2012 januári babák (beszélgetés)
Dávid is elkezdett mászni. :)
Vasárnap óta már megtesz 4-5 lépést négykézláb, ami a gyógytornász szerint már mászásnak számít. Persze még sokkal szívesebben kúszik, de reméljük hamar belejön majd a mászásba.
Hogy állnak a kicsik a darabos ételekkel? Dávid sokáig nyammog rajtuk és néha öklendezik. Súlyos eset még nem volt, picit tartok tőle. Az vált be, ha folyékonyabb a főzelék és abban van pár kisebb darab zöldség, a sűrűbbtől jön az öklendezés. :(
Igen, odahajtja a fejét a vállamra, birizgálja a hajamat, átöleli a nyakamat, imádom! Néha még nézelődik, dumál, megint odahajtja a fejét és így megy 10-15 percig kb. Aztán egy idő után elalszik, várok még picit és lerakom. Van, hogy ilyenkor felébred, akkor még simogatom egy ideig, míg elalszik.
Apósommal lakunk, ő olyankor szokta altatni, mikor én viszem a fiamat az oviba. Sétálnak a lakásban, megnézegetnek mindent,matricákat a szekrényen, plüssöket a polcon, kutyákat kint az utcán. :) Közben sikongat, dumál, de max. 20 perc alatt elalszik. Ez csak ilyenkor működik, mikor nincs itthon senki és csönd van. Ha fiam nincs oviban, nem alszik el így. Olyankor vagy cici, vagy séta a babakocsiban.
Nekünk ez azért nem válik be, mert a mi szobánkban alszik, ami egyben nappali is, nem tudunk teljes sötétet csinálni, mert férjem még nézi a tévét. :(
Ha nem akar enni, próbáld meg hagyni, hogy egyedül egyen, nálunk az bevált. Kis falatokat kap, azt kézzel eszi, néha adok neki kanalat és azzal próbálkozik enni.
Alvással kapcsolatban nekünk egy jó kis "forgatókönyv" vált be. Nem is az a lényeg, hogy milyen, hanem hogy legyen egy ráhangolódás, lehet valami kedves játék, amit csak alváskor lát és szerintem is fontos a félhomály. Meg hogy legyen egy kialakított szokás.
Amikor eljön az idő, ölbe veszem, szép lassan körbejárunk a lakásban, bemegyünk a besötétített szobájába(olyan pici, hogy itt gyakorlatilag csak aludni szokott), megsimizzük a baglyot, pár matricát a falon, elmondom, hogy alvás következik, majd elkezdem énekelni az altató dalunkat. Magától odahajtja a fejét a mellkasomra és ő is "énekel", majd 2-3 percen belül alszik.
Hiába próbáltam kisebb korában rászoktatni, hogy magától aludjon el, nem ment.
Dávid napközben 2x1-1,5 órát alszik. Ha ennél többet, akkor az megzavarja az éjszakát.
Nekünk meg az evéssel vannak gondjaink. Folyton forgolódik az etetőszékben. Látványosan unja az etetést. :(
Úgy tűnik ezek a Marcik ilyen nagyfiuk!:-))
Az én Marcim is tegnap lett mérve:10,4kg és 80 cm...
Ő is egyedül alszik el, bár éjszaka többször ébred( még mindig hasfájos),de szerencsére cicizik, és alszik is tovább...
ilyet én is szoktam Linának, ő is szereti, akár csak sima alma-rízst is, én mikor egész kicsi volt jutott eszembe hogy rízzsel tartalmasabbá teszem, hisz az üvegesekre is az van írva hogy rízsliszt meg ilyenek, s nem csak sima gyümölcs mind
Te a rízst hogy csinálod pontosan?
én ledaráláom kávédarálón és azt főzőm, máris pépes
ezt apumék mondták, én tápszeres voltam, meg áll. hamar kaptam tejjel ilyet cumisüvegbe - s jah még élek :P De örülök, hogy Linám tudott8hóig szopizni
Köszi!Tudod,nálunk sok családtag majd két méteres.Marcikám csak folytatja a hagyományt:-))
Kis adagokban szokott a fagyasztóban lenni rizs.Ehhez szoktam babakekszet és gyümölcsöt adni,majd pépesítem.Banán,alma,körte,szintén fagyasztva van szuper érett barackunk is.Ezeket szoktam variálni.Kb. 40% rizs,pici keksz és gyümölcs.
Hú, szép nagy baba! :)
Nikit tegnap mérték meg, 8950 gramm és 74 cm. Erre azt mondta a doktornő, hogy jó nagy, ne nagyon adjak neki sok kenyeret, banánt, inkább gyümölcsöt, zöldséget, amitől nem hízik annyira. De hát szeret enni, úgyhogy ha kér, kap, nem fog fogyózni. :)
:)
tény, hogy mi soha nem ringattuk Linát, ha valaki elkezdte ringatni arra is rászóltunk hogy nem kell.
Hát csajok, akkor eldicsekszem, hogy a lányom mindig elalszik egyedül. Este fél 9-9 között elalszik és általában reggel 8-ig alszik. Van olyan is, hogy Gergőt elviszem oviba, hazaérek és még mindig alszanak, ez akkor van ha a férjem itthon van. Éjszaka 1-2 alkalommal be kell adnom a cumiját. Napközben 2x alszik, ritka amikor 1 alvás van, de azt nem szeretem mert akkor ha este elalszik 2-3 óra után felébred és azt hiszi, hogy a másodikat aludta.
Mi most az evéssel küzdünk egy picit, igaz náthás, piros volt a torka.
Tényleg még nekem is néha hihetetlen, hogy igy elalszik, Gergőt mindig hordoztam, ringattam amig el nem aludt, ez szerintem szokás kérdése. Őt még mai napig altatjuk, bár már 5 éves elmúlt.
Igen az orra is be van dugulva.
Én is irigykedek, hogy elalszik csak úgy,