Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 szeptember indul az óvoda!( kiscsoportosok, beszoktatás) fórum

2009 szeptember indul az óvoda!( kiscsoportosok, beszoktatás) (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
275. marcsix (válaszként erre: 274. - 91659176d7)
2009. okt. 30. 13:07

Most olvastam csak be... Látom szereplés volt. Hűű a mindenit, de jó :)) Na mesélj milyen volt? de izgalmas...

Krisz nem tudom hogy ovis lesz e, mert nem tudtuk még átíratni a lakcímkártyát, így nem tudtam semmit sem intézni. Azért remélem hogy felveszik, ha már ugyis ovis volt, és csak félnapos.

2009. okt. 21. 09:57

Ma vittem Armandót óviban és szól az óvónő, hogy hétfőn és kedden vigyem Armandót probálni. Milyen probára? Kérdem én! Hát az öregekek napjára. Ja? Hogy a fiam szerepel? Nem is tudtam.

Igy szombaton vinnem kell a kúltúrházba a szereplésükre. Nem tudom milyen lesz.

2009. okt. 20. 09:51

Armandó jól van még:), de az óviba sokan betegek és lehet igy Armandó is elkapja tőlük. És ha Armandó beteg akkor Amira is beteg lesz. Mert ez igy van nálunk, de szerintem mindenhol igy van.

Mostantól járni fog ő is logopédus nénihez, mert meg nézte és azt mondta, hogy Armandó beszédjéből hiányzik egy pár hang. Vennem kell neki 800 ft-ért egy fénymásolt papírokból álló könyvet amiből tudnak tanulni a foglalkozáson.

Remélem tanulni fog belőle Armandó.

Olyan aranyosan mondja az új tanult verseket csak sajnos alig lehet érteni, amit mond.

Hát ez van nálunk.


A beteg gyerköcöknek mielőbbi gyógyulást.

2009. okt. 19. 20:12
Hát akkor nem könnyű most szegénynek, meg persze nektek sem. De hátha ebben az új oviban nem lesznek olyan gondjaitok, mint az előzőben voltak. Szorítok nektek, hogy minden rendben menjen:))
271. marcsix
2009. okt. 19. 08:56
Sajnos mi még gyógyulgatunk. A másik pedig hogy a szomszéd városba költöztünk, így ovodát kell váltanunk. Krisz igy most még itthon van. Mai napig volt kiirva. Mi meg intézkedünk, hogy sikerüljön mihamarabb ovit kezdenie.
2009. okt. 18. 21:09
Sziasztok! Remélem, mindenki jól van, már rég nem írt ide senki.Nálunk szerencsére minden rendben, nincs betegség (kopp-kopp), imád oviba járni, és látványosan sokat fejlődött két hét alatt. Egyre több versikét tud, ma már én is tanultam tőle egyet:-))
269. marcsix (válaszként erre: 267. - Ritamoto)
2009. okt. 9. 19:05
Óó, nagyon sajnálom, szegénykét. Krisznek is szoktak rémálmai lenni, ő viszont mama miatt sírt, hogy mama kell neki, nagyon szereti, és hiányzik neki. ÁLtalában két havonta max találkozunk velük, de ez neki sajnos nem elég. Krisz jól érzi magát az oviban, igy nincs olyan tünet amire gondolsz. HÁl istennek nem rágja akörmét. Csúnyán szokott néha ritkán beszélni, de semmi extra, itthon nem igazán szokott. Verekedni is szokott az oviban, állítólag, ami kiderült hogy nem verekedés, csak ugy tanulta meg, hogy a szeretetét ugy kell kifejezni, hogy megöleli a nyakunkat és magához szorít. Na ezt az oviban is csinálja, de ugye a gyerekek meg azt hiszik, hogy verekedni akar, és igy indul a verekedés az oviban. Amit a másik kezd. Na kb ennyi. Azért remélem nem tart sokáig ez a kiabálás álmában.
268. ritamoto (válaszként erre: 267. - Ritamoto)
2009. okt. 9. 18:23
Volt ilyen nálatok?Mit csináljak, hogy könnyebb legyen?
2009. okt. 9. 18:21
Nekem éjjel sírt, és be is lázasodott, és "menjünk haza"-ezt kiabálta álmában.Rágja a körmét, és csúnyán beszél,kb. óvodakezdés előtt 2 héttel kezdődött ez.
2009. okt. 9. 12:31

Nekem nem volt ugy komoly probléma a fiammal. Az első két nap nagyon sírt amikor bekellett neki mennie. Ugy húzzták be én meg tolltam hátulról. De a harmadik nap keservesen, de bement magától.

De hallottam olyat is, hogy a gyerek felsír éjszaka vagy talán bepisil. Meg ilyeneket.

Nehéz nekik meg szokni az ismeretlen körülményeket.

2009. okt. 8. 14:10
Kinek milyen "tüneteket" produkált a gyereke ,ha nehezen szokta meg az ovit?
264. petra523 (válaszként erre: 261. - Marcsix)
2009. okt. 7. 20:25
Hát igen, én is sajnálom. Megértem az ovónénit, mert igaz, hogy nagyon jól érzi magát az oviban, nincs vele gond, de még csak 4 napja ismerik, nem tudják, hogy hogyan viselkedne hosszabb úton. Mindenesetre Mírának azt mondtam, hogy zárva lesz az ovi, azért kell 1 napra visszamenni a bölcsibe.
263. 91659176d7 (válaszként erre: 260. - Marcsix)
2009. okt. 7. 12:56

Itt is a nagyokkal festenek, gyúrmáznak meg sok mindent csinálnak. A kicsik és a középsősők meg azt csinálnak amit akarnak. Velük nem foglalkoznak ugy ahogy kéne. Szerintem a kicsik is elfesegetnének meg rajzolnának.

Mindig valamit tanul Armandó az óviba, de az kevés neki ő azt mondja.

262. brózsa
2009. okt. 7. 10:57

Sziasztok!

A lánykám egy hetet járt oviba és most újra kiveszem mert kaptunk holnapra időpontot műtétre.

Kb.2 hetet megint itthon lesz.

De szerencsére nem volt gond a múlthéten sem az újrakezdéssel,várta már és örült hogy mehet oviba :)

261. marcsix (válaszként erre: 259. - Petra523)
2009. okt. 7. 10:53
Azért kár, hogy szegény kimarad a jóból. :(
260. marcsix (válaszként erre: 257. - 91659176d7)
2009. okt. 7. 10:51
Nekünk is összevont csoport van, ami azért zavar, mert a nagyobbakkal ülnek le foglalkozni, és a kicsikre nem figyelnek. Amugy nálunk 35-en vannak. hál istennek nekem a kajára nem kell fizetni.
2009. okt. 6. 20:46
Szerencsére ma is minden rendben volt, pedig már 7 körül ott voltunk, és a barátnője sem volt még ott, mégis könnyen ott maradt. Pénteken nálunk sem lesz ovi, mert mennek állatkertbe kirándulni, és mivel én a héten kezdtem hordani Mírát, így elvileg nem mehet. Mivel pont most pénteken senki nem ér rá, valószínűleg visszaviszem a bölcsibe erre a napra, max nosztalgiázik egy kicsit:-) Bár azért még holnap megpróbálom rábeszélni az ovónénit, hátha elviszik őt is kirándulni.
258. szalaka
2009. okt. 6. 13:47

Sziasztok!

Örülök ,hogy mindenkinek jól mennek a dolgai.:))),ma már az Annám is eszegetett!!!Olyan boldog vagyok,hogy végre nem makacskodik.:(),Mi is egy hét után lettünk betegek,de most szedjük a béres cseppet,hátha segít,tetű:a mi ovinkban is első héten már találtak,mindig ugyan az a személy a hordozó,ha nem kezeli ki csak fertőz,jobbra-balra.Ovinkban is összevont csoportok vannak kis-közép-nagy csopi,igazából jobb lenne a külön besorolás,az a baj,ha van egy-két gyerek(már pedig nálunk is van)a vadabb,neveletlen akkor ragad a téma,az Anna is néha olyanokat produkál,mond,hogy sírni tudnék,az ebéd nálunk napi 350Ft,+csoport pénz +bábszínház bérletet 1x kell fizetni,ez 5 előadásra szól,az Óvónénik nagyon tündériek,aranyosak,segítőkészek.

2009. okt. 6. 09:50

Marcsix egyforma gondunk van. A fiam eddig sosem verekedett. Azt sem tudta, hogyan kell box ütéseket adni. Most már tudja. És csinálja is. Verekedik , űvöltözik, kiabál, visszabeszél, és csúnyán beszél.

Szóltam az óvónőnek, hogy jobban figyeljenek rá, hogy mit csinálnak a gyerekek. 23 gyerek van és 3 óvónő. Hát nem érnének rá joban és körülményesen figyelni ennyi gyerköcre.?

Nálunk nem kell gyümit és vizet vinni. Meg fogom ezt kérdezni, hogy hogy van ez? A csoport pénz 300 ft és az ebéd volt 6.930 ft. Szerintem most is ennyi lesz.

Nálunk a kis-közép-nagy csoportosok össze vannak terelve. Igy van mit tanulni a kicsinek a nagytól.

256. marcsix (válaszként erre: 254. - Petra523)
2009. okt. 6. 08:44
Igazad van, jobb felkészülni a tetűkre! :D Erre én is odafigyelek, nem hiányozna. SAjnálom hogy betegeskedett, és örülök hogy jobban van. Reméljük nem kap el uj dolgokat. Persze nálatok azért más, mert már talán bölcsibe is voltak beteg gyerekek bevíve, így edződött kicsit. Reméljük a legjobbakat. Krisz eddig minden második héten volt beteg. Most is beteg kicsit, legalábbis folyik az orra, és ma már köhögött, de valahogy nem tud izgatni...olyan szinten, hogy itthon marasztaljam. Holnap viszem dokinénihez, és akkor kiderült hogy mardnia kell e. Pénteken nálunk szünet van, így csak csütörtökig kellene mennie. Csütörtökön meg fotózás, ugyhogy feltétlen beviszem.
255. marcsix (válaszként erre: 253. - Petra523)
2009. okt. 6. 08:41

Örülök neki, hogy ilyen könnyen ment és simán minden. :)Nagyon aranyos lehetett, hogy játszott a lányokkal, miközben te hívtad pusziért. AZ első nap nekünk is így ment. Elmaradt a puszi :) Örülök, hogy tetszik neki, jobban mint a bölcsi. Reméljük meg is marad így.

Úgy látom, akkor nektek is kell zöldség, gyümölcs és víz, amit ti pénzben adtok be. Végre akkor kicsit megnyugszom, hogy nem csak nálunk divat ez. Ma voltam beszélni az ovónővel, hogy is vannak a dolgok, és azt mondta, ha csak 3 órát van bent, akkor nem muszáj bevinnem vizet, meg gyümit... Még nem tudom, hogy mit fogunk csinálni, 7-re vagy 9-re vigyem, de nagyon rossz, hogy vannak nagyobbak, és nem tudnak így foglalkozni Krisszel, hanem hagyják, hogy ugy érezze magát mint a dzsungelben. Szabadjára engedik, hogy azt csináljon amit akar. Ezt nem tartom jónak.

2009. okt. 5. 22:45
Ja, igen, a legmurfy-sebbet elfelejtettem. Eddig kutya baja nem volt a lányomnak, persze szombaton elkezdett folyni az orra... Még aludni sem tudott délután, és éjszaka is többször ébredt. Szerencsére mára már éppcsak volt egy kis orrfolyása, elég erős szervezete van gyorsan le szokta győzni a bacikat. Remélem, nem kap el hozzá még valami nyavalyát. Biztos, ami biztos, a tgenap esti hajmosásnál már tettem a hajára tetűiró szert is (merthogy járvány van az oviban...)
253. petra523 (válaszként erre: 251. - Marcsix)
2009. okt. 5. 22:23

Hát ezek nem túl jó dolgok, amit leírtál, remélem, nekünk ilyenben nem lesz részünk és nálatok is minél hamarabb rendeződik a helyzet. A naplódat még nem néztem, de majd elolvasom.

Amúgy nagyon jól esett, hogy gondoltál ránk, és eszedbe jutott, hogy ma kezdtük az ovit:))

Szóval reggel 3/4 8-kor mentünk (holnaptól már sajna hamarabb, de ma még megvártuk a barátnőmet, akinek a lánya Míra barátnője, hogy együtt mehessenek be). Eltettük a helyére a fogkefét, fogkrémet, leadtuk a zsepit, Míra átöltözött, aztán ment játszani. Én még megnéztem a faliújságot, utána szóltam neki, hogy kérek puszit, mert megyek dolgozni, de erre sajna nem sok ideje volt, mert máris szóltak neki a barátnők bent, hogy menjen játszani, és már szaladt is... Napközben jól viselkedett, nem hiányolt, ebédelt, aludt, délután pedig hazajöttek apával. És még mindig azt mondja, hogy jobb, mint a bölcsi. Szóval egyenlőre minden úgy alakul, ahogy reméltem.:)))

Ja, zöldséget, gyümölcsöt majd nekünk is kell vinni, én okt 16-ra vagyok beosztva (jajj, el ne felejtsem!) és kb 1-2 havonta kerülünk majd sorra. Vizet nem kell vinnünk, arra kb havi 200 Ft-ot kell fizetni, mert Pi vizet isznak (ez állítólag jobb, ki tudja?...) A kaját még nem tudom mennyi lesz, sztem úgy 7000 körül biztos. Meg még van szmk pénz, csoportpénz...

252. brózsa (válaszként erre: 251. - Marcsix)
2009. okt. 5. 16:16

Szia!

Hát ez nagyon durva amiket leírtál!!!

Más szülőknek is vannak hasonló gondjaik?

Nálunk nem volt probléma,viszonylag elégedett vagyok az óvónénikkel :)

Én 8-ra viszem a lánykámat és 12:30-ra megyek érte. Szrintem elég ennyi neki,úgyis 4 évet fog járni mivel évvesztes.

251. marcsix
2009. okt. 5. 15:12

Petra: mi ujság az oviban? írj, hogy hogy tetszik... Nekem csak elkerkedni van időm, és esélyem az ovival kapcsolatban. A babás naplómban leírtam miért. Kicsit kiakasztó, így itt már nem írnám le ujra. Egyszerűen ugy érzem, mintha a gyerekem, ha bántja a másik gyereket ha nem mindig ő a ludas. Multkorában szóltam az ovónéninek, mivel bántották Krisztiánt, hogy egy darabig tűri azt hogy bántják, aztán harap... Erre az ovónéni azt mondta, hogy majd figyelünk, hogy ne harapjon, mert az nem... Most meg az van, hogy verekszik a gyerekem, holott soha nem bánt senkit, szereti a hugicáját is, nagyon. És csunyán beszél. Tudni kell 3, 5 éve én vagyok vele itthon egyedül, de még egy csúnya szó sem hagyta el a száját. Erre bekerült az oviba és csúnyán beszél. Az ovónéni meg engem támad le. Mi közöm van ahhoz, hogy bent megtanulja a szavakat...

Aztán kivannak aggatva, ki mit csinált az oviban, pl. festettek almát. Hát az én fiamnak nincs kint műve. Amikor meséltek, Krisz szépen autózott. Miért nem lehet bevonni őt is a foglalkoztatásba???

Nekünk vinni kell gyümölcsöket, és zöldségeket kilószám, és egy karton ásványvizet havonta.


Persze az ovónéni drága megmondta, hogy miért viszi férjem a Krisz 7-re, ráérünk 9-re vinni, miközben 8.30 kor ajtózárás van. és 12 -ig van Krisz. Egyik kérdésem az, hogy mi értelme van 3 órára bevinni a gyereket? Másik kérdésem: mi a fenének vigyek zöldséget, gyümölcsöt, és vizet, ha a gyereke minden második héten itthon van egy hétig, és amikor meg megy oviba akkor meg csak 3 órát van bent.

Még mindig szökdös a másik csoportba az udvaron. Kérdezném én , hogy hol van az ovónéni ilyenkor, és miért nem tartja kordában. Elméletileg az ovodában a gyerekek fejlődnek, okosodnak. Elkell mondjam hogy Krisz eddig csak romlott. Nem is foglalkoznak vele igazán. Miértelme van vinni nekem állandó jelleggel, ha csak rosszabb lesz, itthon többet lennék vele, tobbet foglalkoznék vele stb. És akkor ne beszéljek róla ha összeadom a dolgokat amiket be kell vinni, akkor megint ott járunk, hogy már a magán ovi is olcsóbb. MÉg szerencse hogy a kajára 7000ft.-ot nem kell befizetni, mert akkor tényleg több lenne mint a magán ovi. Szerencse hogy részesülök a rendszeres gyermeknevelési segélyben.


Na ennyit az oviról és a rosszkedvemről.


írjatok veletek mi ujság, mi van az oviban, mert érdekelne, hogy nálatok mi a helyzet, hogy csak ez az ovi ilyen ...

2009. szept. 29. 20:40
Már én is a napokat számolom vissza! Hétfőn kezdünk! Már nagyon várjuk mind a ketten. Remélem, jó lesz:)) Majd megírom, hogy milyen volt.
2009. szept. 29. 18:25

Nálunk tegnap és ma volt Mihály napi vásár.

Voltak lufik, gyöngyökből fűzőtt karkötő, nyaklánc, gyűrű. Kispárnák, különbőző báb figurák, meg asztal díszek. Nagyon aranyos kis vásár volt. Én vettem is két kispárnát meg egy-egy karkötőt meg nyakláncot. Armandónak is kellett ugyan ugy, mint Amirának. A befolyó kis pénz összegből meg elmennek a gyerekek egyet kicsit kirándulgatni. Olyan aranyosan mondták a szülöknek a verseket. Meglepődtem nagyon, mert Armandó is mondta a verseket, mint a többiek.

Itthol nem említette, hogy tanultak verseket.


Az evésnél meg a fiam meg eszik mindent. Reggelente amikor viszem leül át venni a benti cipőjét addig mindig fel olvasom neki az az napi menüt. Mindig az mondja rá, hogy "- Fúj nem szeretem!"

Amikor meg megyek érte délután kérdezem az óvónőt, hogy evett-e Armandó? Az óvónő meg mondja, hogy mindent meg eszik Armandó és sokszor repetát is kap. Hát ennyit az evésről.



MIndenkinek jó gyógyulást.

248. marcsix (válaszként erre: 247. - Szalaka)
2009. szept. 29. 15:11
Örülök neki, hogy jobban vagytok. Hát igen, az én fiam is válogatos, nem csak az ízekben, hanem az ételek hőmérsékletében is. A meleg nála forró :D ... Reméljük hogy megszokják, és megszeretik az ovis dolgokat. Azért egy rendszer kialakul nálunk az ovi miatt. :)Remélem nem fog esni az eső, jó szórakozást kívánunk péntekre.:))Neked pedig jobbulást addig is.
247. szalaka
2009. szept. 29. 14:56

Sziasztok!

Minden apró népnek jobbulást,gyógyulást!

Mi már meggyógyultunk,oviba járunk,ma reggel már nem pittyölt a drágám:)Most én vagyok oda péntek reggel felakartam kelni, becsípődött a nyakam,hát borzalom,de még mindig jobb mint a derekam,hát olyanom is volt már2x,de az valami iszonyú,úgy hogy elbénázgatok itthon:)Az Annám,eljátszik szépen az oviba,de ma nem ette meg az ebédet,mert olyan volt amiből egyiket sem szereti:(/tojás leves,pari mártás ,húsgombóccal /,de azért remélem ,majd idővel megszereti az ilyeneket.Nálunk pénteken az oviban Mihály napi buli lesz,szüret,zene,mese,kirakodóvásár,már alig várjuk,remélem nem fog esni az eső,lóg a lába rendesen.:((szióka

246. marcsix
2009. szept. 29. 13:57
merre vagytok??? mindenki eltünt. Krisz ujra jár oviba, hál istennek nem beteg. Ma szülői értekezlet lesz. Krisztián nagyon szereti az ovit. :)Úgy örül mikor megyünk, és mindig nagyon várja. Remélem veletek minden oké, és a gyerkőcökkel is.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook