Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 novemberi babát várók fórum

2010 novemberi babát várók (beszélgetés)

1374. hnora (válaszként erre: 1373. - Vvicus)
2010. ápr. 17. 17:17
Mi azon röhögünk három hete, hogy eddig zöldségeket és egészséges dolgokat, teljes kiőrlésű kenyeret, stb. ettem, sőt böjtöltem, amikor teherbe estem, most meg olyan az ízlésem, mint egy pasié: pizza, hurka, édességek, a múltkor benyomtam egy zacskó gumicukrot, pedig azelőtt soha az életemben... A férjem azt mondja, az lesz a mélypont, ha kólázni kezdek (alapvetően azt se szeretem).
1373. vvicus
2010. ápr. 17. 17:11
Nem tudom, engem az édességgel ki lehet kergetni most a világból, kifejezetten rosszul vagyok tőle, múltkor még azt is képes voltam kiejteni a számon, hogy nem szeretem a csokoládét, pedig világ életemben imádtam. Úgyhogy nálam süti, édes fagyi, csoki szóba sem jöhet, még a banán is túl "gej" számomra.
1372. hnora (válaszként erre: 1371. - Triniti1020)
2010. ápr. 17. 17:08
hát erre nincs jó cuki, a legközelebbibe is kocsival kell menni :( de lehet felhívom a család többi tagját, hátha valaki megszán :)
2010. ápr. 17. 17:07
Most hoztam a cukiból. itt van tőlünk 100 méterre. Jó, mert pl. a krémesek 17 óra után féláron vannak
2010. ápr. 17. 17:04
És micsoda finom!!! ;)
1369. hnora (válaszként erre: 1367. - Triniti1020)
2010. ápr. 17. 17:04

MINDET :)))

Na jó, a fahéjas szilvát és a gesztenyét... mmmm... árus vagy bolti-csomagolt?

1368. vvicus (válaszként erre: 1367. - Triniti1020)
2010. ápr. 17. 16:58
Wow, ez aztán a kínálat. :-D
2010. ápr. 17. 16:52

Itt is van! Milyet szeretnél?

Fahéjas szilva-karamell-mogyoró-gesztenye?

1366. hnora (válaszként erre: 1364. - Triniti1020)
2010. ápr. 17. 16:31
hozhatnál nekem is :)))
1365. hnora (válaszként erre: 1363. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 17. 16:30

látod, ebben reménykedem én is, hogy hozzászokik az ember :)

aludtam, most jobb ám sokkal... ha belegondolok, hogy most hévégés lennék, és déltől este 11-ig kellene dolgoznom... és amikor itthon maradtam, azt mondtam a főnökömnek, hogy remélem ezen a hétvégén már vissza tudok menni.. brrr...

2010. ápr. 17. 16:29

Hát igen, ez egyénenként változó!

ja és kaptam még egy tippet a gyomorégésre, gyomorsavra: ROPI!!!!!!

ma vettem, majd látom beválik e! De most lemegyek és megjutalmazom magam egy fagyival!

2010. ápr. 17. 16:00

persze hogy nem gond ha vki nincs rosszul, nem jelenti azt hogy gond van a babával

a rosszullét csak annak a jele, hogy termelődnek a hormonok, és a szervezet nehezebben tolerálja

azért úgy látszik a többség nehezen tolerál

nálam is 2/3-os többségben volt így, túl kell lenni rajta, majd elmúlik

azért klassz volt mikor a 2. babánál nem volt ilyen, az tény,

1362. vvicus (válaszként erre: 1361. - Triniti1020)
2010. ápr. 17. 15:51
Nővérem az első terhessége alatt a 12. héttől volt rosszul kb. 20-ig. Nagyon emlékszem, hogy már látszott a pocakja, amikor a világból ki bírt volna rohanni a hagyma szaga miatt, állandóan ájuldozott és a nedves földet kívánta...:-D Remélem, nekem nem fog elhúzódni ilyen sokáig.
2010. ápr. 17. 15:47

Sziasztok!

Hú látom elég sokatok rosszul van! Nagyon sajnálom, de kitartás!

Nekem hála az égnek sem émelygés, sem hányinger-hányás nem jelentkezett, de gondolom ezután már csaknem fog!

Olyan pl. eszembe sem jutott, hogy mivel én nem vagyok rosszul, így a babám ne lenne egészséges! Ez butaság!

Ma húzódik a pocak és ennyi! Jah és az álomkór! No mondom majd megnézem az időmérőt, hát nem kellett! ;)

2010. ápr. 17. 15:23
Hát sajnálom hogy a többség ilyen rosszul van!!!
1359. vvicus (válaszként erre: 1358. - Hnora)
2010. ápr. 17. 15:21
Valamiért nekem főtt kajától még rosszabb, és itt nem pacalpörköltre kell gondolni, hanem pl. borsófőzelékre, tehár a könnyű kajátktól is teljesen kivagyok. Mostanában maximum üres vagy vajas kenyeret, kiflit bírok enni komolyabb következmények nélkül.
1358. hnora (válaszként erre: 1355. - Vvicus)
2010. ápr. 17. 15:19
én lenyomom, és utána általában egy kicsit jobb...
1357. vvicus (válaszként erre: 1356. - 0a84e34983)
2010. ápr. 17. 15:15
Szerencsés vagy.
1356. 0a84e34983 (válaszként erre: 1346. - Marineva77)
2010. ápr. 17. 15:14
Hát ez az nekem is ez a második terhességem és az elsőnél sem volt különösebb bajom.(egyébként az én lányom is Zita).Teljesen távol álltak tőlem ezek a durva tünetek amikről itt írtok.Persze reggel nekem sem jó amíg nem eszem,meg húzódozik a hasam,de ennyire durva tüneteket nem produkálok.A szagokat én is erősebben érzem,de még egyszer sem hánytam.Ugyan így voltam az első kislányommal,és teljesen egészséges.
1355. vvicus (válaszként erre: 1353. - Hnora)
2010. ápr. 17. 15:12
Engem sem akaszt ki, na de tényleg nem egy leányálom. Ma reggel keltem először fel úgy, hogy nem volt hányingerem, de evés után, és azóta folyamatosan szörnyen vagyok. A kaja látványától én is rosszul vagyok, hűtőt lélegzetvisszatartva nyitom ki, de akkor meg a levegőhiánytól vagyok rosszul. Most facsartam ki 3 narancs levét, azt ittam meg, és ettem ananászt. Mást képtelen lennék. Nekem is az a szerencsém, hogy anyumékkal lakunk, így most anyu főz, vagy férjem, bár én főtt kaját már vagy egy hete képtelen vagyok enni.
1354. hnora (válaszként erre: 1352. - Szasza2009)
2010. ápr. 17. 15:06
jajj... és a babának nem lett baja?
1353. hnora (válaszként erre: 1350. - Szasza2009)
2010. ápr. 17. 15:04

Két éve leszoktam a cigiről, még előtte pár évvel irtó sokat fogytam, és tartottam is (eddig) - ha ezt akkor tudtam volna... :)

Na jó, viccen kívül, én nem bánom a rosszullétet, nem is akadok ki tőle, de ami nem jó, az nem jó...

Már mindent próbáltam, a kezdetekben még gyömbéres sütit is sütöttem, de én igazából nem is a reggeli felkelés után, hanem napközben és este vagyok rosszul. Egyébként állandóan van valami rágcsa az ágyunk mellett (most épp buláta, mert a kekszet nem kívánom). Az émelygés hullámokban jön, általában a kaják látványa vagy akár gondolata is képes egy erősebb "rohamot" beindítani. Jelen pillanatban nincs rémesebb dolog számomra, mint egy sok-sok képpel illusztrált szakácskönyv :)

Szerencsére most újítjuk fel a házunkat, addig a szüleimnél lakunk, hétközben apukám főz rám (aki nyugdíjas, és valahogy rákapott a főzésre), hétvégén anyu. Pedig én imádok főzni, de most... legfeljebb egy szendvics összeütésére vagyok képes, arra is visszatartott lélegzettel...Ha nem lennének a szüleim, nem is tudom mi lenne... Ha már lennének srácok, akkor sem...

1352. Szasza2009 (válaszként erre: 1351. - Vvicus)
2010. ápr. 17. 14:55
Nekem volt ismerősöm, aki végigbagózta a terhességet, napi 1 dobozzal legalább, kávé dögivel, stb. Sose volt rosszul, semmilyen tünete nem volt. Úgy hordta ki a babát, hogy észre sem vette senki. Semmilyen szag nem zavarta. Én nem vagyok hányós, de a hűtőt pl. nem tudom kinyitni rendesen, mert kavarog a gyomrom, kajaszagtól, cigifüsttől rosszul vagyok én is.
1351. vvicus (válaszként erre: 1350. - Szasza2009)
2010. ápr. 17. 14:51
Érdekes, amit írsz arról, általában kik nincsenek rosszul. De pont gondolkodtam is azon, hogy én még a rendesnél is rosszabbul tolerálom most a cigifüstöt, vajon hogy nem zavarja a saját cigifüstje a dohányzó kismamát, rejtély, persze értem, hogy hozzá van szokva, de minden szag sokkal élesebb most, legalább is nekem.
2010. ápr. 17. 14:45

Én amit olvastam: ha valaki rosszul van, az annak a jele, hogy a terhesség erős, nagy dózisban termelődik a hormon.

Ha valaki nincs rosszul, annak is ugyanolyan egészséges a babája, csak mákja van. :)

Szóval: ha valaki rosszul van, örüljön, hogy a baba erősen kapaszkodik, ha valaki nincs rosszul, az meg örüljön, hogy nincs rosszul. :)

Akik nem szenvednek hányingertől általában: 18. év alattiak, dohányzók, 85 kiló felettiek. Rejtély, hogy miért...

1349. vvicus (válaszként erre: 1345. - Makonya)
2010. ápr. 17. 14:40
Én próáltam már azt is, B6 vitamint is, minden vackot, most homeozok, de semmi sem használt eddig. Ha homeonak sem lesz hatása 1-2 napon belül, jön a mentatea, de én továbbra is úgy gondolom, erre a türelem és az idő az egyetlen orvosság.
1348. vvicus (válaszként erre: 1346. - Marineva77)
2010. ápr. 17. 14:39
De ha folyamatosan fokozódik a rosszullét, akkor biztos, hogy a terhességi hormonjaid nőnek, és akkor biztos, hogy nem halt el benned a magzat, a terhes könyvek írják is, hogy ha hirtelen minden tünet eltűnik, akkor érdemes megnézetni, minden rendben van-e. Persze tudom, hogy egy esetleges vetélés után is van HCG a vérben, de az csökken.
1347. marineva77 (válaszként erre: 1345. - Makonya)
2010. ápr. 17. 14:29
ezt már én is olvastam, de hálistennek nem kellett hozzá folyamodnom. :D
1346. marineva77 (válaszként erre: 1337. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 17. 14:27
sztem ez hülyeség. Nekem semmi bajom nem volt Zitával se, most se. A terhesség végig a maga tökéletes rendjében folyt és Zita is telejesen egészséges. Sztem azt nem lehet mondani, hogy akit ennyire megvisel a várandósság, annak, teljesen egészséges lesz a babája, de azt se, hogy akinek semmi baja végig, annak meg beteg lesz. Abszolúte nincs közte összefüggés. Ez az én véleményem. Ki így, ki úgy viseli, de hogy örüljek annak, hogy szarul vagyok???
1345. makonya
2010. ápr. 17. 14:23

Sziasztok!

Sajnálom, hogy mindenki ilyen rosszul viseli az első három hónapot. Én eddig összesen egy reggel voltam rosszul, majd utána elolvastam jó pár web lapot, hogy mit javasolnak a már "rutinos vén rókák".

Nos, nem tudom, hogy azt próbáltátok e már, hogy este az ágy mellé bekészítetek 3 szem kekszet, majd reggel az órát 5 perccel korábbra húzva eleszegeted a kekszet még fekve, majd indulhat a reggel.

Nekem ez bevált. Reggel 6:00kor kelek. Vonattal járok dolgozni és semmi bajon nincs a járműveken, de ha látok helyet, akkor azért leülök. Biztos, ami biztos. Még napközben is jó pofit tudok vágni a robothoz. :-)

Próbáljátok ki! Egyébként háztartási kekszet írnak és Győri Édest vettem, mert a háztartási kekszet, már gyerekként is utáltam.

Üdv: makonya

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook