2010 júniusi babák (beszélgetés)
Nekem is csak 18-19 hetesen kellene mennem a védőnő szerinte, de hát itt szinte mindenki volt 16 hét körül is...És már úgy izgulok hogy minden rendben van-e?! Néha csak úgy érzem hogy csak a háj nő a hasamon...:)))))))))))))
Aztán a párom azt mondta, hogy akkor menjünk el holnap és nyugodjak meg, de hát nem tudom... lehet hogy kibírom már azt a két hetet...
Elvileg ugye a kötelező uh, csak 4x van... De annyian járnak havonta... hát, nem tudom már magam sem mi a jó!?
Túléltem az AFP-t! Az újhonvéd nagyon pöpecül néz ki. Még jó is volt kicsit kimozdulni itthonról, beszélgetni. Elsőre megtalálták a vénám is.
Vikoka18 nem tudom, szerintem a MÁV-ban fogok szülni a dokim mindkét helyen rendel, de eddig amikor be kellett feküdnöm, mindig a MÁV-ba kellett menni, pedig tetszett most a Honvéd.
Sziasztok!
Nálunk is így van... nőgyógyászhoz magánrendelésre járok, és annyit mondott 7 hetesen, amikor először voltam, hogy majd a védőnő mindent elmond... Hááát, mittudomén! Tőle vártam volna... Aztán a 12 hetesen se mondta, hogy mikor találkozunk legközelebb!
Figyeljetek már! Nekem a védőnő azt mondta, hogy csak 18 hetesen menjek uh-ra, a genetikaira!
De ha holnap még elmegyek így 16+4 naposan, akkor ha utána csak 18-19 hetesen megyek, az jó, nem??? Mert már nem bírom ki addig! Ma voltam az AFP-n, 16+3 napos vagyok, remélem hogy jó lesz az eredmény! Mikor a legpontosabb, nem tudjátok? Nekem a védőnő számolta ezt is... De nem hétfőhöz, hanem szerdához nézi a heti fordulókat, mert akkor voltam a 12 hetes uh... Ezt sem értem!
Még az esedékes vizsgálatokat is én tartom fejbe.
Nem vagyok hozzászokva, mert az első terhességnél a nőgyógyász minden időpontot mondott... De hát ez van...
Sajna egyre rosszabb az egészségügy!
Esetleg párod-férjed szóljon, ha rátartibb.. :)
nem fog nekik tetszeni, de a te életed, a te gyereked! :)
Nekem tegnap a nőgyógyi is húzta a szemöldökét, mert nem a SOTE I-en csináltattam genetikai vizsgálatot, hanem a Bajcsyban...
megjegyezte, hogy más még nem panaszkodott a SOTE-ra, én meg megmondtam neki, hogy csak rosszat hallottam, olvastam, februárra kaptam volna időpontot, így már rég túl vagyok rajta!
Sajna neked..... :(
De próbálj megnyugodni!
Én már megjártam, hogy rábíztam magam a dokikra, majdnem le is maradtam a 12 hetes uh-ról...
Akkor azt mondtam, majd kérek beutalót, időpontokat mindent, ezek úgy sem figyelnek....
Szóval akinek nincs még kocsija, nagyon fontoljátok meg milyet vesztek, ha ki lehet próbálni menjetek vele ki, hogy a járdán hogy tudtok közlekedni, esetleg buszra feltenni, közértbe bemenni, a gyereknek hogy jobb előre nézve, vagy hátra, van-e benne "biztonsági öv"? A többi lényegtelen....
És még egy, hogy én az első két bolygókeréktől teljesen kikészültem, akkor állt mindig keresztbe, amikor éppen mentünk volna át az úttesten...
Még egy dolog, hogy a kereket semmi esetre se zsírozzátok-olajozzátok, szilikon spray-t kell belenyomni... Ezt nem nagyon szokták mondani....
Sziasztok,
Nekünk Pierre Cardin van, travel system, semmi esetre sem ajánlom!!!
nehéz, nagy, nem lehet vele közlekedni....
Sziasztok!
Látom a babakocsi a fő téma. Daninak a babakocsija szerencsére még jó lesz, Bergon márkájú. Nagyon szerettük, mert sportkocsivá is lehetett alakítani és még 1 éves kora után is tudott benne aludni is, mert elég hosszú volt a lábtartóval együtt a babakocsi. (mondjuk mi gyalogosan közlekedtünk mindenfele)
Arra szerintem érdemes figyelni, hogy ne rövid típusút válasszatok, mert ülve nem az igazi aludni a manóknak sem, még ha már ücsörgős is a baba, de ha lelóg róla a lába alvás közben az legaláb olyan kényelmetlen. A barátnőm kisfia 3 héttel fiatalabb Daninál és egy nagyon helyes, rövid fekvőfelületű babakocsit vettek, aztán alig győzte kivárni, hogy már ne aludjon el a gyerek sétálás közben, mert sajnálta szegényt, hogy kinőtte már a babakocsit. 9 hónaposan fekve már lelógott Balázs lába. :(
Megtudtad inni a cukros vizet?
Hát le a kalappal! :)
Mi a Brendonban találtunk egy tökjót,és árban is jó viszonylag,de azóta kaptam babakocsit,most a tárolóban várja a tulajdonosát :)
Különben nagyon drágák,szörnyen!Nem tudom kinek van pénze negyed milliós babakocsira?!
Na azért izgulok én, csak nem emiatt:)
2 évig voltam védőnő, és annyira sajnáltam a kismamákat amikor az afp miatt paráztak, mert elszámolta az orvos, és rossz lett az erdmény, és persze a baba egészséges volt. És sajni pont az ellenkezőjére is volt példa, és még a 12. és 18. heti uh-on sem vették észre- hozzáteszem nem volt fogadott orvos.
A lényeg, hogy tudom, hogy min kell izgulni, és az nem az afp. Na meg amikor védőnő voltam akkor keztek bejönni ezek a kombinált, meg integrál tezstek, amik megbízhatóbbak. Csak fur, hogy van ahol ingyenes, van ahol 9ezer, van ahol 25ezer ft... ki érti?