2011 Októberi babák (beszélgetés)
sziasztok,
Én már 3 hónapja elkezdtem az egyik terhesvitamint szedni, amit elvittem az itteni dokimnak,merthát itt az a fajta vitamin nincs. Kérdezett adatokat, hogy mennyi jód, folsav..stb van benneés azt mondta nyugodtan szedjem, söt a 13. héttöl fontos még a omega 3! Én nem hiszek benne, hogy a terhesvitamintól lenne nagy a baba, énis 4kg-val születtem anno, anyu nem szedett csak folsavat. De ez nézöpont kérdése és mindenki saját maga tudja. Én nem hiszem, hogy az a zöldség-gyümölcsmennyiség amennyit megeszek most az elég lenne,mert nagyon sok más vitaminra szüksége van még a babának. Amit nagyon szeretek most reggel este egy-egy nagy bögre langyos tej...nyami:-)))
Sziasztok!
Nekem egyik barátnőm sem hízott el a terhesvitamintól. Én is egy éve szedem, de azóta nem változott a súlyom...ja Femibiont szedek. Azért azt, mert arra mondta a doki régen, hogy abból tudja a szervezet legjobban felszívni a folsavat. Egyébként azért jó szedni valamit, ha nem vitamint, akkor folsavat külön, magnéziumot stb., mert pl ilyenkor annyit folsavra van szükség, ami naponta 14 tányér sóskában van meg pl.
Szóval, igen, a nagyanyáink nem szedtek semmit, de sokkal nagyobb volt a csecsemőhalálozás, mint most.:(
Dehát erről persze mindenkinek más a véleménye, én szedek azért vitamint...:)legalábbis főleg így az elején.
Juj, már egyet sem kell "aludni", ma este megyek UH-ra!!!
Jó reggelt mindenkinek!
Na az éjszakám nem sikerült túl jól. Eddig ennyire sose fájt a mellem, többször felébredtem.
Én a terhesvitamint 2 naponta szedem, azért is mert azt hallottam, hogy nagy lesz tőle a baba. A barátnőm is így szedte, és decemberben gyönyörű kislánya született. Szerintem ez csak télen fontos, mert ilyenkor kevesebb vitamint fogyasztunk, mint egyébként.
Ezt a két pici talpacskát kívánom mindenki pocijába!
.......oooO.............
......(. ..).....Oooo....
.......) /.......(. ..)...
.......\_)........) /......
................(_/.......
a hasam nekem is szurkál, azt írják h az normális. néha olyan mint egy hirtelen görcs, 10 másodperc és elmúlik, de nekem már ritkult.
ha nyugalmi állapotban vannak a melleim akkor nem fájnak, de ha az áygban pl megnyomja a párna, akkor fáj, feszít.
és a jobb nem?
lehet h nem egyszerre kezdik a növést.
lehet ilyen nemcsak a mell kifeljődésekor van ilyen, hanem terhesség esteén is.
hogyan fáj?
hát savanyúnak savanyú, van benne C vitamin legalább :)
majd vezsek elő a mélyhűtőből valamikor, anyuméknál jó kis bokor van:)
helló, na ma bejelntkeztem a dokihoz, jövő hét szerda. ez a 4+4. nap
én sima actival multivitamint tolok, plusz folsavat, és minden második nap kalciumot. majd megkérdem a dokit h mit tanácsol. anyum fogai nagyon elromlottak, nagynéném meg csontritkulásos, ezért nagyon akarok a megfelelő calciummmennyiségre figyelni.
Fejérből valaki?
EGyáltalán nem vagy még lemaradva semmiről..én ma vagyok 4+5:)))))és még nem kértem időpontot...de neked az már jóó lesz mert már legalább látni és hallani is fogsz valamit!!!!:)))
Én a Centrum M*ternát szedtem...de azt már nem gyártják...szedtem E*levitet,meg G*avidát de túladtam rajta mert kutya rosszul voltam tőle...igy most a LadeeV*tet szedem...1 havi 32oo ft
Én imádom a tatár bifszteket :D
De ez érvényes arra is, ha nem sütöd át kellően a húst és félig nyers marad!
a húst a nyers húsra értettem(de ki az aki nyersen eszi?:)
a májat pedig a sok Avitamin túladagolás miatt...de nemtudom melyik kismama képes mondjuk együltő helyébe megenni annyi májat hogy A vitamin túladagolása legyen??:)))))
Annyira túlvan ez már aggódva sztem...van amit nem szabad terhesség alatt de hát ezt mindenki tudja(drog,káros szenvedély..stb)
de ha én megkívánom a májat vagy pl a főtt virslit mustárral..akkor én azt tuti hogy meg is eszem:)))(mert a virslit meg a szalmonella miatt nem ajánlják)