Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2020 ŐSZ! kistesó projekt indul ;) fórum

2020 ŐSZ! kistesó projekt indul ;) (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
224. LilixD (válaszként erre: 223. - Boobaa)
2021. ápr. 11. 14:01

Köszi, igyekszünk:))


Nektek csajok további boldog zavartalan babavarast, és majd egy könnyű kis szülést kívánok! Tényleg vigyázzatok magatokra! És majd gyertek a jo hírrel ;)

223. Boobaa (válaszként erre: 219. - LilixD)
2021. ápr. 11. 10:48
Gratulálok a babához! Gyors felépülést és erősödést mindkettőtöknek.
222. LilixD (válaszként erre: 221. - Kismis)
2021. ápr. 11. 07:44

Siman lehet összefüggés de fene se tudja. Mert azt sem igazán tudjuk, hogy mitől voltam beteg. Meghűlést mondott az orvos, de nem volt az a fajta klasszikus torokfájás és taknyosság.

A leválásnak sem volt kimondott tünete. Enyhe menstruációs görcsök jöttek mentek, amiket a frontra fogtam, meg arra, hogy kimaradt pár szem magnezium. Lehet tünet volt. De ilyenek hetekkel korábban is voltak. Aztán az igazi rémületet okozó tünet az a hirtelen nagymennyisegu vérzés volt...

221. Kismis
2021. ápr. 11. 07:11
Egyebkent hogy pont elotte voltal beteg, vajon lehet valami osszefugges ez a koraszules kozt? Ereztel valamit vagy csak hirtelen elkezdett levalni a lepeny?
220. Kismis (válaszként erre: 219. - LilixD)
2021. ápr. 11. 07:06

Fú, micsoda hirekre lepek be!


Ezer gratula!! Habar sejtem nem ilyen szulesre keszultel, lenyeg hogy most mar minden rendben!

Remelem pár nap erosodes utan gyorsan haza is mehettek! Vegulis koraszulott de epphogy, ha minden jol megy hamar hazaengednek ugye? Hany grammal szuletett a kicsi?


Mi jol vagyunk, pont félidős vagyok a heten.. Baboca mocorog foleg este. :)

219. LilixD
2021. ápr. 10. 14:06
No, hát tegnap este vilagra segitettuk a kisfiam. Lepényleválás miatt SOS volt, altatasos csaszar. 34+5 naposan jelenleg a SOTE 1 koraszülött osztályán erősödik. Vigyázzatok magatokra!
218. LilixD
2021. ápr. 8. 13:32
Sziasztok, kivel mi újság? Nagyon remélem, hogy mindenki jól van. Én múlthéten belázasodtam 3 napra, jól ránk hozta a frászt, de úgy néz ki, kigyógyultunk és "csak" egy csúnya meghűlés volt. Aggódtam a babáért nagyon... most vagyok 34+4 napos. Ma voltam laboron, várom az eredményét :)) Elsőszülöttemmel annak idején ritka rossz vérképet hoztunk össze, mert sáska módra elette, elvette mindenem.
217. LilixD (válaszként erre: 216. - Kismis)
2021. márc. 20. 22:43

Hú, én is érzem a csemetém, jajj nagyon is. A falat kaparom néha vagy minimum meg kell kapaszkodjak valamiben. Remélem nem azért, mert kevés a magzatvíz... 32. hétben vagyok, május 16-ra vagyok kiírva 😊 Már pakolom a kórházi csomagot, mert rajtam a para. Illetve kezdődik a nagyon szenvedős, terhes része a dolognak... viszont várjuk már nagyon!!!

Örülök, hogy minden okés veletek. Élvezd ki a 2. trimesztert, az a legjobb 🤗

216. Kismis
2021. márc. 20. 22:19

Sziasztok! Hogy vagytok kismamik?


Csak egy gyora bejelizes, nalunk minden oke, 17. Hetet toltottem mar. Megvolt a 12 hetes uh is ahol lanyt mondott a szonografus aztan megint fiut :D egeszseges baba minden ok. viszont mult heten voltam ujra a sajat dokimnal, izgett mozgott a draga es kisfiu mar 100% kaptam uh kepet is bizonyitekul :D

A heten ereztem eloszor babamozgast, mar egyre tobbszor erzem biztosan hogy a baba volt az, es kevesebbszer van olyan hogy nem vagyok benne epp biztos hogy az a baba vagy belmozgas :) valahogy ezt nem lehet megszokni, olyan csodalatos dolog..most is itt csikiz belulrol :D

Legkozelebb csak a kozepidos genetikai uhra megyek majd.. Aztan el is szallt lassan a terhesseg fele. Probalok kevesebbett aggodni mindenen es jobban kielvezni :)

Lilixd veles mizu, mikorra is vagy kiirva?

215. LilixD (válaszként erre: 214. - Kismis)
2021. febr. 9. 15:34

Holnap megyek védőnőhöz, hát majd meglátjuk, hogy alakult a súlyom. Én most 7. napja csinálok kisebb-nagyobb sikerrel egy diétát. A lényeg, hogy 80 kg fölé, a lehető legkésőbb kerüljek. Mert úgyis fölé megyek, nincs mit tenni és nem is a súly maga, ami zavar. Csak afölött jöttek a gondjaim előző terhességemnél (vérnyomás, vese), úgyhogy egészségügyileg parázok tőle. 72-ről indultam.


Verekedés. Hú hát mi nővéremmel baromi nagyokat verekedtünk. Rémlik is, hogy a nappali padlóján ülünk és vadul rúgdossuk egymást, szüleink meg próbálnak kezdeni ezzel valamit, sikertelenül. 4 és fél év van közöttünk, úgyhogy még nem is mondanám kis korkülönbségnek és mégis ment a bunyó meg a veszekedés. Nem érhettem hozzá a cuccaihoz, meg ha egyikünk kapott valamit, akkor a másik megsértődött. Ha egyikünknek segítenie kellett pl. krumplit pucolni, jött a duzzogás, hogy de miért nem a másikunkat zargatják ezzel? Ilyenek rémlenek. De mára jóban vagyunk, nem tartott ez örökké :D


Bocsi, bocsi, valamiért azt hittem, a fiad a legkisebb. Tök jó nagy kavalkád lehet nálatok néha :D Irigyellek is. Ez tényleg menő, hogy elmenedzseled mindhármukat és jön a 4. Nem akarod te szerintem azt az egyedüllevést otthon ;) Bennem még nem alakult ki ez a "volt már itt minden, majd megoldom ezt is valahogy" hozzáállás. Én még kis aggódós csíra vagyok :))

214. Kismis (válaszként erre: 213. - LilixD)
2021. febr. 8. 10:52

Hat igen tisztaban vagyok vele hogy a negy gyerek nem az atlag. De valahogy nem felek, biztos megoldok majd mindent :)


A fiam 6 lesz mar most tavasszal. Ő most megy szeptemberben suliba, a legkisebb lanyom pedig ovit kezdi es egy csoportba jar majd a kozepso csoportos nagylanyommal :D most hogy vegre mindenki "kirepul" es egyedul lehetnek kicsit itthon, nem az lesz mert aug vegere vagyok kiirva igy megint itthon lesz velem egy kicsi :D

A tesofeltekenyseg..hat arra azt szoktak mondani mindig hogy vond bele a nagyobbat a kicsi gobdozasaba.. O hozza ide a pelust kremet stb.. Hat nemtudom.. Sztem ha feltekeny akkor meg nem igazan lehet ezt kivedeni. Szoptataskor majd pont wc-zni akar majd a nagyobb vags hirtelen ehes lesz esetleg az oledbe akar ulni :D ilyenkor puszi oleles stb mehet, nem toltam oket el hogy most menjetek innen szoptatok de volt olyan is hogy nem tetszett nekik hogy nem csak övék vagyok es kisebb hisztizes jott.. Nincs tuti tippem.. Nalunk nem is volt olyan gaz ez a tema, ami gaz az a verekedes-veszekedes es jelenleg is tart. allandoan van vmi vitaforras h ki mivel jatszhat meg melyik jatek kie, ezt akkor se tudtam megelozni ha harom pont ugyanolyat vettem valamibol :D szoval erre sincs tippem, nalunk mindennapos (vagy ot percenkent is osszevesznek amugy) es se a szep szo se a csunya nem valt be.. En csak remenykedem ha nagyobbak lesznek kinovik ezt.. Mar neha van olyan hogy pl hatbavágád helyett az egyik inkabn szepen megkeri a masikag vagy probalja ravenni hogy pl csereljenek jatekot.. nemtom en sose verekedtem kiskoromban hugommal :/


Most raalltam a merlegre, 70 kgot mutat. Asszem 68 voltam igy ket kgot hiztam eddig. Tudom hogy megint fel fognak nekem is szaladni a kilok sajna.. De majd valahogy leadom. Hiaba mult el az a nagyon durva hanyinger, a kajakkal valo kapcsolatom meg mindig fura.. Valahogy hiaba eszem egy tok finom etelt, vagy a kedvencemet megse esik teljesen jol..

213. LilixD (válaszként erre: 212. - Kismis)
2021. febr. 5. 23:15

Uramatyám, 4 gyerek! Mindig leesik az állam, ha belegondolok...

A nemek aránya az nálunk 3-1 a fiúk javára. Egyértelműen el leszek nyomva, jájj 🙃☺

Mennyi idős a fiad? Tök aranyos, hogy örül. Nekem nagy parám a közelgő testvérféltékenység, verekedés, hisztiáradat, "Anya velem foglalkozz" stb. Van ehhez jótanácsod? :) Citromfűtea?


Ja igen, a 2. trimeszter kellemes fellélegzés nekem is. Csak ne akarnék csokit, pizzát, hamburgert, kakaóscsigát, vaníliás csigát, francia krémest enni 🤪

212. Kismis (válaszként erre: 211. - LilixD)
2021. febr. 5. 18:48

Nembaj akkor majd eldumalgatunk egymassal itt legalabb te irsz:D

Igen nagyon orulunk hogy kisfiu, igaz igy 11 hetesen viccesen mondta hogy nem teljesen biztos..csak 90%.. Na mindegy en mar beleeltem magam 100%ig :D lattuk a ket laba kozt a kis kiallo micsodat, remelem nem tunik el ket het mulva az uh-n. Fiam is orul hogy kap egy ocsikét és..tényleg most esik le hogy igy kiegyenlitodik a nemek aranya.. 3 ferfi es 3 no a csaladban :D


A hizas...hat en a rosszulleteket ugy veszeltem tul hogy allandoan ettem :/ Mar en se merek raallni a merlegre. A fejemen is latszik viszont h mintha tokát növesztettem volna. Feszülő poloban meg gyanus lenne a pocakom az embereknek. De még csak csalad tudja, a tobbiek ismerosok meg majd akkor ha le kell vennem a tavaszo kabatot is :D de jo amugy hogy alabbhagytak a rosszulletek es vegre kezdem magam jobban erezni :)

211. LilixD
2021. febr. 5. 14:45

Én mindig benézek, csak valahogy nem kezdek el gépelni. Nem akarok senkit untatni az ügyeimmel, meg túlzottan faggatózni se. Pedig tökre érdekel, ki hogyan cseperedik és kinek lehet drukkolni :))

Velem annyi újság van, hogy a cukorterhelésem eredménye jó lett, pedig nagyon izgultam miatta. Most vagyok 25 hetes, a hasam már elmenne 35-nek is. + 8 kg-nál tartok sajnos. Nagyon kúszik felfele, de érthető is, mert nem igazán mondtam nemet a finomságra eddig.

Ugye én is fiút várok, örülök, hogy te is Kismis, mert írtad, hogy azt szeretnél :)

210. Kismis
2021. febr. 5. 13:57

Sziasztok! Nem tudom jár-e még valaki errefele. De tegnap voltam dokinal és úgy tünik kisfiunk lesz! Mindenki nagyon boldog el se tudom hinni :)


Kivel mi ujsag?

209. Kismis (válaszként erre: 208. - LilixD)
2021. jan. 20. 14:54

A rosszullétek mintha három napja picit javulnának. Szóval most nem borzalmas csak simán rossz :D meg most tegnap lebetegedtem, orrom folyik estenkent bedugul es taknyos vagyok.. Ez még ratesz egy lapattal a dolgokra. De talan szep lassan mulnak el. A szornyu puffadas meg hasfajas az elmult..

Kerdeztem a dokimat az uj szabalyozasokrol, azt mondta teljesen biztosan még az orvosok se tudjak mi lesz, de valoszinu hogy minden marad a regiben, mehetek szulni hozza csak annyi kulonbseg lesz hogy nem boritekozunk hanem szamlat allit ki az egeszrol. Ami alatt nem csak a szulest kell erteni hanem hogy egesz vatandossagod ideje alatt keszenletben volt, hivhattad stb. Tehat nem lesz itt valtozas, csupan allambacsi is szeretne a kis boritekbol reszt kapni szep szoval. :D

208. LilixD (válaszként erre: 206. - Kismis)
2021. jan. 19. 07:54
Ú tényleg, és kérdezted a dokit arról, hogy most szülhetsz e nala? Én dokim azt nyilatkozta, hogy csak az szűnik meg, hogy pénzt adunk, de anélkül is megkérhető, hogy jöjjön a szülésedre. Csak ugye ez a jofejsegen múlik...
207. LilixD (válaszként erre: 206. - Kismis)
2021. jan. 19. 07:50
Jujj de jó! Csak így tovább :) Nagyon borzalmasan a rosszullétek?
206. Kismis
2021. jan. 18. 22:02

Latom kezd kihalni a forum pedig azt hittem beindul..


Viszont a jo hir voltam dokinal, minden rendben ma 8+4 hetes vagyok.

205. Kismis
2021. jan. 11. 12:04

Haliho! Ki hogy van?

Na nálam végre megerkeztek a rosszulletek és negyedik napja tartanak folyamatosan. De most egész kibírható. A reggelek kicsit nehezebben indulnak mert ha kenyszeritem magam hogy keljek fel gyorsan es kavezas (ezt ma eloszor feladtam mivel nem birtam a szagat se de tejet ittam helyette) oviba menes stb akkor egyszeruen nem birom mert majd elajulok. szep lassan kell felkeljek. De rajottem ezek a rosszulletek is kibirhatok ha megeroltetem magam es akkor is eszek ha hanyingerem van, csak ki kell gobdolnom mitol lenne kevesbe hanyingerem, legyűröm es utana jobb is :D eddigi terhessegeimnek rajottem rosszul csinaltam a dolgokat es elkovettem azt a hibat hogy mivel undorodtam semmit sem ettem igy aztan tenyleg kibirhatatlanul rosszul voltam es napokig tarto nemeves utan meg ramjott a folyamatos fejfajas. De most erot kell vennem magamon es igenis kibirom es eszek :D mar csak harom nap mire eljutok dokihoz, varom mar hogy lassam a kisbabat!

Majd kifaggatom a dokimat mit tud ezekrol az uj torvenyekrol hogy tudok e nala szulni vagy nem..

204. LilixD (válaszként erre: 200. - Boobaa)
2020. dec. 31. 22:31

Jajj de jó ezt olvasni! Meg vicces is, kis huligánok :D


Nekem sem lehet panaszom amúgy az ügyeletesre. Nagyon szuper dokik vannak az itteni kórházban. Max. egyre tudnám mondani, hogy kevésbé szimpi, de attól még úgy tűnik, hogy érti a dolgát.

203. LilixD (válaszként erre: 198. - Kismis)
2020. dec. 31. 22:24

Hu én nem bírtam volna ki, hogy ne tudjam meg a tökmag nemét. Lehet a 4. törpénél már meg tudnám állni, főleg ha van már ilyen is, olyan is :D De mi a fiú nevekkel hadilábon állunk, azért is akartuk tudni.

Én Elvitet szedek. Illetve most hanyagolom, mert ront az amúgy is botrányosan lassú emésztésemen... emiatt nem ajánlom, pedig szoptatás alatt és projektre készülés előtt nagyon bejött. Olcsónak sem olcsó.

202. LilixD (válaszként erre: 201. - Kismis)
2020. dec. 31. 17:32

Én sem tudok sajnos konkrétat. Olvasni ezt-azt fb csoportokban is, hogy pl. a szülésznők sorra visszamondják a jövő év felkéréseit, de közben meg jópár orvos nem nem tett így. Meghogy majd csak márciustól élnek ezek a senki által nem ismert "új dolgok", januártól még nem minden... Szerintem még az egészségügyisek sem tudnak biztosat. Főleg, hogy valami kiskapukat is hallottam emlegetni, hogy kórház adhat ki számlát és akkor megoldható a hálapénzes saját dokiskodás? De nem akarok butaságokat mondani, mert ezek pletykaszintű infók.

Én is úgy voltam szintén korababaság miatt, hogy most inkább lesz dokim, de akit kinéztem, őt október 17.e óta nem láttam és elkapta a covidot, minekután a magánrendelőjében még nem tevékeny, de lehet már nem is lesz a variálások miatt. Én lehet hanyagolom is a magán szálat, úgyis arra kényszerültem. Kicsit futószalagos és fapados így, sose tudni, kihez jutok be, de ha gond lenne, gondolom azonnal lépnének. Legutóbb is jó kezekben voltam náluk mikor a bajok kezdődtek. Mondjuk nem pices kórház sajnos, de ne legyen rá szükség.

201. Kismis (válaszként erre: 200. - Boobaa)
2020. dec. 31. 13:57

Persze mindenkepp atbeszeljuk ezt majd ha megyek, bar addig meg eltelik ket het.

Es hat en nem poenbol szeretnem ot felfogadni, egyreszt koraszules megelozeskent jarok majd hozza, jobb ha rajtam tartja majd a szemet mivel a kozepso lanyom 28, hetre szuletett, masodsorban programozott csaszarom lesz es benne megbizok mert profi, harmadszor egy olyan helyet akartam szulesre kivalasztani ami profin felszerelt ha esetleg megint koran erkezne a baba.. nem tudom hogy lesz most ugyanis nem ahhoz a korhazhoz tartozom teruletileg ahol most dolgozik. Ugyhogy kivancsi leszek mit mond majd.

200. Boobaa (válaszként erre: 199. - Kismis)
2020. dec. 31. 13:46

Legbiztosabb, ha a dokidat kérdezed erről. Ahol én szültem már évek óta nem lehet orvost fogadni, persze ha épp ügyel az orvosod akkor ő fogja levezetni a szülést. Egyáltalán nem volt rossz az ügyeletes orvosnál szülni.

Nálam a két fiú babaként teljesen más volt, az első két emberes pocakfájós nem alvós babakocsiutáló, a második egy kellemes meglepetés. Nála döbbentem rá, hogy nem is olyan rossz a babázás. Mostanra azért hozzáidomult a nagyhoz, ő is huligán.

199. Kismis
2020. dec. 31. 13:30

Lanyok, most olvastam valamit, hogy most januartol nem lehet orvost fogadni szülesre. Rakerestem, talaltam egy cikket errol: [link]


Most akkor mi van?? Ettol kisse beparaztam. Multkor ugy volt hogy a maganorvosom sajat rendelojebe jartam terhesgondozasra es szulni pedig a Sote 2. szultem nala ahol alapjaraton dolgozott. Akkor ezt most majd igy nem lehet csinalni?

198. Kismis (válaszként erre: 196. - LilixD)
2020. dec. 31. 13:19

Latom nem annyira porog ez a forum sajna, renelem mindenki jol van!


Hat a legnagyobb ea legkisebb hasonlit egymasra es rám, kivulrol es belulrol is. De a kozepso teljesen ferjemre hasonlit termeszetben is, tesoira egyaltalan nem :D Kivancsi leszek most a baba majd rám vagy az apjara ut. Titkos vagyam egy apjara ütő fiú.. Olyan variacionk meg nem volt ugyse :D Most egyebkent kitalaltam hogy nem kerdezem meg a baba nemét egyaltalan..szulesig :D a vegen meglepi lenne. Csak en vagyok ilyen bolond vagy akar mas is itt? Bar nem tudom kibirom-e..


Amugy milyen terhesvitamint szedtek? Fembionnal szemezek de dragallom kicsit..

197. LilixD
2020. dec. 30. 12:09
Csimber, Caprice, Zenily, Damcsu, többiek, jártok még erre? Hogy vagytok? :))
196. LilixD (válaszként erre: 195. - Kismis)
2020. dec. 30. 09:12

Köszi:)) Jó természetet kérek szépen én is. Én sem hinnék alapvetően benne, de olyan kis erőszakos és akaratos a bika fiam, hogy érzek valami összefüggést:D


Nektek a gyermekeitek amúgy mennyire hasonlítanak egymásra? :)

195. Kismis (válaszként erre: 194. - LilixD)
2020. dec. 29. 17:36

Jajj de jo gratula. Hat en nem ertek a horoszkopokhoz nem is hiszek benne. A fiam bika es eleg jo termeszete van :) Jajj Istenem de szeretnem en is ha ezuttal egy kisfiut kapnank!

Na jolvan akkor megnyugodtam, kielvezem azt a kis idot még be nem utnek a rosszulletek.

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook