Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2017 szeptember Kistesó projekt indul fórum

2017 szeptember Kistesó projekt indul (beszélgetős fórum)


136. Kismis
2017. szept. 30. 15:08

Sziasztok! Jó hírekkel jelentkezem. Vettem ma x epil meg clearblue digitális tesztet, úgy gondoltam lesz ami lesz, nem bírok a hétvégén ilyen bizonytalanságban lenni és... pozitív mindkettő. Clearblue +1-2-t ír ki szóval ez a fogantatás óta eltelt napok száma.. igaza is van mivel 13. Dpo-n vagyok.

Annyira boldog vagyok és ugyanennyi is félek (főleg a koraszüléstől) de próbálok pozitív lenni hisz eddig ő a "legmegtervezettebb" babám meg annyira vágyunk rá :)


[link]


Mindjárt írok a többi hsz-ra is de ezt most muszáj volt elörvendeznem nektek!! :)))

2017. szept. 30. 11:59
Nem tudom ,en tobb helyen olvstam 2-3-5! napot is a spermiumok eletkepessegere. Ugy olvastam, azert kell ket naponta, hogy megfelelo mennyisegu es minosegu sperma termelodjon. A petesejt azonban csak 24!oraig eletkepes. Ha mindennigaz akkor nalam ez tegnap befejezodott, most varom a ket hetet. Es figyelem a testem, ugy ertem ideje megismernem, mert eddig nem nagy figyelmet forditottam a kos hasszurkalasokra vagy ilyen olyan folyasokra, ha az nodmalos volt.
2017. szept. 30. 11:28
nekem van egy 12 éves fiam, akivel spontán estem teherbe, de nagyon nehezen. másfél évet vártunk rá. császármetszéssel született, így nagyon sanszos, hogy petevezeték elzáródásom van és ezért nem akar jönni a kistesó. lefogytam 30 kg-ot és rendeződni látszik a ciklusom is, van peteérésem is. hormonális kivizsgálásra szeretnék menni most a János kórházba, mert az már nagyon régen volt és szeretnék tisztán látni, hogy mi is a helyzet. miért nem jön a kistesó
2017. szept. 30. 11:26
a petesejt 24 órát életképes, a sperma meg 48-72 óra. ezért kell két naponta szeretkezni az ovuláció körüli napokban.
2017. szept. 30. 09:56
Én is úgy tudom, hogy a sperma 24 óráig életképes. Viszont ha jól tudom, amit pé környékén érzünk fájdalmat, az a már érett petesejt úgymond útnak indulása a petefészekből. Ezért lehet az, hogy pé előtt és után 3-4 napig bármikor, bárhol megtermékenyülhet a petesejt, akár a petevezetékben is megtud, aztán ő még ott vándorol a méhig, ahol jó esetben beágyazódik. Bocs a konyhanyelvért, de csak így tudom megfogalmazni... 😀
131. Dittti
2017. szept. 30. 09:30
Bocsánat, a mensi kezdődött el az ovura 2 héttel. Elírtam. :-)
130. Dittti (válaszként erre: 129. - Szedrecske)
2017. szept. 30. 09:29
Csutortok, pentek tudtunk csak es szombat delutan, vasarnap éreztem az ovulációm. Szerintem az 5 nap enyhe túlzás, biztos van rá példa, de még a 3 napot is nehezen akarom elhinni. :-) elvileg pont két hétre rá, vasarnap reggel el is kezdődött az ovulacióm.
129. Szedrecske (válaszként erre: 128. - Dittti)
2017. szept. 29. 22:18
De elvileg 5 napig meg eletkepesek a spermak. Vagy a megelozo 5 napban sem voltatok egyutt?
128. Dittti (válaszként erre: 127. - Szedrecske)
2017. szept. 29. 22:10
Nekem görcsölés, mensi szerű tünetek azon az oldalon,ahol eppen az érett tüsző van, illetve erős tipikus nyúlós fehéres nyák. Kb ennyi jelzi nekem. Múlt hónapban pontosan tudtam mikor van, a gond az, hogy eppen akkor nem voltunk együtt, hanem elotte napokban, es így nem jott össze.
2017. szept. 29. 20:08

Ti megerzitek az ovulaciot? Ha igen akkor mit?

Nekem ma gyakrabban feszul a hasam alul, nehanyszor szurkalt is enyhen. Eddig vagy nem figyeltem ea, vagy ez valami uj.

Kicsit osszezavarodtam.

2017. szept. 29. 17:58

Egyébként nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ha ingyen lenne a tesztelésminimum minden reggel tesztelnék, csak ennyire lettem függő :(

Most is ezen agyalok, mikor egy kicsit belenyilall a hasamba, rögtön az az érzésem, hátha.

125. Szedrecske (válaszként erre: 122. - Dittti)
2017. szept. 29. 17:56

Tőlem is ezt kérdezte a doki, tudom, hogy hátrahajló a méhem? Mondom nem és ez mit jelent? Hogy nehezebben fogok teherbe esni. Ennek ellenére egy hónapra már terhes voltam, de nem kétcsíkos. Az majd csak két hét múlva.

Én egy percig sem bírtam, ujjongtam örömömben, alig vártam, hogy a párom haza jöjjön, egyből látta rajtam a kicsattanó örömöt, tudta is mire gyúrunk, szóval egyértelmű volt.

2017. szept. 29. 15:30
Sziasztok. Beállnék a sorba én is, ha lehet, bár nálam nem annyira egyszerű a dolog. BMC-be megyünk 19.-én kivizsgálásra. PCO-m van meg IR-em is.
2017. szept. 29. 13:53
Én most úgy tervezem, hogy nem is veszek tesztet, majd talán csak jövőhét vasárnap, ha addig nem jön meg. És hétfőn hajnalban indul vissza az uram, úgyis felkelek vele, majd akkor ellövöm, hátha... Illetve majd még kiderül jövőhéten, mert lehet, hogy nem is jöhet haza, rá kell húznia egy hetet, mert másik dekádba fog kerülni. Majd kiforrja magát a dolog, mindenesetre tényleg nem akarok rágörcsölni, nem akarok tesztelgetni feleslegesen túl korán. Volt már az elmúlt két évben negatív tesztem (mivel nem védekeztünk, csak megszakításos közösüléseink voltak, volt "necces" helyzet). Illetve, mikor még szoptattam a lányomat, kb négy hónapos volt, mikor egyszer mensruáltam, aztán úgy másfél hónapig semmi, akkor csináltam egy tesztet csak úgy kíváncsiságból, és full pozitív lett. Na hát annak nem örültem felhőtlenül, sőt... De a természet megoldotta. Két nap múlva halványabb lett, és kb egy hét múlva eltűnt a második csík, és meg is jött. Mindezek tükrében kicsit "félek" a tesztektől.
122. Dittti
2017. szept. 29. 10:43
Az első pozitív teszttől együtt dobtunk hátast a párommal, mert nem terveztük a dolgot túlságosan, bár védekezés híján tudtuk, hogy akár még baba is lehet, de azt gondoltuk, elsőre nem lehet összehozni. De lehetett. Pedig a dokim azt mondta ne ijedjek meg ha nem esek spontán úton egykönnyen teherbe, mert erősen hátrahajló a méhem. Erre sikerült rácáfolni, mármint az "egykönnyen" teherbeesésre. Most viszont aggódni kezdtem, mert a mostani projekt nagyon is tudatos és tervezett. Minden nap ki van emelve az asztali naptáramban, be van jelölve a telefonomban, amikor kezdődhet a "buli". :-) Annyira, de annyira szeretném, és a Párom is. Mivel én nem bírom ki, így tuti előbb tudom meg a pozitív tesztet, aztán futnék a munkahelyéhez, a kapuban várnám és már a parkolóban bőgnék, mint egy idióta. Asszem így képzelem el hétköznap, ha hétvége, akkor ugyanez csak otthon bőgnék :-)
121. Kismis (válaszként erre: 119. - Dittti)
2017. szept. 29. 10:38
Igen amugy annyira konnyu mondani h oke tesztelj 2-3 nap mulva de a gyakorlatban amikor meg sajat magadrol van szo akkor azert tesztelgetsz :D en is ilyen vagyok hihihi. Csak azert kerdezem toletek h mit lattok mert multkor ugye csinaltam egy tenyleg szellemcsikosat es azutan mar kevesbe bizom a szinte lathatatlan vonalakban, plusz nekem fiamnal ket nappal mensi elott delutan igen erős pozit teszteltem. Lehet a beagyazodas sokaig tartott most vagy nemtom.
120. Kismis
2017. szept. 29. 10:35

Igazad van szedrecske, most a hétvégén tuti nem nyúlok teszthez. Eddig már hármat ellőttem összesen ebben a hónapban, mert azt hittem előbb volt ovum na az tenyleg szellemcsikos lett. Na szóval vagy hétfön vagy kesobb tesztelek.

Taplraállok (jó amugy a nicked :) ) szerintem petéréstöl teljen el 12-13 nap a tesztelésig attól független mikorra várod. Én a férjemmel együtt nézegettem ezeket a teszteket, nem csinálok ilyen meglepetést h bodyt rejtek valahova és azt ő megtalalja és akkor egymas nyakaba borulunk, sajnos azt úgysem bírnám ki :D amúgy nekem most azt mondta férjem hogy látja a második csíkot és teszteljek egy hét múlva. Ha a tied olyan kaliberű h egyből elküld tesztelni lehet nem lesz meglepetésm :D illetve az lesz csak akkor max kozosen lepodtok meg.

119. Dittti (válaszként erre: 118. - Kismis)
2017. szept. 29. 10:35
Szia, én is látok rajta még egy csíkot. :-) De most ne kezdj el minden nap tesztelni. Várj 2 napot és addigra látványos lesz a változás!! Mondom ezt úgy, hogy az első hónapban mensiig "csak" 4 tesztet lőttem el :-))
118. Kismis
2017. szept. 29. 10:24

Köszi lányok!

Az van hogy a ma reggeli tesztet ott is hagytam csalódottan hogy ez szellemcsík, de fél óra múlva rápillantva már erősebb lett, élőben hunyorítás nélkül látható.

Figyi linkelem nektek a teszteket. A képeken a felső teszt a tegnap délutáni (az a második csík ha látjátok, már egyből kijött nem csak most a fotókor néz ki így) az alsó meg ma reggel 6 órai. A csíkot azon rózsaszínesnek látom inkább. Szerintetek? Ugye nem csak én kergültem meg? :D


[link]


[link]

2017. szept. 29. 09:14
Jó reggelt! Sajnálom Kismis, de szerintem is még korai volt a teszt, várj még pár napot. Én is most azon agyalok, hogy hogyan, mikor teszteljek. Jövőéhét vasárnapra nem várom, de lehet, hogy hétfő vagy kedd (az utóbbi három hónapban 26 napra jött meg), és a férjem péntek hajnaltól hétfő hajnalig lesz itthon. Jó lenne akkor tesztelni, mikor itthon van, viszont meglepetést is szeretnék neki, de úgysem bírnám ki, hogy ne mondjam el neki azonnal. Ti hogy mondtátok, hogy tervezitek megmondani? Mi az elsőnél együtt teszteltünk, a nem vár előtt egy nappal, nagyon halvány volt, a férjem nem is látta, majd két naponta teszteltem egyedül, amíg teljesen erős nem lett a csík. Úgyhogy ott nem volt igazi meglepetés. Ennél szeretnék meglepit, de hát sokszor jobban tudja, mikor kell megjönnie, mint én. Szerintem ha hazajön, azzal fogja kezdeni, hogy vegyünk tesztet... 😀
116. Szedrecske (válaszként erre: 115. - Kismis)
2017. szept. 29. 07:26

Azert meg van remeny boven erre a honapra. Nincs tapasztalatom a halvany csikokkal kapcsolatban. En mindenhol azt olvasom, hogy halvany ketcsilos is pozitiv, hat nem tudom. De ha nem emelkedett meg a hcg szint , akkor mitol halvany? Mondjuk szerintem meg megerosodhet az a csik. Az enyemek olyan negativak, hogy akarhogy eroltettem a szemem , senlattam meg halvanyan sem.

Szerintem vard meg anhetfot, addigra koderul az is , hogy megkon vagy sem, illetve, hogy hogy jon meg. Szoritok Neked!

115. Kismis
2017. szept. 29. 06:18

Jó reggelt! Megcsináltam a tesztet, negatív. Én annak mondanám. Most megint látom a csík helyét de inkább szürkés és talán még halványabb mint a tegnapi. Vagy ezek az x epil tesztek mind ilyenek?? Szerintem nem vagyok terhes. Úgyhogy várok hogy megjöjjön vasárnap.

Én D-vitamint és folsavat szedek meg neha c vitamint és most pl magnéziumot de csak azért mert néha begörcsöl a vállam vagy lábam.

2017. szept. 28. 21:17
Ti milyen vitamint vagy egyeb kiegeszitot szedtek a teherbeeses segitesere illetve a baba egeszsegeert?
113. Szedrecske (válaszként erre: 112. - Kismis)
2017. szept. 28. 21:08
Koszonom! Kozben utana olvastam, csak ez nem volt tuszta, hogy hogy lehetek biztos anpeteeres napjaban.
112. Kismis
2017. szept. 28. 20:53

Ja amúgy üdv Kriszta! Szerintem már egy tök jó jel, hogy lányod elsőre összejött, akár most is lehet így. Én is ilyen fajta vagyok h szinte ránézésre terhes, családomban is így van.

A dpo az a days past ovulation rövidítése. A 0. Dpo az a peteérés napja. Hát igen ahhot tudni kell, én most biztos voltam a pé-m napjában mert majd leszakadt a hátam épp.

2017. szept. 28. 20:46
Fúúúú de izgi! 😄 én meg most számolgattam, és rájöttem, hogy ha ez a hónap nem sikerül de az október igen, akkor bizony pontosan ugyan azon a napon fogok menstruálni, és ugyan azon a napon lesz pé-m, mint 3 éve a kislányommal... ❤
2017. szept. 28. 19:00
Lanyok , ezt a "dpo" napot honnan kell szamolni? A peteerestol? De akkor ahhoz biztosra kellene tudni anpeteerrs napjat, ugye?
109. Szedrecske (válaszként erre: 108. - Kismis)
2017. szept. 28. 18:58
Szuper! Drukkolok Neked!
108. Kismis
2017. szept. 28. 16:50
Sziasztok! Ú lányok olyan izgatott vagyok. Ugyr ma vagyok 11. Dpo-n, vettem du. 2 tesztet, megcsinaltam egyet tudom baromi korai de nagggyon halvany pozi. Es idon belul tehat ket percre ra jott ki baromi halvanyan a masodik csik. Fotoztam es nagyon kell nezni de azon is latszik. Sztem holnap reggel ellovom a masodik tesztet is es biztoa vagyoo benne h ott lesz az a masodik csikocska! Meg tudom h ez nem garancia semmire de en tenyleg latom es nem szellemcsik mert mondom ugy egy perc mulva mar ott volt es nem szurke hanem rozsaszin.
107. Szedrecske (válaszként erre: 106. - Talpraállok)
2017. szept. 28. 15:45

Szia Kriszta!

En is szurkolok Neked, miert is ne sikerulhetne most is elsore? 😉😘

Az elsonel nekunk is egy honapra sikerult, most en is hasonloban remenykedem 😉

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook