2013 januári babák (beszélgetés)
És ráadásul karácsonykor mint minden évben nálunk gyűlik össze a család. Legalábbis a férjem részéről, de így is leszünk vagy 10-en. A nővére mondjuk felajánlotta, hogy segítenek, és csinál francia salátát otthon, meg süt valamilyen husit, de a lakást meg csak nekem kell egyedül kitakarítanom, meg ugye saját részre is kell főzni, meg sütni.
Hát ez tényleg felháborító... Azért kitartás, már nem sok van vissza, fél lábon is kibírjuk :-)
Ma kaptam megint időpontot nst-re holnapra. Nem tudom megint meddig fognak ott ültetni, meg ha minden igaz hétfőre, és akkor ismétlik a flowmetriát is. Szerdán a másik doki azt mondta hogy nem vészesen kevés a magzatvíz, és tőle vasárnapra kaptam időpontot nst-re, de ma kiderült, hogy vasárnap nem lesz aki kiértékelje, ezért kell szombaton mennem. És ez a doki azt mondta hogy utána meg majd ráérek 27-én menni, mert akkor már lesz az én orvosom, aki megcsinálja a 36. heti ultrahangot. Hát ehhez képest mehetek majd majdnem minden nap. A lakás meg szalad, mire hazaérek hulla vagyok. Ráadásul diétáznom is kell a cukor miatt, ami nem lenne probléma, ha nem ültetnének fél napokat a váróteremben. Ok hogy ott is lehet enni, de ha ott vagyok délutánig hol ebédeljek? Karácsonyi előkészületekkel még sehol nem tartok és nem is tudom mikor lesz rá időm ha még 24-én is ott fogok ülni a kórházban.
Sziasztok! Tegnapelőtt voltam először nst-n, ami jól is sikerült. De itt elég hülyén működik az egész rendszer, mert az nst után át kell menni az ambulanciára, ahol 1 orvos rendel, ő elemzi ki az nst eredményt. 11-re mentem az nst-re, az orvos megnézte mondta hogy jó, de elküldött flowmetriára, amit az ultrahangon csinálnak, de mire odaértem, dél volt és tele volt a váró, de ebédidőben senkit nem hívtak be. Volt fél 3 mire rám került a sor. A doki azt mondta hogyha jó a flowmetria, akkor már ne menjek vissza. De az ultrahangos nő ráírta hogy kevesebb a magzatvíz, ami nekem eléggé ijesztően hangzik és hiába volt jó a flowmetria nem mertem eljönni. Visszamentem a dokihoz, fél 5-kor végeztem. A doki annyit mondott, hogy akkor sűrűbben kell nst-re járni, úgyhogy kaptam időpontot mára. Ma megint voltam korán reggel, mert nst előtt elmentem vérvételre is. 8-9 óra között volt időpontom nst-re. De az ambulancián nem volt orvos 10-ig. Nem lett jó az nst, úgyhogy ismételni kellett, majd megint vissza a dokihoz, aki megint nem volt 12-ig. Én nem értem azt hogy annyi orvos van a kórházban, miért pont azt az egyet rángatják mindig akinek az ambulancián kellene rendelnie. Ráadásul az embert bosszantja az is, hogy tele van a váró, és amikor kijön a doki mindig talál valami ismerőst, akit előrevesz.
Jaj de jó!!! Otthon lenni a kisbabával irigyellek is...de nem sokára mi is így leszünk...nem sokára...
Sziasztok!!Ma mostam,vasaltam...és begyúram a beijgli tésztáját...holnapra terveztem a sütést...
Fájdogála derekam is...és keményedek elég sűrűn...de még nincs it az idő... :)
igen, tegnap kora délelőtt jöttünk haza :)
január 3. nemsokára itt van! :D
Én semmit sem..egész nap pihi szinte.
Ma voltam uh-n, már 3300g a kispicúr 36+4 hetesen. A mérések alapján a fejecskeje az egyetlen ami a korának megfelel, amúgy 38 hétnek írta a gép. :D A doki kérdezte is, hogy mikor költözök föl. :D Majd jövőhét pénteken szólok neki, hogy 2-3a körül legyen kéznél addig ne aggódjon! :D A ctg-n 180korul volt a pici szíve, a másik érték meg 40-70 között volt- gondolom az a fajast mutatja-mert olyankor éreztem osszehuzodast.
Tényleg jó nagy a csend! :) En éppen készulodok a munkahelyemre, mert a gyerekek eloadást tartanak és meghívtak. :)
Te mi jót csinálsz?
Mi ez nagy hallgatás?Mit csináltok???
Szia!Otthon vagytok már? Nekem,nekünk még január 3-ig kell húznunk!! :) AKkor megyek NST-re és utána dől el mikor lesz a császár!!! Irigyellek,mert te már a babáddal töltheted a karácsonyt!!!
Szép anpot mindenkinek!!!
jaj, lányok :D én már minden alkalommal úgy nézek be ide, hogy valaki biztos megszült :)))
Jujj,Neked aztán van dolgod, le a kalappal elötted!nem nagyon tudsz így pihenni!De nem lenne jobb hagyni a francba a takarítást, ha babát vársz?Ő a legfontosabb,és kit érdekel az az ablak!akinek nem tetszik,jöhet, segíthet:)Én is elvártam magamtól,hogy minden patent legyen,a férjem se érezze, hogy hanyagolom, legyen neki mindig kaja,vasalt ruha, a ház...de most már érzem:nem megy minden!Kész!igenis,le kell ülni,és ami elmarad, elmarad!Gondolom, hogy a nagyobbik gyereket ugyanúgy el akarod látni,egyértelmű, na de a függöny???A legnagyobbat ott veszíted,ha emiatt a hajtás miatt korábban indulna be a szülés,nem? segítséget nem tudsz kérni?szomszéd, barátnő, anyud? Kitartás, és próbálj pihenni is!Ez a legfontosabb,és halaszthatatlan dolgunk, így babával!:)
nekem nincs bajom a málnalevél teával, monjuk én meg tudom inni ezeket a löttyöket, a normál teákat sem ízesítem...de a méz nem árt semminek:)és ha úgy próbálnád,hogy hígabbra csinálod?a két kiskanálnyi cucchoz nem 2,hanem 2.5 deci vízet tennél?hátha....:)
sziasztok!igen,vettem málnalevél teát,190 ft,nem beruházás érte!ha csak egy árnyalatot is tényleg puhítja a méhszájat,már megérte!homeós bogyókat is vettem:szintén méhszájpuhító hatásúakat,kicsit macerás a szedése,mert fél órával elötte-utána nem ehetek,ihatok,de azért azt is szopogatom!van ismerősöm,aki ezekkel szült,annak ellenére,hogy fele akkorka csaj,mint én(85 cm-s csípő)szinte kipottyantotta a babát!jó,persze,azt már nem tudjuk meg, hogy ezek nélkül hogy ment volna,lehet,hogy ugyanígy!De azt mondják,a lényege az, hogy hinni kell, hogy ez segít!Hát,legyen,én elhiszem!:)az nem kerül semmibe!:)
Sziasztok, jóreggelt és üdv az újaknak és gratula. a szüléstől én is be vagyok sz....a!!!!! Már rémálmaim vannak. A gerincem kicsit jobb, de gyerekek nekem annyi nyügöm vban. Elvileg könnyedén végig csináltam de most a vége.. hát megkezdtük a 34. hetet. Én a lakásban semmit nwem tudtam megcsinálni ablakot ajtókat függönyt nem mostam se szekrényeket gyönyörű lesz ez a karácsony. Igaz nagy a ház 140 m2 de még csak a szobával végezttem. Mirre elrendezem az állatokat hozom viszem a gyereket a buszhoz boltba megyek és készítem a teákat félliter tejeskávét szenyokat a férjemnek a 14 órás műszakra, megfözök mosok takarítok, addigra hulla vagyok. Ezt beteg gerinccel nekem ép elég sőt rendesen nehéz ja és a tűzelésről nem is beszélttem. Szóval karácsony ide vagy oda csak a hálószobák és az étkező vannak készen. Bocsi az étkezői ablak nincs mert nem merek létrázni és nem találok segítséget. :-( Most megyek mert vásárolunk és zötyögnöm kell 1 órát a buszon jaj de fogom élvezni... anyira görcsölök napokota. most futok a buszra
Nyugodtan ízesítheted a kedved szerint...nekem a szoptatós teák nem jöttek be anno...fú de szar ízük volt és méga z illatuktól is rosszul voltam...
Én is vettem lelkesen egy csomag málnalevél teát, de be kell vallanom, hogy 1 bögrével főztem belőle és (nekem legalábbis) olyan sz.r íze volt, hogy azóta se csináltam :-) Lehet, ha beízesíteném, csak nem tudom ezeknek a gyógyteáknak az jót tesz e.
nekem elkezdett szúrkálnia derekam...olyan eleven a babi hogy hu...jó éjszakát mindegyikötöknek!!!
Te készulsz valami trukkel? :)
Én is tiszta ügyetlen voltam az a nagy fiamnál...sose felejtem el mikro hazajöttünka kórházból és letettem az ágyra ránéztem a húgomra és megkérdeztem szerinted hogy kell be pelenkázni??(Akkor még nem volt baba-mama szoba itt,és csak szopni hozták a babákat)...most is előttem van ez a kép!!! :)
Belefogsz jönni!!!
A málnalevél teáról egy ismerös kismama mondta hogy nagyon jó és neki segített.
Nekem az a véleményem,hogy ha jönni akar akkor jön...Könnyíteni ott abban a pillanatban úgy fogod érezni semmi sem segít!!!Semmilyen trükk..de a fájdalomat azonnal elfelejted ahogy kinn van a babád!!!
készültök valami "hókuszpókusszal" a szülésre,mint homeopátia,málnalevéltea, vagy gátmasszázs?Egyéb trükk,amiben egy kicsi kis lehetőséget láttok,hogy akár csak egy hajszálnyit könnyít,segít, gyorsít?
Sziasztok!Első babánk,kisfiú,dec.28ra vagyok kiírva!visszaolvastam pár oldalt,hogy tudjak rólatok valamit,és nagyon irigylek mindenkit,akinek már van saját tapasztalata gyermeknevelésben...én nagyon kezdő vagyok,tiszta ügyetlen leszek az elején!egyikőtök írta, hogy magnéziumot ilyenkor már nem jó szedni,ami csodálatos, mert napi 2000 mgot szedtem eddig,(ami napi 8 szem magne b6nak felel meg),mert annyira görcsölt a lábam...senki nem mondta, hogy nem kellene,csak most gondoltam utána, hogy persze,a méhizom működésére is hat...ááááááááá!!!
Sziasztok!
Hát úgy néz ki, hogy csak vaklárma volt...már harmadszorra csinálja velem ezt a bébike. Szabinka, erős mensi szerű görcseim voltak, arra mondtam, hogy keményedés. Pussz nektek, elfáradtam ettől az álvajúdástól, úgyhogy lepihizek kicsit.
En még soha nem hallottam, de tényleg kulonleges. Az tuti h nem fogják a fél ovicsoportot úgy hívni. :)
További ajánlott fórumok: