98. Kismis
2017. szept. 27. 13:48

Üdv az újaknak!

Szedrecske, kellett egy kis idő amíg kibogarásztam hogy ovuteszt vagy terhesteszt mi van?! De értem, meg van kavarodva a ciklusod és így elég nehéz számlogatni.. ovuteszt is mehet persze, viszont amit én most használok az a sima méhnyaknyák csekkolás és eddig, az első fogigátló mentes ciklusban úgy tünkk be is válik, nagykönyvi adatok szerint alakul h tojasfeherjes nyak puha mehszaj stb. Ezt esetleg nem probalod meg? Nekem megkonnyiti h mikor kell probalkozni. Ja amugy meg a rozsaszines folyas nem lehet h beagyazodas neked?

Nálunk úgy jött a harmadik gyerek gondolat, hogy áprilisban tartottam egy gyogyszermentes honapot, es akkor nagyon szedultem meg sokszor elfeheredtem, mint kiderult vashiany okozta na de azt hittem teherbe estem. Csinaltam tesztet, akkor még azon aggodtam hogy ugye negativ lesz? Mert a lanyom akkor meg csak korrigalt 6 hos volt es meg elegge belém voltak égve a koraszuletese korulmenyei. Na de ettol kezdve egyre többször jutott eszembe, hogy ha most pozi lett volna a teszt akkor ennyi meg annyi honapos lennék és hogy végülis szeretnék még egy babát meg amúgy is hármat terveztem csak a félelem tart vissza. Aztán a teljes elutasítás valahogy átment akarásba és a férjem is többször viccelödött hogy mar csak egy ujabb baba hianyzik stb. Szoval ö is elültette a bogarat a fülembe es aug kozepen mondtuk ki hogy abbahagyom a bogyot. De egyébként érdekes hogy mielött terhes voltam az első gyerekemmel, még egy tesót akartam. Terhes lettem a másodikkal, akkor azt gondoltam ezutan még egy harmadik is biztos lesz valamikor. Aztan most hogy elesben gyurunk a harmadikra ugy gondolom csak még egyet (negyediket) lehessen (majd kesobb min. 10 ev mulva hogy a harmincas eveimben is babazhassak, most 25 vagyok). Most ez lehet hülyén hangzik de egy hónapja konzultáltam a nögyógyásszal is azt mondta a függőleges császáthegem miatt ez legyen az utolso terhességem de én ezt valahogy nem tudom elfogadni, hogy ugy induljak neki a babanak h ez az utolso hogy pocakos lehetek es erezhetem belulrol rugdalozni es nem lehet tobbet. Persze az akarás mellett azt is latba kell vetni hogy tisztességgel fel is kell nevelni őket és kitanittatni. Na majd meglátjuk mit ad Isten.

97. Szedrecske (válaszként erre: 95. - Nezalee)
2017. szept. 26. 14:07
Milyen fura. En mindig is gyerekparti voltam, es csodakent eltwm meg a varandossagot, babazast meg mindent, de a nehezsegek elvettek a kedvem egy idore. Most valoszinu az is teljesen mas, hogy mar egy 6 eves azert nagyreszt mindenben onallo ss sokszor nagyon magy segitseg. Igy mar nem felek a napi feladatoktol, eaadasul most aenetileg lakasban elunk, nem kertesben. Itt azert messzemenoen nincs annyi feladat ... sot
96. Szedrecske (válaszként erre: 94. - SAABina)
2017. szept. 26. 14:05

Nem, mar a kisfiam elott sem szedtem, tehat kb 10 eve nem szedek fogamzasgatlot. Viszont milor a szopatast abbahagytam, egybol beallt rendszeres 30 naposea a ciklusom viszont mog elotte 5 napos volt most csak 3.

Es nagyon gyenge, de a doki latott peteerest , vastag nyalkahartyat es sargatestet elozo honapban.

Egyebkent reggel 14. napon is megativ, igy ma uj projektbe kezdtunk. Csak azt nem ertem az ovu tesztem mierz megativ, ha elvileg holnap lenne esedekes az ovulacio. ( elvileg) Remelem nem keszem le rola 😂

95. nezalee (válaszként erre: 91. - Szedrecske)
2017. szept. 26. 12:57
Én a lányom előtt nem voltam gyerekpárti. Ennek ellenére a leányzó tervezett baba volt. Aztán rájöttem, milyen csodás dolog édesanyának lenni, minden nehézség ellenére is. Így eldöntöttük, jöhet a kistesó. :)
94. SAABina (válaszként erre: 93. - Szedrecske)
2017. szept. 26. 07:41

Fogamzasgatlót szedtel előtte? Esetleg meg most áll be a ciklusod én erre tudok gondolni.


Egyébként az én kisfiam még kis csoportban mondta tavaly, hogy az ő tesója kórházban van, nemsokára hozzuk haza :D

Amikor érkeztek sorra a kistesók az ovis csoporttársaknál, egyik alkalommal a folyosón kiabált utánam, hogy anya ugye üres a hasad :D

2017. szept. 25. 20:49

Lányok,

Ma hajnalban es most este volt egy pici rozsaszines folyas a wc papiron, tisztasagi beteten semmi. Van valakinek errol tapasztalata ket esetre?

1. Ha a ciklusom 13. Napjan vagyok 30 napos ciklusnal?

2. Ha korai terhessegben van ugyanez kb 4-5 hetesen?( ezt azert nem tudom biztosra, mert a teszt legutobb szombaton megativ volt, viszont az elsonel is csak ket het mulva lett pozitiv , igy meg van esely, reggel tesztelek) Viszont hezek ota a hasam aljan jobb oldalt erzek neha feszuleseket, nem igazan fajdalom.3 napja eszmeletlen almos vagyok egesz nap, neha emelyges, eros hanyinger is kisert , es eros szegaerzekenyseg.

92. 5236d12e25 (válaszként erre: 87. - SAABina)
2017. szept. 25. 20:20
pco ir mellett baromira figyeltem mindig a testem jelzéseit, mivel a ciklusom össze vissza volt meg.
2017. szept. 25. 18:13

Ki hogz tervezte/tervezi a masodikat?

En az elso elott mindig kettot terveztem, de az elso szuletese utan ( bar csoda nyugodt es egeszseges volt mindig, semmi gondom nem volt vele,de) letettem a kistesorol. Egyedul voltam vele hetfotol szombatig falun. Eam vart a magy kert, haziallatok, udvar, haztartas, mert a parom latastol vakulasig dolgozott. Amellett, higy imadtam a babaval lenni, nem volt konnyu mindig mosolyogva helytallni, mindent egyedul rendben tartani. Es elveztem , ahogy a kocsim egyre onnallobb, egyre nagyobb, mar egyaltalan nem vagytam masodilra, es o sem akart hallani sem a tesorol. Igy egyszeru volt a sztori. Es eltunk boldogan, elegedetten egeszen kb 4 honappal ezelottig. Amikor elkezdte eloszor csak ritkan mondogatni, hogy Ő tesot szeretne, aztan mar napi szinten, aztan mar apaval is megbeszeltek, hogy Ők tesot szeretnenek, majd a del kornyek tudta es az iskolaban a tanito neni is gratulalt 🤗😂 Mert o ugy adra elo , hogy lesz tesoja .Nekem szolnom kellett a gondolatot, hogy talan, aztan ja igen, na es oooo szeretnek egy masik babat stadiumok jottek 😂😍 Bocs ha tul hosszu volt , de nalunk ilyen furan alakult 😉

90. SAABina (válaszként erre: 88. - Nezalee)
2017. szept. 25. 17:36

Üdv a csapatban lányok!


Nezalee: szerintem a másodikat még nehezebb eldönteni, hogy mikor érkezzen. Mert oké egyet mindenképpen akartam, de a második mindig motoszkált, de ugye az erőforrásaim 100%-át már használja valaki :)

2017. szept. 25. 13:35

Sziasztok! Most talaltam a csoportra, szeretnék csatlakozni.

Nekünk egy eppen szombaton 6. szulinapjat unnepelt csodalatos kisfiunk van es most erkezett el az idő, hogy szeretnenk egy kistesot.

Alapveto nogyogyaszati vizsgalat es ralszures utan, illetve a 3 honapos vitaminos felkeszulesi idot kovetoen szeptember elejen probalkoztunk eloszor. Eddig ugy tunik, hogy sikertelenul, de meg nem egeszen biztos, mert a kisfiamnal is csak ket het mulva volt pozitiv a tesz gyenge mensihez hasonlo verzesecsket kovetoen. Szoval a mai tesztelesem kicsit viccesre sikerult, mert kiszamolo versikevel dontottem el, hogy ovuteszt legyen vagy terhessegi.

Oviteszt lett . Mivel a ciklus 13. napjan vagyok hoggal varhattam , hogy pozitiv lesz???

En meg sosem hasznaltam, most olvasgattam rola. Tud ebben valaki segiteni, hogy akkor mikor probaljam a kovetkezot.

Mivel valos vagy bekepzelt terhessegi tuneteim is vannak, ezert kozben azert reggel beprobalkozok meg egy terhessegi teszttel, most egy masik fajtaval 😂

Sok sikert es minel elobbi gondtalan babavarast kivanok mindannyiotoknak ❤

2017. szept. 25. 13:13
Sziasztok! :) Egy 16 hónapos ördögfióka anyukája vagyok. Mi is belevágunk jövő hónapba a kistesó "projektbe". Azt hittem, kevesebb para lesz bennem, mint az első babócánál, de tévedtem. :D
87. SAABina (válaszként erre: 85. - 5236d12e25)
2017. szept. 24. 15:51
Az durva, én 40 kg-al lettem terhes, de nem éreztem előbb, viszont szinte ki tudtam tapintani, ha hanyatt feküdtem ilyen kis kemény golyó szerű volt :D
86. SAABina (válaszként erre: 84. - Kismis)
2017. szept. 24. 15:49
Mi még nem próbálkozunk. Úgyhogy semmi :)
85. 5236d12e25 (válaszként erre: 83. - SAABina)
2017. szept. 24. 10:11
Nem az elsőt is ilyen időben. Semmivel sem összetéveszthető.
84. Kismis
2017. szept. 23. 21:50

Hali! Na kivel mi újság?

Velem nincs sok, 6. Dpo-n vagyok, várok, semmi tünet vagy ilyesmi, épp vidéken pihengetünk..

83. SAABina (válaszként erre: 80. - 5236d12e25)
2017. szept. 18. 20:56

11. Héttől érezted az nem semmi ;) az elsőt gondolom még később.

Én a 16. Héttől éreztem.

82. Kismis (válaszként erre: 81. - SAABina)
2017. szept. 18. 20:14

Van akinek eléggé fáj. Olvastam hogy a középidős fájdalom sok nőnek megvan.

Köszi!

81. SAABina (válaszként erre: 77. - Kismis)
2017. szept. 18. 18:08

Nekem is volt egy nagyon fájdalmas peteérésem, másnap startoltam is egy magánklinikára, hogy ugye valami bajom van...aztán kiderült, hogy tüszőrepedés volt, akkor nem lettem terhes (nem is voltunk akkor együtt), hanem 3 hónap múlva lettem "csak".


Reméljük akkor sikerrel jártatok :)

80. 5236d12e25 (válaszként erre: 77. - Kismis)
2017. szept. 18. 17:14

Amit éreztem 11 héttől az a csikálás,kis kaparászás másképp nem tudom leírni, kis remegés, bugyborékolás, először mindig ugyan ott , aztán máshol is ahogy a hetek múltak. Tegnap már apa is érezte a mocorgást.

Még nem tudjuk, hogy micsoda kicsoda, de remélem csütörtök mikor megyünk a 20.heti genetikára kiderül.

Nagylányom hátsó fali volt kis tesó mellső fali. Más egyébként a 2 nagyon is mindenhogy.

79. Kismis (válaszként erre: 78. - Zozi10)
2017. szept. 18. 16:31
Biztos nem állt még be a hormonháztartásod.. sajna a bogyó után én is fel vagyok készülve erre.
78. Zozi10
2017. szept. 18. 15:20
Nálam se menszi, se két csik. Jogy van ez? 😬
77. Kismis (válaszként erre: 73. - 5236d12e25)
2017. szept. 18. 14:57

Tökre igazad van amugy. Csak olyan nehez nem raporogni :D De azert probalom lazabban.. Ferjem is mondta miutan megcsinaltam a tesztet hogy haggyam ezt a dolgot, majd jon a baba magatol ugyis! Szoval igazazok van..

Tok jo mar hogy erzed a baba mocorgasat! De 11-dik hettol hogy lehet erezni? Akkor meg olyan kicsike.. en olyat hallottam hogy 15-tol lehet. Nekem 12-dik hettol voltak olyan mocorgasok de az tudom mondjuk hogy izomrangas volt, igy rangott a mehem, mintha tikkelne a szemed alatt tudod, csak a mehemben. Na ezt jol megmagyaraztam :D Meg az is milyen jo mikor kivulrol lehet erzeni mar :) Nem tudom irtad-e lany vagy fiu lesz?

Jajj en tegnap a halálomon voltam kb kepzeljetek. Konkretan le akart szakadni a derekam delutantol, estere meg a bal petefeszkem-bal hátfelem fájt tökre. Ilyen teljesen féloldalasan. Már le kellett feküdjek, utánaolvastam és a petérés tipikusan ez a féloldalas fájdalom..(mittelsmerz vagy mi a neve) na én tegnap voltam 17. Ciklusnapon szoval sanszos hogy az ovu volt mert regebben mindig a 16.nap ovulaltam. Ugyhogy tettunk a baba erdekeben :D Reggelre ugy ebredtem mar hogy elmult.. ugyhogy kisul ebbol is mi lesz.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook