Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 januári babák fórum

2012 januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
7580. nikletty (válaszként erre: 7578. - Nóra Eszter)
2012. nov. 30. 00:52
ilyen nekünk akkor volt mikor náthás volt és be volt dugulva az orra szegénynek, de meguntam és használtam orrcseppet
7579. nikletty
2012. nov. 30. 00:52

nálunk este 7-8kor van az elalvás (6kor vacsi, aztán fél7körül fürdés)

7-kor tápszer-tejci és átlagban ebben úgy belepilledt hogy leraktam, oldalra fordult és már egy hangja sem volt, csicsikált :)

most szerintem mert jön felül egy foga, és az piszkálja, 8kor alszik el és igényli hogy üljek mellette, addig olvasgatok magamban - úgyis tanulnom kell :P, nálunk is csak egy kis éjjeli lámpa ég, néha megsimogatom, ő meg jön-megy a kiságyban leteszi magát, próbál elaludni, aztán megint fel, s egyszer csak sikerül... bár korábban is volt ilyen időszaka, lehet kis szeparációs szor. is ez - mert ha kimegyek akkor óbégatás van és szépen lassan hergelődik, nem tudom, hogy látnia kell míg elalszik este.

Nap közben általában nagyon időben ebéd, 3/4 12-kor és azonnal ágyikó,és 1,5óra a biztos amit alszik max a 2,5-3óra volt, s jó esetben piszkálja a maciját ilyesmi, és egyszer csak elalszik. De ugye nem minden nap egyforma, náthás volt a napokban, akkor kellett orrcsepp kis ringatás hogy eljusson "alfába", vagy ha már túl fáradt akkor... Nálunk ez a fix alvás, de még előfordul néha hogy nem bírja ebédig akkor fél11-11kor leteszem, és utána ebéd, de ma pl valahogy aludt egyet fél10felé is, de csak fél órát hagytam, hogy ne menjen a du-i alvás rovására, nem is ment, sőt (bár Lina hidegfront idején aluszékonyabb), kicsit jobban bírta ebédig, meg este, meg ha délután babakocsizunk előfordul hogy bealszik.

2012. nov. 29. 22:46
Na ilyen még nem volt. Most aludt el 22.45-kor. nagyon remélem, hogy ez csak a hidegfront.....
7577. wanita77 (válaszként erre: 7576. - Kukucz)
2012. nov. 29. 19:41
Hogyhogy reggel főzeléket adsz neki? És gyümölcsöt mikor eszik? Nálunk reggel szopi van, aztán egy kis kenyérke, kölesgolyó, 10 körül gyümi, délben főzelék, uzsonna joghurt vagy főzelék maradék, este néha tejpép, máskor már csak szopi és alvás. Azért az tök jó, hogy 8-kor kel és utána fél 11-kor megint alszik 2 órát, és még délután is, ez nem semmi mennyiség!
7576. kukucz
2012. nov. 29. 16:47

De jó,hogy felhoztátok a témát!!!Az alvás nekünk sem egyszerű eset.Marci általában nyolckor kel.Kilenckor eszik főzeléket,kb. fél tizenegykor leteszem.Negyedóra mire elalszik,számtalan felülés,cumidobálás,hempergés után.Ha alszik két órát,már jók vagyunk.Nem sikerül mindig:-).Egykor megint főzelék,három körül megint leteszem.Öt körül kel,gyümölcsös rizses pépet eszik,fél nyolc és nyolc között ejtjük meg a fürdést.Fél kilenc,kilenc vacsi,Sinemill.Közvetlenül utána alvás.Éjfélig,egyig nyugisan alszik.Azután sűrűn kel.Ok. most tíz hónaposan jött ki az első foga,ami úgy látom megviseli.Már mindent kipróbáltunk....Lassan beletörődöm,hogy pár év múlva nyugisan is alhatok:-DDD

Szóval azért picit megnyugtat,hogy nem vagyunk kirívó esetek!

7575. Klauka_
2012. nov. 29. 14:27

A nappali elalvással nekem is vannak gondjaim. Gábornak kell a teljes sötétség és a ráhangolódás. Amit ma próbáltunk és bejött:

reggeli tápszer 7-kor 200ml

tízórai gyümölcs 10-kor 200ml

ebéd főzelék 300ml 12-13 között

alvás előtt 100ml tápszer a szobában, sötétben, aztán ölben 2 perc és alvás.

Eddig nem volt alvás előtt tápszer, csak bementünk a szobába, aztán próbáltam ringatni, letenni... csak nagy kínlódások árán "ájult be".

Az egy másik sztori, amikor délelőtt elalszik, pl. kocsiban... akkor már ritkán tudom csak elaltatni babakocsiban.

7574. bbea7
2012. nov. 29. 14:11
Ma például fél 9-kor kelt reggel, kis tápszer, majd közös reggeli. Utána játék, én odatettem a kaját, kimentünk egy órát sétálni, majd 1 órakor ebéd, letettem aludni.25 perc múlva már fent volt, és látom hogy még álmos, de se elringatni nem engedi magát, ha az ágyban hagyom akkor üvölt, hiába simogatom, beszélek neki. Érdekes, hogy napközben mindig sírva ébred, ahogy felveszem megnyugszik, de letenni ilyenkor egy darabig nem lehet. Reggel soha nem ébred sírva. Sőt, van hogy egyszer-kétszer éjjel is felriad, de csendben játszik egy picit és magától visszaalszik. Már mindent kipróbáltam, felébresztettem reggel, nem engedtem délután aludni, de olyan mintha attól félne hogy lemarad valamiről ha alszik:) Hihetetlenek tudnak lenni ezek a babák.
7573. nikletty (válaszként erre: 7572. - Nikletty)
2012. nov. 29. 13:56
mivel már elaludni is fáradt, túl pörögnek, viszont az én Linám sír ha már nagyon-nagyon fáradt és nem megy az elalvás, nagyon bír sírni, és olyankor kell segíteni eljutni "alfába", akkor nem megy az egyedül elalvás, mint mikor pihentebben megy aludni
7572. nikletty (válaszként erre: 7571. - Wanita77)
2012. nov. 29. 13:55
ez Linámra is igaz, ha nem jön össze a nappali alvás, az esti elalvás sokkal nehezebb
7571. wanita77 (válaszként erre: 7570. - Bbea7)
2012. nov. 29. 12:29
Hú, ez nem a legjobb így. :( Napközben hogyhogy nem alszik? A babák amúgy fordítva működnek, ha napközben sokat alszanak, kipihentek, akkor alszanak jól éjszaka is. Nikinél van olyan, hogy 4-szer(!!) alszik napközben, az utolsó alvásnál 19.30-kor ébred fel (ez csak akkor van, ha elmegyünk valahova) és hamarabb elalszik este, mint mikor kevesebbet alszik. Úgyhogy nekik muszáj aludniuk napközben, akár babakocsiban, kendőben, kézben, csak valahogy aludjanak, akkor este is könnyebben alszanak el. Kitartás!
7570. bbea7 (válaszként erre: 7564. - Nóra Eszter)
2012. nov. 29. 08:38
Ezt az alvás kérdést én is fel szerettem volna tenni:) Nálunk az alvás sem egyszerű. Hiába nem alszik szinte semmit egész délután, általában 11-ig is fent van. Ilyenkor meg még alszik...Volt már olyan is, hogy délben aludt másfél órát, és fél 2-től éjjel fél 12-ig volt ébren. Ehhez ő még nagyon pici:(
2012. nov. 28. 21:52
Nálunk fürdés, apával kis labdázás, mesélés, furulyáznak is mostanában és szopival elalszik.
7568. Klauka_ (válaszként erre: 7567. - Nóra Eszter)
2012. nov. 28. 20:50
Gáborka amikor megitta az esti tápszert, utána már nincsen játék, semmi huncutkodás apával, mert akkor felélénkül, aztán alig akar elaludni. Párszor mi is megjártuk... sőt, se tv, se lámpafény, csak egy sólámpa fénye.
2012. nov. 28. 20:40
Eddig 8.30-ig legkésőbb mindig aludt, de tegnap 9 után is alig bírtam "lenyomni".
7566. Klauka_ (válaszként erre: 7564. - Nóra Eszter)
2012. nov. 28. 20:18
Általában 8-kor már alszik. És te?
7565. wanita77 (válaszként erre: 7564. - Nóra Eszter)
2012. nov. 28. 19:37

Hát, nálunk mostanában eltolódott, kb. 21-21.30, mire elalszik. :(

És nálatok?

2012. nov. 28. 19:13
Csajok, ti mikor teszitek le este a babókat?
7563. marcsika77 (válaszként erre: 7561. - Hanabell)
2012. nov. 26. 14:44

30-40 dkg havonta a hizás fél éves koruk után.

Végülis nem szentirás az, hogy megháromszorozzák a súlyúkat. Nórának is 2 kg-ot kellene hizni, ő 3 hónap alatt 1100-at hizott holott beteg volt, szedett antibiotikumot stb.

A lényeg, hogy szép formásak és kiegyensúlyozottak legyenek.

2012. nov. 26. 14:30
Én nem is szeretném ha megháromszorozná, így is óriási!!!!!!!!!!!! :)Azt mondják 1,5 éves babák 10kg körüliek.
7561. hanabell
2012. nov. 26. 12:46

Lányok, mennyit híznak mostanában havonta a kicsik?

Dávid 260g-t hízott(pontosabban 520-at 2 hó alatt) és kevésnek tartotta a védőnő, mert így esélytelen, hogy megháromszorozza a születési súlyát egy éves korára. Ahhoz még több, mint 2 kg-t kéne híznia.

2012. nov. 22. 17:23
Én is csak jót hallottam erről a tornáról és hihetetlen gyors eredményeket.
7559. Roni03 (válaszként erre: 7555. - Hanabell)
2012. nov. 21. 23:10
Szia! Mi hordtuk a lányomat Dévényre, mert Ő sem akart mászni, kúszni sem nagyon, de állni azt igen...Én nem szerettem volna, ha kimarad nála a mászás, ezért elvitük, és kiderült, hogy annyira lazák voltak az izmai, hogy azért nem tudta négykézlábra tornázni magát...plussz utált hason...de 2 hónap alatt rendbe tette a csajszi!:-))
7558. hanabell
2012. nov. 21. 21:12

Köszi, Bóbi83! :)

Nikletty: 4 ezer Ft egy alkalom, ami fél óra tornát jelent.

7557. nikletty (válaszként erre: 7555. - Hanabell)
2012. nov. 21. 20:19
s nektek ez mennyibe kerül megkérdezhetem -a torna?
7556. Bóbi83
2012. nov. 21. 08:24

Szerencse, hogy tudnak segíteni. Biztosan hasznos lesz a torna, mert sok jót hallottam róla.

Kitartás! :)

7555. hanabell
2012. nov. 21. 08:06

Van valakinek esetleg Dévény tornás tapasztalata?Képzeljétek, járnunk kell DSGM-re.

Csak most kerültünk a megfelelő szakemberhez és most derült ki, hogy miért nem akar mászni Dávid.

A terhesség alatt sokat görcsöltem(már a 18. héttől) és nagy baba is volt, így aztán valószínűleg a pocakban kialakult nála egy kényszertartás, ami szülésnél nem volt látványos, bár az orra nagyon ferde volt sokáig, ami már akkor intő jel lehetett volna.

Aztán renyhén és kicsit ferdén tartotta a fejét, de minden szakember megnyugtatott, hogy javul majd a helyzet, ha sokat lesz hason. Ezzel nem is volt gond, mert szeretett hason lenni, aminek köszönhetően tényleg rendeződött a fejtartása, de csak kb. 5 hónapos korára. Aztán el is kezdett kúszni, igaz féloldalasan, de így mindenki megnyugodott.

Most voltunk a védőnőnél és ő ajánlotta, hogy mutassuk meg egy gyógytornásznak, hogy miért nem mászik még 10 hónaposan, 4 hónap kúszás után. El is mentünk.

Az volt az érdekes, hogy vizsgálat előtt csak azt kérdezte a gyógytornász, hogy mi a probléma, az előzményekről nem beszéltünk. Aztán pár perc után magától rájött, hogy voltak fejtartásos nehézségeink, meg sorolta a többit is.

Ezentúl járni fogunk hozzá. Kíváncsi vagyok, hogy milyen eredménye lesz a tornának.

7554. hanabell (válaszként erre: 7552. - Nikletty)
2012. nov. 21. 07:39

Hallottam már mástól is erről a megoldásról. Minden esetre rendes a párodtól, hogy segített. :)

A férjem szerencséjére egyre kisebbnek érzem a csomót. :D

7553. Nóra Eszter (válaszként erre: 7552. - Nikletty)
2012. nov. 20. 21:09
:)
7552. nikletty (válaszként erre: 7551. - Hanabell)
2012. nov. 19. 22:41

megmondom őszinteéné nekem a vége felé letteek csomók időnként Lina valahogy nem szívta ki úgy hatékony, s mielőtt bármi lett volna, féltem a begyulladástól, így nekem a Párom oldotta meg, na lehet megrökönyödni: masszírozta kifelé+szívta míg éreztük, így mindig eltűnt a kis csómó

de nálunk én sem és ő sem bántuk

de inkább mint a gyulladás, sajnos nekem a babám annyira nem volt cicis, hogy annyit cicizzen hogy eredménye legyen, a mellszívó sem cisnált nekem semmit már - annyi tejem már nem volt, a csomó meg mégis bent volt

7551. hanabell
2012. nov. 19. 20:28

Köszönöm a tanácsokat! Már jól vagyok, csak a csomóval nem tudok mit kezdeni, persze melegítettem, masszíroztam, most már csak a zuhany alatt és szoptatás után masszírozom.

Nektek mennyi idő alatt szívódott fel?

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook