2012 januári babák (beszélgetés)
Mostanában mi is sokat éjszakázunk. :(
Kb. 2-3x ébred, de nehezen alszik vissza. Az éjjel 12 előtt megébredt és 1,5 órán keresztül próbáltuk elaltatni.
Szopizni hajnalban szokott 1x.
Még mindig nem bújt ki a 7. foga, talán emiatt ébred. És újra náthásak vagyunk.
Ti sétáltok a picikkel, ha náthásak? Láza nincs Dávidnak, nem köhög, de az orra még folyik.
Csatlakoznék. 4-5 az átlag, de volt már, hogy még csak negyed 1-et írtunk és már a 6.-nál tartottunk.
Kérdeztem a védőnőt, hogy miért lehet, de azt mondta hogy majd kinövik. Ez ellen nem igazán lehet tenni. Viszont citromfű teát javasolt. Tegnap vettem is egy dobozzal. :)
Van még valaki, aki mint mi még mindig nem alszik éjszaka?:)
Megszámlálhatatlanszor szopizik még.
Azta!!!!!!!!!!!!!!!!
Hahahahaha
Ilyenkor is látom, milyen jó hogy van ez a fórum.
;)
Képzeljétek Miksa kb. egy hete hangoskodik, sőt kiabál. Persze utcán, társaságban is. :)
Nem tudom, hogy a hangját próbálgatja vagy csak őrülten akaratos. Van másnál is ilyen? Remélem....:)
Nálunk még 2-3 hete a 16-os is nagy volt.
Mi törpe lábakon élünk, bár még nem áll.
Itthon Dávid is mezítláb van, de ha kimegyünk adok rá cipőt. Van puha talpú cipője is, de abból a 19-es a legnagyobb, ami már kicsi.
Egyébként szeret lépegetni, de én nem "járatom", még amúgy is csak kúszik. Viszont a rokonokat úgy kell visszafogni, hogy ne állítsák talpra és ne sétáljanak vele.
Megkérdezhetem, hogy a picik hányas cipőt hordanak?
Dávid lassan kinövi a 19-eseket is. :/
Jó pár cipőt örököltünk a nagyobb unokatestvértől, akinek azért nem nőtt ilyen gyorsan a lába. Igaz, nekem és a férjemnek sem kicsi, de mindenki csodálkozik, hogy mekkora lába van 9 hónaposan.
Persze, a gyümölcs nagyon egészséges, de felnőtteknek is délelőtt javasolják enni, akkor egészséges, este már pont fordítva. Majd én is utánanézek, de ez biztos, több helyen is olvastam, mondták. Lehet, hogy konkrétan nem fog fájni a hasa tőle, de inkább délelőtt kell adni.
Fura, hogy a védőnőtök azt mondta, hogy mindent ehet 10 hónapos kor után, pláne virslit, de hát mindenhol mást mondanak.
Sziasztok!
Kicsit késve írok, de köszönöm a tanácsokat megfázás ügyben. Végül csak porszívóztunk és ce-bi-ont kapott Dávid, amit azóta is kap. Illetve egyszer nu-ro-fent is adtunk, mert hőemelkedése volt és nem szerettem volna, ha felszökök a láza, mert épp utazás előtt álltunk. De kb. 2 napig volt ténylegesen beteg, azóta néha köhög egyet, egyébként vidám és jól alszik.
Én úgy tudom hogy a gyümölcsnél zöldségnél nincs egészségesebb táplálék. 3,5 hónapos kora óta délután - uzsonnára - gyümölcsöt adok neki, most múlt 10 hónapos, még soha semmilyen baja nem volt életében, 6 hetes kora óta végigalussza az éjszakát, soha nem fájt a hasa, jókedvű, vidám, kiegyensúlyozott, úgyhogy nem hiszem hogy valami baja lenne tőle. De azért utánanézek annak amit írtál.
Nekem a védőnő azt mondta, hogy 10 hónapos kora után mindent ehet amit mi, természetesen szalonnát, zsíros kenyeret, szalámit nem adok neki.
Bizony vannak hurkácskák, látnád a combikat. :)
Tettem fel én is friss képeket. :)
Sziasztok!
Nálunk is hasonló az étkezés. Igaz Laura már legtöbbször azt eszi amit mi. Ma borsóleves, túrös sztrapacska.
Reggel és este tápszer. Tízórai Medve sajt egy kis kenyérrel, vagy virsli, vagy natúr joghurt, vagy tejpép. Uzsonna mindig gyümölcs, alma-körte-gabonapép, vagy keksz, vagy babapiskóta, banán.
A banánt és a virslit kézzel eszi, felszeletelem neki. Már 7 foga van, bár én egy könyvben úgy olvastam hogy amíg nincs meg a rágófoguk addig úgyis az ínyükkel rágnak. Gondolom ti is tapasztaltátok amikor betettétek az ujjotokat a szájába igencsak erősen "ráharap" az ínyével amikor még nincs foga.
Micsoda karjai vannak Zitusnak! Szimetrikus kis hurkák, nem semmi.
Raktam fel én is három képet!