Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 2011 - 90 nap! fórum

2011 - 90 nap! (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2011. márc. 10. 09:01

Töki pompos ~langalló

50 dkg finomliszt

30 dkg főtt, áttört krumpli

1 csomag instant élesztő

2,5 dl a krumpli főzővizéből, langyosra hűtve

1 kávéskanál cukor

1 csapott kávéskanál só

A tetejére:

2-3 dl tejföl

2 gerezd zúzott fokhagyma

5-6 fej közepes lilahagyma

bors

10-15 dkg reszelt sajt

A krumplit kis kockára vágva sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, kihűtjük. A liszthez hozzáadjuk a krumplit, a cukrot, a sót, az élesztőt, és a langyos krumplilével jól összegyúrjuk (félkemény állagú tésztát kell kapnunk). A tésztát letakarva langyos helyen kelesztjük 45 percig.


Közben a lilahagymákat félbevágva, szeletelve, sóval, borssal félig megpároljuk. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymákat.


A sütőnkhöz tartozó nagy tepsit vékonyan kiolajozzuk, a megkelt tésztát beleegyengetjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 5-6 percig elősütjük, hogy a tészta teteje kérget kapjon, majd megkenjük a fokhagymás tejföllel, elosztjuk rajta a párolt hagymát. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe 20 percre.Én paradicsomot is raktam rá, minimális sajttal, és a család részére szalonnát, meg kolbászt. Nagyon fincsi lett!

274. Arel (válaszként erre: 273. - Annaluca)
2011. márc. 10. 07:05

És ez hogy készül? Gondolom Ch napra való, nem?

Nekem ma az van, és még nem találtam ki, hogy mit egyek...

2011. márc. 9. 20:29

Mária, akkor neked nyárra kellene időzíteni ezt a diétát, és még jól is esne, hogy nem akarsz megsülni :)

Én ma töki pompost sütöttem, másnéven kenyérlángost. Isteni volt.

272. Kiss Mária (válaszként erre: 271. - Arel)
2011. márc. 9. 12:17
Nem tudom, 3 éve is, mikor csináltam hasonló dolgokat figyeltem meg
271. Arel (válaszként erre: 270. - Kiss Mária)
2011. márc. 9. 12:08
Úgy tudom,hogy a hideg végtag a nem tökéletes vérkeringésnek köszönhető. Igaz azokon is lehet némi zsírpárna, ami ha eltűnik, akkor fázással is járhat. Nemtom.
2011. márc. 9. 09:53

Szia mindenkinek:)!

Mióta a 90 napost csinálom meg akarok fagyni, most is olyan hideg a kezem, hogy borzasztó

269. Kiss Mária (válaszként erre: 268. - Arel)
2011. márc. 9. 08:36
Nekem is keményítőnapom van és kukoricás rizst fogok enni. Holnap gyümölcsnapozok, mert pénteken munkahelyi buli van és akkorra teszem a szénhidrátnapot majd szombat újra gyümölcsnap
268. Arel
2011. márc. 9. 08:22

Sziasztok!

Nálam is keményítőnap. Nekem még van a hétvégi húslevesből, ami egyre inkább főzelék jellegű (alig van már leve). Abból fogom kihalászni a zöldségeket, krumplit, próbálom a tésztát leszedegetni. Aztán van még kaposztasali.

2011. márc. 9. 08:12
Sziasztok! Ma keményítőnapom van. Finomfőzeléket csináltam tegnap, az lesz mára a kaja. Holnapra valami tészta kellene, de semmi ötletem.....
2011. márc. 8. 12:24
Én is nehezen viselem most a gyümölcsnap után, de végre ebédidő:)
265. Arel
2011. márc. 8. 11:33

Én is vagyok még, csak néha az az érzésem, hogy magammal beszélek...

Nekem is fehérjenapom van, mérlegelni viszont nem tudok, mert kifogyott a mérlegből az elem. Majd holnap!

Viszont ma követtem el eddigi 66.napon során alegnagyobb bűnözést, mivel a frissen kisült krumplis pogit is megkóstoltam egy fél db erejéig, meg a finn cipócskákból is egy kicsire sikerültet. Mentségemre legyen szólva, hogy már fél 6-kor felkeltem, és eléggé ebédidő környékénvolt, szóval talán betudható az 1 szelet kenyérnek.

2011. márc. 8. 08:35
Én vagyok nem fogytam el sőt..a tegnapi gyümölcsnap ellenére nem vagyok kevesebb legalábbis kg-ban
2011. márc. 8. 08:29

Mindenki elfogyott?

Én eddig -8 kg-nál tartok. Még bírom.


Ti mit csináltok a 90 nap után?

262. 3a8f3f8f11 (válaszként erre: 254. - Annaluca)
2011. márc. 3. 10:54
Nekem is tetszik egyenlőre, igaz ez még csak a 3. napom:D de a 90 napost is szerettem, ősszel végig csináltam, talán most már pont ezért nem ment, beleuntam.. És ott a 4 napból pont a fehérje volt a kedvencem, így ezért is tetszik most ez az update :D
261. 3a8f3f8f11 (válaszként erre: 254. - Annaluca)
2011. márc. 3. 10:52
Szia! én infrába járok, de vmiért én sem nagyon akarok izzadni.. igaz az "csak" 60 fokos, de régebben 45 fokosba jártam és ott is szakadt rólam a viz 2 perc után.. Nem tudom mi lehet a baj, pedig sokat iszok..
260. 3a8f3f8f11 (válaszként erre: 257. - Ancsapancsa35)
2011. márc. 3. 10:51
szia! 90 naposra semmiképp nem jó, mert a 90 naposban 4 napból 3 nap szénhidrát, az u1-es étrend pedig legfőképp fehérjéből áll!
2011. márc. 3. 10:30
Én is gyümölcsös vagyok ma, eddig 1 db narancson vagyok túl:)
258. Arel
2011. márc. 3. 10:28

Sziasztok!

Gyümölcs minden mennyiségben! Na, eddig azért nem volt olyan sok, egy kis cseresznye (házi befőtt), egy banán és egy fél grapefruit. Később persze párolok is valamit.

257. ancsapancsa35 (válaszként erre: 254. - Annaluca)
2011. márc. 3. 09:32

Sziasztok!


Milyen az a Rubint Réka féle étrend? 90 naposra jó?


Nekem ma szénhidrát napom van, valami tésztát eszek ebédre, vacsira meg mákos kalácsot.

256. ashley-1204 (válaszként erre: 254. - Annaluca)
2011. márc. 2. 10:27

Sziasztok!

Hát ez nagyon jól hangzik!

Jó olvasni titeket, és látni, hogy ilyen kitartóak vagytok! Sok sikert mindenkinek!!!

2011. márc. 2. 09:19
Sziasztok. Hétfő óta én is 3 év elteltével újra 90 naposozom, nekem is tésztanapom van
2011. márc. 2. 09:12

Micike, most néztem át alaposabban a Rubint Réka féle étrendet. Nagyon szimpatikus. Főleg így gyüminapon. Szerintem, ha ez a 90 letelik, azzal folytatom.


Tényleg jó volt a tegnap. Bár érdekes, mert a 90 fokos szaunában alig izzadtam, pedig nagyon gyorsan megizzadok. Úsztam is kb 1200m-t.

253. Arel (válaszként erre: 252. - Annaluca)
2011. márc. 2. 05:57

Biztos jó volt a teganpi programod! Olyan rég nem szaunáztam... :(

Ma viszont nálam van tészta nap, ebédre talán zabpelyhet eszek vacsira meg saját sütésúű kenyeret.

2011. márc. 1. 09:03

Ma tésztázok, és usziba-szaunába is megyek. Tegnap kibírtam a zumbát, bár fájt egy kicsit a térdem.

Szép napot mindenkinek.

251. Arel (válaszként erre: 247. - Ancsapancsa35)
2011. márc. 1. 07:54

SZia!

Kösz ezt a receptet! Ez lesz mai menüm, mert pont karfiolt akartam ma enni, csak az elkészítés módján gondolkodtam.

250. annaluca (válaszként erre: 249. - Ancsapancsa35)
2011. febr. 28. 10:03
Köszönöm szépen, a nyáltermelésem elindult rendesen már az olvasás hatására is. Sajna elég kevés dolog van itthon, de igyekszem bevásárolni, és 4 nap múlva valamelyiket kipróálni.
249. ancsapancsa35 (válaszként erre: 244. - Annaluca)
2011. febr. 28. 09:23
Remélem, sikerült segítenem:-)
2011. febr. 28. 09:22

Gyors kuszkusz ebéd


25 dkg csiperkegomba

2 szál újhagyma

kevés olaj

1 nagy bögre kuszkusz

1,5 bögre forró víz

só, kurkuma,fehérbors,

apróra vágott petrezselyemzöld

2 nagy paradicsom felkockázva

A gombát megmosom, lecsepegtetem, felszeletelem, és az olajon megpirított újhagymához adom, fedő alatt pirítom a gombát is.

A kuszkuszt közben egy hőálló tálba öntöm, hozzáadom a fűszereket, és a petrezselyemzöldet is, és felöntöm lobogó vízzel, elkeverem és befedem 10 percre.

Felkockázom a paradicsomot, majd a kuszkuszhoz borítom a gombát és a paradicsomot is. Összekavarom és fogyasztható is!

247. ancsapancsa35 (válaszként erre: 244. - Annaluca)
2011. febr. 28. 09:19

Hagymás tört karfiol


Ehhez a karfiolt előfőzöm enyhén sós vízben. Közben a hagymát megpucolom, összeaprítom, odateszem dinsztelődni, olívaolajon. Vigyázva fonnyasztom, ne kapjon oda, sűrűn kevergetem. Közben a karfiol megfőtt, leszűröm, és a hagymához adom. Óvatosan kevergetem ezután, nehogy összetörjön. Picit sózom, borsozom, de tényleg leheletnyi mennyiségben. A legvégén meghintem kevés piros fűszerpaprikával, még egyet-kettőt forgatok rajta és kész.

246. ancsapancsa35 (válaszként erre: 244. - Annaluca)
2011. febr. 28. 09:17

Töltött burgonya


Hozzávalók : 2 nagyobb v. 3 kisebb burgonya, 2 sárgarépa, egy fehérrépa, egy marok zöldborsó, kisebb fej hagyma, só, bors, kakukkfű, 2-3 dkg vaj.

A burgonyákat megmosom, kettévágom és héjastól beteszem sülni 200 fokon a sütőbe. Addig sütöm, amig teljesen meg nem puhul. Közben a gyökereket meghámozom, vékonyan felszeletelem, a hagymát megtisztítom és apróra felkockázom. Vajat olvasztok egy serpenyőben, megpiritom a hagymát és a zöldségeket is. Hozzáteszem a marok mirelit zöldborsót, fűszerezem és puhára párolom. A megsült krumplik belsejét belekaparom a zöldséges raguba, összekeverem és visszatöltöm a kivájt krumplikba. Melegen, hidegen egyformán finom. Sok salátával tálalom.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook