2011 - 90 nap! (beszélgetős fórum)
Töki pompos ~langalló
50 dkg finomliszt
30 dkg főtt, áttört krumpli
1 csomag instant élesztő
2,5 dl a krumpli főzővizéből, langyosra hűtve
1 kávéskanál cukor
1 csapott kávéskanál só
A tetejére:
2-3 dl tejföl
2 gerezd zúzott fokhagyma
5-6 fej közepes lilahagyma
bors
10-15 dkg reszelt sajt
A krumplit kis kockára vágva sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, kihűtjük. A liszthez hozzáadjuk a krumplit, a cukrot, a sót, az élesztőt, és a langyos krumplilével jól összegyúrjuk (félkemény állagú tésztát kell kapnunk). A tésztát letakarva langyos helyen kelesztjük 45 percig.
Közben a lilahagymákat félbevágva, szeletelve, sóval, borssal félig megpároljuk. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymákat.
A sütőnkhöz tartozó nagy tepsit vékonyan kiolajozzuk, a megkelt tésztát beleegyengetjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 5-6 percig elősütjük, hogy a tészta teteje kérget kapjon, majd megkenjük a fokhagymás tejföllel, elosztjuk rajta a párolt hagymát. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe 20 percre.Én paradicsomot is raktam rá, minimális sajttal, és a család részére szalonnát, meg kolbászt. Nagyon fincsi lett!
És ez hogy készül? Gondolom Ch napra való, nem?
Nekem ma az van, és még nem találtam ki, hogy mit egyek...
Mária, akkor neked nyárra kellene időzíteni ezt a diétát, és még jól is esne, hogy nem akarsz megsülni :)
Én ma töki pompost sütöttem, másnéven kenyérlángost. Isteni volt.
Szia mindenkinek:)!
Mióta a 90 napost csinálom meg akarok fagyni, most is olyan hideg a kezem, hogy borzasztó
Sziasztok!
Nálam is keményítőnap. Nekem még van a hétvégi húslevesből, ami egyre inkább főzelék jellegű (alig van már leve). Abból fogom kihalászni a zöldségeket, krumplit, próbálom a tésztát leszedegetni. Aztán van még kaposztasali.
Én is vagyok még, csak néha az az érzésem, hogy magammal beszélek...
Nekem is fehérjenapom van, mérlegelni viszont nem tudok, mert kifogyott a mérlegből az elem. Majd holnap!
Viszont ma követtem el eddigi 66.napon során alegnagyobb bűnözést, mivel a frissen kisült krumplis pogit is megkóstoltam egy fél db erejéig, meg a finn cipócskákból is egy kicsire sikerültet. Mentségemre legyen szólva, hogy már fél 6-kor felkeltem, és eléggé ebédidő környékénvolt, szóval talán betudható az 1 szelet kenyérnek.
Mindenki elfogyott?
Én eddig -8 kg-nál tartok. Még bírom.
Ti mit csináltok a 90 nap után?
Sziasztok!
Gyümölcs minden mennyiségben! Na, eddig azért nem volt olyan sok, egy kis cseresznye (házi befőtt), egy banán és egy fél grapefruit. Később persze párolok is valamit.
Sziasztok!
Milyen az a Rubint Réka féle étrend? 90 naposra jó?
Nekem ma szénhidrát napom van, valami tésztát eszek ebédre, vacsira meg mákos kalácsot.
Sziasztok!
Hát ez nagyon jól hangzik!
Jó olvasni titeket, és látni, hogy ilyen kitartóak vagytok! Sok sikert mindenkinek!!!
Micike, most néztem át alaposabban a Rubint Réka féle étrendet. Nagyon szimpatikus. Főleg így gyüminapon. Szerintem, ha ez a 90 letelik, azzal folytatom.
Tényleg jó volt a tegnap. Bár érdekes, mert a 90 fokos szaunában alig izzadtam, pedig nagyon gyorsan megizzadok. Úsztam is kb 1200m-t.
Biztos jó volt a teganpi programod! Olyan rég nem szaunáztam... :(
Ma viszont nálam van tészta nap, ebédre talán zabpelyhet eszek vacsira meg saját sütésúű kenyeret.
Ma tésztázok, és usziba-szaunába is megyek. Tegnap kibírtam a zumbát, bár fájt egy kicsit a térdem.
Szép napot mindenkinek.
SZia!
Kösz ezt a receptet! Ez lesz mai menüm, mert pont karfiolt akartam ma enni, csak az elkészítés módján gondolkodtam.
Gyors kuszkusz ebéd
25 dkg csiperkegomba
2 szál újhagyma
kevés olaj
1 nagy bögre kuszkusz
1,5 bögre forró víz
só, kurkuma,fehérbors,
apróra vágott petrezselyemzöld
2 nagy paradicsom felkockázva
A gombát megmosom, lecsepegtetem, felszeletelem, és az olajon megpirított újhagymához adom, fedő alatt pirítom a gombát is.
A kuszkuszt közben egy hőálló tálba öntöm, hozzáadom a fűszereket, és a petrezselyemzöldet is, és felöntöm lobogó vízzel, elkeverem és befedem 10 percre.
Felkockázom a paradicsomot, majd a kuszkuszhoz borítom a gombát és a paradicsomot is. Összekavarom és fogyasztható is!
Hagymás tört karfiol
Ehhez a karfiolt előfőzöm enyhén sós vízben. Közben a hagymát megpucolom, összeaprítom, odateszem dinsztelődni, olívaolajon. Vigyázva fonnyasztom, ne kapjon oda, sűrűn kevergetem. Közben a karfiol megfőtt, leszűröm, és a hagymához adom. Óvatosan kevergetem ezután, nehogy összetörjön. Picit sózom, borsozom, de tényleg leheletnyi mennyiségben. A legvégén meghintem kevés piros fűszerpaprikával, még egyet-kettőt forgatok rajta és kész.
Töltött burgonya
Hozzávalók : 2 nagyobb v. 3 kisebb burgonya, 2 sárgarépa, egy fehérrépa, egy marok zöldborsó, kisebb fej hagyma, só, bors, kakukkfű, 2-3 dkg vaj.
A burgonyákat megmosom, kettévágom és héjastól beteszem sülni 200 fokon a sütőbe. Addig sütöm, amig teljesen meg nem puhul. Közben a gyökereket meghámozom, vékonyan felszeletelem, a hagymát megtisztítom és apróra felkockázom. Vajat olvasztok egy serpenyőben, megpiritom a hagymát és a zöldségeket is. Hozzáteszem a marok mirelit zöldborsót, fűszerezem és puhára párolom. A megsült krumplik belsejét belekaparom a zöldséges raguba, összekeverem és visszatöltöm a kivájt krumplikba. Melegen, hidegen egyformán finom. Sok salátával tálalom.