Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 szeptemberében született manók... fórum

2008 szeptemberében született manók... (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
1040. erababa1111 (válaszként erre: 1038. - Szisi)
2010. máj. 13. 14:19

Gratulálok! Mi csak a szavak elejét mondjuk, vagyis az első két betűt. De legalább már ez is haladás!!! :)

Gergő is előszeretettel "beszél" kajcsi közben :)

1039. erababa1111 (válaszként erre: 1037. - Szisi)
2010. máj. 13. 14:18

Kérdéseidre a válaszok:

1) Nem süllyedsz, csak így érzed! Majd lesz ez jobb is! :)

2)IGEN!!! A férfiak olyanok alapból, hogy csak egy dologra koncentrálnak egyszerre, s ha ilyenkor "megzavarod" őket, akkor baj van! :)))

Amúgy tényleg nehezebb nekik a nők gondolatmenetével versenybe szállni. Ez tény.

1038. szisi
2010. máj. 13. 13:58

Képzeljétek: Zétény mostanában (pár napja) egyre több szót mond (érthetően), naponta olyan 3-4-et biztosan megtanul! Sokáig azt hittem, hogy néma marad a gyerek, de ezek szerint talán mégsem, mert be se fogja egy percre se a száját! Ja, ez már annyira elharapódzott nála, hogy evés közben is mondja, konkrétan akkor, ha például tele van a szája...

Következő napirendi pont: legalább a kaja alatti szövegelésről való leszoktatás... =oD

1037. szisi (válaszként erre: 1036. - Erababa1111)
2010. máj. 13. 13:56

=o)

Az lehet a legnagyobb baj, hogy mostanában megint egy hullámvölgyben vagyok ("idegileg"), és most olyan dolgokon is felhúzom magam, ami felett eddig lazán átsiklottam...

Ha nem lenne az internet, akkor az én szókincsem is már csak 10-15 szóra koncentrálódna, és lehet, hogy lassan újra előkerülne a pelenka is a fenekemre, meg az esti kakaózás cumisüvegből...:S

Lehet, hogy kezdek süllyedni értelmileg???

Na jó, azért nem ennyire prózai a helyzet, csak akkor is idegesít, hogy miért nem tud egy kicsit mások fejével gondolkodni. Erre csak a nők képesek?

De ma például hazajött, és úgy viselkedett, mint akinek az ég világon nincs semmi gondja, beszélt a munkájáról, dicsérte az ebédet, közölte, hogy ha hazajön, elmegyünk a barátainkhoz...

A fene se bír kiigazodni rajta. Csak az a baj, hogy az alapjában véve is labilisabb hangulatomnak inkább az állandóságra lenne szüksége... :o)

2010. máj. 13. 11:42

Most olvastam el a naplódat is.

Szegénykém! Teljesen megértelek, hogy kiakadtál! De ne vedd magadra a dolgot! Biztosan a párodnak sem úgy jött össze valami a munkában, ahogy tervezte, s picit idegesebb lehetett alapból is. Szerintem próbáld meg figyelmen kívül hagyni az ilyen beszólásokat. Tudom, hogy nem könnyű!!! Én is nehezen bocsátok meg; ugyanúgy reagálok általában én is az "azonnali" puszira, meg simire, mint Te, de már kezdek változni ezügyben. Nem éri meg sokáig haragudni, mert csak magadat bántod vele. Párod már rég elfelejti a sértéseket, Te perig rágod magad rajta. Nem éri meg!!! :)

1035. erababa1111 (válaszként erre: 1034. - Szisi)
2010. máj. 13. 11:27

Szia Drága!

Osztom a véleményedet! Ugyanilyen érzéseim nekem is szoktak lenni, szóval valószínűleg nem csak benned van hiba - ha ez egyáltalán az. Én is kiakadok sokszor a férjemre, de valószínűleg ez azért van, mert itthon vagyunk a gyerekkel, s a Kedves elvárja ugyanazokat a kedvességeket, amit a gyermek születése előtt megkapott. Legalábbis én erre a következtetésekre jutottam...

Elkezdtem szedni napi egy Magne B6-ot szombat óta (lényegében az izomgörcseimre), de úgy érzem, hogy azóta sokkal nyugodtabb vagyok, tehát az idegeimre is jó hatással van. Esetleg próbáld ki, ha gondolod (a reklámját látva jutottam oda, hogy ilyen kellene nekem: anyuka kislányával házi feladatot oldanak meg, lánynak nem megy, anyuka lekiabálja a fejét, stb.).

1034. szisi
2010. máj. 12. 16:01

Csak én vagyok néha kiakadva a páromra???

Vagy idegbeteg vagyok???

Esetleg túl türelmetlen???

Az tuti, hogy nálam nem a terheshormonok okozzák, de akkor mi? A klimaxtól még messze vagyok, de már az őrület határán... :S

=o((

Néha úgy érzem, hogy a másfél éves gyerekem okosabb, és több esze van, mint a 29 éves férjemnek...

1033. mint (válaszként erre: 1032. - Szisi)
2010. máj. 6. 18:28

Hat igen altalaban en is alig varom,hogy agyba keruljek,de amint elkezdem nezni a filmet(foleg ha valami izgalmas vagy erdekes filmrol van szo),akkor maris eberebb leszek :)Nem is suron csinalom,mert kipihentebb az nem leszek tole,de kell neha ez a par ora "egyedul"eltoltott ido.

Hmm nalunk a ferjem viszi ki a szemetet.Azt hiszem atvallalom tole ezt a feladatot :D(egy probat meger).

1032. szisi (válaszként erre: 1030. - Mint)
2010. máj. 6. 17:34

Ez a mozizós este is nagyon jó ötlet! Akkor meg különösen, ha a két alkalom közül az egyik mozizás, a másikat meg a fürdőkádban fekve töltjük így, felváltva! =o)

Egyébként nekem az estékkel sajnos az a gondom, hogy akkor már eleve elég fáradt vagyok, és nem mozizni vágyom, hanem az ágyba...:o(

Nálunk szerencsére megoldható, hogy a nagyszülőknél legyen Zétény 1-2 óra hosszáig (sőt: kapva kapnak az ilyen alkalmakon), de persze tudom, hogy nem mindenkinek van ilyen nagy szerencséje.

Ha nem a nagyszülők, de a keresztszülők, vagy egy kedves barátnő, vagy szomszéd, vagy ismerős, esetleg a gyerek barátainak szülei segíthetnek, remélem mindenkinek van olyan, akiben megbízhat! :o)

Egyébként ha nem lennék olyan lusta, akkor eljárnék valami mozgásos tevékenységre, az is remekül kikapcsolna. Mondjuk hozzá kell tennem, hogy az én férjem napirendje és munkarendje tökéletesen kiszámítható, tehát nem össze-vissza dolgozik. Ez is nagy szerencsém...


Banális dolog, és ki is fogtok érte nevetni, de van, hogy az is nagyon jól tud esni nekem, ha szépen nyugodtan lesétálok levinni a szemetet az elsőről, miközben a gyerek alszik! =o)

1031. mint
2010. máj. 6. 15:41

Judit jobbulast kivanok neked!

Ez mindig igy van a virusok korbejarjak az egesz csaladot :(

1030. mint
2010. máj. 6. 15:37

Era szerintem minden gyermekes anyuka hasonloan erez mint te.Szisi nekem is tetszik amit irtal. Sajnos nekem sincs tul sok idom lazitani.A ferjem dolgozik,amikor itthon van akkor meg probal pihenni,amit meg is ertek. Sarah szuletese ota kb.ketszer vitte el a gyerekeket egyedul,nelkulem.

Akinel megoldhato,hogy az apuka elvigye egy kis idore a gyerkocot,az szuper ...Nalunk ez nagyon ritkan fordul elo.En kb.havonta ketszer csinalok magamnak mozi estet :D .Megnezek 1-2 jo filmet egy kis nasi mellett,termeszetesen miutan mar a gyerekeket lefektettem.Nalam ez a maximum lazitas.

1029. szisi (válaszként erre: 1026. - Erababa1111)
2010. máj. 6. 15:06

De akkor aztán tényleg próbálj kikapcsolni, lazíts, hiszen a napi teendők és a házimunka meg fog várni, nem szaladnak el! Ez az idő, amit magadra szánsz, tényleg "problémamentes" legyen: ne az lebegjen a szemed előtt, hogy mi lesz vacsorára, meg mikor kell vinni Gerőt ide-oda, hanem az mozgasson, hogy az adott pillanatban "élj a mának", a pillanat varázsát ne hagyd elillanni. Én ilyenkor nagyon élvezem az illatokat, a meleg víz érintését, az olvasnivalóra koncentrálok, és megszűnik a világ körülöttem minden nyűgével és bajával.

Lopj magadnak pillanatokat, perceket, órákat, és élvezd is ki ezek ízét! KELL!!!

Hidd el: ha elviszi a játszira 1-2 óra hosszára, addig te regenerálódsz, és utána nem egy fáradt anyukát/feleséget kapnak vissza! Így mindenki nagyon jól jár: apa és fia nagyon keveset lehetnek kettesben, te meg egyedül, így mindenkinek jár a sok jóból valamennyi! Utána meg lehettek még együtt is, de neked szükséged van erre a pár óra hosszára!

Tudod: aknázd ki a pillanatok örömeit, használd ki az ezekből adódó lehetőségeket! A keleti kultúrákban sem véletlenül meditálnak: tulajdonképpen ugyan erre épül - kikapcsolják a külvilágot, és mélyen magukba nézve szellemülnek át. Mellesleg a mélyebb és építőbb gondolatok tárházát is kínálja ez számukra. (Persze ez nem azt jelenti, hogy te is jógiülésben szellemülj át a nappaliban...!) Habár lehet, hogy ennek is van varázsa, de én inkább a kádban meditálást választanám! =o)

2010. máj. 6. 13:20

Nagyon tetszenek a "miskulanciák"! :) Édes dolgokat csinál Olívia.

Nekem is megfogja Gergő a kezemet, ha vinni akar valahová, de ő nem tágít! Addig húz, míg el nem indulok :)

1027. erababa1111 (válaszként erre: 1026. - Erababa1111)
2010. máj. 6. 13:09
Ja, igen! A sírás nekem is beválik néha, de sajnos nem hosszútávú a hatása :)
1026. erababa1111 (válaszként erre: 1025. - Szisi)
2010. máj. 6. 13:08

:))) Drága vagy! Köszike a kedves és igaz szavakat!

Azt hiszem, nekem is az hiányzik, hogy egyedül legyek. Csak ez nehezen kivitelezhető: apa egész héten sokat dolgozik, hétvégén pedig szeretne VELÜNK lenni. Ez azt jelenti, hogy nem csak Manóval, hanem velem is. Ha néha elmennek kettesben játszóra, én a "lemaradást" szoktam bepótolni, úgyhogy itt rontom el a dolgot!!! :)

A fürdőkádas sztori tetszik! Tényleg! Régebben is csináltam (Gergő előtt), használt is, úgyhogy majd valamikor kivitelezem ezt! :)

Pussz

1025. szisi (válaszként erre: 1024. - Erababa1111)
2010. máj. 6. 12:57

:) Nem hiszem, hogy a várandóshormonok okozzák, gyanúm szerint az otthon eltöltött "hosszú" idő. Nekem is szoktak ilyen érzéseim lenni, szerintem ez ennyi iső után teljesen természetes!

Amikor úgy érzem, hogy ennél rosszabb már nem lehet a helyzet, a "magány", az "elszigetelődés" érzése (persze ezt ne szó szerint értsétek), akkor jól kibőgöm magam, ez sokat segít.

Utána meg ha éppen ráér, itt hagyom a férjemre Zétényt, én meg elmegyek a barátnőmmel vacsizni, vagy szétnézni a városban, elintézni úgy az ügyeimet, hogy ki is mozduljak, de nincs mögöttem egy kis utánfutó, akkor legalább egy pár óra hosszáig nem kell azt a hatalmas felelősséget éreznem, mint amit akkor érez az ember, ha vele van a csomagocska! =o)

Egyébként KELL néha időt szakítani magunkra, hiszen attól, hogy gyerekünk született, még van saját, privát életünk is, nem kell mindent alárendelni az anya-szerepnek.

Igen, természetesen én is nagyon szeretem a gyerekemet, de kell az az idő, amikor fel tudunk töltődni, és végre magunkkal és a saját dolgainkkal foglalkozhatunk!


Így tulajdonképpen két embernek beszélem ki magam a bőgés után (a férjem és a barátnőm), és már egyből nem látom olyan rossznak a saját helyzetemet.

Nálam ráadásul hab a tortán a "levegőben lógás" érzése: az, hogy nem tudom, mi lesz velem szeptembertől. Ez szokott elkeseríteni.


Ha ez nem megoldás, akkor esetleg küldd el Gergőt és Apát a játszótérre, készíts egy jó fürdőt, feküdj bele a kádba (ha zárt a méhszáj, ez kivitelezhető), gyújts meg egy illatgyertyát, kenj az arcodra valami frissítő maszkot, vedd a kezedbe a kedvenc magazinodat/újságodat, és meglátod, hogy mennyire ellazít egy-két ilyen "lopott" óra!


És azt se felejtsd el, hogy ha problémád van, ránk számíthatsz (azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom ezt...), esetenként már az is rávezet a probléma megoldására, ha csak elmeséled valakinek! =o)

2010. máj. 6. 10:46

Csajok! Lenne egy körkérdésem Hozzátok:


Nem szoktátok azt érezni, hogy elegetek van mindenből és mindenkiből? Ilyenkor mit tesztek?


Időnként rámtör ez az érzés, és olyankor nagyon jó lenne "elmenekülni" valahova egy kis magányba, ahol csak magammal kellene foglakoznom, semmi mással... Kitaláltam, hogy pihennem kellene egy kicsit, de a hogyanját nem tudom. Nincs valami jó ötletetek egy kis relaxálásra?! Ti szoktatok így érezni, vagy ez csak nálam van (talán csak a "várandós-hormonok" miatt)?

1023. erababa1111 (válaszként erre: 1022. - Mint)
2010. máj. 6. 10:39
Sajnos nem sok lehetőség van itt az "olcsó" játékra. Havonta egyszer szokott lenni a bölcsikben játszóház, de ez kevés. Így marad a játszótér, ami azért jó dolog, mert a szabadban vannak a kicsik. Amikor esik az eső, akkor van csak gond, mert a mozgásigényt a szobában nagyon nehéz kielégíteni! Főleg az én fiamnál :)
1022. mint (válaszként erre: 1020. - Erababa1111)
2010. máj. 5. 18:38

A mai jatszohaz nem volt tul jo. Kint jatszott Sarah es termeszetesen belelepett egy esovizzel teli muanyag jatekba.Csupa viz lett a zoknija es a cipoje is,igy fel ora jatek utan johettunk haza.

Az angolok rengeteg jatszohazat csinalnak a piciknek.Gondolom ebben nagy szerepe van az idojarasnak.Altalaban ingyenesek vagy max 1font.Persze vannak itt is privat jatszohazak,amik dragabbak.Nekem ez igy tokeletesen megfelel,mert elviszem a gyerekeket az iskolaba es ugyanabban az epuletben van a jatszohaz is.

Nincs semmi jo program a gyerekeknek a kornyeketeken?

1021. mint (válaszként erre: 1019. - OlíviaAnna)
2010. máj. 5. 18:29

Nem sajnos nincs itt rokonom .Magyarorszagon ismertem meg a ferjem es 6 evig eltunk ott,igy volt ideje megtanulni magyarul.En es a ferjem fokent magyarul beszelunk egymassal.A gyerekek a ferjemmel arabul velem pedig magyarul beszelnek,egymassal pedig csak angoleul.Beszelek kicsit arabul,mondjuk tarsalgasi szinten,van amikor "mixelve" beszelunk :D Anyosom haromszor volt nalunk,aposom ketszer,ok afrikaban elnek.Nagyon rendesek,szeretem oket.

Ti hogy kerultetek ki?Szeretsz,szerettek ott elni?Vegleg kikoltoztetek vagy csak ideiglenes?

2010. máj. 5. 10:42
Mint! Jó lenne, ha Mo.-on is lenne egy ilyen játszóház! Mondjuk biztosan van is, csak nem a közelünkben...és nem egy fontért :)
1019. OlíviaAnna (válaszként erre: 1018. - Mint)
2010. máj. 4. 20:46
Ezek szerint a testvéred is kint él? Nagyon jó, hogy nem vagytok egyedül. Vicces, de itt (a sok szőke belga közt) engem is gyakran olasznak néznek. Angolul beszéltek vagy arabul is megtanultál? Anyósodékkal mennyire szoros a kapcsolat? Esetleg ők is Angliában élnek?
1018. mint (válaszként erre: 1013. - OlíviaAnna)
2010. máj. 4. 12:26

A kapcsolatunk elejen voltak nehezsegek :),talan a kulturalis kulonbsegek miatt is,de aztan osszeszoktunk :) Ami erdekes volt,a talalkozasunkkor meg nem beszeltem semmilyen idegen nyelvet a ferjem pedig nem beszelt magyarul,igy maradt a szotar :) jokat nevettunk.Testverem munkahelyen talalkoztunk,azota pedig egyutt vagyunk.

Talan kezdem elhinni,hogy Sarah "arabos".Anyukam es masok is mondtak mar es most te is :)Erdekes nekem nem tunik,tunt fel.Talan a sotet es gondor haj..A nagylanyon hasonlit ram a legjobban a fiam es Sarah inkabb az apukajukra.


Erdekes Olivia sem viseli a tipikus magyar vonasokat,ha csak egy kepet lattam volna rola es nem tudom,hogy magyar talan spanyol vagy olasz szarmazasra tippeltem volna.Nagyon szep kislany nem veletlenul hivtak "modellkedni" :)

1017. agitamas (válaszként erre: 1002. - Erababa1111)
2010. máj. 3. 20:44

Szia!

Nálunk a múltkor Dorka kérte a bilit,és mutatta,hogy kakilnia kell.Sikerült is neki a bilibe produkálni.Én büszke voltam rá,nagyon örültem,DE amikor felállt a biliről és meglátta,hogy van benne valami-számára ismeretlen-keservesen sírni kezdett.Azóta vagy letagadja,hogy kakilnia kell,vagy már csak akkor mutatja,amikor már mindegy.Nem baj,nem erőltetem,majd kialakul.

1016. szisi (válaszként erre: 1013. - OlíviaAnna)
2010. máj. 3. 20:31

Zétény még csak mostanában kapott rá a "beszéd" ízére, mostanság próbálgat utánozni 1-1 elkapott szót, és persze egyre több szót használ úgy, hogy tudja is, miről beszél.

Nálatok a beszéd késése (de még ez sem késés) Olíviánál teljesen természetes, hiszen ő is tulajdonképpen kétnyelvű környezetben él, sőt, inkább több.

A kétnyelvű gyerekeknél tényleg kicsit később alakul ki a beszéd, ám nyelvtanilag helyesebb lesz, mint az egynyelvűek esetében. Arról meg nem is beszélve, hogy mekkora előnyökkel fog indulni az életben! :o)


Egyébként egy másfél éves gyerek alapjáraton sincs elkésve még a beszéddel, ne aggódjatok! :o) Soká lesznek még mondatok, de ha látszik az akarat a gyereken, akkor semmi aggasztó nincs sem a beszédészlelésében, sem a beszédértésében.


Visszasírjuk mi még ezt az időszakor egy párszor, amikor nem tudtak még karattyolni! Hányszor, de hányszor el fogjuk nekik még mondani, hogy "kisfiam/kislányom, fogd már be végre 5 percre a szádat!" =oD

1015. szisi (válaszként erre: 1014. - OlíviaAnna)
2010. máj. 3. 20:26

Majdcsak összehozzuk már ezt a lasagne-t! :o)

Nem csuszatésztból készítem, hanem lasagnetészta-lapokból. Dobozban lehet kapni - leginkább nagy bevásárlóláncokban. Kijön belőle vagy 3-4-5 sütésnyi is, attól függően, hogy mennyi egy adag kész kajád. Így gazdaságos is, hiszen nem kell egy doboznyi egy adaghoz! :o)


A Bertollit még nem próbáltam, de lehet hogy megérne egy misét! De az is megoldás lehetne(és úgy meg még gazdaságosabb), ha mi fűszereznénk egy sima egyszerű mezei paradicsomos alapot.

Annyira fellelkesedtem, hogy a jövő héten ki is próbálom, hogy milyen, ha semmi "gyári" nincs benne!

1014. OlíviaAnna (válaszként erre: 1007. - Szisi)
2010. máj. 3. 17:58
Párszor ettem csak dobozos lasagne-t, finom volt, de egy kicsit érezhető a "knorr-íz". Lehet megérné a fáradtságot az igazi. Csusza tészta lapokat használsz? Olasz tésztákhoz Bertolli paradicsommártást szoktam használni, a legjobb talán Pecorino sajtos - ez már eleve meg van fűszerezve és garantáltan nincs mellékíze.
1013. OlíviaAnna (válaszként erre: 1012. - Mint)
2010. máj. 3. 17:46
Olívia sem beszél, egy-két szót mond (nem, mama, dede (férjem), baba, bele, ki, zokni, barbapapa - kb. ennyi), állathangokból viszont doktorálhatna. Neki még az ovi sem egy nyelvileg homogén hely, van spanyol, olasz, francia, cseh, görög ovis társa. A szivem mélyén engem is aggaszt, ha hallom, hogy más ilyen korú gyerekek mondatokban beszélnek, de az eszemmel tudom, hogy nincs elkésve és nincs okom elkeseredni. Hol és hogy ismerkedtetek meg a férjeddel? Érdekes lehet egy más kultúrkörből származó férjjel élni... Vannak benne kihívások? Külsőre Sarah-n látszik talán a legjobban az arab papája :-)
1012. mint (válaszként erre: 1010. - Erababa1111)
2010. ápr. 30. 17:53
Neha beleesek abba a csapdaba,hogy osszehasonlitgatom a sajat gyerekeimet mas gyerekeivel,pedig tudom,hogy ez nem jo.Van egy par szeptemberi-oktoberi gyerkoc,akik mar mondatokban beszelnek es hirtelen "megijedtem " :D.Azert nem keseredtem el nagyon.Es koszonom a megnyugtatast :)
1011. mint (válaszként erre: 1009. - Erababa1111)
2010. ápr. 30. 17:48
A parodnak teljesen igaza van,sajnos en is tapasztaltam mar,hogy sokszor az tamad hatba,aki elotted "mezes-mazas".Bocsanat az elirasert,valoban nem karterites...
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook