2012 januári babák (beszélgetés)
Dávid se szeret hálózsákban aludni. És ő is berreg, miközben az autókat tologatja. Sokban hasonlítanak ezek a fiúk! ;)
Aludni pedig body, vékony rugdalózó plusz vékony paplannal szokott. Ha túl melegen öltöztetjük éjszakára, inkább ébred, mint amikor picit lengébben van. Viszont nálunk a távfűtés miatt 23-24 fok az átlag.
Szeretném megkérdezni, aki nem hálózsákban altatja a picurt, az mibe öltözteti éjszakára?
Most úgy tűnik, hogy hálózsák nélkül, sokkal jobban alszik a kisfiam..
Köszönöm a segítségeteket :) Igazából senki nem mondta, hogy minden nap kell hajat mosni, ez olyan ösztönös volt, vagy nem tudom :'D Szerintem átállunk mi is a tiszta vizes öblítésre & heti 2x mosás samponnal.
Nagyon szépen kösziii :))
Én is adok rá mindkettőt. Sőt mivel ő kint alszik egy órát még egy plédet is rádobok.
Most én szeretnék ajándék tippeket kérni tőletek!? Miksa elkezdte a pasis autókázást, brümmögve tologatja, ma már a falon is. :)
Hú, minden nap mosod? Én csak hetente egyszer. Ki mondta, hogy minden nap kell? Maximimu pici vízzel leöblítem, de ha nem voltunk sehol, ahol koszos lehet, mondjuk homokozóban, akkor nem mosom meg.
Nahát, gratulálok, hogy már jár és pláne szalad, nem semmi! :)
Sziasztok anyukák!
Szeretném kikérni a véleményeteket. Lehet, hogy butaság a kérdésem, de csak ma gondolkoztam el rajta, hogy tényleg szükséges-e minden nap a gyerkőc haját megmosni. Kisfiamnak elég hosszú haja van, és születése óta minden nap mosom neki kímélő samponnal. Ti hogy szoktátok? Csak ma jutott eszembe, hogy talán nem szükséges minden fürdetésnél hajat is mosni. Nem tudom :/
Egyébként jelentem, hogy kisfiam (21-én lesz 11hós) már egy hete önállóan jár :) És a mai nappal elkezdett már szaladni is :D Mindenhova rohangál... én meg utána =)
Köszi! Már jobban van Dávid.
Mi is sétálunk minden nap, ha egészséges.
Amúgy szerintem a jelenlegi nátha megfázás miatt van. Hideg volt és a szél is fújt, itt Budaörsön mindig fúj. :(
Eddig csak vastagon öltöztettem és adtam rá overált, de tegnap végre vettünk egy jó meleg lábzsákot a babakocsihoz.
Aki használ lábzsákot, overált is ad a kicsire? Persze ez a lábzsák vastagságától is függhet...
Jobbulást nektek! Nálunk a gyerekek gyógyulóban, nekem lett kötőhártya gyulladásom, baromi rossz csajok, remélem nem kapják el.
Ti anyukák hány fokig viszitek ki a kicsiket?
Mi is csatlakoztunk... :(
Dávidnak is folyik az orra, de lehet, hogy az ömlik jobban kifejezi a valóságot. Láza még nincs, remélem nem is lesz. A torkába egyszerűen nem tudok benézni. A porszívózást viszont egész jól tűri.
Gyógyulást kívánunk Nektek!
Nekünk nagyon bevált a (dirket így írom) Nazivin zanft bébi orrdugulásra. Porszívózás után kapott 1-2 cseppet és rövid időn belül, hosszan tartóan kidugult. Az a jó benne, hogy a spray és a csepp között van és a fül-orr-gégészünk szerint újra struktúrálja a nyálkahártyát. Ugye milyen jól hangzik? :)
Nem most kezdtem darabosat adni, csak valahogy nehezen lépünk tovább.
Kölesgolyót már 7 hónapos kora óta egyedül eszik és 8 hónaposan már a főzelékben is hagytam puha zöldségdarabokat, aztán tésztát, csak ezekből a mai napig nem szeret megenni egy adagot.
A husit milyen formában adod, hogy kézzel meg tudja enni?
Ez a torna úgy látom nektek is szuper! Örülök.
Miksa életében először belázasodott és piros a torka. Rengeteget porszívózzuk az orrát. Már nincs láz(csak egy este volt szerencsére) de még folyik az orra és nehezen alszik az orrdugulás miatt.
Gratula a mászáshoz!
Még csak most kezdtél neki darabosat adni? Vagy csak most kezdett öklendezni tőle? Én már 6 hónaposan darabosan adtam neki a gyümölcsöt, kölesgolyót, kiflit, stb. és semmi baja nem volt soha tőle. Mostanában már az ebédet is kézzel eszi egyedül, ma pl. tésztát husival. Minél többször adjál neki, először puhábbakat, majd később mehet a keményebb is, bele fog jönni!