2010 júniusi babák (beszélgetés)
Hát majd kipróbálom,egy pici tejtől szerintem nem lesz baja,sokat nem mernék adni azért.De nem egy gagyi cucc ez,szóval gondolom egy ilyen neves cég nem irkálna össze hülyeségeket.Meg anyu is nekem pici tejjel meg tojássárgájával csinálta a spenótot fél évesen,ő nem is érti mi ez a "cirkusz" amit mi itt ez körül csinálunk:D
Te mindennap adsz husit Panninak?
Már Zsófi is kapott üvegesben paradicsomos krumplit, és szerette. Ráadásul, ha jól emlékszem, az 4 hónapos kortól adható kategória volt.
Nem semmi.. Na ennyit arról, hogy tehéntej csak 3 éves kor után.. :) A védőnőm - na meg Kata védőnője - biztos kiakadna, ha ilyenekkel állnék elő :)). Egyébként szerintem is gáz ez a mostanság divatos túlzott óvatosság a hozzátáplálásban.
Meg paradicsomot is lehet,csak a magokat ki kell kaparni belőle.
Meg főzhetsz lazacot,meg lencsét,eszembe nem jutott volna.
Hát hogy a zöldségbe lehet rakni reszelt sajtot, meg ízesíteni friss fűszerekkel,meg joghurtot is lehet gyümivel. Főzelékbe mehet tej,csak zsíros tej legyen.
Remélem... Egyenlőre képtelen vagyok emelni az adagokat. Ma talán egy picivel több főzeléket evett, de aztán nem kellett neki a tejpép. Ebbe a hozzátáplálásba fogok előbb-utóbb beleőszülni (már ha marad hajam addigra, mert hullik mint a veszedelem :))
Hát vicces nagyon,csikizi az ujját szerintem.
Csudapofa ez a Panni! :) Szívesen megnézném őt manikür közben :)
Képzeld kaptam ilyen babakaja pároló-turmixoló gépet,van hozzá egy kiskönyv a hozzátáplálásról meg babareceptek tök jó. Ebből is rájöttem,hogy túlparázzuk a dolgokat:)Szóval én már nem aggódok,fogok mostmár adni Panninak több mindent.
Aha,de nyugi minél nagyobb annál több fér bele;)
Egyéves korig fél liter???
Úgy tudom egyéves korig mindenképp,aztán ha kéri.
Panninak tetszik ha vágom a körmét,hangosan kacag:)
Köszi szépen! Azért nagy megkönnyebbülés.. :)
Már nekünk is nagyon érik a dolog. Zsófi mostanában belekapaszkodik a kiságy tetejébe és próbálja felhúzni magát :). Kicsit aggaszt ez az új tornagyakorlat :)
Hát nem egyszerű:) Én is akkor próbálkozok, mikor esténként a szopi közben bealszik, de újabban már az első köröm levágásakor felébred.. Ilyenkor próbálom elterelni a figyelmét, énekelek vagy hülyéskedek neki :).
Sajnálom, nem lehet könnyű..,de azért nagy szerencséd van, mert jókor szültél...
Ez nagyon jóóóó! Köszi a tippet! :)
Nagy ritkán még szoktam szopásméréseket csinálni (ha a nagyiéknál vagyunk, ahol van mérleg). Zsófi ált. 120-150 gramm között szopizik. Így ha egy nap 3x-4x szopizik, akkor biztos, hogy nagyjából megvan a mennyiség. De szerintem akkor sincs nagy probléma, hogy nincs meg a fél liter, hanem pl. csak 350-400 ml.
Timcsi, arra még kíváncsi volnék, hogy meddig van szükségük a babáknak ennyi anyatejre, vagy tápszerre?
Sziasztok!
Minden a legnagyobb rendben van a kobakunkban :)). Zsófi nagyon jó kislány volt, nem hogy nem sírt, de teli szájjal vigyorgott az ultrahangos orvosra :). Annyira büszke vagyok rá. Úgyhogy most már ezt a vizsgálatot is kipipálhatjuk, és megnyugodhatunk végre :). Köszönjük, hogy gondoltatok ránk!
Mesi írj majd mi volt uh-n!
Szia:) Dentinoxal kentem be az ínyét,meg most kapok valami homeós cuccot a nevét nem tudom.Ne parázz a fogaktól nem is érzem szopi közben.Én reggel meg este még szoptatom,napközben kétszer iszik tápit,100-150ml-t,változó.Hogy mennyit szopizik fogalmam sincs,amennyi jól esik neki,vagy amennyi van.Bár amikor abbahagyja látom még csöpög szóval van benne:))Szóval Kata,nyugalom:D
Na, fel is ébredt, tök cukin dumálgat. :)
Emese, majd írj mi volt az UH-n!
Sziasztok! :)
Ja, és Apa hétvégén letette a kiságy alját, ma aludt így először, fura nekem nagyon, hogy olyan mélyen van! :) Olyan nagyfiús! :)
Lányok, Ti is szenvedtek a körömvágással? Az én fiamnak csak alvás közben lehet levágni, mert nem szereti, ha lefogják. A lábán meg bonyolult is, ha elalszik, akkor úgy kell levetkőztetni, hoyg nehogy felébredjen. Nyáron könnyebb volt a zoknit lecsempészni a lábáról, de most a több réteg bonyolultabb. :) Ti hogy csináljátok?
Ebéd után indulunk a munkahelyemre Csongival, megszűnik, és alá kell írnom ezt-azt. :(( Nagyon sajnálom a kollegáimat, szélednek szét a dolgozók, de azért le kellene zárni az évet, meg leltárak, zárómérlegek, beszámoló, költségvetés, miegymás, és egyes dolgozók hozzáállása is katasztrófális, szegény barátnőmnek még a végén egyedül kell mindent csinálnia, de azt meg nem fogja bírni, és nem is szabad egyedül ennyi mindent. GYED mellett keresőtevékenységet nem lehet folytatni, így nem nagyon tudok segíteni... :( Pedig szerettem Vele dolgozni, és most szívesen segítenék Neki. De azért nagyon boldog és szerencsés vagyok, hoyg jött Csongi, és nem kell ebben a rémségben részt vennem! Illetve nem kötelező. Vagy mi... :)
További ajánlott fórumok: