Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 júniusi babák fórum

2010 júniusi babák (beszélgetés)

2304. vov (válaszként erre: 2303. - Myster)
2010. jan. 5. 12:49

Én a kalciumpótlást mákkal és mandulával oldom meg, mivel a Ca-Sandoztól hasmenésem volt, meg a tejet sem bírom...

Minden reggel mákot eszem reszelt almával, vagy banánnal, és b.rizzsel:)

Nyami

2303. myster
2010. jan. 5. 12:47

Sziasztok lányok!

Mindenkinek búék!

Ez a pénznemfolyósítás elég aggasztó... Ez a normális magyar ügyintézési rend, vagy kivételek voltatok?

Én is ideírom a vitaminjaimat, hátha segít valakinek. Elevitet és hasonlókat nem írt fel hálistennek a dokim, omega3-at és folsavat (12. hétig) viszont igen, ill. ha fáj a has, B6-ot. Most gondolkodom én is azon, h kellene vmi kalcium, hogy nekem is maradjanak csontjaim... :) Ti milyet szedtek? Mojocska, a babád elveszi tőled, ami kell neki,ne izgulj. :D Ez a kézzel fejés jó mókának tűnik. Szerintem párom ott fog mozizni. :D :D

2302. vov (válaszként erre: 2295. - Ikocsis78)
2010. jan. 5. 12:35
Látom nem vagyok egyedül, én még az októberit sem kaptam meg, állítólag vmit elszámolt a munkahely, de erről csak 2 hónap múlva szólt nekik az oep, sóval várok, még, jó, hogy van félretett pénz, erre fel kell készülni. S sógórnőm mondta, hogy volt, hogy 3,5 hónapig nem kapott gyedet...
2301. mojocska
2010. jan. 5. 10:57
Elevitet szedtem mielőtt terhes lettem. Aztán már csak hánytam attól is. Próbálkoztam még egyszer-kétszer egy darabig újra, de valahogy nem akar bennem megmaradni. A kórházba káliumot kaptam egy hétig aztán törölték. Most csak B6ot szedek, de azt se rendszeresen. Nem is tudom miből táplálkozik szegény babám, mert alig van valami amit meg tudok enni.
2300. Kralim (válaszként erre: 2277. - Amina1980)
2010. jan. 5. 10:52

Előszőr nem tudtam kézzel fejni, időbe telt míg megtanultam. Minden nap próbálgattam, aztán egyszer csak ráéreztem. Igaz, előtte a védőnő megmutatta, hogyan kell csinálni, de akkor is kellett egy kis idő míg a kezemre állt.

Amikor már ment, a sima fejést egyáltalán nem alkalmaztam, csak ezt. Nekem egyáltalán nem volt gond, még tejet is így adtam le.

A trükk csak annyi, hogy a záróizmot jól el kell találni és ha ez megvan, minden megy magától.:)

2299. ikocsis78
2010. jan. 5. 10:41
Úgy látom mindenki főz, én is megyek, finom sülthusit csinálok, meg rizst és persze nekem hozzá a párolt zöldséget. Levest keveset eszünk, bár kacérkodom a meggylevessel, lehet az is lesz. Amúgy sosem gondoltam volna, hogy én szeretem a párolt brokkolit, aztán most meg mégis... :)
2298. ikocsis78
2010. jan. 5. 10:38
De folsavat már nem szedek a 12. hét óta.
2297. ikocsis78
2010. jan. 5. 10:38
Én most Gravidát szedek minden másnap. Danival az elején Elevitet szedtem kb. félidőig egy héten 2 szemet, aztán az orvos mondta, hogy nem kell. A végén kellett vasat és Vigantol cseppet (D vitamin) szednem.
2296. ikocsis78 (válaszként erre: 2278. - Amina1980)
2010. jan. 5. 10:36

Szia!

Hát remélem sokkal nem lesz nagyobb. A 3 kilós nekem pont megfelelne most is. Jobb lenne, ha inkább kint nőne majd meg nagyobbra, tényleg nem mindegy, hogy mekkora testnek kell kicsusszannia belőlünk, meg szerintem a babának is jobb, ha gyorsan túl van az egészen. :)

Danival egyébként 13 kg-ot híztam, aztán szülés után 7 kilóval lettem könnyebb, szoptatás alatt meg valahogy sikerült még plussz 10 kilóra szert tennem. Hiába, annyiszor lettem éhes, ahányszor szoptattam, na meg sok gyünölcslét ittam, amit nagyon nem lett volna szabad mert hízlal mint állat. :) Pedig 1,5 éves volt Dani, mikor önként lemondott a ciciről... Na mindegy, azért utána sikerül a 10 kilót leadnom. Most meg majd meglátjuk. Fogyózni nem fogok terhesség alatt, de az édességet igyekszem kerülni.

2295. ikocsis78 (válaszként erre: 2267. - Vikoka18)
2010. jan. 5. 10:26

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek! Elmentünk az oviba, hazafele bevásároltam, aztán felhívtam az OEP-et. Még mindig nem tudják küldeni a táppénzemet, mert az előző munkahelyem rosszul töltötték ki a kilépőpapíromat és lefelejtették róla a GYED összegét (2008). Visszaküldték nekekik Budapestre (központ), aztán azóta sem küldték vissza, addig meg nem tudnak folyósítani. Tiszta kicseszés! November 10. óta egy fillért sem kaptam. Még jó, hogy a férjem rendszeresen megkapja a bérét, ha nem lenne mi a fenéből élnénk? Na ennyit a morgásból, bocsi...

Igen, gátmetszéssel szültem. Vicces, de én attól rettegtem előtte leginkább, aztán meg sem éreztem, mikor vágtak, csak jött a megkönnyebbülés, hogy nem feszül annyira odalent, aztán pikk-pakk kijött a feje. :) Amúgy persze fájdalmas volt, de azért ki lehetett bírni, na meg készült is rá az ember. Igaz egyszer közben azt találtam mondani a páromnak, hogy a következőt ő szüli. :) Nálam indították a szülést, mert nem időre jött Dani, 2 palack oxytocint kaptam, azt mondják az fájdalmasabb, mert intenzívebb fájásokat csinál. Nem tudom milyen lehet a magától beindult szülés, szerintem ezt is lehetett bírni, pedig rettentő nehezen tágultam és fekve nem is ment a tágulás csak a gumilabdán ücsörögve. Van aki meg azon nem érezte jól magát. Nekem a kiszolgáltatottság érzés volt nagyon rossz, 3 tanulónővérke állt a szülés alatt az ágy végében + orvos+szülésznő Kicsit sokallottam a közönséget, de végülis az sem érdekelt csak. :) Egyébként nekem nem maradt rossz érzésem a szülésről, nehéz, de megéri! :D

2294. zsanimami
2010. jan. 5. 10:23

Tenyleg kiurul mert vizben oldodo, utana olvastam. :)

De azert ez a tablazat is 0.4 mg-ot mond a terheseknek...

[link]

2293. Pingvin82
2010. jan. 5. 10:17
Az elevitbe 0.80 mg folsav van, e mellé szedek még 1-et este ami + 3 mg,a papiron azt irja egy terhes nőnek 5-6 mg-ra van szüksége naponta,de olvastam azt is,hogy olyan mint a c-vitamin ami nem kell kiürül.
2292. zsanimami
2010. jan. 5. 10:11

Emelett szedek itteni terhes vitamint, amiben csak 400 egysegnyi folsav van, itt azt mondjak nem szabad tobbet szedni, ezert lep meg hogy valaki szedi az elevitet amiben 800 egyseg van, plusz meg napi 1-2 szem folsavat kulon... mondjuk en nem ertek hozza, de kicsit soknak hangzik... :S

Most kezdtem el szedni napi 500 mg calciumot is, mert most kemenyedik be a baba csontja, es mostantol vonja el a mi fogunkbol, csontunkbol ha nem viszunk be eleget a taplalekkal. Hat en nem, nem szeretem a tejet, joghurtot se nagyon, sajt az egyetlen amit megeszek, hust se nagyon eszek, nem kivanom miota terhes vagyok. :)

2291. zsanimami (válaszként erre: 2282. - Vikoka18)
2010. jan. 5. 10:07

Szia, en igen, szedek omega 3 halolajas kapszulat, 500 mg-osbol napi 2-3, en norvegiaban elek es itt a csapbol is az folyik, hogy ez mennyire fontos a terhesseg alatt, mert a baba nullara leszivja a keszletunket, foleg, hogy magyarorszagon nem is nagyon esznek az emberek halat...

Azt mondjak nagyon kell a baba agya es szive fejlodesere, allitolag intelligensebb lesz, nagyon fogekony foleg az agyanak az a resze amelyik az idegen nyelveket tanulja.

Tehat en szedem miota megtudtam terhes vagyok es szopi vegeig szedni is fogom, mert amugy halat nem eszek, csak halrudacskat neha. :D

2010. jan. 5. 10:07

Sziasztok!

Én Gravidát szedek, az első 12 hétben szedtem minden nap, azóta csak másnaponta. Én magam miatt is szedem, mert nagyon hullott a hajam az elején. Elmentem hajvizsgálatra, ahol azt mondták, vitamin hiány, pedig akkor napi fél-egy kiló zöldséget, gyümölcsöt ettem és rengeteg salátát meg főzeléket. Azt mondták, mindenképp szedjek valami komplex vitamint a hajam miatt, mert a mai zöldségekben, gyümikben sajna nem sok van, főleg főzve nem. Mivel tudtam, hogy baba projekt van, így nem mertem mást szedni, csak Gravidát és nekem bevált. Megállt a hajhullás, szép erős a körmöm is, minden véreredményem jó, nem kell vasat sem szednem. A baba remélem nem lesz túl nagy, de szerintem nem ezen múlik. A nyáron szült 2 barátnőm. Az egyik végig szedte az Elevitet, 2500 grammos babája lett. A másik semmit nem szedett, alig evett, szinte végig hányt és egy nagyon pici, vékony lány, a kislánya mégis 4200 grammal született...

2289. kicsiviragszam (válaszként erre: 2282. - Vikoka18)
2010. jan. 5. 09:53

Sziasztok!

Nekem pl. azt mondta a dokim, hogy az Elevit nagyon jó, csak épp eszméletlenűl megnyomja a baba súlyát, fölöslegesen:( Az nem tesz jót se nekem, se neki!

Én szedtem, de már kb. 1 hónapja abba hagytam, csak a folsavat szedem, és inkább eszem a rendes gyümölcsöt és zöldséget!

2288. vov
2010. jan. 5. 09:43

Egyébként ez csak üzlet, mármint a kismama vitaminok...

A lényeg, hogy az elején legyen sok folsav, aztán meg elég vas.

2287. vov (válaszként erre: 2283. - Vikoka18)
2010. jan. 5. 09:42

Jó reggelt!

2x 120 ml elég 12 napra, tehát egy hónapban 2,5 dobozzal fogy, 2500ft ez a legolcsóbb, de persze nem ez a fő szempont, hanem az, hogy 100% bio, nincs benne semmi segédanyag, tartósítószer, csomósodásgátló, stb., és könnyebben is szívódik fel, na meg persze nagyon FINOM!

2286. Pingvin82 (válaszként erre: 2285. - Vikoka18)
2010. jan. 5. 09:23
Nyersen nem megy az se,sok zöldséglevest szoktam főzni.
2285. Vikoka18 (válaszként erre: 2284. - Pingvin82)
2010. jan. 5. 08:56

Nekem is mondták már,hogy nagy lesz a baba tőle,kíváncsi leszek :)

Zöldségekkel hogy állsz?Az sem megy?

2284. Pingvin82
2010. jan. 5. 08:52
Jó reggelt!Én szedem az elevitet,azt mondják nem szabad mineden nap mert nagy lesz a baba, folsav,calcium,c-vitamin,magnézium,ezeket vacsi után szoktam.Sajnos a gyümik nem mennek,csak a narancs az is kifacsarva,abból 2-őt szoktam reggel,azt mondta adokim többet ne nagyon,mert nem tudni később hogy reagálok a terhességre és nehogy cukros legyek.
2283. Vikoka18 (válaszként erre: 2273. - Vov)
2010. jan. 5. 08:50

És meddig iszod?

Nem 2x120 ml?Az nekem nagyon kevés :)

2282. Vikoka18 (válaszként erre: 2271. - Estyty)
2010. jan. 5. 08:48

Sziasztok!

Szép reggel mindenkinek!

A Gravidától én is rosszul voltam,úgyhogy egy hét szedés után visszatértem a jól beválthoz.Bevettem,és hánytam,akármit csináltam minden áldott reggel hánytam tőle,előtte meg semmitől,meg utána sem,szerintem valami van abban a Gravidában ami nagyon nem tetszett nekem,meg a Babónak!Mondtam is a dokinak,hogy az felejtős!

Az Elevitet viszont le nem tenném :)

Már június óta szedem,nekem a doki azt mondta,ha jót akarok a gyereknek akkor szedjem!Jó mondjuk én nem eszem főzeléket,meg egyebeket,mert nagyon válogatós vagyok!

Szed valaki halolaj kapszulát?

Most nézem én mennyi mindent szedek...de ha muszály...

2281. Amina1980 (válaszként erre: 2272. - Zsuzsika83)
2010. jan. 5. 07:17

Szia!

De jó neked!

Én is kipróbálnám,de sajnos nálunk nincs.:(:(:(

2280. Amina1980 (válaszként erre: 2271. - Estyty)
2010. jan. 5. 07:15

Hali!

Nekem a fiammal később lett barna csíkom.

Vitamint 11 hétig szedtem,de az Elevit-től rosszul voltam,mint te.:(

Hipp Natal-t ittam,de annak meg vas utóíze van.Nem ment.11 héten abba hagytam.De doki azt mondta,ha eszem rendesen,nem kell vitamin.Az csak pénzkidobás.

Majd nézzük a véreredményt,annak fejében ír valamit,ha kell.Most vasat szedek 1,5 hónapja.De fiammal is szedtem,mert nem valami jó a vaskötő kapacitásom.+folsavat.

Semmi mást.

Ja,és fiammal is csak10 hétig szedtem.Egészséges baba.:):):)

Nyugi!

2279. Amina1980 (válaszként erre: 2269. - Pingvin82)
2010. jan. 5. 07:11

Nekem nincs.De már nem is tudna lenni,mert régről tiszta stria az egész.:(:(:(

(sok fogyás-hízás)

2278. Amina1980 (válaszként erre: 2262. - Ikocsis78)
2010. jan. 5. 07:09

Szia!

Ez nem biztos.Viszont én is most 80 kg vagyok.Viszont fiammal 86,7-el kezdtem!Ő4324gr és 56 cm volt.Híztam 25 kg-ot.Utána leadtam 35-öt.

Ikertesóm talán ha 7kg-ot hízott,viszont ő szegény még "húsosabb".:(120 kg körül volt.A kislánya 2800 gr-al,48 cm-elszületett.DE VILLÁM GYORSAN!!!!Ott voltam.:):):)

Én meg......

De azt mondják,hogy a 2.baba nagyobb.Nem tudom igaz-e ez?!

Remélem a mi esetünkbe nem.Bár mindegy,csak egészséges legyen!

2277. Amina1980 (válaszként erre: 2247. - Kralim)
2010. jan. 5. 07:05
Elmondod,hogy tudtál kézzel olyan jól fejni?Nekem nem ment.:(
2276. Amina1980 (válaszként erre: 2246. - Vov)
2010. jan. 5. 07:04
Bocs,egy hsz.-al feljebb.:)
2275. Amina1980 (válaszként erre: 2246. - Vov)
2010. jan. 5. 07:03

Nekem is kézi mellszívóm van.Szerintem jó.AVENT.De a kórházi elektromos tényleg jobb volt,nekem.

Kézzel engem is tanítottak fejni,de nekem olyan sokáig tartott.

Te,hogy csináltad?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook