2012 januári babák (beszélgetés)
Körömvirág kenőccsel kenegesd és csak a foltra tegyél hideget, pl. jégkockát! Nekem ez vált be!
Jobbulást! Én szoptattam belőle de én csak léázcsillapitót vettem be!
A lázam szépen lement, már jobban vagyok. :)
Kaptam antibiotikumot is, ami mellett szoptathatok, de a doki szerint(az ügyeletes, aki kijött) csak az ép mellemből és csak ha 38 fok alatt van a lázam. Azzal indokolta, hogy, még jobban begyulladhat, mert Dávid szájflórájából feljuthatnak a mellembe olyan kórokozók, amik újabb gyulladást okoznak.
Ti a gyulladt mellből is szoptattatok? A legújabb ajánlás az, hogy gyorsabban gyógyul, ha szoptatunk?
A tejet mellszívóval lefejtem. Szépen kiürült, csak a csomó kemény.
De van benne csomó. Ráadásul a nagy része a mellbimbómban van. És már piros folt is van rajta, kb. egy fél tenyérnyi.
3 hete volt egy tejpangásom, az a szoptatás hatására elmúlt, akkor a csomó az első mellretételnél elmúlt, csak a folt maradt és a fájdalom.
Most elég határozott a csomó és nem "oldódik".
Ma reggelre begyulladt az egyik mellem, pedig este lefekvés előtt Dávid kiürítette. :(
Volt már itt az ügyelet, kaptam antibiotikumot.
Van valakinek tapasztalata, vagy életbölcsessége? Most még a védőnőt se hívhatom. Ez nem tejpangás, hanem egyértelműen gyulladás, még mielőtt arra is gondolnátok.
Szia! Mi is hasonló cipőben járunk...Én tegnap már nurofent adtam Neki napközben is, mert nagyon szenvedett szegénykém...:-((
Ti is hasfájósak vagytok még mindig? MArci is az...nem tudom, mikor fogjuk kinőni..:-(((
Mivel semmi nem használt, így már nem is adok rá semmit neki, csak masszírozom a pocóját..:-(
Az a bajom vagyis azért aggodom,mert úgye nem csak anyatejes.Mondjuk anyatejes korában is voltak időszakok amikor nem volt minden nap.
A védőnőm nem látott 6 hós kora óta,a dokinktól nem kérdeztem még.
Vizet alig iszik sajnos.szerencsére nem fáj a hasa,nagyon jó l
kedvű.
Nekem is volt/van gondom néha az emésztésemmel.
Egy belgyógyász azt mondta, hogy a napi 3 és a 3 naponta egy széklet között van az egészséges "tartomány". Ha nem kemény és nem erőlködik, akkor szerintem nincs gond.
Nekünk is volt nyár végén egy ilyen időszak Dávidnál, aztán a plusz víz itatás segített. Meg a sütőtök, vagy esetleg a körte.
Sziasztok,
segitséget kérnék tőletek.
A legénykém anyatejes és szilárd ételt is eszik.Már nem pépeset,hanem amit mi eszünk.A pépest nem akarja megenni.
Olyan gondom van,hogy általában csak 2 naponta van széklete.
Ez gond szerintetek?Olyan sok helyen keresgéltem,de semmi pontos infót nem találtam.
Igen, a szilveszter. Ez is egy jó kis kérdés lesz. Mert ugye ő még nem fogja fel, hogy mi is ez. Viszont nekünk ez lesz az első közös. :)
Nehogy később számon kérje, hogy miért nem vele töltöttük. :)
Nem túlóvni akarom , kisfiamnál is szépen betartottam, hogy mikor mit lehet adni, persze mindenki azt ad a babájának amit akar és ahogyan akarja (csak tippet adtam a húsgombóc elkészitéséhez)
Tojásfehérje a kenyérhéján? Hát nem hiszem hogy azzal kennék manapság a kenyereket
Jó ötlet, ha szétesik, akkor hamarabb megfő. :)
Ki fogom próbálni. :)
Hát ez az, Zitus ébred többször. De azt mondták, hogy megbirkóznak vele. :)
Azért én is fogok többször telefonálni vagy smst írni. :)
hm, nem tudom mire gondolsz hogy termelői...
én mostanában kezdtem Linának a kimondottan baba joghurt, puding helyett (dm-ben kapható) egyszerű danone könnyű és finomat adni, teljesen ok
Még mi sem hagytuk Dávidot éjszakára a nagyszülőkre, de olyan időszakban, amikor tudom, hogy nem ébred, "gond nélkül" rájuk bíznám. Persze óránként hívnám őket. :)
Kell nekünk is egy kis kikapcsolódás. :)
Mondom én, akinek nincs segítsége.